На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 45

• 90 979
  • 745
  •   1
Отговори
# 135
  • Стара Загора
Здравейте, не съм ходила на пазар в Турция и искам да питам знаещите тук - има ли и къде магазини за пердета? Това ми е осносното, което искам да си купя от там.

# 136
Здравейте, не съм ходила на пазар в Турция и искам да питам знаещите тук - има ли и къде магазини за пердета? Това ми е осносното, което искам да си купя от там.
Ако въпросът е за Одрин, аз купих пердета от магазина зад мол Ераста, десния магазин - Beyaz perde. Получих ги по Speedy  след десетина дни, перфектно ушити. Беше преди година, платих 80 лв за две пердета+20 лв доставка.

# 137
  • София

Аз си купих пердета от централната улица, близо до Рибния пазар.
Поръчах ги на обяд в 1-2 часа и до 18 часа бяха ушити.

Жената не разбираше български, но много добре се оправя с гугъл преводача.
Предпочитат плащане в брой.

# 138
  • У ДОМА
Здравейте таксата  дезинфекция на турската граница на Кап.Андреево още ли е 80 TL или 3 Евро?

# 139
  • Димитровград
Няма такса.

# 140
  • Варна
И при Лесово ли са премахнали таксата?

# 141
И при Лесово ли са премахнали таксата?
Да, и на Лесово няма такса.

# 142
  • Mostly in my mind
Вчера и днес е мазало на КА посока България.
Кога ли ще се разреди...

# 143
  • на Мелмак
Другата седмица, предполагам.

# 144
  • София
А ние решихме на връщане да минем през Ипсала, за да не чакаме. Simple Smile Ха-ха! Висяхме 6 часа! Мислехме, че гърците се заяждат със забрадените "французи", но не! Служители имаше само на паспортния контрол и действаха бързо. Просто гишетата при гърците са само 2, а "французите" много. Провалиха ни плановете за спокойна гръцка вечер. Sad

# 145
Споделяла съм и преди в групата. Препоръчвам Керимлер Перде - от "рибките" в центъра веднага надясно. Мога на ЛС да дам точен адрес. Получих всичко с куриер в България. Не съм се занимавала с граница и добре - защото бяха 2 чувала с пердета + щори-перде.
Когато е за 1-2 пердета може да си ги вземете на деня или на следващият. Но моите бяха повече.

# 146
Здравейте, някой от вас купувал ли е от Турция ефикасно лекарство или мехлем за дискова херния?
Моля да споделите и да ми препоръчате ако имате опит!
Благодаря Ви предварително!
И аз се присъединявам към питането Simple Smile

# 147
Здравейте!
 Аз съм тази, дето онзи ден питах за пазара в Лозенград .
Ходихме и се върнахме даже. 6:30 бяхме на М. Търново, пред нас 8 коли, в 7:30 минахме границата.
Турците на границата ни питат: къде отивате? - Е как къде, на пазар. - О, пазар няма, Байрам е!
За малко да се върнем.
Магазините отварят в 10 ч., Така че с колата се разходихме, паркирането си е трудно да се намери место. Ядохме гевреци, зяпахме, всяко ново нещо е интересно за нас.
Видяхме отворено магазинче, пишеше на бг " прах за пране" и хоп вътре. Купихме си прах за пране и омекотители, да не сме капо. Хората бяха помаци и знаеха малко български, а на английски ни обясниха къде е Мигрос. Чай, кафе, тоалетна, всичко ни предложиха.
В мола паркинга е подземен и безплатен, а българи щъкат навсякъде.
Минахме и покрай пазара. Отворен беше. Пълно с народ, пълно с коли.
Само на връщане ММ реши, че точно този е пътя за Бг, ама не беше този, спряхме колата, накарахме си се едно хубаво и ме послуша накъде да кара.
На границата почакахме доста в жегата на обяд- 2:30 ч.
Нямаше гастарбайтери, главно, български, румънски и турски коли.
След М. Търново, при разклона за с. Стоиловци, отидохме до водопада Докузак да охладим страстите. Много е хубав, близо е до пътя и има място за почивка. ММ още твърди, че е видял водопада Козунак.

# 148
  • Бургас
Браво на вас! Имали сте късмет. Не смея да тръгна през август и септември...
Много съм доволна от този гел за съдомиялна. Смея да твърдя, че е по-добър и от финиша.
От магазин "Филе" го купих пролетта, сега му дойде редът.
https://www.trendyol.com/porcoz/bulasik-makinasi-deterjani-jel-900ml-p-89168994

# 149
Имате ли съвет за кредитна карта в български лева, която е с изгоден курс за пазаруване в Турция? Аз имам от ДСК, но открих, че покупките вече са по някакъв картов курс, който се различава от безкасовия. Лихвите не са проблем, по-скоро търся, защото не знам предварително колко ще изхарча там (търся мебели за обзавеждане на цял апартамент), иначе щях да сменя в някой чейндж.

Общи условия

Активация на акаунт