На море в България 2023 г.! - 3

• 48 035
  • 518
  •   1
Отговори
# 180
Същото е - ол инклузив. В тази тема го пишем и по двата начина, не знам защо.

# 181
Нещо като велкоме за welcome ли....
Като във вица...

# 182
Има ли значение кой как го изписва? На когото му трябва и чете темата ще го разбере. Капиш?

# 183
Няма, разбира се...може грамотно, може и неграмотно да се пише, може на италиански...аз съм ок, кой както си иска и може...

Не го разбирах това съкращение, попитах.

# 184
Някой има ли положителни отзиви за Обзор и/или Бяла? Търся апартамент с една спалня на първа линия или с морска гледка с паркомясто БЕЗ изхранване или може само закуска. И ако не е на плажа да не трябва да се ходи с кола до там.....че като гледам какво застрояване има в повечето ни курортни селища....

# 185
Обзор бийч резорт, но обикновено или всичко е разпродадено или цените са напомпани. Също има луксозни бунгала след Сол Луна, но те са разпродадени на 100%.

# 186
Обзор бийч резорт, но обикновено или всичко е разпродадено или цените са напомпани. Също има луксозни бунгала след Сол Луна, но те са разпродадени на 100%.

Видях ги тези бунгала, наистина са доста добри, но и цената...180 лв на вечер без храна си е сериозна. Обмислям ги за следващо море обаче, отговарят  ми на критериите.

# 187
Как се казват тези бунгала?
Искам и аз да ги разгледам.😀

# 188
Колебая се между Грифид Арабела и Ралица Супериор за следваща седмица. Някой с впечатления от тази година? Не срещнах скорошни отзиви в темите за Албена и  Златни Пясъци. И в двата предлагат достъп до аквапарк, което е важно за децата. Simple Smile

# 189
Дрийм нещо си, забравила съм точното им наименование. Точно до Сол Луна бей

# 190
  • Сред мелниците
Скрит текст:
Цитат на: В (като Вятър)

Е, не ме препращай моля те.
 Темата тук е На море в България.
Но море в България може все още да е много  добро , без да включва нещата които описах.
Даже е задължително според мен да не ги включва. И според други, които плахо отстояват позицията си.

Ако искаме промяна трябва да си я направим.
 Малкия бизнес умира заради мастодонтите които очевидно предлагат лоша услуга.
, Някой  наскоро обобщи , че местата с добри отзиви този сезон са май само 3-4.

EditNbm писали сме едновременно и в една посока.
Не те препращам. Тъй като ти написа, че някой следва да направи тема за безлюдни плажове, без хотели в които с пистолет ни карат да ядем по 8 пъти и да се къпем със 100 човека в лъскави хотели, посочих, че вече има безброй такива теми. Преди пък имаше предложение тези, които предпочитаме ОИ да си направим отделна тема, но доста форумки скочиха, че не трябва да се прави, защото темата била за море в БГ и включвала всичко. Последно кое от двете да стане?! Няма проблем за следващият сезон да направя тема за хотели на ОИ, за да не се налага някои форумки/ци да четат излишна информация. Пишело се само за мастодонти и то видиш ли предлагащи лоша услуга. Ами не знам защо пък някой не остави отзив от почивката си на квартира, на бунгало, в апартамент?! Да сподели добри заведения за хранене и забавления?! Само се пита в темата да им се предложи нещо и после дим да ги няма. Добре дошли са всички отзиви от всякакви места за настаняване с различни концепции на услугата.
==[/spoiler]

Аз  не отричам абсолютно AI. Всеки влак си има пътници и уважавам избора на тези от вас, които почивате така. Приемам,  че ако съм с малки деца, с ежедневние, свързано основно  с тяхното отглеждане и с определена нагласа за това,  как да си почина, това може и да бъде или е бил моя избор. Случвало ми се е . Само за едно си спомням с добри чувства.

Ти кажи, дали греша, но ми се стори,  че свързваш  почивката в тези  да кажем два типа места с финансовите нагласи. Което категорично не е вярно, макар в отделни случаи да е така. Темите за бунгалата, квартирите и т.н. които ми препоръчваш в по-предишния си пост не са за хора категория 2. На посоки ти пускам един линк https://campinggradina.com/booking
В повечето случаи моя тип хора,    търсят контакта с природата, почивката от тълпите, от стреса и натоварването в лудия ни град, не като  се премстят  в друга точка на картата, но са при същите условия.   
Фактически обаче, както казваш -  с  пистолет ни карат да ядем по 8 пъти на ден, да се киснем в пълния с химикали басейн, да се прехласваме пред  20-те  вида салати, да ни гърми музиката на басейна или да скачаме с аниматора и т.н. Само дето пистолетът е виртуален.

Тази година обиколихме от Царево до Камен бряг. Тръгнахме уж за два три дни, пък откарахме две седмици. Никъде нямахме резервация. Отседнахме освен в пустошта,  още в малки къщи за гости, които избрахме на място.
В повечето  от местата условията ни бяха по-добри от първата нощувка в хотел с ОИ,  в който се наложи да преспим веднъж. 
Стана ми жал за празните къщи,  в които българския  семеен бизнес би преуспял. Те са почти  като   популярните места за почивка  в Гърция. Имахме  сенчести градини,  барбекю,  на едно от местата басейн , /който аз не ползвах/, разкошни гледки от брега особено на север от Бургас и Варна. Изненадана бях да видя че повечето  ни регистрираха, платиха си някакъв данък в някаква БГ система.
Добре е човек да види нещата с очите си. За Бяла напр. тук във форума бях прочела куп негативни коментари. Засенчен бил плажа , ами не беше засенчен!  Каменист бил, ами имаше и каменисти участъци, /защото там намерихме няколко плажа/ но и перфектен ситен пясък, имаше големи охранявани зони / и неохранявани/ с безплатен достъп,  на които ние си разполагахме нашето оборудване , удобни платнени шезлонги, заслони и чадър. Около нас беше спокойно с малко хора на относително големи растояния .
 Да , на някои места на север има камъчета, които се усещат при стъпване, особено при вълнение, но ние и в Гърция сме винаги с обувки за вода , които ползвам по принцип на плаж  .

И така...
Не е животозастрашаващо да тръгнем първия път  с нагласата,  че ще изберем  местата, които ни видят очите , пък за следващи години ще се надяваме да не се освинят и отново да ни хареса.
И ще останем може би силно изненадани, че е възможно да платим за двойна прекрасна стая с всички удобства, чистота и прекрасна гледка от терасата по 50 лв на вечер  и ще заспиваме под звука на вълните.
Не препоръчвам конкретно място. Всеки трябва да си го намери сам.
 За мен беше откровение тазгодишното ни пътуване.

# 191
Колебая се между Грифид Арабела и Ралица Супериор за следваща седмица. Някой с впечатления от тази година? Не срещнах скорошни отзиви в темите за Албена и  Златни Пясъци. И в двата предлагат достъп до аквапарк, което е важно за децата. Simple Smile
Грифид със сигурност, нивото ще е доста по-високо от това на Албена, за жалост там всяка година става все по-зле.

# 192

И така...
Не е животозастрашаващо да тръгнем първия път  с нагласата,  че ще изберем  местата, които ни видят очите , пък за следващи години ще се надяваме да не се освинят и отново да ни хареса.
И ще останем може би силно изненадани, че е възможно да платим за двойна прекрасна стая с всички удобства, чистота и прекрасна гледка от терасата по 50 лв на вечер  и ще заспиваме под звука на вълните.
Не препоръчвам конкретно място. Всеки трябва да си го намери сам.
 За мен беше откровение тазгодишното ни пътуване.

Аз пък ще ти разкажа как приключих точно с тези двойни прекрасни стаи.
Два пъти бях отсядала в подобно място. Прилична къща за гости, хубаво дворче. Не много близо до плажа, но в края на Черноморец, далеч от дандънията, което ме устройваше. Ходехме на плаж на Градина, откъм Червенка преди да бъде застроено.
Детето ми тогава беше на три годинки, а мъжът ми пролетта беше прекарал менингит и лекарите изрично предупредиха, че може да отиде на море , но трябва да е на хладно. Ходехме рано сутрин и късно привечер на плаж. 
Та обаждам се аз и резервирам  (понеже знам хубавата къща за гости) стая с климатик. Обяснявам положението. Е не - бяхме завряни в южна стая без климатик и без самостоятелен санитарен възел. А в стаята, която предварително бях резервирала и за която се разбрахме със собственичката, беше настанена нейна приятелка.  Изтраяхме точно една нощ в тази къща за гости и приключих след това море въобще с каквито и да било къщи за гости - хубави и не толкова хубави или откровено лоши. Отивам си на хотел, като не ми изнасят условията в хотела , знам какво да правя и на кой да се оплача. Собственикът на къщата за гости го брига , че ме е излъгал.

# 193
Сторм и аз така, но резервирам конкретен апартамент. Оглеждам добре преди това снимки, описание, местоположение. И плащам предварително, но само да имат късмета да ме преместят другаде....досега не ми се е случвало де, дано и не се случи. Даже коментирах скоро тук - настаняването при мен беше с ключ в сейф, не присъстваше никой. Напускането и то така. Чиста работа.

# 194
Колебая се между Грифид Арабела и Ралица Супериор за следваща седмица. Някой с впечатления от тази година? Не срещнах скорошни отзиви в темите за Албена и  Златни Пясъци. И в двата предлагат достъп до аквапарк, което е важно за децата. Simple Smile
В темата за Албена вече имаше няколко отзива за Ралица Супериор. Не са много розови, и няма как при тази стара база в курорта и измисленият им УОИ.

В като вятър, какви хора втора категория те гонят, в какви филми се вкара?! Нещо на равлични езици си пишем явно. Ти търсиш такива теми и ти написах, че има N на брой. Бунгала и квартири, дори най-лъскавите не могат да ме поблазнят да почивам в тях. Имам си приоритети за почивката ми, намирам си правилните хотели, нямам никакви оплаквания и намерения да търся други начини.

Последна редакция: вт, 08 авг 2023, 20:09 от Fatalina

Общи условия

Активация на акаунт