На море в България 2023 г.! - 3

• 48 040
  • 518
  •   1
Отговори
# 150
[quote author=В (като Вятър) link=topic=1577992.msg46781060#msg46781060

Edit Защото моето мнение е последно, макар да няма никаква връзка с горното. Като публикуват нещо , може да го преместя.
Здравейте, препоръчайте ми самотен обезлюден плаж без хотели, музики и заведения в близост😅остана ли такъв в България?
Заради този и други коментари, както и спора относно AI мисля, че трябва друга тема,
 за море в България, което да изключва свръхлуксозните хотели ,  яденето по осем пъти на ден с осигурени напитки, сладолед, басейн,  в който да се плацикаш с още стотина човека, шезлонги на 60 см един от друг , в който се сближаваш с който ти се падне... изобщо друг тип почивка. Тук  подобни впечатления биха се размили.
Предполагам, че такава тема би била интересна предимно за хора с пораснали деца . Аз не съм активна във форума и не се наемам да я направя и поддържам, но ако някой добър човек се прежали...
[/quote]
Ами то има такива доста теми. На бунгала, на отделни курорти с квартири - Поморие, Приморско, Созопол, Арапя, Синеморец, Ахтопол, Черноморец, бюджетна почивка в БГ и други.

# 151
  • Sofia
Междувременно в Гърция се разбунтуваха срещу плащането за плажове: https://boulevardbulgaria.bg/articles/gartsiya-krastonosen-pohod … Y_uNUIoKOysfIa8vY
Може би е време и ние да вземем пример Simple Smile

# 152
  • Сред мелниците

Ами то има такива доста теми. На бунгала, на отделни курорти с квартири - Поморие, Приморско, Созопол, Арапя, Синеморец, Ахтопол, Черноморец, бюджетна почивка в БГ и други.

Е, не ме препращай моля те.
 Темата тук е На море в България.
Но море в България може все още да е много  добро , без да включва нещата които описах.
Даже е задължително според мен да не ги включва. И според други, които плахо отстояват позицията си.

Ако искаме промяна трябва да си я направим.
 Малкия бизнес умира заради мастодонтите които очевидно предлагат лоша услуга.
, Някой  наскоро обобщи , че местата с добри отзиви този сезон са май само 3-4.

EditNbm писали сме едновременно и в една посока.

# 153

Но море в България може все още да е много  добро , без да включва нещата които описах.
Даже е задължително според мен да не ги включва. И според други, които плахо отстояват позицията си.

А замисляли ли сте се, че целия грозен бетон по морето го има заради нас самите..? Силно впечатление ми прави как се коментират хотели "първа линия" като върха на сладоледа.. Хората са оплакват, ако имало да ходят 15 минути до плажа, ако може хотела да е директно на плажа, най-добре.. Ето заради това плажовете ни се превърнаха в Манастирски ливади..

# 154
Копирам си отзива,който оставих в гугъл за Топола Скайс.

Връщаме се за втори път в Топола Скайс .Бяхме тук преди 2 години.Радвам се да видя,че хотела е запазил качествата си и дори ги е надградил .Стаите са просторни и изключително чисти .Почистват се всеки ден.Леглата са супер удобни ,както и дивана на който спяха децата.Хигиената в общите части и басейните също е на изключително високо ниво.Ресторантите и баровете -браво за отличната организация и за това че сте съумели да съберете толкова качествен персонал .Всички са усмихнати и работят наистина съвестно.Няма лепнещи маси ,неизмити прибори и непочистени маси ,като на други места в който сме били.Храната -уникална .Типично българска кухня.Вярно е че закуската всеки ден е една и съща ,но всеки ден имаше - пържени филий ,баница,мекици,палачинки,макарони ,овесена каша,омлети по избор правени на момента + плодове, зеленчуци,колбаси и сирена.Така че кйто иска може всеки ден да си разнообразява.За обяд и вечеря - също всичко беше страхотно.Готвените ястия и супите няха приготвени все едно са домашни. Освен това винаги имаше риба и скара приготвена на момента .Препоръчвам този хотел ,а ние със сигурност ще се върнем отново

# 155
Радвам се за отзива за Топола !! Тази година ще пропуснем, защото бяхме в съседния хотел “ Калиакрия Ризорт”. В Топола Скайс сме били над 5-6 пъти и ни е изключително любим ❤ Отличен мениджмънт , всяко лято надграждат !!

# 156
Цитат на: В (като Вятър)
[/quote

Не те препращам. Тъй като ти написа, че някой следва да направи тема за безлюдни плажове, без хотели в които с пистолет ни карат да ядем по 8 пъти и да се къпем със 100 човека в лъскави хотели, посочих, че вече има безброй такива теми. Преди пък имаше предложение тези, които предпочитаме ОИ да си направим отделна тема, но доста форумки скочиха, че не трябва да се прави, защото темата била за море в БГ и включвала всичко. Последно кое от двете да стане?! Няма проблем за следващият сезон да направя тема за хотели на ОИ, за да не се налага някои форумки/ци да четат излишна информация. Пишело се само за мастодонти и то видиш ли предлагащи лоша услуга. Ами не знам защо пък някой не остави отзив от почивката си на квартира, на бунгало, в апартамент?! Да сподели добри заведения за хранене и забавления?! Само се пита в темата да им се предложи нещо и после дим да ги няма. Добре дошли са всички отзиви от всякакви места за настаняване с различни концепции на услугата.

Последна редакция: нд, 06 авг 2023, 09:02 от Fatalina

# 157
Съгласна съм с последното мнение. Редовно  се начуква канчето колко гадно е на ОИ и в тия бетонни гадни хотели, а никой не даде алтернатива. Идете на бунгала не е алтернатива, нещо конкретно да се каже. Във ФБ последните дни се нагледах на мизерни бунгала за 200 лв на вечер без изхранване...

# 158
  • София
Аз мога да се спра на всякакъв тип почивки, ОИ, къмпинги, къщи за гости и т.н. Обаче изобщо не съм съгласна с обобщението, че мастодонтите предлагали лошо качество. Ами особено ако си с деца, търсиш удобство за деца, удобство за възрастни /все пак и за нас трябва да е почивка/, забавления, атракции, да не чуваш "скучно ми е", "сега какво ще правим" и т.н. Ами тогава няма как да не търсиш "мастодонти", а за качеството аз съм била винаги доволна. Каквото съм търсила, съм го намерила, съобразно цената, разбира се. Един-единствен път не съм била доволна - от един хотел в Кранево, не мога да се сетя за името, но истината е, че и цената беше много ниска. Мисля, че все още има диви плажове, който търси такъв тип почивки, има къде да отиде.
Знам, че ако трябва да избирам между стая/апартамент в малък хотел, който предлага само нощувка и евентуално барче или ресторантче и къмпинг, ще избера къмпинга. И в двата случая няма да ползвам басейн, което за нашите деца е минус, но караваната  или бунгалото дава невероятно усещане за свобода и напълно друга действителност. Имаш своя веранда, усещаш морския бриз, понякога чуваш шума на морето и усещането е много приятно, все едно имаш своя морска къща и си прекарваш цялото време на открито. И някак междудругото преглъщаш, че се налага да готвиш и миеш доста често. Simple Smile Ако има заведения на прилични цени в къмпинга е голям плюс, защото съвсем можеш да се отпуснеш. Ако не - цената за ОИ може да ти се види скромна. Самите бунгала и каравани като цяло са доста скъпи. Арапя, Златна рибка, сигурно има и други, са с по-прилични цени. Иначе в малък хотел, ако четиричленно семейство може да спи за 80 или 100 лв, в едно прилично бунгало/каравана цената ще е към 200 лв. и нагоре. И нататък смяташ ядене и пиене. Ако напълниш колата с продукти, пак е на кантар ОИ с аквапарк ли е по-евтино или бунгало. В крайна сметка излиза, че е въпрос на вкус кой избор е по-добър.
Примерно в къмпинг Юг има невероятни каравани и бунгала, хората отиват там или на Якото място, запознават се на място, намират контакти и директно запазват за догодина на едни доста високи цени. Но плаж Корал не е за мен като цяло, защото е неохраняем и дълбок. Но хора всякакви, някои точно това диво усещане търсят и харесват.
Като млади и без деца сме почивали с мъжа ми по непретенциозни къщи за гости, с едната двойна стая и купонът да тече, нищо не ми е пречело, ядем каквото и когато дойде, важното е после да има  някой бар, но вече са ни други приоритетите. Някога сигурно пак ще дойде такъв бохемски и безгрижен, същевременно икономичен етап в живота ни, но засега търсим друг тип почивки.

# 159
Веднага се включвам с предложение за бунгала, макар че вече писах, но сега по-подробно.Става дума за бунгала Котвата в Ахтопол. Предлагат се без изхранване, само със закуска и със закуска и вечеря. Ние тази година избрахме третия вариант, за следващата ще видим. Цената на човек беше 55 лв или за 10 нощувки за двамата платихме общо 1100. Базата не е голяма, което за мен е предимство. Допускат домашни любимци и много от гостите бяха с такива, но животинките бяха на повод и много възпитани. Нямаше нощен лай или каквито и да било неприятности с тях. Бунгалата са реновирани. Имат изолация, нови мебели, баня, санитария, всичко беше чисто и поддържано. Има двойни, тройни, четворни и нещо като апартамент. Всички легла са редовни, единични или спалня. Матраците са удобни, мисля че бяха "Нани". Има климатик, цифрова телевизия и доста добър интернет. Паркирането също е уредено, като по-голямата част от автомобилите разполагат с гаражна клетка под навес. За храната: за закуска предлагаха няколко вида готови закуски, пържени филии, мекици, палачинки, бъркани яйца, айрян, общо взето неща от този тип. Избираш каквото и колкото искаш. За вечеря предлагаха няколко вида готвено от рода на мусака, пълнени чушки, пиле Жулиен, свинско с прясно зеле, пиле с ориз картофи и т.н. Имаше няколко вида супи, скара и задължително риба и пържени картофи. Имаше и поне два вида салати. На десертите не съм обръщала внимание, но видях макарони на фурна, някакви кремчета, диня и пъпеш. Храната е зад витрина и ти сипват каквото пожелаеш. Порциите бяха огромни, на няколко пъти ми се наложи да им казвам да спрат да сипват. Може да се храниш там и на свободна консумация и много хора го правеха. Ние също обядвахме там два пъти за символични цени от порядъка на 22-25 лв. включително с алкохола и безалкохолното. Примерни цени, които съм запомнила - бира, кола, сок капи всичко по 2лв. Запомних ги защото в кварталната ни кръчма цените са по-високи. От качеството на храната съм доволна, нямаше нещо, което да не ми е било вкусно за разлика от ОИ, където трудно успявам да харесам нещо. Може би моят вкус е такъв. Простичка но вкусна и прясна храна, какво повече да искам. Територията на базата е озеленена и сенчеста има и детска площадка. Тихо и спокойно е. Няма шумни заведения, през ноща чуваш само шума на вълните и листата на дърветата. Плажът е близо. Обявяват го на 300 м, но според мен са по-малко. И сега най-големият негатив. Достъпът до плажа е по стълби, много стълби - над 150. Надолу не са проблем, но нагоре са кошмарни. Затова прекарвах целият ден на плажа за да не ми се налага да ги катеря по няколко пъти. Обядвахме в едно плажно заведение, което след проучване си харесах.Доволна съм от почивката си, а спрямо парите, които платих даже съм повече от доволна.

Последна редакция: нд, 06 авг 2023, 01:55 от Marsela 17

# 160
  • София
Важен момент е каква е цената за + едно или две деца? Иначе за Ахтопол знам, че е едно от местата на българското черноморие с най-прилични цени. Много хора го харесват и го посещават години наред. Аз, за съжаление, никога не съм стъпвала там.

# 161
А замисляли ли сте се, че целия грозен бетон по морето го има заради нас самите..? Силно впечатление ми прави как се коментират хотели "първа линия" като върха на сладоледа..
Абсолютно. Хотелите на първа линия наистина са върха на сладоледа. Аз съм отишла заради морето и искам да го гледам от терасата си. Освен това обичам големите комплекси, където има анимация, басейни и олинклузив.

# 162
...Плажът е близо. Обявяват го на 300 м, но според мен са по-малко. И сега най-големият негатив. Достъпът до плажа е по стълби, много стълби - над 150. Надолу не са проблем, но нагоре са кошмарни. Затова прекарвах целият ден на плажа за да не ми се налага да ги катеря по няколко пъти....
Чудесен отзив, но ето поради тези няколко реда аз например дори да искам да почивам на такова място, а бих го направила с удоволствие и съм го правила, не мога да се възползвам. За мен и 100 м и 5 стъпала са много и не защото както някой написа, че ме мързи да ходя, а по ред обективни причини. Дори в Марина Роял Палас на Дюни миналото лято, заради многото стълби и липсата на асансьор до нивото на басейните и плажа, комплекса не ми хареса (имаше и други недостатъци, но бяха второстепенни). И не че аз без да проверея го бях избрала, а защото другият хотел, който бях резервирала още не беше отворен и ни преместиха в уж по-добрият. Била съм в Ахтохол, но само на разходка и хапване в заведение "до морето" и мястото като цяло ми допадна, но градът е на високо, а плажът е доста отдалечен и това автоматично не се вписва в моите критерии за почивка. За други вероятно е перфектното място. Отделно, че цената за нощувки + вероятно това, което вие сте платила за храна на обяд е много близка до цената от 1600 лв., която аз съм платила за нашата почивка в хотел 4* на първа линия, на база УОИ, дори да бях с дете на 12 години, което там се настанява безплатно.

# 163
Цена на човек 55-60 лв за УОИ ...има ли такова животно?

# 164
Цена на човек 55-60 лв за УОИ ...има ли такова животно?
Пропуснах да напиша, че е за 7 нощувки, а не за 10 и ми излезе по 114, 28 лв. на човек на ден. Тази цена е с 40% отстъпка на ранни записвания директно в хотела.

Общи условия

Активация на акаунт