На море в България 2023 г.! - 3

• 47 983
  • 518
  •   1
Отговори
# 105
Рейна не е ли по-висока категория от Мирамар?

# 106
  • София
Чистота - безупречна. да
Обслужване - достатъчен персонал, любезен, съдейства, поздравява и е незабележим, когато трябвада
Храна - достатъчно, качествена, без имитиращи продукти, с много плодове и зеленчуци, не е застояла и не ме боли стомах след хранене Grinningпо десетобалната система, давам 8 точки
Стаи - удобни, достатъчно големи за четиричленно семействоникога не сме били в една стая 4 членното ми семейство, просто не мога в едно помещение, тук оценка не мога да дам. Ние бяхме във фамилна стая, две двойни стаи съединени с врата, зареждаха всеки ден и двата хладилника. Видях, че под една от страните на слеглото има издърпващ се матрак, явно когато настаняват тричелнно семейство да има още един матрак. Като се издърпа този матрак ще има място и за кошара, но аз това не мога да си го и представя 4ма в една стая. Не знам вие как ходите 4 членно семейство в една стая. Ами как правите секс с половинката си, нали все пак сме на почивка, трябва да се разпуска. Въпросът ми не е към вас лично, а към всеки, който може да ми даде насоки как да правя секс на почивката си, като съм в една стая с 2 деца? Освен за тоалетната, друго не се сещам, но всяка вемер в тоялетната набърза, нещо не ми звучи много ок. Simple Smile
Свободни пространства в хотела - просторни, може да се уединиш, може да пуснеш децата да си намерят местенце за настолна игра с други деца, достатъчно пространство за всички гости извън стаята, без да си пречат има пространство
Забавления - организирани през деня и вечеритене мисля, че мога да дам оценка от десетобалната система повече от 7
Горе долу това ми е направило впечатление

# 107
А тези коментари все пак за кой хотел са, че му изгубих нишката

# 108
Здравейте, съвсем се обърках....търся хотел с хубава анимация, аквапарк и ако може и плаж. Спрях се на следните два хотела Воя бийч и Грифид Болеро- Златни пясъци. Моля, някой, които е бил и в двата хотела да ме насочи......В момента офертите и на двата хотела са почти еднакви за 2 възрастни и дете на 9. Въобще не мога да избера...

# 109
@mugle Относно плажа на Сарафово  - ние бяхме на Diddi beach.  Според нас е допълнително насипан с хубав пясък,  отдолу е сходен с този на Поморие. На влизане в морето е малко стръмно, но имаше много малки дечица. Според мен заедно с родител няма нищо тревожно и е подходящо за малчуганите. Има чудесно ресторантче,  тоалетна,  душ.

# 110
  • София
А тези коментари все пак за кой хотел са, че му изгубих нишката
HVD BOR Слънчев бряг

# 111
Здравейте, препоръчайте ми самотен обезлюден плаж без хотели, музики и заведения в близост😅остана ли такъв в България?

# 112
Плажа на Шкорпиловци е 13 километра дълъг (най-дългия у нас) и е почти обезлюден.

# 113
  • Пловдив
kroki_kk, благодаря за споделеното.
Моите впечатления, както споделих, са от Мирамар и Рейна дел мар в Обзор. Там не са ми предлагали фамилна стая. Сега видях, че в HVD Бор биха ни настанили във фамилни и то по-евтино от Мирамар. Затова се включих. Да питам дали хотелите са един бранд и можем да заменим Мирамар с Бор (по-близко ни идва).
Разбрах това, което ме интересува, благодаря. Yum

Естествено, че го предпочитаме този тип настаняване, но ние последните няколко години открихме хотелите и ходим само в началото на сезона, защото вече ни броят за трима възрастни с дете (още година и ще станем 4ма възрастни Innocent). Та, от финансова гледна точка, се натъпкваме в една стая, но за няколко нощувки се издържа. А и при мен има железни правила - децата лягат до 21.30ч., в мноооого специални случаи може в 22ч. LaughingLaughingLaughing

Само да вметна, че и това не мога да не го оценя на тези хотели. Двойните им стаи са огромни и децата ги настаняват на напълно съпоставимо легло (разтегателен диван е, но е супер качествен и сравнимо удобен с леглото в стаята). Спокойно могат да спят двама възрастни на мястото, което дават за децата.
В бюджетните хотели отдавна резервираме две отделни стаи, дори не държим да са една до друга.

Редактирам се, за да се включа и по последното мнение.
От 7г. дългата ни лятна почивка прекарваме на Камчия на бунгала. Плажът е огромен - широк и дълъг чак до Шкорпиловци. Плажът на Камчия е в защитена местност - лонгозни гори и е изцяло свободен. За съжаление от 2г. вече няма и спасители.
До Шкорпиловци ходим на разходка, но на мен там ми наподобява стандартен наш курорт - много хора, натъпкани чадъри, лудница ... Но то е живо място, пълно с хотели и народ. Плажът е голям и широк, но пълен.

# 114
  • София
Пък ние изоставяме ОлИн хотелите. Вече 15 години станаха в тая тема. Малко ми е...
"Детенце", на 17г, за последен път дойде с нас.
Умря от скука, а за съжаление и се разочарова. А имахме настройка за супер последно море заедно.
Освен това вече консумираме в пъти по-малко храна и алхокол, отколкото на младини. А ние сме от ящните и пиещите, та смятайте, щом вече нито можем, нито ни е изгодно. От ЕГН-то е. Колкото и да се ограничаваме, закусваме ли, не можем да обядваме- обядваме ли, не ни се вечеря. Туй то.
Затова бих била благодарна за инфо за бунгалата в Камчия. И за каквито е да е готини места.
Само да спомена, че все пак сме свикнали на по-нормално-хубави хотели. Мизерия не ми е ОК.
Все още оставаме на тема хотели, но HB, за съжаление повечето класни са по-дебели от инклузивните.
Та разглеждам и спокойни места, с нормални условия, на каквото ще да е.
Че таргетът ми, хубави хотели за възрастни, леееко ме напряга откъм цена. Че от година все тичаме и не можем да настигнем подобаващо инфлацията.

А за разочарованието не ми достигаха досега сили да напиша. Мноого рядко в последните 15 г сме били разочаровани. А и мнението ми от миналата година...срам ме е, ако някой го е ползвал за тази.
 Ако искате подробности- ще пиша.
Видях и други разнопосочни мнения от тази година.
За Хелена Парк иде реч.

Редактирам, да вметна.
Рейна ни е в повечко откъм цена. Мирамар ни беше в повечко спрямо разхищението. Писала съм- кому е нужно това. Бяхме малко в шок. Бор го гледам от две-три години.

Ако случайно се решим пак за този вариант- Бор, Тиара, Маджестик...но не съм сигурна.

# 115
Здравейте, препоръчайте ми самотен обезлюден плаж без хотели, музики и заведения в близост😅остана ли такъв в България?

Крапец! Nerd

# 116
Мен ме интересува за Хелена парк. Щъ събирам мнения за другата годиназа хотели в Слънчев бряг.

# 117
  • София
Ами... нищо общо с миналата.
Вярно, че тогава ни пратиха в Сендс, но пак на Ол. С предишна година в Парк- още по-малко.
За стаите нямам забележка. Почти същите са. Една камериерка си заслужи парите, другите ОК, без да е непочистено или пък нещо специално.
Тогава беше тихо, спокойно, малко румънци, супер персонал- на рецепция, в ресторанта, на баровете, на кърпите включително, с кеф да оставяш бакшиши.

Огромната  разлика е в ресторант, изхранване, персонал, плаж, качество...Почти всичко.
Тази година  храната е наполовина, за разлика от парите, които са 1/3 отгоре, и като качество, и като количество, и като разнообразие. Пак казвам, не желая Мирамар. Не искам седемдесет ястия. Но за 4300лв???
Нямаше специалитетите, за които писах миналата година. Нормални ястия. Някои(повечето) вкусни, но нищо уау.
Десерти- нула. Това прекрасната френска селска, разни други вкусотии.... Един път за 10! дена крем карамел.
Това Ростбийф, печена сьомга, пюрета от сладки картофи и целина, пържени калмари, печено цяло прасенце-сукалче, огромно количество РАЗЛИЧНИ салати и разядки...не.
Е, пицата на пещ си беше пак превъзходна, разнообразието на плодове, печени и задушени зеленчуци...

Но, нямахме собствена маса за вечеря, което беше 25% от причината да отидем отново. Пак запазване. Ужасни Бг и румънски компании, от най-селски вид. Нямам намерение да обидя никого по местоживеене, а като манталитет. Чакане за сервиране на алкохол- нямаше го тогава. Особено отношението тип скучно ми е и няма защо да се напрягам, от малкото българи.
Трима Киргизи, които бяха страхотни, работливи, любезни, възпитани, ни оправиха малко почивката.
И не само защото получаваха на всеки обяд и вечеря бакшиш, бяха така още първия път, преди да го знаят. Заслужават адмирации. Говореха на български, английски, немски, руски, който от семейството на какъвто език му беше на устата и ги заговореше. Накрая се смеехме, че имахме поръчки на 4 езика.

Не можеше да се ползват всички басейни, това от тази година. Не можеш да намериш шезлонг на задния, а предният- празен. Няма шезлонги на плажа, това от 1 юли, запазени, никой не го е еня. Само Марио по цял ден бучи, но нищо не прави. Това сладкодумния отговарящ за плажа, с вечен репертоар вече трета година....ставали в 4 ч., охраната му се обадила, пишат жалби, светят с фенери..дрън-дрън...
 Рецепция- трагедия, освен един управител с избелена коса.

В общи линии си изкарахме много добре, който ме помни от годините по темите знае, ние не търсим кусури, напротив, стараем се да гледаме винаги позитивно...
Но...май имахме по-големи очаквания заради миналата година. Нямахме това безметежно спокойствие, което ти предлагат класният хотел, перфектното обслужване, чувството, че не си на Ол...дискретното сервиране, запазената маса, лежерното плажуване до 19.30, качествената храна, липсата на "неандерталци"..

Та така...май финито, енд, край.

Последна редакция: чт, 03 авг 2023, 15:14 от pileto

# 118
Задължително ли е да се дават бакшиши, на кого и в какъв размер?

# 119
Не е задължително. Даваш, ако си доволен. Тази година например оставих два пъти на камериерката - веднъж за конкретно изпълнена молба и веднъж при напускането. Синът ми остави при напускането на барманите в буркана (по принцип е на 16 и го уча на тези неща). Оставях и като си взимам нещо извън инклузива.
Според мен нормален бакшиш е от порядъка на 10-20 лева, а за конкретно нещо или над сметка за нещо 5-10 лева.
Зависи и от категорията хотел - повече звезди, предполагат по-голям размер на бакшиша.
Иначе битува схващане сред персонала, че българите не оставят бакшиши и за това спрямо нас не се стараят толкова.

Общи условия

Активация на акаунт