На море в България 2023 г.! - 3

• 47 999
  • 518
  •   1
Отговори
# 135
Става дума за магистрала Тракия.

# 136
  • Варна
всички го виждаме всяка вечер
цацата стана от 5 на 10, а гавроса в Гърция си остана 5 Е
бирата от 2 на 5-7
разни уж екзотични коктейли по 12 - 18 , а в тях материала за 2 - т.е. поне 800% надценка
не е само СУПЕРСТЕКА ( цялата ресторантьорска общност скочи как СТЕКА няма общо с пражола , ама я да погледнат в кой да е речник ) в РАПОНГИ ама то и най обикновена свинска пражола  под 25 - 30 НЯМА

Последна редакция: пт, 04 авг 2023, 10:50 от peterky2002

# 137
всички го виждаме всяка вечер
цацата стана от 5 на 10, а гавроса в Гърция си остана 5 Е
бирата от 2 на 5-7
разни уж екзотични коктейли по 12 - 18 , а в тях материала за 2 - т.е. поне 800% надценка
не е само СУПЕРСТЕКА ( цялата ресторантьорска общност скочи как СТЕКА няма общо с пражола , ама я да погледнат в кой да е речник ) в РАПОНГИ ама то и най обикновена свинска пражола  под 25 - 30 НЯМА
[/quote]
Аз нямам проблем с цените по нашето Черноморие. При тези сериозно увеличени цени на всичко съвсем нормално е и цените по заваденията да са нагоре спрямо миналият сезон. За мен репортажът потвърди тезата ми за уж евтинита чужбина и най-вече така препоръчваната Гърция. Също така показа нагледно, че като сме на квартира и хапваме навън изобщо няма да ни излезе икономично. Дали пак някой ще пита какво пък толково се изяжда за 150 лв.?!

# 138
Не знам какво е икономично, но да, на квартира излиза по-евтино от ОИ. Поне при нас.
Харчили сме за храна средно по 70 лв дневно за двама това лято.

# 139
Потвърждавам казаното от teta75. Но не само това е предимството пред ОИ за нас. Усещането за почивка е съвсем различно.

# 140
Не знам какво е икономично, но да, на квартира излиза по-евтино от ОИ. Поне при нас.
Всеки знае себе си. Само сладоледите, водата и безалкохолното на сина ми правят 20 лева. Като сложиш и за двама общо два коктейла средно по 15 лева, вече ги направих 50, камо ли да се вместя и с храна за сума от 70 лева дневно. За това ходя на АИ. Не задължавам никого да споделя моето мнение.

# 141
За да се вместите в тази сума, то очевидно не сядате по заведения или поне не такива, каквито бяха коментирани във видеото. Вероятно не консумирате алкохол и вторият човек е дете, а не възрастен. Аз имам предвид, че при равни други условия сметката не излиза в полза на свободното изхранване навън, което се потвърди и от репортажът. Салата, основно и бира/безалкохолно - 33 лв. на човек за едно хранене.

# 142
Не съм наясно как вървят цените на квартири по морето, но и за нас сметката не би излязла, колкото и да са евтини. С две деца до 10г е абсурд да заплатим това, което плащаме на ОИ.

Затова пък има места за всички почиващи според вкуса Simple Smile

# 143
Абсурдно е.. Вероятно сте си купували храна от магазин. Ние до сега това лято ходихме два пъти на море-веднъж ОИ и веднъж без… 70 лв за двама ни беше обяда само !!

# 144
Не сме купували от магазин, освен цигари, вода и ядки.
Сядахме на заведение около 5 пъти за десетте дена които почивахме.

# 145
  • Sofia
С дюнер, цаца, парче пица, разбира се, че е възможно.
Баничка с айрян сутрин, дюнер на обяд, палачинка с нещо/друго бързо..ето ви в бюджета.

# 146
  • Сред мелниците
Скрит текст:
Тепърва започвам да разучавам сайта почивка.бг. Не са ми интересни технологиите и боравенето с телефон ми е мъка. Не е моето и затова не се мъча.

Боря се с филтрите защото не ми е ясно аз какво търся. Май само хладилник да си мажа филии (имам проблеми с яденето и не мога да готвя елементарни неща). И спането да 2 под 50 лв за сам човек в стая.
Разбрах че септември цените са по - ниски но края на август ще почивам.

Ютия, сешоар, паркинг - не ми трябват.
Как да чета малките букви в обявата и как да ги филтрирам?
Поми,
 харесайте  си място за една вечер, търсете къща за гости или квартира, за да влезете в цената която сте си определила.
Като пристигнете,  направете един плаж и тръгнете през градчето,   като на място си изберете далеч по-добри места за настаняване.
Ние се върнахме преди два дни от една голямо обиколка по нашето море, което бях забравила .
Ще намеря време да напиша как аз усетих нещата.

Edit Защото моето мнение е последно, макар да няма никаква връзка с горното. Като публикуват нещо , може да го преместя.
Здравейте, препоръчайте ми самотен обезлюден плаж без хотели, музики и заведения в близост😅остана ли такъв в България?
Заради този и други коментари, както и спора относно AI мисля, че трябва друга тема,
 за море в България, което да изключва свръхлуксозните хотели ,  яденето по осем пъти на ден с осигурени напитки, сладолед, басейн,  в който да се плацикаш с още стотина човека, шезлонги на 60 см един от друг , в който се сближаваш с който ти се падне... изобщо друг тип почивка. Тук  подобни впечатления биха се размили.
Предполагам, че такава тема би била интересна предимно за хора с пораснали деца . Аз не съм активна във форума и не се наемам да я направя и поддържам, но ако някой добър човек се прежали...

Последна редакция: пт, 04 авг 2023, 18:25 от В (като Вятър)

# 147
  • В.Търново
Ако пазарувате от бърза точка или хранителен магазин да. Преди години сме почивали така, не ми се връщана този вариант.
Щом 5 пъти сте сядали на заведение другите как е било?
NBM, то само 1 малък дюнер е нинимум 8 лв по морето. 1 парче пица не може да нахрани възрастен. Топни за мен са това бързи точкии, но пак са налко 70лв на ден.

Последна редакция: пт, 04 авг 2023, 18:30 от Русалка_1

# 148
7-8 лв бяха порциите готвено в заведението, 3,50 таратора....20-25 лв обяд за двама ...
Свинско със зеле или вратна пържола с таратор...това ми стига на мен да се нахраня.
Повече отиваше за палачинките и сладоледите на детето, двукратно често на ден Grinning

Не знам, не споря, от моята камбария просто съдя. Ние сме така. Това е валидно за нас.

Наясно съм, че не е валидно за други.

# 149
Просто не сте проследили множеството постове, нормално.
Били сме в Хелена Парк за малко преди три години, но извън сезон. Тогава ОК. Много хубаво.
Миналата година в края на август бяхме платили за Парк, но ни настаниха в Сендс, очаровани останахме.
Сравних го с Мирамар, където бяхме преди 5 г., защото храната и качеството и бяха уникални, но беше по-нормално откъм многотия. В смисъл, в Мирамар беше чудесно, но някак прекалено го почувствахме. Буквално 100 ястия, хора се опитват да хапнат от всичко, води, сокове, айряни бутилирани се взимат от хладилници и се изхърлят пълни....скариди, риба, качествена меса се хвърлят....не знам как да го обясна, дойде ни в повече разхищението. Оправдава си цената и без половината от това.
А в Хелена Сендс беше супер качество и интересни храни, но не 100, а 30 да речем и някак по-прибрано, културно и възпитано беше храненето.

А предната дама ( Anelia20) правилно е отбелязала, че тази година сравнявам Хелена Парк с предишни и бях разочарована. Много подробно описах разликите с миналата- обслужване, храна, качество, разнообразие, посетители.

В Рейна е безумно скъпо и не можем да си го позволим, в Мирамар не бихме се върнали, позволявайки си го пряко възможностите, вече не ни трябват детски пързалки и четири хранения и така.
Дано този път сте ме разбрали. И аз, като Вас се старая да бъда полезна.

Общи условия

Активация на акаунт