На море в България 2023 г.! - 3

• 48 051
  • 518
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Тая година определено морето е малко по- студено сега, август месец, но няма нито едно водорасло или медуза. Обикновено по това време има. Сега морето е чисто и прозрачно. И вълнението не е чак толкова силно. При нас на Златните знамето е жълто и няма такива високи и силни вълни като минали години. Сутрин си е направо без вълни. Иначе времето е супер. Само във вторник беше студено. Вчера и в петък си беше направо жега и вечерите са още за къс ръкав.

# 226
Хладно е вечер, за суитчър, а дъщерята си е с долнище и горнище. Сутрин до обяд също ни е хладно. Досега не сме ходили юли месец, но догодина ще се ориентирам да запазя от по-рано за юли. Вълните наистина са големи, даже за моя вкус. Аз обичам да се къпя в по-бурно море, обаче на тези вълни сега като те хване вълната и те мята с такава сила, единия ден си ожулих коляното в дъното.

# 227
  • Sofia
Търся нещо подобно на Санта Марина -- комплекс с много зеленина и много басейнчета.
Отсреща на Каваци - Green life sozopol. Също голям комплекс с много зеленина и басейни, макар че за Санта Марина съм чувала, че е една идея по-хубаво.
Снимки в скрит текст, да добиете представа дали е подобно:
Скрит текст:

# 228
Водата в Черно море идва/отива от Средиземно море през Босфора и не се влияе от климата у нас. Имаше една година,когато на първи юни водата на Слънчака беше топла като чай! На първи юни!

# 229
Търся нещо подобно на Санта Марина -- комплекс с много зеленина и много басейнчета.
Отсреща на Каваци - Green life sozopol. Също голям комплекс с много зеленина и басейни, макар че за Санта Марина съм чувала, че е една идея по-хубаво.
Снимки в скрит текст, да добиете представа дали е подобно:
Скрит текст:

А, много добре изглежда, честно казано, а и ми е наблизо. Май е леко по-луксозно на пръв поглед от Сантата, поне на снимката. Аз тук много си го харесвам де, но например никога не съм ходила на плажа на Санта Марина, винаги само на плажа т.нар. Царски (къмпинг Градина-Златна рибка) между Созопол и Черноморец, защото локалното плажче на Санта Марина не е хубаво.
На този плаж (т.нар. Царски) вълни няма, а и винаги са били рядкост, защото заливът е доста затворен.
За С. Марина има и уроци по плуване, които се резервират онлайн, 20 лв, ще пиша след вторник как е минало. Има и уроци по тенис, но не знам дали дотам ще стигнем. Тенис кортовете изглеждат добре.

# 230
  • Sofia
В Грийн лайф също има уроци по плуване, виждала съм децата сутрин на един от басейните. Плажът е Каваци, само се пресича улуцата и си на плажа. Но тази година не сме ходили и не знам как е плажът, май никой не сподели за Каваци. Ако има някой там - кажете как е тази година, добре ли са заведенията по плажа, вода и пясък как са и дали още стои хубавият гръцки ресторант Simple Smile

ПП. За Грийн лайф забравих да посъветвам да си изберете апартамент от частен собственик, че съм чела кофти отзиви за резервиране от хотела.

# 231
Ние сме на Серенити в момента, на Царево. Много много духа, водата е прекрасно топла, ко има вълни. В такива вълни никога не съм се къпала. На моменти за по -високи от възрастен, иначе плажът е плитък. Пясъкът е разкошен, храната е вкусна и за различна от "прехваления" хотел на Кранево миналата година, тук нищо не свършва. Храната е в изобилие, сготвена е вкусно, което е приятна изненада.  Ние всъщност сравняваме с минатата година, това ни е втори път на ОИ. Хотелът е хубав, стаите са чисти, ограничение в напиткутр няма (не сме на ултра ОИ). Бирата е приятно разредена с вода, точно като да не се напиеш, ако я подкараш от обяд. Салатите са разнообразни и винаги има нещо, с което да те изненадат и очароват.
Морето е топло, достатъчно.
Би ли споделила с кой хотел в Кранево сравняваш Серенити, че аз пък нещо за Кранево съм се наумила или през септември или другото лято. Самото Кранево не ми харесва, но ако хотелът е хубав и с близък организиран плаж бих рискувала. Принципно гледам Ефект Алгара Бийч или Аквамарин Бутик хотел. Ако си посещавала някой от тези двата ще се радвам да споделиш отзиви и най-вече какво не ти е харесало.
Докато си чакам есененото море, ако разбира се времето го позволи, че миналият септември си стана доста хладно и го замених с планинска почивка в Св. Иван Рилски в Банско, в момента традиционно отмарям на вили на мои близки до Земен.
Скрит текст:

# 232
На Алгара бийч бяхме. Цената тази година беше двойна от миналата. Хареса ми много гледката, плажът беше ок. Изгревът беше невероятен, слъжцето изгрява точно на хоризонта отсреща,. Храната беше ок, но често част от нещата като миди например се сервираха само в началото на вечерята и до там. Хеаната беше по стандартна. Друго хубаво беше, че плажният бар е на самия плаж. Чадъри и шезлонги има предостатъчно.
Басейнът на Алгара не ми хареса. Нямаше детски, беше си дълбок. В хотелските забавления не участваме, та за там не мога да дам мнение много  но на Серенити като че ли беше по-забавно. Друга разлика е, че Алгара е доста голямо пространство, има горичка, градини, сянка където можеш да се разходиш. Стаите са малки на Алгара, в Серенити бяхме в две огромни стаи с две тоалетни и баня. Докато на Кранево бяхме в една стая и беше тясно.
В заключение мога да кажа, че Серенити ми хареса повече, хеаната ми беше по-вкусна, имаше всяка вечер и готвено няколко варианта. Не че сме яли, но опитвахме. Базата в хотела ми хареса също повече, плажът ми хареса повече въпреки по - бурното море. А да, плажът на Царево нямаше нито миди, нито камъни, фин, разкошен пясък. Днес с дъщерята се шегувахме, че като стъпваш бос по пясъка, все едно стъпваш по много пухкав килим.

# 233
# 234
Здравейте, днес бяхме на плаж в Несебър и Слънчев бряг. И на двете места водата студена , все едно е юни. Някой може ли да каже курорт в БГ с топличка морска вода в момента?

Благодаря предварително

# 235
Е, ние се връщаме от Царево, водата беше чай. Но има вълни.

# 236
Благодаря!

# 237
  • Варна
Водата в Черно море идва/отива от Средиземно море през Босфора и не се влияе от климата у нас. Имаше една година,когато на първи юни водата на Слънчака беше топла като чай! На първи юни!

Това е  НАПЪЛНО НЕВЯРНО !!!
МЕЖДУ Черно море и Средиземно море има два дълги и тесни пролива - Босфора и Дарданелите и едно море - Мраморно . Обмена на вода е толкова малък , че даже  Черно море е с два пъти по малка соленост от Средиземно море поради многото реки които се вливат. Температурата на водата където и да е в Черно море си зависи от състоянието на атмосферата , слънцето и т.н. Преди 10тина дена се случи водата по Северното Черноморие падна до 12 градуса поради течение от открито море и от дълбоко и това се случва почти всяка година , а водата на 1 юни където и да е по нашето море да е чак пък чай нямам спомен последните 60 г. Както и да погледнем все пак Средиземно море си е по на юг.

# 238

Това е  НАПЪЛНО НЕВЯРНО !!!
МЕЖДУ Черно море и Средиземно море има два дълги и тесни пролива - Босфора и Дарданелите и едно море - Мраморно . Обмена на вода е толкова малък , че даже  Черно море е с два пъти по малка соленост от Средиземно море поради многото реки които се вливат. Температурата на водата където и да е в Черно море си зависи от състоянието на атмосферата , слънцето и т.н. Преди 10тина дена се случи водата по Северното Черноморие падна до 12 градуса поради течение от открито море и от дълбоко и това се случва почти всяка година , а водата на 1 юни където и да е по нашето море да е чак пък чай нямам спомен последните 60 г. Както и да погледнем все пак Средиземно море си е по на юг.
Те са като скачени съдове двете морета – Черно и Средиземно.

# 239
Черно море някога е било сладководно, така че има логика средиземно да се/е влива/ло и да го "осолява" Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт