На море в България 2023 г.! - 3

• 48 028
  • 518
  •   1
Отговори
# 210
Скрит текст:
Чак пък несравнимо в Гърция не бих казала, че е. Не знам защо всеки си мисли, че е по-евтино там, при условие че предлагат само главно спане, ресторантите им не са нищо особенно и не са никак евтини и са главно с пържена храна.Едно фрапе 7-8 евро ама защото има безплатно ползване на чадър на плажа и никой не мрънка, че е скъпо. Хотелите им са мега занемарени освен ако не си в някой скъпарски за 5-6к за една седмица. И пак не е гаранция, че ще ти е хубаво. Едни познати ходиха в скъп хотел на Халкидики и не останаха никак впечатлени нито от условията, нито от каменистите плажове.
Когато искаш да мрънкаш за БГ черноморие винаги може да се намери за какво, различни хора, различни претенции, но все пак още има и още хубави места. И в крайна сметка хотела не може никога да задоволи всички претенции на някой хора дето примерно даже вкъщи не ядат морски дарове ама на морето са решили, че трябва хотела да им предлага октопод и акула..
Предложете на Вашите познати този хотел https://www.antigonibeach.gr/?gclid=Cj0KCQjwuNemBhCBARIsADp74QTZ … 87soaAoOAEALw_wcB
и нека после да изкажат мнение! За мен това е перфектното място за почивка! Не се сещам за едно нещо, което не ми допадна. Единственото, което съм разбрала за гърците е, че не трябва да се вярва на снимките им. Но тази година решихме да вдигнем малко критериите си, съответно и звездите, и нямахме такъв проблем. Докато в БГ и на 5-6 звезди все се намират кусури! И не е мрънкане, а усещане!
Ами те също не бяха в никак евтин комплекс и все пак не останаха особенно доволни.
https://porteslithos.gr/

В България намират кусури хора, които винаги има за какво да мрънкат дори и на Малдивите да отидат. Ако искаш да си изкараш почивката добре, ще си намериш хотел дето отговаря на очакванията ти и няма да се вглеждаш в някакви излишни детайли. Като искаш високо обслужване и лукс отиваш в Рейна Дел Мар или някой подобно скъп хотел дето предлага всякак удобства, даваш 4-5к за почивка и си доволен. Ама ние хем искаме да ни е евтино, хем лукс, хем да не ядем всеки ден едно и също, ами няма как да стане. Иначе като ги дадем 4-5к в Гърция или Турция си викаме "ууу много е хубаво, качеството и обслужването е топ".
Аз не съм посочила комплекса, защото е скъп, а защото е райско местенце и е помислено за всяка частичка от престоя Ви, да се чувствате уютно и спокойно, точно като на почивка. Да, 5 звезди не са гаранция за качество! В Рейна дел мар сме били, когато децата бяха малки. За мен беше перфектният хотел. По Ковид посетихме Риу в Обзор - скръб отвсякъде, дори си тръгнахме по - рано! Вече го няма де...Сега сме запазили един уикенд в Сентидо, Златни пясъци, защото има и аквапарк. Ще водим племенника ми на море. Почивали сме във Вистамар от веригата и бяхме много доволни. Да, спокойствието винаги струва малко повече, вече се убедих в това Simple Smile Особено с напредването на възрастта Simple Smile

# 211
За Рейна в Обзор говорите, нали? Там имаше също малки детски пързалки или бъркам?

# 212
Бях за няколко дни в Сарафово, Бургас. Определено не ми беше първият избор, бях се насочила към Ахтопол, но така се стекоха нещата. В Сарафово отседнах в хотел "Камъните", към който нямам почти никакви забележки, освен високите възглавници, с които свикнах след втората нощувка. Хотелът е малък, едва 13 стаи, но със страхотен интериор, който е едно към едно със снимките. Чистят ежедневно. Рецепционистката е любезна. Цените в ресторанта са повече от приемливи. Закуските са по 6-7 лева. Кафето в рамките на 2-3.
Централният плаж, който е на 10 минути от хотела, на пръв поглед не беше моето. Пясъкът е леко сивкав. Наблизо има залежи от хума и водата не е бистра, но не бих казала, че е мръсна. Гледката към морето обаче е страхотна. Шезлонгът е 5 лева, чадърът също толкова. На плажът има няколко заведения. Храната в тях беше прясна и не съм имала проблеми. Има и достатъчно места за паркиране.
Из квартала има магазинчета, аптеки и няколко ресторанта. Центърът на Бургас е на двайсетина минути с кола.

Сега се озъртам за някакви септемврийски оферти за Обзор и ще следя темата. Blush

# 213
Момичета, бяхме за първи път от години на св Константин и Елена за няколко дни и изобщо не ми хареса. Буквално целият курорт се състои от хотели, страшно презастроено ми се стори, като декор от Юнивърсъл студиос...най-много се шокирах, че плажовете бяха почти изцяло празни. Не знам дали заради времето. Ппц ходим на южното черноморие, където по това време на годината е страшна навалица. Но явно на север не е така. Това ми хареса, че е празно и просторно. За съжаление, не може да се усети морето, заради стотиците празни шезлонги, барове и тн.
Сега сме на Санта Марина -- между созопол и златна рибка и отново е почти празно, разбираемо - няма ги руснаците. Но и плажът на Зл рибка Градина хем е събота, а не е пълен, а там вече основно винаги са били българи. Чак ми е странно чак така да няма хора  в събота през август. Но си е рахат! В Санта Марина, обаче, заради липсата на хора ли какво, липсват много от нещата, които се предлагаха мин година. Например, имаше анимация за деца, вкл сутрешна гимнастика етц, а джакузитата са си студени.

Търся нещо подобно на Санта Марина?
Търся нещо подобно на Санта Марина -- комплекс с много зеленина и много басейнчета.

# 214
Да не би времето нещо да влияе на т. нар. Уикенд туристи? Като се дигнат градусите и ще се понапълни.

Последна редакция: сб, 12 авг 2023, 15:30 от Mia Rulana

# 215
Момичета, бяхме за първи път от години на св Константин и Елена за няколко дни и изобщо не ми хареса. Буквално целият курорт се състои от хотели, страшно презастроено ми се стори, като декор от Юнивърсъл студиос...най-много се шокирах, че плажовете бяха почти изцяло празни. Не знам дали заради времето. Ппц ходим на южното черноморие, където по това време на годината е страшна навалица. Но явно на север не е така. Това ми хареса, че е празно и просторно. За съжаление, не може да се усети морето, заради стотиците празни шезлонги, барове и тн.
Сега сме на Санта Марина -- между созопол и златна рибка и отново е почти празно, разбираемо - няма ги руснаците. Но и плажът на Зл рибка Градина хем е събота, а не е пълен, а там вече основно винаги са били българи. Чак ми е странно чак така да няма хора  в събота през август. Но си е рахат! В Санта Марина, обаче, заради липсата на хора ли какво, липсват много от нещата, които се предлагаха мин година. Например, имаше анимация за деца, вкл сутрешна гимнастика етц, а джакузитата са си студени.

Търся нещо подобно на Санта Марина -- комплекс с много зеленина и много басейнчета.

Леле, ние мислим да идем в началото на септември в Санта Марина, но както описвате нещата, май ще изместя резервацията за края на август..

# 216
Я, имало хора дето считат, че липсата на навалица през август е минус?! Аз бих се радвала на по-спокойни хотели и плажове.

Mia, oпределено промяната във времето, вятъра на много места по морето и приказките за "ледената" морска вода очевидно са поспряли уикенд туристите.

Solaris, ето Ви една супер изгодна оферта. Отстъпката се комбинира с екстрите.
https://visit.bg/oferti-pochivki/last-minute-hotel-marina-sands-obzor-24277/

# 217
Ние умряхме от студ цялата седмица и днес още сутринта си тръгнахме към София. Обикновено висим на плажа до следобед, но сега беше пълно единодушие, че пропускаме 😂

# 218
Я, имало хора дето считат, че липсата на навалица през август е минус?! Аз бих се радвала на по-спокойни хотели и плажове.

Mia, oпределено промяната във времето, вятъра на много места по морето и приказките за "ледената" морска вода очевидно са поспряли уикенд туристите.

Solaris, ето Ви една супер изгодна оферта. Отстъпката се комбинира с екстрите.
https://visit.bg/oferti-pochivki/last-minute-hotel-marina-sands-obzor-24277/

Нямам нужда от хора, но имам нужда от хубаво и топло време, още не съм взела есенно-зимни дрехи за детето. Grinning

# 219
Днес изходите на Варна бяха задръстени от коли. На КК Чайка беше лудница, коли, хора, не можахме да стигнем до плажа, загубихме целия ден в обикаляне да търсим къде да паркираме и да сложим хавлиите. Направо си мечтая за това да няма хора и да си лежа на спокойствие.. а, ето, че някой  намира липсата на хора за минус.

# 220
...писала съм за празния плаж, че е рахат...не разбирам това как може да бъде тълкувано като недоволство???Уж на един език говорим.
Липсата на хора за мен Е проблем в случай, че много от екстрите, които ми харесваха миналата година,  ги няма. Това включва даже и студено джакузи, което за мен е нетърпимо.
На нас  ни е топло на плажа, стояхме до 9 часа вечерта...но ние идваме от 10-12 градусови температури на въздуха, дъждове и плуване/гребане на инат в студено езеро. Но джакузита под 34 гр не приемам. А за гимнастики/рисувания с пясък и тн също мн страдам, защото на децата мн им харесваше.
Другото, което ми е неприятно е, че в началото на Златна рибка плажът е обсипан с водорасли, чак няма плажна ивица изобщо и трябва да се мине през тези скупчени водорасли, за да се стигне до нещо поносимо.
Търся си нещо като Санта Мaрина, да е с много басейнчета, да е зелено и апартаментите да имат печки и перални.

# 221
Ние сме на Серенити в момента, на Царево. Много много духа, водата е прекрасно топла, ко има вълни. В такива вълни никога не съм се къпала. На моменти за по -високи от възрастен, иначе плажът е плитък. Пясъкът е разкошен, храната е вкусна и за различна от "прехваления" хотел на Кранево миналата година, тук нищо не свършва. Храната е в изобилие, сготвена е вкусно, което е приятна изненада.  Ние всъщност сравняваме с минатата година, това ни е втори път на ОИ. Хотелът е хубав, стаите са чисти, ограничение в напиткутр няма (не сме на ултра ОИ). Бирата е приятно разредена с вода, точно като да не се напиеш, ако я подкараш от обяд. Салатите са разнообразни и винаги има нещо, с което да те изненадат и очароват.
Морето е топло, достатъчно.

# 222
  • София
Затвърждава ми се мнението, че поне в България, времето и морето през юли са по-приятни спрямо август. Миналата година по това време също видяхме много вълнение и ветрове, но поне водата беше топла.

# 223

Пробвайте Дюни.

# 224
  • Пловдив
Brumm, благодаря за отзива, тъкмо навреме ми идва. Ние днес пътуваме за там. Последните няколко години все по това време на август сме на море и много повече ми допада от юли, но тази година ми се струва по-студено времето. Вечерите хладни ли са?

Общи условия

Активация на акаунт