На море в България 2023 г.! - 3

• 47 925
  • 518
  •   1
Отговори
# 330
  • Sofia
Много неприятно това с плажовете. Но и едва ли има учудени, че има и проблемни плажове, то на някои се вижда с просто око.
Иначе днес в Созопол беше страшна жега, но до плажа не стигнах. Все пак виждам, че Созополските плажове са отлични в класацията.

# 331
На Поморие плажът на ценъра, в Новия град

# 332
Спомням си преди години, точно 2-3 седмици след като ние си бяхме тръгнали от Лозенец, че затвориха целия плаж с код кафяво, и сега май… нищо не се е променило, с тази разлика, че има места с по-лоши резултати от Лозенец.
Тази година на Лозенец водата беше кристално чиста. На никой друг български плаж не съм виждала толкова прозрачна и прекрасна на цвят вода.
А относно качеството, не се и съмнявам, че е лошо. Когато бяха малки децата ми винаги хващаха този вирус с разстройството и повръщането. С бонус висока температура. Предполагам, че просто са поглъщали от морската вода. И винаги си носех панадол и смекта с мен. Сега порастнаха и вече го нямам този проблем.

# 333
  • Бургас
Царево отдавна имат проблем с пречиствателната станция. Има и много хотели, които още не са свързани с нея и фекалиите директно в морето...

Последна редакция: пт, 18 авг 2023, 13:31 от rosi81

# 334
  • Sofia
Днес отразиха резултатите по всички сутрешни блокове. Хотелиерите са видимо ядосани, но не разбирам защо се ядосват на изследващите. Да си канализират натиска към липсващите пречиствателни съоръжения и липсващите правила къде какво се излива.
Здравната инспекция пък мълчи от вчера. Подготвяли становище. Сигурно се чудят какво да стъкмят, иначе щяха още вчера да говорят.
При всички случаи всички казват, че замърсявания от украинския язовир няма, замърсяванията са си български и явно са известни.

# 335
  • Варна
то повече от ясно че са си наши л......... - Златни пясъци отива към 100 000 легла при пречиствателна станция за 17 000. Кой изобщо си мисли , че при пълна заетост на Слънчев Бряг към 600 000 има капацитет за пречистване. Да не говорим за хилядите септични ями уж изолационни , а де факто добре НАДУПЧЕНИ . И ако независими експерти го установят съвсем разбираемо ядосват платените експерти и естествено бъркат в джоба на ресторантьори и хотелиери. Навсякъде по света ако си на септична яма не плащаш за кубометрите изчерпано , а на КУБОМЕТРИТЕ ЧЕРПЕНА ВОДА  демек ти си плащаш , а ако щеш ги викаш - ама защо да не ги викаш щом вече си платил.

# 336
Някой на/от Бяла? Как е положението там?
За първа година ще ходиме. С тези новини за вълни и замърсяване се чудя да тръгваме ли по бързо или не...

# 337
Царево отдавна имат проблем с пречиствателната станция. Има и много хотели, които още не са свързани с нея и фекалиите директно в морето...
Точно за плажа Нестинарка в Царево бях писала - след последното ни ходене там, никога вече!
Цялата канализация на всички хотели се излива в нещо като река, която се влива директно н плажа, даже с просто око се виждат разни работи.

# 338
  • Пловдив
Днес отразиха резултатите по всички сутрешни блокове. Хотелиерите са видимо ядосани, но не разбирам защо се ядосват на изследващите. Да си канализират натиска към липсващите пречиствателни съоръжения и липсващите правила къде какво се излива.
Здравната инспекция пък мълчи от вчера. Подготвяли становище. Сигурно се чудят какво да стъкмят, иначе щяха още вчера да говорят.
При всички случаи всички казват, че замърсявания от украинския язовир няма, замърсяванията са си български и явно са известни.
Излезе им т.нар. становище, естествено че отричат всичко и оспорват методите и времето на вземане на пробите.

# 339
Нещата станаха дебели и доцент Кунчев трябва да отговаря на неудобни въпроси. Нищо ново...

# 340
  • Sofia
Да, за плаж Нестинарка и аз имам лоши спомени какво плуваше около мен, но тук е много хвален и не смея да си кажа Simple Smile Иначе посоченият в изследването не е Нестинарка, а някакъв друг плаж.
Мисля, че днес стана ясно, че "Царят е гол" и вместо да замитаме под килима, по-добре много да се говори за това, за да се размърдат най-после.
Все пак има и отлични плажове в проверката.

# 341
В Ахтопол и на Силистар водата беше кристално чиста - с малки рибки даже.

# 342
  • В.Търново
Kой плаж на Поморие е за предпочитане.../

На новият град.

# 343
  • Там където съм обичана
Здравейте, вчера приключи нашата почивка в хотел Хелена Парк - Слънчев бряг.
Ще споделя моите впечатления.
Пристигане, хотела пълен на макс.Паркинга се пука по шевовете, но човека от паркинга не ни остави докато не се наместихме .Вътре на рецепцията 3- 5 рецепционисти - всеки гледа да помогне ,звънят на чистачките за стаите,въобще хаос.Дадоха ни гривните с усмивка ,пратиха ни да обядваме ,предложиха питиета ,коктейли - предразполагат хората ,усмихнат се !
Настанихме се.Стаята перфектна.Тръгнахме към плажа - викам сега ще се печем сигурно прави ,то при тая навалица - но чадъри и шезлонги си намерихме абсолютно веднага .Имаше момчета ,който събират такса от свободната зона ,но същите гледаха на нашата зона Хелена Резиденс дали има външни посетители и ги караха да напуснат .Чух от хората зад нас ,че ако искат да останат трябва да платят 27 лв и те освободиха чадъра.
Храната беше вкусна .При пълен хотел ( спрян от продажба за две от датите ни ) никога не сме чакали за маса.Няма шанс да седнете на маса без бяла покривка и прибори. Всичко е на ниво.Има сервитьори за питиетата ,всичко ни носеха и то  веднага
Алкохола и безалкохолните - без забележка .
Мога да вметна ,че онова разнообразие което предлагаха хотелите преди години вече го няма почти никъде .Но въпреки това не бих се оплакала от този хотел .По този повод искам да вметна ,че Мирамар - Обзор миналата година също не може да се сравнява с далечната 2010 г - 2015 г когато бяхме ходили ,но пак не бих се оплакала.
Впечатлена съм много от персонала .В ресторанта, искаш нещо или питаш - не те оставят ,докато не получите това което искате .Дъщеря ми търсеше шоколада за палачинките, попитах един от многото сервитьори ,като смятах ,че ще ми посочи къде е ,но ,не . Като се залепи до нас да търси с нас ,викна готвача ,и той търси ,викна управителката, и тя при нас ,чак се засрамих ,стана ми неудобно, то такава навалица и търсене за един шоколад .Разказвам го този случай, за да споделя ,че хората имат отношение ,грижат се за нас гостите ,просто ти става приятно в такъв хотел да почиваш .
Не сме имали проблеми с нищо !
За хората,които не са запознати с хотела мога да кажа ,че няма нищо общо със Слънчев бряг- въпреки ,че се намира там.
Излезнахме една вечер до центъра с влакче ( 6 лв на човек) ,много хора ,голяма лудница - абе не е моето,да си призная лошо ми стана .Отстрани на  хотела имаше детски басейн с пързалка и още нещо май ,подходящо е за много мънички деца ,имаше около 5-6 човека - спокойно, празни шезлонги, пада се пред виличките. Не сме ходили ,но го споменавам ако някой отиде с детенце  да го потърси .
Като отиваш към плажа единия вариант е да минеш през Хелена Сендс - като влизахме и излизаме- хората поздравявт този отпред пред колите, после вътре ,после покрай масите отвън - на руски ,на англискийски на румънски ,поздравявт хората и това е ,усмихнат се ,и ти отиваш на плажа ухилен и с настроение .Такова спокойствие ,че чак прочетох една книга на плажа .
Върнахме се здрави ,което освен ,че зависеше от нас ,така и от чистотата в хотела - храна ,напитки и т.н.
И за последно - имаше чужденци, бая ,но бяха примерни ,така да кажа нормални ,като нас българите .Може би по  стечение на обстоятелствата или късмет ,но всичко при нас беше перфектно .Или най - вероятно хотела си е супер !
Препоръчвам !

Последна редакция: сб, 19 авг 2023, 01:47 от t-e-a

# 344
Здравейте, за пръв път сме отседнали на северното черноморие в Топола Скайс, супер е, но....няма плаж. Моля, който е запознат с този район да ми подскаже хубав плаж, където можем ка си паркиране колата и има свободна зона.

Общи условия

Активация на акаунт