Отговори
# 2 070
Може ли за странично мнение по тийн казус. След като редовно картата за ГТ на щерката се издирва в паника (нейната е годишна) и мине се, не мине се иска една, в която зареждам допълнително билети за гости (свекърва ми основно), този път картата ѝ изчезна безследно. Предният път я предупредих, че ще си купува билети от джобните (скъпо удоволствие е ГТ на отделни билети). За да ѝ извадя нова карта, трябва да бия път до майната си, да си изгубя обедната почивка и с чакането, ще трябва да остана извънредно след работа. Мога да я поръчам онлайн, обаче ще дойде за 10 раб.дни. Разбира се, поръчах я онлайн, връчих ѝ другата карта с две пътувания, за да отиде на един тест и ѝ казах да си поема пътуванията, докато дойде другата. Сега съм най-лошата, но нямам идея как да обясня, че ми омръзна от финансови и времеви дискомфорти от нейната разсеяност. Не смея да ѝ дам ЛК, а вече е длъжна да я носи в нея.

Как следва да се процедира при системно забравяне на главата според вас?

# 2 071
Хич даже не трябваше да ѝ даваш другата карта,пък била и с две пътувания.Да се спасява.Щом иска,по трудния начин ще се учи  да не е толкова разсеяна.
При системно,акъл не мога да дам.
Погърмя,задуха,леко преваля,и разхлади най-накрая.Дано отиде и към балкана дъжд,че не била добре работата с пожара.

# 2 072
Попи, на колко е тийнката? Ако е навършила 16 съм на мнението на Ренко!

# 2 073
Сиси,ще разбереш по-нататък,че доста преди 16 могат да са отговорни.Даже е наложително,защото например първа ЛК се издава на 14,и са длъжни да са отговорни за нея.И съответно да я носят.Та,това трябва да го усвоят по-рано.Моят е на 14,на Попи мисля беше година по-голяма.

# 2 074
По себе си съдя, Ренко, аз до 15 годишна н можех нищо без намесата на майка ми! Предполагам, че зависи от характера, все пак!

# 2 075
Мда, точно навърши 15г. Никакви лични карти не съм ѝ давала (има 2 - българска и белгийска), освен в извънредни ситуации (за да наеме кънки на лед например). Предпочитам, ако някога се случи да я проверят, да я прибирам от районното, отколкото няколко пъти годишно да ходя да я обявявам за изгубена и да вадя нова.

# 2 076
  • Пловдив
Слънце пече, дъжд вали е обстановката в града...така ми е и в главата 🥴
Синкото тръгна на РД...щеше да е барбекю в парка.

# 2 077
  • София
Аз съм точно обратния вариант на родител, натоварвам детето с повече очаквания и отговорности, отколкото приятелките ми примерно техните деца. Но пък ѝ разрешавам доста също. Замислих се дали не прекалявам, четейки Попи. Кой знае един ден как ще се оплаква от мен.

# 2 078
Нали знаете, че каквото и да правим ( или да не правим ) накрая пак ние майките ще сме виновни!

# 2 079
  • София
Вярно си е. Grinning

# 2 080
Аааа,не, сакън!Тези дни ми се каза-Добре че те послушах,и ще уча едикъдеси,а не там,където си бях навил на пръста.Е,не прече след време да чуя обратното.Но се почувствах много щастлива от откровението му!И най-вече от признанието,че съм била права!
Дъжда тук хич не се шегува.Май няма и да успеем да излезнем 🙄.Но поне поизчистих,оправих прането,и си шетам на спокойствие из кухнята.

# 2 081
  • Пловдив
Ам то все е така Simple Smile
На мен ми се иска да е по-оправен моя и самостоятелен. Ама не е...
Трябва да почна да се отдръпвам леко, че хич не му правя услуга Confused

# 2 082
Попи, не знам, честно казано.  10 дни да се грижи сама за транспортните си разходи може би е добро последствие.
Но съм скептична, че ще я научи на това, което ти се иска Simple Smile
Има хора, които просто губят неща. Дали ако и двете не приемете, че ще се случва, няма да помогне малко? Разсъждавам си само.

# 2 083
  • Пловдив
Ули, евалла...винаги знаеш как да го кажеш! Heart

# 2 084
  • София
Подкрепям Мисти. Ули, мъдра си, да знаеш.

Общи условия

Активация на акаунт