А ще покажете ли своите кухни???

• 156 435
  • 885
  •   1
Отговори
# 630
  • anywhere
slato, определено горния ред шкафове "тежи". Или ги разчупи с различна височина, или ги направи по-големи (т.е. на същото пространство да има просто по-малко вратички и отделения).  Peace
Хубаво е горният ред да не превишава много като височина долния ред, иначе кухнята "притиска". Различните височини на горните шкафове определено ще решят проблема, според мен, а и ще стои много по-разчупено и артистично.  Wink
Заоблените рафтчета също бих ги "раздвижила", да не са само от едната страна. На горният ред например, да са отляво, а на долния -отдясно. Така е прекалено симетрично и скучно!
Това, разбира се, са само идейки, не критики!  Peace Hug

# 631
всички имате срахотни кухни smile3501

# 632
# 633
# 634
slato, я да те питам защо са ти толкова вратички на най-горния ред?
Аз бих ги направила точно 2 пъти по малко - все пак там, горе се бърка най-рядко.

И една идея, ако искаш още повече шкафове, може пералнята да се изтегли максимално към
мивката и така вдясно ще можете шкафа да го направите отгоре до долу (както сега е мУдернУ), а горната част на шкафа да е витрина
И заоблените рафтчета може (май) да са по-тесни или да ги няма- то какво толкова ще слагаш там newsm78

За шкафовете на най-готния ред - ами какво да ги направя вратичките, нали трябва да са симетрични с тези под тях newsm78
а пък заоблените части са, за да не се затваря много към вратата,  ох дано да ме разбираш:))

# 635
Slato моята кухня е със същото разположение и с комин в ъгъла.старите ми шкафове бяха така и едната вратичка към мивката не се отваряше и не ми беше удобно.Сега новите ми ги направиха с някаква чупеща се, двете ъглови се отварят заедно и е по удобно.
 ох, не знам дали ме разбра, ако те интересува сте питам как се казва.
При нас комина е облицован с плоскости с цвета на шкафчетата,а между долния и горния ред шкафове е същото като плота,от проекта не ми е ясно за гръб какво имаш плочки или ще слагаш плоскост защото има значение за цветовете
и аз като с oxyjenia мисля че не са удобни тези рафчета в ъгъла на долния ред
и за цвтовете бордо и избелен дъб  Peace

Да, за вратичките към мивката сме го съобразили и са направени така, че да се отварят и двете, просто ще има малко "глухо" място - незнам дали ме разбра:))
А комина и при нас ще е с цвета на плоскостите Peace

# 636
Здравейте Slato, с коя програмка е правен проекта за кухнята, защото аз съм още в начален етап и искам да се пробвам да измисля нещо.    newsm53

Програмката е SolidWorks Peace

# 637
slato, определено горния ред шкафове "тежи". Или ги разчупи с различна височина, или ги направи по-големи (т.е. на същото пространство да има просто по-малко вратички и отделения).  Peace
Хубаво е горният ред да не превишава много като височина долния ред, иначе кухнята "притиска". Различните височини на горните шкафове определено ще решят проблема, според мен, а и ще стои много по-разчупено и артистично.  Wink
Заоблените рафтчета също бих ги "раздвижила", да не са само от едната страна. На горният ред например, да са отляво, а на долния -отдясно. Така е прекалено симетрично и скучно!

ох, незнам и мен много ме притеснява този горен ред newsm78
Как да ги напрявя по-големи  - като ширина ли?
За заоблените няма как да ги разместя - от ляво има една колона, която просто не е нарисувана.

Къде да сложа различни височини - мислех, мислех и нищо не измислям вече:roll:

Мерси много за градивната "критика"  bouquet

# 638

ох, незнам и мен много ме притеснява този горен ред newsm78
Как да ги напрявя по-големи  - като ширина ли?
За заоблените няма как да ги разместя - от ляво има една колона, която просто не е нарисувана.

Къде да сложа различни височини - мислех, мислех и нищо не измислям вече:roll:

Мерси много за градивната "критика"  bouquet

Примерно най-горния ред вляво ги слей 2 по 2 и ще станат общо 3 броя.
Вдясно, понеже високи открити шкафове не са удобни - само прах ще бършеш там , можеш  да ги махнеш, да разшириш всички горни шкафове, а най-горния ред пак ще са 4броя.
А долния десен ред можеш да го оставиш заоблен, щом ти харесва. Все пак това е твоята кухня  Wink

Последна редакция: ср, 04 апр 2007, 15:27 от oxyjenia

# 639
slato, не се притеснявай за големината на шкафовете отгоре. И при мен е така, но за да има все пак симетрия, направих долните шкафове, плота и стената отзад в един цвят, а само горните шкафове - в друг, контрастен. Така оптическата измама е, че долните са по-големи, а горните - по малки, въпреки че в същност горните шкафчета са с 10 см. по-дълги. Тези ъгловите лавички не ти ги препоръчвам - в старата ми кухня е така, но там, не знам как, се нанасят сами милиони джъвчки, които трупат прах и е адски досадно да ги разместваш и бършеш под тях или  пък да ги разпратиш по местата им. Дори и триъгълен шкаф да се оформи - по-практично ще е ако е с вратички. По никакъв начин не мога да приложа снимки, защото съм от по-старото поколение и съм абсолютен дебил по отношение на компютрите.

# 640
  • anywhere
slato, не се притеснявай за големината на шкафовете отгоре. И при мен е така, но за да има все пак симетрия, направих долните шкафове, плота и стената отзад в един цвят, а само горните шкафове - в друг, контрастен. Така оптическата измама е, че долните са по-големи, а горните - по малки, въпреки че в същност горните шкафчета са с 10 см. по-дълги.

Да, това също е решение. Особено ако светлият цвят е горе, ще стане много по-добре. Peace
Откритите лавички нещо трябва да ги измислиш, обаче! Освен че не са много функционални, нещо дразнят наредени така една под друга на горния и долния ред...
Колкото до ширината на шкафовете горе, имах предвид, там където си ги направила да са с по две вратички, да оставиш само с една. За какво са ти две?! Много наджвъчкано е така. Mr. Green
Можеш също да оставиш отляво тази височина на горните шкафове, а в дясно, стъпаловидно да преминават в по-ниска височина.
Или да направиш просто по-ниски шкафовете най в дясно, да сложите отгоре една дъска на височината на шкафовете в ляво, една иноксова пръчка да я държи в края и лунички на нея (дъската), това определено ще разчупи доста и ще стои по-добре.  Hug   

# 641
С интерес следя....Скоро ще се включа  Hug Hug

# 642
  • Балчик

Това не е тема за куклите, а за куХните . Peace

# 643

А аз, нали съм проста, не можех да се сетя за логично обяснение защо виждам момиченца, а не кухня!!! Joy Joy Joy

# 644
  • На небето

А аз, нали съм проста, не можех да се сетя за логично обяснение защо виждам момиченца, а не кухня!!! Joy Joy Joy

Много са ти хубави децата, ама къде ти е кухнята. Joy

Общи условия

Активация на акаунт