Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Кога трябва да се изцеждам, ако приемам антибиотици и не кърмя?
Как да увелича производството на кърма?
Как да накарам бебето да суче от двете гърди?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Кога трябва да се изцеждам, ако приемам антибиотици и не кърмя?
-
Как да увелича производството на кърма?
Ключът към увеличаването на кърмата е редовното стимулиране на гърдите. Важно е да кърмите или изцеждате поне осем пъти за 24 часа, за да осигурите адекватно сучене или стимулация. Освен това консумирането на достатъчно протеини, калории и течности също допринася за увеличаване на производството на кърма. Нещо повече, стимулирането от самото бебе помага за увеличаване на количеството мляко.
-
Как да накарам бебето да суче от двете гърди?
-
Как мога да увелича производството на кърма?
-
Как мога да разбера дали кърмата ми е достатъчна?
Вероятно затова и имах стрелкащи болки в гърдите. Или да ги хвърля, днес стс сигурност няма да ми стигне.
Спомням си, че покрай ЕБХ съм чела, че някои хора дават бибка на бебетата докато ги издържат, защото им помага. Моята бибка не ползва, но си смучеше палчето по едно време докато се научи как стават нещата. Та като я усетя, че така се гъне, бута, даже ми дърпа зърното, спирам, водя я до тоалетната и после продължавам. Даже се е случвало, когато имаше много газове, да я храня, докато я държа над мивката.
В общи линии "нее" или "лее" си е класика и се чува при почти всички новородени, които съм срещала