Остров Тасос, Гърция /Тема 12 /

• 73 479
  • 807
  •   1
Отговори
# 555
Инфо от миналата седмица - Golden Beach - шезлонгите пред Pefka - 15 евро (2 шезлонга+чадър), консумацията отделно. El cielo - най-различни цени, но всичко е консумация - на много задни редове - 20 евро, с приближаване на водата 25, 30, най-отпред 40, има и шатрички - май 60 бяха (не представляват интерес за мен) Разходихме се до Paradise, 30 евро с вкл.2 напитки (това е плажът пред заведението по-близо до Кинира) - не сме ги ползвали, просто са обирджии нагли с тези цени, но пък морето е....Ние ходихме и на Скала Рахони на 2 плажа - единият, пред хотел с немци е 20 евро - консумация включена, съседният плаж беше само срещу консумация от заведението.
Здравейте, понеже ще почиваме в този район, може ли да споделите местоположение или имена на 2та плажа в Скала Рахони. Благодаря

# 556
  • Варна
Здравейте, включвам се с бърза информация за лодки. Бях споделила в преден пост в темата(миналата година), че бяхме наемали лодка от пристанището на Лименас. Беше по-добро като цена, но реално от Лименас в посока Голдън бийч след час почти каране на лодката край скали, не видяхме подходящ залив. Мраморния плаж и Порто Вати откъм морето не ми се сториха атрактивни. Виждаш една тълпа народ и въобще не спряхме. Реално разкошните заливи бяха от двете страни на Голдън бийч. Тази година посетихме Тасос само заради разходката с лодка. Чудихме се между тези двете фирми, в Google maps едната има съществено повече отзиви и избрахме нея. Реално са почти едни до други, лодките и на двете изглеждат добре. Координати поствам с цени. Избрахме My boats, имат и сайт с повече детайли.
My boats Thassos:
+30 6940161621
14.00 h. 5 hours, 150 + fuel
14.30 h. 4 hours, 130 + fuel
contact person: George

Thassos Island Boats
+306945288732
14.30 h. 5 hours, 150 + fuel
14.30 h. 4 hours, 130 + fuel
contact person Cal
Не бях ходила до това пристанище, много приятен и живописен район:

Лодката беше нова, много чиста, момчетата и момичето много мили, много приятелски настроени. В сравнение с наетата лодка от Лименас, тук обслужването беше 5 звезди.
Качвам една снимка от най-атрактивното за мен заливче:

Намира се на отбелязаното място:

Видях, че слизаха с АТВ до къщата на плажа(единствената). Прекрасна и топла вода(дори много топла), много рибки, много фин пясък, на места скали с таралежи за наблюдение. От лодката спокойно се стига брега. Дъщеря ни на 3 беше щастлива, че стигна и до плитката част. Препоръчвам този залив, тотален рай е(Platanos bay на тази карта).
Качвам картата:

Другите отбелязани заливи са с тюркоазено-зелена вода, но дълбоки и край скали. Риби, прекрасна вода, малко по-хладка там.

Край островчето се виждали делфини казаха, не видяхме, уви:

Реално от 14.45 часа 4 часа напълно ни удовлетвориха, после се скри слънцето в любимия залив. При този вариант на наемане на лодка повече плувате в разкошни заливи и се наслаждавате, по-малко карате от точка до точка(достатъчно да ви е приятно). Не ходихме до Парадайс, просто плувахме и се наслаждавахме. На повечето заливи през повечето време бяхме напълно сами. Мъжът ми вече е напълно пристрастен към наемането на лодки. Лошото е, че цената е два пъти по-висока от Вурвуру, но това е положението.
За пръв път се прибираме на залез с ферибота, беше много красиво, тихо и хармонично:

Желая весело лято на всички!

Последна редакция: пт, 27 юни 2025, 17:50 от Priqtelka

# 557
Едното плажче на Скала Рахони , което е само с консумация ни изненада доста неприятно мин година. Разпъват да сушат разни октоподи на едни стойки и се носи ужасна миризма на развалена риба. Разбрах , че и тази година е така за съжаление

# 558
Здравейте и от мен! Чух, че имало необичайно нашествие на калинки тази година. На Тасос дали е така?

# 559
За калинки не знам, но бъдете подготвени за комари. Преди 2 години, в средата на юни, имаше страшно много комари около хотела ни. Бяхме в Скала Рахони и после си говорих с приятелки, че е отговорност на хотела да напръскат (не знам дали е така). Иначе във всяка стая има машинка, но ние не бяхме ходили по друго време, освен септември и за пръв път ни се случи такова нещо.
Здравейте и от мен! Чух, че имало необичайно нашествие на калинки тази година. На Тасос дали е така?

# 560
  • Варна
На Тасос не видях(не, че много се задържахме). Но щяхме да забележим, тъй като ходихме и до плажа на вила Нистери. Сега почивахме в района на Неа Хили, там бяхме сред облаци от калинки. 😆

Влизаха във всичко. Но ние живеем във Варна и  преди няколко години беше много по-страшно там. Буквално се завивах в шалове, за да стигнем плажа, бяха на ята и хапеха(във Варна). Гръцките калинки не ни ухапаха нито веднъж и не са помрачили почивката ни. В Тасос сме били доста пъти и само веднъж имахме драма с оси и комари. Зависи от района и момента.

# 561
  • София
Аз питах за цените на Голдън Бийч. Посетихме вече Скала Потамия и плажа и сме много доволни. Тъй като бяхме в интервала от 7 до 14 юни, явно цените не бяха съвсем сезонни, някои заведения още не бяха отворили и ги подготвяха и освежаваха. Впечатленията ми се, че навсякъде е различно като заплащане за чадър и шезлонг. Ето в това заведение на първа линия ни взеха 20 евро, като имахме задължителна консумация 10 евро. В това, което съм маркирала пък, чадър и шезлонг бяха 12 евро, като ти носят по една вода. Тук консумация няма, ако искаш нещо си купуваш от магазина /така ни обясни дамата, която обслужваше шезлонгите и беше българка/.
В трето /не му помня името/ единия ден ни взеха консумацията /11евро/ плюс 4 евро за чадър и два шезлонга, а на другия ден не консумирахме, стояхме само три часа и никой нищо не ни поиска.
Относно заведенията всичко ни беше вкусно, от обслужването също сме доволни. Посетихме няколко таверни – Krambousa, Nautilus, Athos, Korali и още 2-3, но ни им помня името. Навсякъде храната беше прясна и рибата вкусна. Е и осите бяха доста 😊. Нямаше заведение, където да не ни почерпят с десерт като комплимент от заведението. Ето тук ни беше изключително приятно и два пъти го посетихме. Качвам няколко рибни снимки, то не съм снимала много, че първо нападаме, после се сещам да снимам.  

# 562
  • на земята
Здравейте,препоръчайте ми хотел,къща,суит,на първа линия няма значение къде да има излглед море.Искам да запазя за наши близки идват си от чужбина .Да е чисто и по бутиково?
Нмяма много време от 9-14 юли.
Благодаря много
П.С.Намерих и запазих апартамент ,малко скъпичко,но има добри отзиви и на добро място.Платихме каквото такова,дано им хареса. Agorastos Suites в Койнира

Последна редакция: пт, 04 юли 2025, 16:07 от _pipilota_

# 563
Ние бяхме миналата седмица в Скала Потамия. Калинки и комари нямаше, но осите бяха голяма напаст. Не може да седнеш на открито и да се храниш или пиеш нещо преди 21 часа вечерта. Веднага пристигат 4-5 оси и не те оставят на мира. Ние изобщо не бяхме доволни от обслужването в таверна Корали. Поръчахме панирани калмари, донесоха ни пълнен. Салатата дойде половин час след калмарите, а второто основно -два часа след поръчката след няколко напомняния.  Салатата не беше овкусена с нищо и се наложи да си искаме е зехтин. Иначе храната беше вкусна.

# 564
И аз се оплаквам от осите на Голдън Бийч 😄
Голяма напаст, храненето е невъзможно в заведенията до плажа.  Само ръкомахане, децата пищят. Персонала пали кафе смвсвно с още нещо, но нищо не върши и това!

# 565
  • Варна
За осите трябваше да напиша също. Миналата година на лодка отново в Тасос(през септември) направихме грешката да ядем на нея край брега и напада годжи бери в лодката(от децата). Леле, дойдоха настървени оси в морето!!! Нажилиха дъщеря ми, много неприятно стана. Тази година не позволих да се яде на лодката докато сме край бряг, дойде 1 заблудена оса и носих спрей Бочко. Напръсках край нас и повече не дойде нищо. Отделно да препоръчам Псило балсам. Много облекчаваше сърбежи от слънце и комари при децата. Спести много мрънкане.

# 566
  • София
Осите са голяма напаст около Голдън Бийч. Редовно на вечеря ни правеха компания. То ако са 5-6 е добре. Но една вечер наблюдавах как на съседната маса трима мъже си поръчаха порции гирос. Много вкусно изглеждаха и бяха големи. Е поне по 15 оси имаше на порция и така настървено се въртяха точно над чиниите, че хората просто ахнаха и само гледаха, нямаше как да взимат от храната. Донесоха им запалени смеси, та като че малко по-лениви станаха осите и намаляха. Относно Корали - да, обслужването им куца, редовно бъркат поръчките, но пък храната си беше вкусна. Имаше една сервитьорка, докато вечеряхме, няколко пъти я връщаха със сбъркани порции. Тъй като платихме с карта и влязохме вътре при кухнята, е там цареше една пълна неразбория. Всеки тича, собственикът крещи, не знам как се работи в такава обстановка. Та пак да се върна на осите - дали навсякъде на Тасос са толкова много, или само около Скала Потамия?

# 567
Това с осите ми се вижда ужас... Дали и септември е така..

Може ли да ми кажете от първия пост последната снимка от кое пристанище е и предпоследната кое плажче е? Много са красиви!

# 568
  • София
Да, и през септември има оси на Тасос.
Последната снимка в първи пост на темата е от Лименас, а плажчето е Алики.

# 569
  • Пловдив
Целта ми не е да разочаровам, но плаж Алики в действителност не е толкова убийствено красив като на снимките и картичките.  Малък е и шезлонгите буквално са един до друг, хората са струпани като рибки в консерва. За мен е пълно разочарование.
Не си спомням дали при хранене е имало много оси, но там където имаше дори миниатюрна локва и по чешмите около плажа, гледката си беше страховита.

Общи условия

Активация на акаунт