Остров Тасос, Гърция /Тема 12 /

• 73 464
  • 807
  •   1
Отговори
# 585
еййй много полезно, благодаря!! значи до марбъл откъм лименас, не ми пречи, че е прашно, но стръмни и неравни пътища направо брррр
на тези яхти целият остров да обиколим ще е много яко, но предполагам доста дълго? хапване, пийване, вц, а и жега предполагам, макар че сянка и вятър може би се понася добре...

# 586
  • Пловдив
Тасос, плаж Псили Амос наблъскани един до друг шезлонгите....50€ задължителна консумация. Пълно е с румънци с по няколко деца..на снимките се вижда какво са направили за сянка.

# 587
Селяния.

# 588
  • София
Гледах подобни снимки от Дюни, пак румънци. Явно тази циганийка е разпространена сред тях.

# 589
  • here and now
Гледах подобни снимки от Дюни, пак румънци. Явно тази циганийка е разпространена сред тях.
Точно за там се сетих и аз Mr. Green За съжаление на живо съм ги виждала.

# 590
  • Пловдив
Ми като са се стиснали гърците. 100 лева плащаш за сянка метър в диаметър. Шегата на страна, но румънците бият всички балканци по цигания. И по пътищата са адски опасни, по- зле са и от тези в южна Турция.
Мраморния плаж за мен не си заслужава драпането в прахоляка. Като каменна кариера е.
На Тасос препоръчвам ресторант Тераса в хотел Енавлион в Криси Амудия. Кухнята е превъзходна, обслужването също. Във вторник вечер свири саксофонист на живо. Ведно с обстановката и гледката, вечерта се превръща в магична.

Последна редакция: ср, 16 юли 2025, 21:07 от AlexaS

# 591
Тасос, плаж Псили Амос наблъскани един до друг шезлонгите....50€ задължителна консумация. Пълно е с румънци с по няколко деца..на снимките се вижда какво са направили за сянка.

Имаме приятел, който живее на Тасос. Онзи ден се обади на мъжа ми и препоръча да си сменим резервацията с друго място. Острова бил нападнат от румънци, като скакалци били Simple Smile Заради тях вдигнали цени и не знам какво! Не сменихме нищо, защото сме в хотел и вече сме платили. Мен лично повече ме притесняват осите, а не румънците! Да, по - шумни са, но пък си харчат парите в другите държави. Обаче съм се зарекла на Златни пясъци и Слънчев бряг да не стъпя точно заради тях! Превърнаха курортите в бунище! Тълпи от хора и мръсотия! И според мен проблема идва оттам, че бедните румънци могат да си позволят да почиват на тези места. Самите хора имат това излъчване! Не казвам нищо лошо, просто това констатирахме със съпруга ми, когато от уикенд изкарахме едва една нощувка на Златните. Беше ужасно!

# 592
В Лименас, читава народна таверничка към днешна дата ?

# 593
  • Пловдив
Абсурдно е да почиваме на такъв плаж. То е по-зле, отколкото на Слънчев бряг. Поне там е огромен плажа, а като гледам този на Тасос е супер малък. Че и да плащам 50 евро.

Имам въпрос - някой правил ли е еднодневна разходка из острова? Ще бъдем в Керамоти и искаме за един ден да отидем до Тасос и да обиколим различни плажове и градчета. Досега сме били само в Лименас.
Смятаме да минем през Хриси Амудия и Голдън бийч и да тръгнем надолу, докъдето стигнем. Има ли друго, което си струва да се види? Не съм сигурна, че ми се ходи на Мраморния плаж и на Гьола.
Или пък да минем от другата страна на острова и да посетим Скала Рахони, Скала Прину?

# 594
Минете по западния бряг и стигнете до Псили Амос, евентуално Гьола, ако няма много коли и хора. На изток всичко е ужасна лудница, в този сезон нито Мраморния, нито Алики са за препоръчване.

# 595
  • Пловдив
Благодаря за препоръката! Ще разгледамe и Западния бряг.  По принцип ние ще хванем първия ферибот рано сутринта и предполагам, че около 6,30-7ч някои плажове все още ще са празни, поне да се насладим на гледки и спокойствие Simple Smile

# 596
В този случай имате шанс, със сигурност навалицата става след 8-9 часа.

# 597
Здравейте! На път съм да направя резервация за Потос. Може ли мнение за пясъчен плаж (но наистина такъв, а не със ситни камъчета) в близост, който да е и подходящ за деца, т.е. да не става изведнъж дълбоко. Също така, ако някой е бил скоро там да сподели има ли много оси тази година. Дъщеря ми изпитва ужас от тях и ако има доста, то ще трябва да се откажа да резервирам. Благодаря предварително!

# 598
Ханаа, има едно малко плажче в Скала Марион - казва се Atspas. Само с пясък е и много плитко, точно като за малки деца. Но като видях снимките от Псили Амос, сигурно ще е голяма навалица и там, ако ходите преди септември.

# 599
  • Пловдив
Помагайте- Порто Вати или Marble beach. Маршрута как е за двата. т е.кой е по-лекия и кой е по-хубав и си заслужава да се иде. 🍀

Общи условия

Активация на акаунт