Остров Тасос, Гърция /Тема 12 /

• 73 557
  • 807
  •   1
Отговори
# 375
  • Варна
Ние купихме зехтин първо от Панагия - от т.нар. Музей на зехтина (който си беше магазин + малко машини) = 16,90 евро за 1л.
А след това, по препоръка на капитана (с който бяхме на лодка), взех от едно магазинче в Потос "Meliooa" , Potos = 15,90 евро за 1л. Не съм пробвала още и двата...

# 376
За кратки почивки от по 3 дни правите ли си медицински застраховки?
По-добре си направете, че ако техните лекари са като нашите по морето един преглед ще излезе колкото цялата почивка.

# 377
Здравейте, ферибота на Керамоти може ли да се плаща с карта ?

# 378
  • София
Здравейте, ферибота на Керамоти може ли да се плаща с карта ?

Да.

# 379
Сто години избягвахме Тасос заради навалиците по това време, но сега така или иначе пътуваме след два дни да се запишем и там 😀 За хубавия зехтин разбрах къде е, кои са свестните таверни в източната част ? На Голдън биич ще бъдем в Endless Blue, но това не пречи вечер да се мотаме с колата из селата за някоя сгодна таверна. Дайте предложения 😇

Последна редакция: вт, 13 авг 2024, 18:05 от sandstorm

# 380
Още няколко идеи:
Всичките плажове дето не са с чист 100% пясък, имат таралежи. Прочетете за тях, вземете препарати за третиране на убожданията. И разбира се- аква обувки. В Декатлон и Джъмбо например има евтини.
Комари- в градовете, никъде не е пръскано, и си има доста. Вечер като излезеш навън е драма.
Вода- всякаквата вода в Гърция като цяло е  много гадна, остави че е и скъпа. За 3 дни 1 щайга с 50 литра вода от България ни свърши.
И споменавам, че на острова реки, свободно течащи чешми няма. Бяха затворили и езерцето и водопада над Ламинария, заради горещото време и опасност от пожар !!, така че ако сте решили да го посетите- предитова попитайтев полицейския участък дали е отворен пъря, за да не се разкарвате ( все пак е дълъг черен път).

# 381
Това с водата е много вярно! Където и да ходим в Гърция, винаги пълним багажника с наша си вода. Тяхната въобще не е хубава, не утолява жаждата и се чувстваш надут и преял от нея.

# 382
  • тук и там
Днес,на Парадайз бийч,нищо райско нямаше.И минали години сме ходили,харесваше ни,но тази ми се стори кофти.На кафявите шезлонги се настанихме,защото някой беше писал,че шезлонгите към заведението с розови знамена,били по-скъпи.Та ние сме двама възрастни и две деца,платихме 60 евро за два чадъра и шезлонга.Поне морето да беше хубаво,та да си струва..Мне-водорасли,вълни-направо кипи морето,изкопано дъно на места,дърпа навътре.Аз лично,съжалявам за днешният ден и че не отидохме на друг плаж..Моля за мнения за Алики.Какъв е плажът,има ли вълни,дъното какво е,цена шезлонги и т.н.Да знам дали да отидем и там утре(не сме ходили на Алики до сега),или да си стоим на Златния плаж.

# 383
На Алики водата е кристална, плитко, песъчливо и без вълни. Минуса е, че е доста малка ивицита и става лудница. Трябва да се отиде там рано сутринта. Сета струваше 20 евро при таверна Леонидас (обаче е по-каменисто в тази зона), на другите май беше по-скъпо. Не препоръчвам да се разположите в малката свободна зона, защото буквално може да ви стъпят върху главата. От тамошните таверни само Леонидас става за ядене, малко по-скъпо е, но вкусно.

# 384
Марбел-а е страхотно място, само че организацията им не струва. Пренаселено, нямат лимит за комфорт, барът под всякаква критика - правят коктейли в някаква барака, а не пред клиента. Нищо за хапване, само пакетирани боклуци, пос терминала им работи според настроението, тоалетните зад паркинга. Толкова хубаво място и толкова лоша управа. Напразно дадох 50 евро, че и отгоре.
Голдън бийч само таверната му ми харесва. Морето мътно. Иначе не е толкова нагъчкано и е 10€ за чадър с шезлонзи.
Като се прибера ще пиша повече за цялостното ми впечатление. Ние всеки ден сме на различни плажове, обикаляме.
Ще чекна Алики утре.

# 385
  • тук и там
Зависи кога(като час) сте ходили и дали сте случили на море с вълни.Това за Голдън Бийч.Снимки от там,от вчера.Следобед се размътва водата,заради пясъчното дъно и хората стъпващи по него,или заради вълни.Мраморният плаж,според мен,само за снимки става.Иначе-камъни,неприятно за вървене,дълбоко и студена вода.

# 386
  • Пловдив
Разкошна снимка от Голдън бийч. Скоро и ние ще сме там за първи път, така, че ви чета и събирам всякаква информация.

# 387
Не е лошо на Голдън (на Терос чадърите), но са нагъчкани шезлонгите. Морето е мръсно според мен, в началото на ивицата плуват ластици за коса, боклуци, изгорели водорасли, или някакви морски растения. Може надолу по плажа да има и по-чист район, но за мен е важно чадърите и шезлонгите да са хубави и удобни, и да има обслужване с качествени напитки/храни.
Слагам снимка за да видите.
Утре ще се пробвам на Макриамос, макар да съм убедена, че няма да успеем. Трябваше да си запазя още в началото апартамент там, така или иначе дадохме към 5к за нощувките.
Скрит текст:
Скрит текст:

# 388
  • Once there was a Hushpuppy...
Искам да попитам къде, в коя част на Голдън Бийч има свободна зона?

# 389
Плажът е много голям и има свободни зони по цялата му дължина.
На мен ми харесва по към северната му част.

Общи условия

Активация на акаунт