Остров Тасос, Гърция /Тема 12 /

• 73 559
  • 807
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Може ли да ми кажете има ли хубави плажове и кои са те, около Кинира, о. Тасос? Предлагат ни там почивка, но никога не съм била на Тасос и нямам представа за нищо там. И като цяло това Кинира, мнения.

# 361
Парадайс бийч е до Кинира.
На мен в това селце ми харесва най - много от целия остров, с уговорката, че съм ходила през май и септември и нямаше навалица от хора. Освен това не държа плажа да е пясъчен, защото там не е най - прекрасния плаж.
Има 3-4 таверни и един магазин.

# 362
  • pomorie
Моите наблюдения за осите са,че през септември има в Скала Потамия,това са наблюдения от четири поредни години,на петата отидохме в началото на юни и една оса не видях.Миналата година бяхме в Лименария през септември и оси нямаше…Тази година пак ще сме там 😊

# 363
Здравейте, вмъквам се в групичката, тъй като през септември ни предстои посещение на Тасос за първи път, като ще отседнем хотел Тасос гранд ризорт. Имате ли отзиви за хотела и околността?

# 364
Здравейте,
Някой от вас пътувал ли е с автомобил хибрид до Тасос? Има ли някакъв проблем с фериботите?

# 365
  • София
Здравейте,
Някой от вас пътувал ли е с автомобил хибрид до Тасос? Има ли някакъв проблем с фериботите?
Ние, юли, с плъгин, не сме имали проблеми

# 366
Имам въпрос:
1. винетка до Тасос необходима ли е да се закупи?
2. С карта навсякъде ли може да се плаща?
3. Трябва ли да предвидя евро в кеш?
4. Зехтин откъде може да се закупи?
5. Цените в супермаркетите как са? По-високи? по-Ниски?

# 367
Имам въпрос:
1. Винетка до Тасос необходима ли е да се закупи?
2. С карта навсякъде ли може да се плаща?
3. Трябва ли да предвидя евро в кеш?
4. Зехтин откъде може да се закупи?
5. Цените в супермаркетите как са? По-високи? по-Ниски?
1.Винетки в Гърция няма, има тол такси, зависи откъде ще пътуваш.
2.Да
3.Да.
4.С питане на място и четене в темата.
5. Сравнени с тук по- високи. Досега само зехтин , козметика и битова химия съм купувала по- евтино.

# 368
Цените са същите като тук, но в евро.
Ако обръщате към лева - скъпо е.
Съфорумка миналия път като писахме за цените обясняваше, че нямало такова нещо, било много евтино.
Ами не е евтино.
 Лекарствата също са скъпи. Ние купуваме само каквото го няма в България.
Козметиката е скъпа ако се обръща.
Слънцезащитно на Виши е 35 евро, което е 70 лв.
Тук е 35 лв.
Цигарите също са скъпи, бяха ме помолили да нося като се прибираме, няма смисъл.

# 369
Момичета, извинете за въпроса, но какви лекарства да взема ?
Стандартни за стомашни неразположения, температура, антихистамини, пробиотик, друго ?

# 370
  • София
Момичета, извинете за въпроса, но какви лекарства да взема ?
Стандартни за стомашни неразположения, температура, антихистамини, пробиотик, друго ?

Според мен, тези лекарства са ви напълно достатъчни. Най-важното след тях е слънцезащита и грижа за след слънце, както и нещо за изгаряне. Слънцето е доста силно и независимо от редовното мазане, ако се застоявате във водата - може да изгорите.

# 371
  • Пловдив
Нещо за гърло вземете - Ковида е с много силни болки в гърлото (да не се случва, разбира се), но масово кашлят хората.

Подкрепям Veka за сериозни слънцезащитни, защото е страшно силно слънцето. Не е като в България - тук ми стига фактор 30, за да не изгоря, а там с 50-ти станах като розово прасе. А не се печа като гущер на слънцето Simple Smile

# 372
  • Пловдив
За кратки почивки от по 3 дни правите ли си медицински застраховки?

# 373
Да, разбира се, ние се мажем постоянно и в градски условия, аз и зимата не излизам без слънцезащита, за след слънце също ще взема лосиони.
Репеленти, след ухапване също ще ми трябва препарат.
Аз винаги правя застраховки, да пази Бог, де.

# 374
  • Пловдив
Да, разбира се, ние се мажем постоянно и в градски условия, аз и зимата не излизам без слънцезащита, за след слънце също ще взема лосиони.
Репеленти, след ухапване също ще ми трябва препарат.
Аз винаги правя застраховки, да пази Бог, де.
Да, те не са сума.
Но има ли някаква особеност и с какво покритие избирате?

Общи условия

Активация на акаунт