Остров Тасос, Гърция /Тема 12 /

• 73 570
  • 807
  •   1
Отговори
# 345
  • на земята
И аз да споделя опит, след като всяка година сме на Тасос .без пропуск.Ами няма вече евтино никъде.Навсякъде се плаща вече чадъри и шезлонги,няма никъде сядаш и си пиеш фрапенце и това цял ден си дремеш.
Ами разбирам ги хората.Румънци разпънали едни чаршии ядене и пиене,никой не си почиства,бях се скарала с един за мръсотията ,която оставиха след себе си,изобщо не им пукаха и част от българите са същата работа.
Да скъпо е ,но така ще е вече мисля.Догодина даже по 50 евро няма да има.Мое мнение е това де.

# 346
Здарвейте,ние ще ходим до Тасос в края на август,може ли някой да сподели от къде можем да си купим домашен зехтин и маслини?

# 347
Реколтата не била добра миналата година и местните не препоръчват да се купува зехтин от острова. Така популярния зехтин от "музея на зехтина" е фалшив.

# 348
  • sofia
Здравейте пак,

Къде на острова има магазинчета от типа за натурална гръцка козметика и подаръци, но не китайски, а местни крафт неща?

# 349
  • София
Преди доста години съм купувала от Панагия.

# 350
Здарвейте,ние ще ходим до Тасос в края на август,може ли някой да сподели от къде можем да си купим домашен зехтин и маслини?

Попитайте собственика на хотела, където ще отседнете. Сигурна съм, че ще предложи познат на познатия и ще ви го докара на място.

# 351
  • Варна
В Панагия из уличките попаднах на един много приятен магазин за ръчно изработени бижута, магнити, портфейли, чанти. Не бяха много високи цените сякаш на повечето неща, а бяха много оригинални. Имаха лодки от мрамор, декорации за дома от мрамор като цяло. Мисля имаха и ръчно рисувани дрехи. Ако не се лъжа: yaxeaccessories.com. На сайта нямат такова разнообразие каквото имаше в магазина. Също ръчно правена керамика имаше красива в Панагия. Сапунчета и козметика също. За мен това е мястото за по-оригинални сувенири и да се изгубиш из малките улички особено в късния следобед.

# 352
  • sofia
В Панагия из уличките попаднах на един много приятен магазин за ръчно изработени бижута, магнити, портфейли, чанти. Не бяха много високи цените сякаш на повечето неща, а бяха много оригинални. Имаха лодки от мрамор, декорации за дома от мрамор като цяло. Мисля имаха и ръчно рисувани дрехи. Ако не се лъжа: yaxeaccessories.com. На сайта нямат такова разнообразие каквото имаше в магазина. Също ръчно правена керамика имаше красива в Панагия. Сапунчета и козметика също. За мен това е мястото за по-оригинални сувенири и да се изгубиш из малките улички особено в късния следобед.
Много благодаря! Това е, което търся 🌸

# 353
Здравейте, на плажовете допускат ли се домашни любимци(пудел),по точно около Скала Потамия и дали има свободни зони

# 354
Здравейте. Тъй като обичаме да се къпем, но не се печем на плажа и не плажуваме, моля за препоръки за природни ( не градски и културни) забележителности на острова. Има ли реки? Рекички с вирчета, или по коритото им да се разхождаш с километри?

# 355
  • Варна
Здравейте и от мен!
Вече завърнали се - да ви споделя моята емоция за първо посещение на Тасос (докато ми е прясно Smiley )
Пътувахме в неделя 28.07. от Варна - тръгване след 10:30, без бързане - пристигнахме в хотела в 18ч.
На Маказа, минахме за минути, и на фериботът се качихме кажи-речи веднага.
 - бяхме в хотел Blue View Hotel - в западната крайна част на Лименария (към 1100 евро за 6 нощувки със закуска), имат паркинг + таверна и плаж (на който така и не отделихме внимание)

Споделям мнения за плажове, на които ходихме БЕЗ вземане на шезлонг/чадър - ние не търсихме такива:
1) най-хубавия плаж и вода - Rosonkremos Beach - в съседство има барче за сандвичи/напитки + чадъри, но ние ходихме в лявата част до скалите, където почти нямаше хора; дъното на водата е последователно дребни камъни - едри камъни - пясък

2) Livadi Beach - пак импровизирано барче (взехме фрапе) и отново скалички - с доста камъни навсякъде

3) Kinira Beach - оказа се плажът, който тук една дама препоръча - точно под Taverna Sta Kala Kathoymena - случайно се озовахме там, но се оказа много приятно - само пясък, плитко и бистра вода.

За ядене естествено обиколихме няколко места, ето класацията:
1) Restaurant Kapahi Thassos - два пъти ходихме там, заради близостта до хотела ни, беше спокойно вечер без глъчка и можеш да поръчаш или намериш сервитьор по всяко време. Дават десерт на тръгване - мисля, че само тук не ми надписаха сметката....

2) Taverna Agistri -  отидохме пеша, но след 20:30 става лудница, имах чувството че имат само един сервитьор. Сметката беше на хвърчащ лист + 3 евро за нещо си....
3) "Kastro" Taverna-Cafe - ресторантът в планината, бяхме само ние - храната беше много хубава, но пък имаше най-много оси. Оставих бакшиш накрая от 5 евро и жената дойде да ме пита дали не съм сбъркала.... И аз се зачудих какво стана.
4) Kostis таверна - малко невзрачно, но пък ядох много хубав октопод. Седнахме за вино и нещо дребно, след като децата ядоха Гирос - от Eat Greek Grill Restaurant - също много добър вариант за из път.
5) THASSIAN SYMPOSIUM - тук беше разочароващо - първо беше полу-пълно, а кухнята изнемогваше. След като се напълни към 9ч. тотално изгубихме контакт с персонала, наложи се да ходя до бара да си търся сметката и да платя. И естествено имах включени 2 евро хляб + 3 евро нещо пак, така и не го преведох какво е. Десерт не получихме Smile въпреки, че на други маси занесоха.
За сметка на това, в съседство има сладкарница със сладолед и разни дребни десерти.

По-важното и интересно за мен беше разходката с Яхта - която наехме от Aeolus Yachting - с капацитет 6 човека, т.е. бяхме ние 4та + 2ма млади холандци. За почти цял ден от 10 до 17ч., в включено кафе, сок, вода, дребни сладки, обяд (салата и бургер) и кисело мляко с мед = платих 270 евро за нас. Капитанът ни вози, разказва разни неща, отговаря като го питаме, и спира на 3-4 заливчета, за скачане и плуване. Много релаксиращо, без излишно бързане или бутане,  в тесен кръг Simple Smile Самият той каза, че имал и хотел в Теологос, доколкото разбрах.

На тръгване, събота  03.08. лежерно отново към 10:30 минахме да си купим зехтин, сладко с портокали и като пристигнахме към 12 на ферибота бях в потрес - никаква организация, колите навсякъде - а гишетата работели само за "техния" ферибот. Докато разбера кой тръгва и от къде да платя, бях се притеснила, че ще остана на острова - а мъжа ми ще плава към Кавала Grinning
На Маказа вече към 15ч. имаше 500 метра опашка, но минахме за 20 минути.

Nature SunnyNature SunnyNature Sunny

# 356
Аз да споделя, че съм доста разочарована от Тасос. Тази година бях за първи и последен път. Изключвам красивата природа и плажове - самия вайб ми е български, комерсиализирано, скъпо. От облсужването не съм очарована също. Но и да кажа нещо позитивно - най ми хареса плажът на Пахис, под боровите дръвчета, Голдън бийч също.

# 357
Периода е важен, за да се избегне поне малко навалицата. Ние бяхме там края на май и началото на юни, спокойно и  приятно.

Последна редакция: вт, 06 авг 2024, 15:52 от Пролетно цвете

# 358
Аз бях около 20 юни, нямаше много навалица, но определено не е моето място.

# 359
  • Sofia
С Тасос започна любовта ни към Гърция, 10 години по-късно се върнахме, за да покажем на сина ни нашето малко плажче с маслиновите дървета. Нямаше го. Но освен това се сблъскахме с такава гмеч, че тотално го отпуснахме. А бяхме Септември. Природата е уникално красива, ако успеете да намерите място, където да й се насладите, без горния ред съседи на плажа да ви бърка в ушичките, отивайте смело.

Общи условия

Активация на акаунт