Остров Тасос, Гърция /Тема 12 /

• 73 576
  • 807
  •   1
Отговори
# 330
Само малкият талон!

# 331
Здравейте,
Препоръчайте ми добри ресторанти в Скала Потамия или около селцето?
Прочетох добри отзиви за таверна  “Капитана”…?
Ще към благодарна за всяка препоръка, свързана със Скала Потомия.
Благодаря ви.
Весело лято

# 332
Lili_si, бяхме отседнали в този район преди месец (за 2-ро лято).

На крайбрежната ивица на скала Потамия сме хапвали пица в едно заведение🤔започваше с M, ама мн странно беше за произнасяне .. до него като част от заведението, имаше друго за локумадес …Пиците са на пещ, има маси към брега на морето.

Ние се хранехме рано (19:30) и понеже сме с двца, не се задържахме много т.е намирали сме си места. Но моята препоръка е, ако вечеряте след 20:30, още пред деня да наминете към избраното място. Обикновено записват резервации.

Наш фаворит е ресторант в Лименас 🤭там бяхме направо като на абонамент 😂

Скрит текст:
Souvlike

Последна редакция: сб, 27 юли 2024, 08:48 от fotokod

# 333
  • тук и там
Хранихме се в Карамбуса и рибна таверна Акрогиали ( в Скала Потамия).Не съм сигурна че така се произнасят.Но ние бяхме предимно на калмари,октопод,картофки,тиквички,риба -такива работи,и  храната в рибната таверна много ни харесваше.Не сме опитвали мусака и др.традиционни неща,нито готвено.Това предишни години,тази ще сме август там.С резервация от предният ден сме били винаги.

# 334
Да, точно така се казваше др заведение, в което вечеряхме с едно др семейство и за целта си направихме резервация от обяд (Каранбуса), защото отидахме след 20:30

# 335
Здравейте, към края на  месец септември дали има по-малко оси?Не съм посещавала острова,  а много ми се иска. ще бъдем с бебе на 4 м. и друго на 12 г., което има панически страх от оси.Ако някой има наблюдения, моля да сподели.

# 336
Ами аз когато и да съм ходила на острова, оси все си има. Като миналата година август беше ужасно.  Не можехме да се храним спокойно. През деня и по плажа не са но притеснявали. Освен на Алики. Там и през деня си имаше.

# 337
В момента в района от Лименас до Скала Марион оси не срещнахме, но не консумираме плодове на плажа. Със стандартна храна от бийчбаровете определено не сме ги провокирали. В другата част на острова не знам как е.

# 338
  • тук и там
Оси само покрай масата в хотела,по време на закуска съм виждала.На плажа и вечер по таверните-не,но ние и не ядем на плажа по принцип,та няма какво да ги привлече.

Последна редакция: нд, 28 юли 2024, 18:19 от Кайсия

# 339
  • София
На плажа осите биват привлечени от напитки като фреш, сок, фанта, кола и т.н. Вземали сме кенче със сламка, за да не влизат в чашата, и те в сламката се намъкват.

# 340
  • sofia
Здравейте,

Какви са цените на шезлонгите на Парадайс около Скала Потамия и може ли с консумация (обяд), ако въобще се предлага нещо за обяд там конкретно? И като цяло има ли хубави плажове с нормални цени за шезлонги на Тасос?

# 341
Здравейте, бяхме на Paradise beach преди броени дни и с удоволствие ще споделя пресния си опит! Първо искам да кажа, че пътят до самия плаж е стръмен и ние предпочетохме да спрем отгоре, но принципно хората си продължаваха с колите надолу към паркинга на плажа. Има две барчета, едното е Paradise beach bar и ние първо него видяхме, та направо си седнахме там, но шезлонгите са разположени някак понанадолнище и не ми беше особено удобно. Таксата е 50 евро за двама души и ще прикача снимка какво включва, като едно момче дава билетчета срещу сумата и трябва сами да влизате да поръчвате нещата. Иначе вътре предлагат и други неща за обяд, но те си се заплащат допълнително. За нашите скромни 50 евро ядохме една пица и пихме две фрапета, тъй като решихме да комбинираме нещата. Другият бар е с жълти чадърчета и там таксата е 30 евро, но са включени само напитки (мисля) - дочух от други българи, че това било по-добрата опция и че май има отделен паркинг, който е по-лесно достъпен. Водата е чиста и плитка. Като хубав плаж мога да посоча Pachis beach, там седнахме в Pefkospilia beach bar, където цените варират според това дали сте на първа линия/ втора или по-назад - 50, 40 и 30 евро, но като консумация на каквото пожелаете от менюто, което ви дават. Golden beach също беше добра опция, но там вече бяхме на свободната зона и не мога да споделя за цени.

# 342
  • sofia
Vivvvs, много благодаря за споделеното.🌸 Безумно скъпо ми звучи 50, та и 30 евро за плажа…. Други хубави плажове на Тасос да препоръчате до 30 евро макс?

# 343
Пак е по-добре. Ние като бяхме миналия месец на Парадайс беше 50Е, но само напитките 😃 без опцията за 2 пици или 2 клуб сандвича освен напитките. Много са зле,  целия им бийч бар беше празен. Ние отидохме на другия и там беше 25Е пак с напитки. Леглата и чадърите бяха нива над тези от розовия бар.
Относно Пахис бийч препоръчвам да седнете и на едноименния бийч бар. Няма такса за първи, втори, трети ред. Само трябва да консумирате от заведението.

# 344
Здравейте - някой беше писал за организирана разходка около острова с лодка/яхта - малка група. Може ли да ми дадете линк или нещо за насока?

Ние ходихме на целодневна обиколка с включен обяд и спирки за плуване с Aegean Sea Cruises.
Много бяха коректни, дойдоха до мястото в което бяхме отседнали, взеха ни с кола, върнаха ни после с кола.
Обядът също беше приличен, полагаха се и безалкохолни и групата беше не повече от 10-тина човека - при нас се паднаха главно австрийци.

А помните ли цена? Миналата година между 30 и 50 евро плащахме на Йонийското крайбрежие, тук доста по- високи оферти ми излязоха

https://thassosdailycruises.gr/trip/daily-cruise/?fbclid=IwY2xja … De4efZYEN4RBBpGLQ
В тази оферта има ли включен обед, нещо не го разбирам по описанието

Последна редакция: вт, 30 юли 2024, 10:54 от R@N

Общи условия

Активация на акаунт