Остров Тасос, Гърция /Тема 12 /

• 73 484
  • 807
  •   1
Отговори
# 540
Фериботът на тръгване е близо до Керамоти, после близо до малкия остров между Керамоти и Тасос, после близо до Тасос.
Винаги е близо до суша. Дори да има проблем, той може да стигне до сушата. Няма страшно.

# 541
  • Варна
На 23  септември миналата година ни изядоха.Цъкнеш ли лампата към терасата ставаше ужас.
[/quote]

Точно Керамоти се бори за 1во място по наситеност с комари в цяла Гърция Simple Smile , носете УРГОДЕРМИЛ - ТЕЧЕН ПЛАСТИР СЛЕД УХАПВАНЕ ОТ НАСЕКОМИ
Не се страхувайте от феритата - освен стотиците хиляди туристи там си има и 15тина хил. население което си пътува съвсем без притеснения Simple Smile

Последна редакция: нд, 27 апр 2025, 10:32 от peterky2002

# 542
  • малкия йеросалим
Здравейте група. Планувала съм два дни на Тасос за майските празници началото на месеца. Резервирах в едно хотелче в Лименас и ми направи впечатление, че е самостоятелно настаняване, а досега не ми се е случвало в Тасос.Замислих се дали в момента има хора и движение на острова. Ние ще сме с мотора и мислим да обикаляме из острова, но все пак дали има отворени заведения и магазини?

# 543
  • Варна
все пак дали има отворени заведения и магазини?
На острова има целогодишно местно население около 20 000 души - те нали някак си живеят там , имат деца , училища , заведения , аптеки , лекари , магазини ...........

# 544
През май в столицата всичко вече е отворено. По другите селца тук-таме, но постепенно започва сезонът.

# 545
Здравейте,обмислям ходене на Тасос 20-25 юни. Как е с напливът туристи по това време? И къде е за предпочитане да резервирам?Искам да разгледаме възможно повече неща на острова,вкл.музеи.

# 546
https://thassosgrandresort.com/bg/?gad_source=1&gad_campaignid=1 … 3eI8aAk7SEALw_wcB
Здравейте! Планували сме почивка в този хотел. Някой има ли отзиви? В Букинг са доста добри, но все пак...Simple Smile Има ли наблизо тавернички, освен тази в хотела? А морето дали е каменисто? Всичко ще ми е от полза Simple Smile Благодаря Simple Smile

# 547
https://thassosgrandresort.com/bg/?gad_source=1&gad_campaignid=1 … 3eI8aAk7SEALw_wcB
Здравейте! Планували сме почивка в този хотел. Някой има ли отзиви? В Букинг са доста добри, но все пак...Simple Smile Има ли наблизо тавернички, освен тази в хотела? А морето дали е каменисто? Всичко ще ми е от полза Simple Smile Благодаря Simple Smile
Ние бяхме в този хотел през септември 2024. Много ни хареса. Стаите са широки и удобни. На отделни къщички е в голям комплекс. Има собствен плаж, но е много каменист, без акваобувки е невъзможно. До таверната не стигнахме, тъй като бяхме със закуска и вечеря, а на обяд ходихме по разходки с колата. Има хубава таверна в Алики, на 4,5 км.

# 548
  • София
Здравейте! За първи път ще ходим на Тасос след няколко дена, имаме резервация в Скала Потамия. Има ли някой, посетил наскоро Голдън Бийч, интересуват ме ориентировъчни цени на плажа. И въобще всякаква информация ще ми е полезна - таверни, интересни места.

# 549
Здравейте, посетихте ли вече Голдън бийч, моля да споделите ориентировъчни цени на плажа, ако имате прапоръки за места за хапване също ще ми е от полза. Благодаря

# 550
  • here and now
Да споделя пресен отзив за Салиара. Пътят до там е все същият...
Два шезлонга с чадър струват 50 евро. В тях е включена консумация 10 евро. Цените на бара са прилични - сандвичи, кафе(с включена вода), безалкохолни и обикновена бира -5-6 евро. Може да внасяш храна, напитки, не правят проблем.
Платената зона е около 80%, но можеш да влезеш на плажа и да се позиционираш извън нея безплатно. Пълно беше в неделя.
Порто Вати все още не работеше.

# 551
Моля споделете какви автомобили Не е разрешено да се качват на ферибот? Газ?

# 552
Ако сте с електричка, батерията трябва да е разредена до макс 40% при качване на борда.
Информация по-долу има и за газ.

https://www.ferryhopper.com/en/blog/ferry-news/new-ferry-regulat … alternative-fuels

# 553
Pefcospila на Pahis- първите 3 реда 60 Е консумация, последните два-40. Беше пълно, както миналата година.  Тази година за първи път усещам и по-сериозно увеличение в цените в таверните. Не че това ще ни спре. Единствено цените на нощувките на моменти прескачат границата на разума. Студио в Лименас колкото 5-звезден half board в другите части на острова.

# 554
  • София
Инфо от миналата седмица - Golden Beach - шезлонгите пред Pefka - 15 евро (2 шезлонга+чадър), консумацията отделно. El cielo - най-различни цени, но всичко е консумация - на много задни редове - 20 евро, с приближаване на водата 25, 30, най-отпред 40, има и шатрички - май 60 бяха (не представляват интерес за мен) Разходихме се до Paradise, 30 евро с вкл.2 напитки (това е плажът пред заведението по-близо до Кинира) - не сме ги ползвали, просто са обирджии нагли с тези цени, но пък морето е....Ние ходихме и на Скала Рахони на 2 плажа - единият, пред хотел с немци е 20 евро - консумация включена, съседният плаж беше само срещу консумация от заведението.

Общи условия

Активация на акаунт