Остров Тасос, Гърция /Тема 12 /

• 73 418
  • 807
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Здравейте! Винаги на място сме взимали билетите. Междудругото миналата година имаше разлика от 5 евро в цената на сините и червените фериботи - примерно едните бяха 25 евро, другите 30 (или да беше 30 и 35). Фериботът е едно от изживяванията свързани с Тасос, много е хубаво Simple Smile))

С три деца ще сме, предполагам за тях ще е голямо приключение! Мен честно да си призная си ме е страх 😅 и от фериботите и от пътуване със самолет. Благодаря ви за инфото ☺

Една от атракциите на ферибота за Тасос е храненето на чайките. Може да си вземете пакет от тези "храни" тип  Зрънчо - продават и на ферито. Голяма радост е за децата.

# 676
  • София
Ние давахме обикновени бисквити, че са по-големи. Реално когато гларусът се прибилижи да я вземе от ръката ти, е малко страшно - доста голяма птица е това, но и внимателно взима храната - просто трябва да се стои неподвижно с протегната ръка и няма проблем.

# 677
  • София
И ние бяхме подготвили някакви други неща за чайките, ама се оказа, че само на зрънчовци кълвяха. Та си купихме от ферибота.

# 678
  • София
Явно са станали претенциозни Smile Така или иначе, моята информация е доста стара - преди повече от 10 години сме били на Тасос.

# 679
  • София
Ама то и ние. Simple Smile Първите ми 2 гръцки лета бяха на Тасос, след това не сме стъпвали заради пълчищата румънци.

# 680
Ако имате възможност, пробвайте да отидете септември или средата на юни (но водата на мен ми е студена тогава). За мен си е много спокойно, може и да е свързано с плажовете, които посещаваме и с това, че не ходим вечер на заведение или рядко ходим. Но никога не е било пълно на плажа или на острова, като цяло - не сме чакали на плажовете, на които искаме, не е имало какафония по плажовете, движението не е натоварено. Може би от всички места, на които съм била из Гърция (но не съм била на много, де), Тасос ми е най-любим за почивка, засега.
Ама то и ние. Simple Smile Първите ми 2 гръцки лета бяха на Тасос, след това не сме стъпвали заради пълчищата румънци.

Последна редакция: вт, 12 авг 2025, 18:42 от anmasu

# 681
  • Пловдив
Само че, ако решите да давате храна на чайките, не е лошо да се снабдите с мокри кърпички, защото като кръжат над вас, правят разни бели и цапат доста Simple Smile

# 682
Винаги има румънци, ентусиазирани да го правят. Аз гледам шоу, без да се цапам Simple Smile

# 683
  • Пловдив
И аз така - стоя на разстояние. Веднъж бях в калабалъка да гледам и извадих голяяяям късмет Stuck Out Tongue

# 684
Веднъж едната чайка вместо солетата ми клъвна пръста и оттогава не ги храним.

# 685
Веднъж едната чайка вместо солетата ми клъвна пръста и оттогава не ги храним.
Аз честно казано.. не разбирам този кеф..Сега ми се наложи даже да съм фотограф на "храненето", та се чудих през цялото време защо възрастен човек, може да се занимава с подобни глупости. Още повече, не съм сигурна че пръчките са добра храна за чайките.. Ако са деца, разбирам, ама..
Умрях от срам, че ме хванаха да ги снимам.. сякаш и аз участвах в това.

# 686
Този уикенд бяхмв на Тасос и за осите ползвахме спирали за комари и смляно кафе запалено в алуминиево фолио, което сложих в чашка за кафе. Имахме голяма веранда и на нея обядвахме и вечеряхме. Пак се навъртаха оси, но положението беше търпимо. Не сме сядали в заведение, но отвсякъде по алеите се носеше аромат на запалено кафе или утайка от кафе.
Аз се разочаровах страшно много от организацията на фериботите, особено на връщане от Тасос. По-скоро липсата на организация. Страшно много коли в час пик (разбираемо заради крайния час за напускане на резервация около 11.00) в 12.30. Имаше полицаи които подреждаха колите в три колони и нямаше драми, просто чакаш да стигнеш до гишетата за билети. Там беше кошмарно. Редиш се на опашка, ферито се пълни кола след кола, идва ми реда за билет, но колата е 5 реда назад и не ми дават защото нямало да влезе в тоя ферибот, да сме чакали. Ставаме доста хора "чакащи" и в един момент удрят кепенците и викат отивайте на другата будка за гишета. Народа се втурва като на война естествено. Мачкат се деца, възрастни, кучета и квот има. Така настава почти бой с тези които се редят на опашката и се падат тъкмо до въпросните отворени гишета. Такова чудо не бях преживявала. А така наблъскаха народа и колите, че даже не успяха да затворят шлюза (не знам дали така се казва) и едната кола беше буквално наклонена навътре към другите коли. Взимат по 25 евро за кола и 5 на човек.

Сходни проблеми имахме миналата година на пристанището в Керамоти. Наближихме Керамоти около 12h (деня беше събота, може би има значение). Спряхме в огромно задръстване няколко километра преди влизане в селото. Оказа се, че всичко се дължи на наплива към пристанището. Когато наближихме улицата , от която се завива към пристанището (след няколко часа в задръстването), слязох от колата и отидох да се редя за билети, защото видях, че така правят и другите хора. Последва голямото бутане описано в горния коментар и прехвърляне от гише на гише. Черешката на тортата беше липсата на мрежа на мобилните оператори, предполагам, че бяха претоварени от хилядите хора на мястото. В един момент изобщо не знаех къде се намира колата, кога ще наближат гишетата и аз от кое гише да взема билети. И такива като мен бяха стотици. Добавям, че всичко се случваше на слънце при около 40 градусова жега, без никаква сянка. Успяхме да се качим на ферибот около 17.30h. Беше невероятно пътуване...

# 687
Здравейте! Искаме да посетим Гьола. Колата ни е ниска, а четох че последните няколко километра са чакълен път. Някой от вас ходил ли е наскоро там? Проблемен ли е пътят? Благодаря предварително!

# 688
Здравейте! Искаме да посетим Гьола. Колата ни е ниска, а четох че последните няколко километра са чакълен път. Някой от вас ходил ли е наскоро там? Проблемен ли е пътят? Благодаря предварително!

И ние сме с бих казала доста ниска кола,без проблем си достигнахме до целта.Те са няколко метра чакъл до паркинга само,по спомен.Разочарованието беше от самия Гьол,не беше каквото очаквахме поне ние.

# 689
Ние сме спирали на главния път, приятна разходка е, 7-годишно дете я мина без проблем и в двете посоки. Не асфалтираха ли по-голямата част от отбивката към Гьола вече? Това бе преди доста години и имаше подобна идея.

Общи условия

Активация на акаунт