Остров Тасос, Гърция /Тема 12 /

• 73 346
  • 807
  •   1
Отговори
# 735
  • Пловдив
Аз купих от фабриката на зехтина в Панагия. Харесва ми много. Имат и малки разфасовки, идеални за подаръци.

От острова взимаме и сладко от орехчета.

# 736
Купих на приятелка сладко от маслини от Лименас. Каза, че е страхотно.

# 737
  • Пловдив
Сладкото от портокали също е много хубаво,  както и от бергамот. Малките маслинки в бурканче, ликьори...

# 738
Драмата с осите май е само около Голдън. В другата посока е спокойно. Обядвахме на плажа, имаше 2-3 оси, както всяка година. Вечерта в заведението- нито една.

# 739
  • тук и там
Ние на корабчето едва успяхме да обядваме,като спря и дадоха храната и нямаше оттърване.В другата част на острова беше.Та не е само около Голдън Бийч.На мазнина и месо налитат,вечер след 20ч вече няма почти.

# 740
Първо бяхме на Голдън на плажа пред бар Nouveau - съвсем прилично присъствие на оси и предвидимо тяхно поведение. Обаче сега сме в най-левия край на плажа, сред доста дървета и са наистина много, кацат ми по пръстите на краката, докато съм на терасата и определено имам адреналин с тях. Иначе всичко друго ми харесва, но то и в рая имало змия, така че…🙂

Последна редакция: нд, 24 авг 2025, 10:58 от Mama xxl

# 741
От днес сме на острова и бързам да ви дам актуална информация. Първо, много спокойно и бързо се качихме на ферибота около 3 часа следобяд, нямаше опашка и навалица. Тъй като пристигнахме по-късно, не ни се обикаляше много и слязохме пеш до плажа на Кинира. Второ, видях точно две оси за час и половина, но все пак на този плаж няма заведения, съответно и храна. Явно това е една от причините. Силно се надявам да са понамалели от предните два месеца, че са ми много досадни, а едното ни дете има фобия от тях.

# 742
И ние днес към 15:45 бяхме на ферибота, слезнахме долу към Пефкари, оси има но беше приемливо, обаче направихме грешката да седнем да вечеряме преди 20:30.. направо ни нападнаха, над 15 на куп, запалихме спирала за комари и свеши с лимонена трева, нз дали те или факта че се стъмни ги изгониха. Иначе на плажа беше спокойно 1-2 видях да летят, но не бяха досадни. Това ни е първо посещение на острова, атмосферата е различна и много ми харесва. Но повече впечатления края на другата седмица. Simple Smile

# 743
Лименария много ми харесва, ама много, много❤ Само ако морето не е някакво отвратително, ще искам да се върна пак тук.
И наистина пътят дотук беше с прекрасни гледки!

# 744
Какво влагаш в отвратително море, Mama xxl?

Аз още не съм доизчела последната запълнена тема от общата за Гърция, в търсене на  перфектен плаж обикалят, за мен е утрепия да  изреждам къде що има по картата за да видя всичко из шубраките.
Обичам да гледам морето и толкова, не искам бар и навалица

# 745
Щефи, пред хотелчето има плаж, още не съм влязла във водата, че ме влече да се разхождам и разглеждам. Хората обаче на метър два и са на дълбоко вече. Но гледките и всички удобства на алеята и лодките, и чистотата ме замаяха. И толкова храна😀

# 746
Лименария определено не е с най-добрия плаж, но около градчето и около Потос има чудесни. Това е по-скалистата част на острова, но тук са местата за шнорхелинг, защото буквално плуваш с рибите.

# 747
И ние ще сме в Лименария
Ще търсим рибки, записала съм, и някои друг пясък заради децата.
Иначе, разходки и храна Grinning

# 748
Прекрасно да си изкарате!
Рибките днес нас ни намериха (на градския плаж), особено вкусна им се стори моята слънцезащита🙂
Първа вечер без оси, даже и комари няма, дори извадих парфюма! Добре се получи, че първо бяхме на Голдън бийч, за да оценим сега Лименария.

# 749
Заслужава си да се оцени тази част на острова от Калирахи до Астрис или Кинира. Обожавам Лименас, но  долната част на острова има много повече чар. Задължително се качете до Теологос. Много красиво селце.

Общи условия

Активация на акаунт