Остров Тасос, Гърция /Тема 12 /

• 73 362
  • 807
  •   1
Отговори
# 720
  • тук и там
От Лименария го хванахме.Мисля  към 120 евро ни излезе за трима възрастни(децата над 14 се водят възрастни) и дете. 6 часа е круиза(този,който ние избрахме),беше този в който го няма Гьола(миналата година бяхме на него).Но мисля,че не можеш да избираш маршрут-който се падне.Така или иначе и по двата има хубави места.

# 721
На пристанището в Лименас предлагаха такива круизи. Цената беше 30 Евро без обяд и 35 с обяд.

# 722
Днес ми мина ужасът от осите, почти нямаше такива (Криси Амудия). Преди това и на ферибота от Керамоти доста бързо се качихме, даже имаше достатъчно място да се влиза/излиза от колите. Затова пък откачих, че колата до нас я блъсна колата пред нея като даде на заден при пристигането. Също така изгоря и трафопостът на хотела ни и да са живи и здрави техниците, които го поправиха в най-голямата жега.
Много хубава природата иначе, чисто и спокойно. Не съжалявам, че дойдохме, още не знам и дали бихме повторили, така че гледам да се наслаждавам на гледките и морето. Обаче от мисълта за ферибота навръщане ме хваща малко страх.

Последна редакция: пт, 22 авг 2025, 08:08 от Mama xxl

# 723
  • тук и там
Да,в 9ч сутринта тръгват от старото пристанище на Лименария.35 евро е цената с обяд.

# 724
От Криси Амудия до Лименария кой път е по-лек - по-обходният или по-краткият, който като време излиза подозрително дълго?

# 725
И в двете посоки е широк , хубав път. Пътува се много леко. Според мен тръгнете в едната посока и се върнете в същата, за да направите пълна обиколка на острова. Трябва да се види! Пътят наистина е прекрасен. Това е един от най-лесно достъпните острови.

# 726
Какво значи за ферибота - няма /има място за отваряне вратите на колите?!

Къде стоят пътници и шофьор?

Подобен преход ми е познат през Дарданелите, вярно все в късни часове сме минавали, но сме имали достатъчно отстояние от други коли

# 727
Bibibon, много благодаря за информацията и съвета!

Щефи, бях чела тук или във фейсбук група, че в час пик колите на ферибота Керамоти-Тасос са “на една боя разстояние”, което мен ме притесни. Затова коментирах, че вчера бяха на достатъчно, за да може да се приберем по колите от палубата. От друга страна бях в шок, когато първата кола на излизане даде на заден и блъсна силно колата до нас.

# 728
  • Пловдив
В пиковите часове са наблъскани колите на ферибота, да. Шофьорите едва влизат и излизат. Трябва да се избягва диапазона сутрин 7-8ч и по обяд 12-14. Повечето настанявания приключват в 11часа, народа тръгва и точно 12-13ч е на ферибота.

# 729
  • София
По принцип на повечето фериботи е забранено пътниците да се качват на кораба в колата - те трябва да слязат предварително и да се качат през пешеходния вход (ако са вътре, просто екипажът ги кара да слязат). В колата остава само шофьорът, който паркира така, че да може да излезе при инструкциите на човек от екипажа. Когато обаче до него спре друга кола и корабът е много пълен, може и да не може да се качи после и тогава на излизане колите се изчакват. Изключение от правилото за пътниците правят някои съвсем кратки маршрути, като например дублиращият моста Рио-Антирио.

# 730
Здравейте,  обмисляме почивка в края на септември. Знам че година с година не еднаква,  но дали според вас ще става за плаж? А  и чета за нашествието от пчели и оси, още ли има опасност от такива?

# 731
  • Пловдив
Моята информация не е никак прясна (били сме на Тасос преди няколко години септември) и имам спомен, че имаше по плажовете умрели оси.
Този септември ние също ще го посетим с дететенцето ни и се надявам да заваря същата картинка (така ще знам, че няма да ни притесняват). От постовете в темата, се убеждавам, че са голяма напаст.

# 732
В момента е съвсем поносимо положението с осите, макар че ги има.

# 733
  • Once there was a Hushpuppy...
Дано измрат до другата седмица, ха, ха! Joy

# 734
Здравейте! Следващата седмица сме на острова и бих искала да ви попитам знаете ли откъде мога да си купя качествен зехтин (изключвам магазините)? Интересно ми е също вие купувате ли си определени неща, които не може да се купят от друго място?

Общи условия

Активация на акаунт