Остров Тасос, Гърция /Тема 12 /

• 73 373
  • 807
  •   1
Отговори
# 705
  • Veliko Tarnovo, Bulgaria
Ние сме от 25 септември, късно е ,но се надявам някой да ме успокои ,че водата не е студена..

# 706
Може би няма да е, има хора, които бяха писали, че и октомври е била приятна за плуване Simple Smile
Да, красив е и Голдън Бийч, аз също харесвам пясъчни плажове. Не харесвам Голдън Бийч, защото харесвам по-малки плажове и защото не е хубаво организиран или поне, единствения път, в който сме били, не ни харесаха организираните плажове. Казвам защо: сравнявайки с Пачис и Пефкоспилия, където са дървени шезлонги с дебели, удобни дюшеци и като цяло по-красиво и приятно организирани, и няма такса или минимална консумация, на плажния бар на Голдън Бийч (и сега виждам от Ваша снимка) са металните шезлонги и имаше такса за комплект (10 ерво примерно) + отделна консумация.
Скрит текст:
На нас ни е идеален.Та пак е въпрос на вкус,ние обичаме големи  пясъчни плажове.От преди минути-Златният плаж.

Скрит текст:
Ние сме от 25 септември, късно е ,но се надявам някой да ме успокои ,че водата не е студена..

Последна редакция: вт, 19 авг 2025, 18:58 от anmasu

# 707
  • тук и там
15 евро е за чадър и два шезлонга,без консумация на Златния плаж.По принцип има и дървени шезлонги с дюшеци,виждала съм,но ние сме си избрали това място и ни допада.За мен от най-прехвалените плажове -Мраморният плаж и Пахис са най-кофти.Единият е идеален само за снимка,другият е с тясна и претъпкана с шезлонги и хора  плажна ивица .

# 708
Да, затова е добре да се обиколят, колкото може повече, за да прецени човек кое най-му допада. И аз не харесвам  Marble за плажуване - наистина е много красив, но не ми е приятен за плаж. На Pachis не сядаме последните 2-3 години, затова пък се закотвихме на Pefkospilia и всеки ден сме там. Но не мисля, че плажната ивица на Pachis/Pefkospilia е тясна и е претъпкано, но пък и ние ходим само в слабия сезон. Да ви е много хубаво!
15 евро е за чадър и два шезлонга,без консумация на Златния плаж.По принцип има и дървени шезлонги с дюшеци,виждала съм,но ние сме си избрали това място и ни допада.За мен от най-прехвалените плажове -Мраморният плаж и Пахис са най-кофти.Единият е идеален само за снимка,другият е с тясна и претъпкана с шезлонги и хора  плажна ивица .

# 709
  • София
Сега ние за първи път посетихме Pefkospilia таверната (а ходим по 2 пъти на сезон поне от 10 години на Тасос)...облизахме си пръстите - толковаа вкусно, толкова добре организирано, даже накрая сметката излезе с 20 евро по-евтино (а ядохме засукани неща като авголемоно - кипърска супа, която единствено там видяхме, че се предлага на острова, примерно бавнопечени ребра с грейви с бърбън - голямата ми дъщеря ги сънува направо, калмари и прочие) от едно заведение на Golden beach, което от няколко години се стопанисва от българи и ни минаха със сметката (при все че не бяхми яли почти нищо специално, но искахме да ни разделят сметката с нашите приятели и онези се възползваха от ситуация), ама както си трябва - голяма, голяма грешка:(...единствено, че място за паркиране намерихме на магия просто и самият плаж беше претъпкан, имаше и гумени съоражения във водата, съответно много хора и там.

Последна редакция: вт, 19 авг 2025, 21:08 от Valena25

# 710
Авголемоно (букв. "яйце и лимон") е една от най-класическите гръцки рецепти, прави се и като супа, и като сос за готвени ястия. Нищо кипърско няма в нея.

# 711
  • София
Ние я открихме тук, в едно заведение по пътя за Панчарево и толкова ни хареса и досега не я бях срещала на Тасос и останах приятно изненадана. Иначе да, прочетох, че е гръцко-кипърска супа някъде из нета.Страшна вкусотия, независимо от произхода.

# 712
  • Варна
Магазинът за бижута в Панагия. Той е по основната улица за сувенири вляво.
https://maps.app.goo.gl/uMDFfnn4ctKgzC1bA
Гледките край и от манастира са разкошни. От години не съм ходила там.
За Алики. Паркирате край пътя(няма места по това време на годината) и пред вас е заливът. Може да слезете по един път надолу, който минава зад заведенията и ще ви изведе на другия край на плажа. Като вляво има също какво да се разгледа за около 10-15 минути(археологически разкопки). Може и през 1 от заведенията да излезете на плажа и така да стигнете до другия край, но е голяма навалица. И буквално след последното заведение започва пътеката. Върви се край водата  и е много красиво. Няма как да я объркате.

# 713
  • тук и там
С Блу Скай бяхме ние днес пак на дневен круиз.Хареса ни даже повече от миналата година,корабчето беше прилично и местата на които спираше бяха супер.Маршрута беше различен от този на който бяхме миналата година и ни хареса повече.

Водата ,където плуваш с рибките

# 714
  • Варна
Този плаж къде се намира приблизително? Може ли ориентир на карта? Изглежда супер.

# 715
  • тук и там
Плажът е Кефалас,но има достъп само с лодка.Не знам къде се намира .Друг такъв е Салоникис или Салоникос,(нещо такова),там спират също за шнорхелинг,защото има много цветни рибки и плуваш сред тях,но мисля че пак достъпа е само с лодка.Корабчето спираше само до такива плажове-с кристално чисти,тюркоазени води,но достъпа да тези плажчета е или с лодка само,или ако има достъп(и на такива спирахме),е през камънаци ,скали и черни пътища от към брега.Хората на брега са от корабчето-с плуване се стига до плажа.

Последна редакция: чт, 21 авг 2025, 11:40 от Кайсия

# 716
Днес се прехвърляме на Тасос, за първи път ще сме там и ме хванаха нервите по темата за осите. Как е положението с тях около супермаркетите и пекарните? За заведенията разбрах, както и за плажовете, където гладът явно е по-силен от здравия разум.
На всички весела и приятна почивка!

# 717
  • тук и там
Покрай пекарните не съм виждала.Тези оси налитат на мазнина и месо.По ресторантите е ужас обаче,за първи път ни се случва,а всяка година почиваме.И кафе палят по заведенията и пак няма спокойствие докато се храниш.И на корабчето имаше докато сервираха храната,направо нашествие беше,през останалото време-не.

# 718
  • Пловдив
И покрай пекарните е ужас. Направо влизат вътре.
Взимахме закуски от Wood bakery до Голдън бийч, беше голямо нашествие. Но не са ни закачали, само летяха около хората.

# 719
кайсия, а от къде хванахте и имаш ли идея кой маршрут? сайта им в момента не бачка и не мога да ти извадя опциите... към 50 евро билетът, около 6 часа, нали? че се чудя от къде на къде да поемем Simple Smile нито един не тръгва от голдън бийч Simple Smile

myboat ми отговориха, че преодставят ти да си караш - не, абсурдно е за мен Simple SmileSimple Smile

Общи условия

Активация на акаунт