Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 69

• 37 700
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
danilu, съжалявам да прочета това. Важното е, че вие сте добре и с по-леки наранявания. Бързо възстановяване, а ламарините се оправят за жалост с доста нерви и пари. Но вие да сте здрави! Purple Heart

# 631
  • на острова на мечтите
danilu, съжалявам да прочета това. Важното е, че вие сте добре и с по-леки наранявания. Бързо възстановяване, а ламарините се оправят за жалост с доста нерви и пари. Но вие да сте здрави! Purple Heart
Точно така! Аз пострадах така преди, в началото на почивката, така се проснах  че си помислих"Край, умрях!"/окото, ръката, ребра и крака, кръв се лееше.... Почти ми мина,за радост. При снощният инцидент пострада само возилото. Но ще се оправи.

# 632
Danilu, важното е, че вие сте добре! Стискам палци бързо да отмине и споменът от неприятния инцидент! Прегръдки 💛

# 633
Ураганче, спорът беше, защото той се опитваше да ни убеди как е ок всеки човек с ИР да консумира всеки ден бисквитки, сладкиши, кремове с подсладители /защото на него не му пречели, не можел без тях и защо да не се ядяли всеки ден/. А това е голяма спънка за някои хора, които са пристрастени към сладко- така постоянно им се яде нещо сладко. Днес с подсладител, а утре и с малко захар или мед. Да не говорим, че си правеше реклама на продуктите от сайта- пак за ежедневна консумация. Дори с неща като режимен шоколад е добре човек да е умерен и, ако има проблем с пристрастеност към сладкия вкус, да ги ограничи поне за известно време в началото до придобиване на нови навици. Въобще всяка режимна храна, която те кара да прекаляваш с нея, е най-добре да се изключи изцяло (поне за известен период, а след това да се консумира само понякога- ако изобщо се консумира). Доктор Боз примерно казва, че ако вкъщи има режимни брашна, веднага започва да има желание да пече разни режимни неща. Ако няма режимни брашна, изобщо не се сеща за печене на режимни печива...🙂
Danilu, добре че вие не сте пострадали този път!🤗
Елора, винаги правя ганаш със сметана поне 30%, получава се идеално, но трябва да е добре охладен (същото важи и само за сметаната). Тъмният шоколад не пречи изобщо- преди години правех ганаш с бял шоколад и пак си ставаше идеален и се разбиваше чудесно.😃 За мен е просто излишна занимавка с два вида сметана, по-добре да се сложи повече от 30%.😉
Снощи си пробвах новата спортна постелка- супер е, много съм доволна от покупката и е голяма.😁 Правих коремни преси, планк, даже и страничен планк пробвах за първи път+ каквито упражнения се сетих.🙂

Последна редакция: пт, 18 авг 2023, 00:21 от dolce miele

# 634
Данилу, важното е, че вие сте добре, пък колата се поправя. Вярно, разправия и нерви си е, но минава и заминава.

# 635
Точно така! Аз пострадах така преди, в началото на почивката, така се проснах  че си помислих"Край, умрях!"/окото, ръката, ребра и крака, кръв се лееше.... Почти ми мина,за радост. При снощният инцидент пострада само возилото. Но ще се оправи.

DANILU
Случи ни се и на нас преди 3 години тук. Оттогава още ме е страх в кола. Бързо да го преодолеете. Колата да е само 💐

Долче
Връщах се назад и не открих рецептата. Аз по скоро за белия крем искам. Много ви се яде крем 😃

Шарпи ти бързо ще влезеш в ритъм ❤

Вчера правих този микс за който ви споменах. Но е леко мазен и лют. Няма да яде с питка не лаваш даже не успях да снимам.  Бяха като на състезание надпреварваха се кой по-бързо ще ги излапа😃
Мен обаче нещо не ми ок на стомаха днес. Даже нищо не съм яла още. Пих кафе сутринта и една кола диет и още ми е едно особено мазно такова с тъпи болки както приди като ви се обаждаше жлъчката но странното е че сега са в ляво не в дясно както бяха приди . Надявам се че до вечерта ще ми отмине а е възможно да е и от упражненията .  Снощи правих и вкл нов комплекс от упражнения за долната част на корема. То едни вдигатия на крака едни разгягатия като се замисля може и от там да е 🤩
Тази вечер съм им направила ориз постен.  Имах поръчка за него и пържоли свински които ще метна на скарата. Салата  също 😃

# 636
  • на острова на мечтите
Благодаря ви за съпричастието мили момичета! Нашето возило е Camper и щетите са доста , но и това ще мине. Както казват тук, не всяко зло идва , за да ти навреди.
Чета си аз Черво с чар. Много ми е интересна. Ето и на вас малък цитат от книгата.
Написана е доста интересно. Губи малко от превода, но не е скучно четиво.

Скрит текст:
1.
Чревната флора съдържа прекалено много бактерии, които са програмирани да ни закръглят. Тези
„нашишкващи“ бактерии ефективно разграждат въглехидрати. Ако излязат обаче извън контрол, вече
имаме проблем. Стройните мишки отделят определено количество несмлени калории, а закръглените
им колеги видимо по-малко. Тяхната нашишкваща чревна флора извлича и последната капчица
енергия от същата храна и щастливо я предоставя на г-н/г-жа Мишка. Пренесено върху хората, това
може да означава: макар и да не ядат повече от другите, някои се сдобиват с досадни коремни
сланинки, защото вероятно чревната им флора извлича повече енергия от храната.
Как е възможно това? От нехраносмлените въглехидрати бактериите произвеждат различни
видове мастни киселини: зеленчуколюбивите бактерии произвеждат мастни киселини по-скоро за
червото и черния дроб, други бактерии пък произвеждат мастни киселини, които хранят и останалите
части на тялото. Затова един банан ни прави по-малко дебели от, да кажем, половин шоколадче със
същото количество калории - растителните въглехидрати събуждат вниманието по-скоро на
бактериите, снабдяващи местните клиенти с мастни киселини, отколкото на тези, хранещи цялото
тяло.
При изследване на хора с наднормено тегло е установено, че в тяхната чревна флора като цяло
цари по-малко разнообразие и преобладават определени групи бактерии, които метаболизират преди
всичко въглехидратите. За да се постигне успешно наднормено тегло обаче, трябва да са налице още
няколко фактора. Експерименти с лабораторни мишки показват, че накрая някои от тях тежат с 60
процента повече, отколкото в началото на експеримента. Това бактериите хранители не могат да го
направят сами. Ето защо учените обърнаха внимание на друг маркер за екстремно покачване на
теглото: възпалението.
За разлика от силните инфекции, които изцеждат тялото и предизвикват отслабване,
субклиничното възпаление води до надебеляване. Към всичко това трябва да добавим още нещо:
бактериите не са единствените причинители на субклиничните възпаления - хормонален дисбаланс,
прекалено много естрогени, недостиг на витамин D или пък храна, богата на глутен, се разглеждат
също като възможни причинители.

# 637
Не мога да не се похваля.😁 Сутринта мерих обиколките /"горна" талия- т.е. най-тънката част на талията, талия точно на нивото на пъпа, "долен" корем- т.е. частта между ханша и пъпа, плюс ханш/. Ами, не повярвах на очите си, та измерих два, три пъти. Все същото- с по 6-7 см надолу съм навсякъде от последните измервания!😃 Вярно, че дрехите ми стоят по-широки, но не очаквах чак толкова голяма да е разликата в см. Още повече, че сутринта се теглих и цифрата беше с половин кг повече от очакваното (в такива случаи е много добре че моят кантар мери и мазнини и водно съдържание, за да не се филмирам излишно- показа намалени мазнини и повечко вода).🙂
Danilu, благодаря! Много ми хареса "нашишкващи" бактерии.😅 Предположих, че сте с кемпер. Все пак, дано и покрай него грижите са възможно най-малко!
Не мога да не пусна линк към една режимна запечена рикота от мила съфорумка:
https://www.mycookingcreations.com/2020/05/ricotta-al-forno-al-limone.html?m=1
Дара, рецептата за Тирамису тортата е линк- daniscookings търси да пише из постовете.😃 Не е в скрит текст. Като напишеш на български в Гугъл "кето тирамису", ще ти се отвори като "най-вкусното кето тирамису" или нещо подобно.🙂

# 638
Пак сте изписали света докато кака ви Натка се труди Grinning
Днес се чудех дали не искам да направя фаст цял ден. Е, отпадна ми чуденето само - не успях да изляза в обедна почивка че трябвашеда наглеждам едни неща. 22 часа и половина до тук, ама той денят не е свършил още... Вися над главите на едни майстори, писнахме си взаимно с тях. Комари ме изядоха. Абе идилия направо...
Като се прибера ще чета по-подробно че мернах интересни неща ама сега по диагонала.

# 639
Долче, браво!
Но си мисля, че т3 има голям принос за това Wink

# 640
Стела, вероятно, но и ежеседмичните фастове по минимум 72 часа са доста ефективни сами по себе си.😁 Е, пак съм все още в категория "Мечки", но да речем, че мечката става все по-фина.😄
Натка, щом си докарала почти до 24 ч, лесна работа.😉

# 641
  • на острова на мечтите
Долче, чудесни новини!
Ти да ме си екстрасенс, че знаеш с какво пътуваме Thinking Малко сте опасни тук в групата. И Шарпи предусеща, сега и ти ...
Аз скромен фаст, покрай дългото пътуване и притеснения, че си имаме и малък деликатен пътник на борда. Докарах едни 20 часа. Ще.трябва да се стегна. Успех на всички!

# 642
Danilu, и аз често предусещам разни неща.🙂 Браво за фаста! Вчера четох един коментар под видео на доктор Боз- пишеше, че човекът си е излекувал псориазис с кето, карнивор и фастове (с ОМАД, alternate day fasting и фастове по 48-72 часа).Освен псориазис, излекувал и доста други неща.

# 643
Стела, вероятно, но и ежеседмичните фастове по минимум 72 часа са доста ефективни сами по себе си.😁 Е, пак съм все още в категория "Мечки", но да речем, че мечката става все по-фина.😄
Натка, щом си докарала почти до 24 ч, лесна работа.😉
А, аз в момента дори и глад не чувствам, но вероятно ще вечерям като се прибера по някое време. Сутрин ми е супер противоестествено да ям и не си вярвам че ще се нахраня добре ако оставя до сутринта. А през деня пък като се храня навън, хептен неоптимално ми се вижда, то и няма как по което време си реша. Даже и кафе само сутринта пих, обикновено си вземам едно от близко заведение след като обядвам, но днес не съм излизала никъде и не се и сетих за кафе.
Както и друг път на цял ден фаст, липсата на следобедното кафе не ми докарва главоболие, много е интересно това. Обикновено си го търся него, ама то като има кетони, има и гориво бол Grinning
Изморена съм при такъв дълъг ден, естествено, че и бях навън повечето време където е топличко. Но това си е нормално, не го свързвам с фаста. Поне вече си седнах в офиса под климатика, след малко и тук ще затварям цирка вече.

За псориазис и аз писах наскоро за моя приятелка, споменавала съм и друг път. Чак да се е излекувала не, но се подобрява много с дълги фастове два пъти в годината. То уж по Ковачева на плодове и чай с мед, но тя такива минимални количества приема че е по-близо до чист фаст. Даже и кафето спира. Не се храни кето през другото време, яде си и хляб, и сладко но пък тя цял живот яде по два или дори по един път на ден. Нейните фастове са по над седмица, единия път май даже две седмици докара. Доволна е, плаките от псориазиса се изчистват за месеци наред всеки път. Тя, за щастие, други оплаквания до момента няма.

# 644
danilu, много съжалявам, но е било малкото зло както се казва.
Бързо възстановяване.

Долче, това означава ли, че като направя ганаша, като изстине да го разбъркам с миксера и то ще бухне.
Иначе използвам 22% готварската на лидл.

Общи условия

Активация на акаунт