Витамин В12 - тема 10

• 55 527
  • 848
  •   1
Отговори
# 120
Извинявай Simple Smile
Хемоглобина е по средата, което е добре.
Високото желязо и феритин, могат да показват определени състояния и заболявания, а могат да се дължат и на начин на хранене, прием на алкохол, и още неща.
Дългосрочно, обаче, могат да направят проблем.
Диета с храни с ниско съдържание на желязо, и без алкохол е най-малкото, което можеш да направиш.
И, аз бих се консултирала с хематолог, за това конкретно.

На първо време, спри фолиевата, тя ще ги вдигне още.

И, понеже, все съветвам това, аз съм се консултирала с хематолог, и кардиолог, заради висок хемоглобин. И, пак откачам, че е толкова висок. Но, от дете е висок, проследихме го с годините, правих и други изследвания, просто е такъв.

# 121

Здравейте . Дъщеря ми на 4 г  от около година има заекване , което на моменти има подобрение на моменти се засилва доста . (Работи ли сме за това с психолог , логопед , хомеопат )  . От време на време се изнервя за дребни неща, хвърля удря , чете се ярост в очите и . Реших да изследвам вит В12 и вит D . Това са стойностите , които според педиатъра за нейната възраст са добре , но според мен вид В12 е нисък . Давам и витамини на Марсианци , които имат В 12 . След месец пак ще пусна изследванията . Ще се радвам опитна мама да сподели мнение . Благодаря Simple Smile

# 122
Нисък е за дете този резултат, трябва да е поне над средата на границата 700-800. С такива "обикновени" витамини нищо няма да направите. Когато има дефицит се приема препарат през лигавица, не през стомах и също така е важна и формата а в обикновените тя почти винаги е цианкобаламин, който е най-неусвоимата форма. Отделно, че прием на витамина се спира поне 20 дни преди изследване за да е реален резултата.
Изследвали ли сте щитовидната жлеза, желязото как е?

# 123
Нисък е за дете този резултат, трябва да е поне над средата на границата 700-800. С такива "обикновени" витамини нищо няма да направите. Когато има дефицит се приема препарат през лигавица, не през стомах и също така е важна и формата а в обикновените тя почти винаги е цианкобаламин, който е най-неусвоимата форма. Отделно, че прием на витамина се спира поне 20 дни преди изследване за да е реален резултата.
Изследвали ли сте щитовидната жлеза, желязото как е?

Не , не сме изследвали желязо и щитовидна жлеза . Следващия път и тях ще пуснем . А какви добавки вит B12 мога да и дам , ако знаете нещо да ме насочите поне , че педиатъра каза мултивитамини да давам ?  ☹

# 124
Има спрей на БетерЮ, той се впръсква под езика или отвътре на бузите. Може да пръскате по 2 пъти, поне 2 месеца, но е хубаво да се види как е желязото. При прием на по-големи дози В12, желязото  пада и в случай, че е ниско трябва да се знае.
Но задължително вижте щитовидната как е (ТСХ, ФТ3 и ФТ4), при нервни деца винаги се проверява. 

# 125
Има спрей на БетерЮ, той се впръсква под езика или отвътре на бузите. Може да пръскате по 2 пъти, поне 2 месеца, но е хубаво да се види как е желязото. При прием на по-големи дози В12, желязото  пада и в случай, че е ниско трябва да се знае.
Но задължително вижте щитовидната как е (ТСХ, ФТ3 и ФТ4), при нервни деца винаги се проверява. 

Много ви благодаря 🍀🤗

# 126
Това са показателите ми на Вит Б12 и Д преди 50 дни. Започнах да приемам Вит Б12 на Солгар -1000 и вит. Д.
Продължавам да имам световъртеж, по какъвто повод ги пуснах. 1 седмица нямах и сега се появи отново от няколко дни. Може ли след 50-дневен прием още да не са се натрупал достатъчно и да все още да имам световъртеж. Бях на невролог - ок е.
Може ли да се слагат инжекции Б12, въпреки, че пия и таблетки. Консултацията с ендокринолог ли трябва да бъде?

# 127
Това са показателите ми на Вит Б12 и Д преди 50 дни. Започнах да приемам Вит Б12 на Солгар -1000 и вит. Д.
Продължавам да имам световъртеж, по какъвто повод ги пуснах. 1 седмица нямах и сега се появи отново от няколко дни. Може ли след 50-дневен прием още да не са се натрупал достатъчно и да все още да имам световъртеж. Бях на невролог - ок е.
Може ли да се слагат инжекции Б12, въпреки, че пия и таблетки. Консултацията с ендокринолог ли трябва да бъде?
Не само б12,а и Д  и феритина ти дори е ужасно нисък ...желязото и хемоглобина как са

# 128
Не само б12,а и Д  и феритина ти дори е ужасно нисък ...желязото и хемоглобина как са

Желязото и хемоглобинът са ок. Това са стойности след като 5-6 дни бях пила витамините. Не обръщай внимание на Б12, защото вече бях започнала терапията. Хемоглобинът ми е 125.

# 129
Сега б12 колко е...фолиевата киселина е ужасно ниска,витамин б6 и той на долна граница...тсх е високо приемаш ли нещо за щитовидната жлеза,фт4 и фт3 имаш ли изследвани...а този феритин също е ужасно нисък ..хомоцистеин изследване ли е...

# 130
Сега б12 колко е...фолиевата киселина е ужасно ниска,витамин б6 и той на долна граница...тсх е високо приемаш ли нещо за щитовидната жлеза,фт4 и фт3 имаш ли изследвани...а този феритин също е ужасно нисък ..хомоцистеин изследване ли е...

Приемам и Б6 и Б9 след тези изследвания. ТСХ-вдигната е дозата.
За феритина хематолог ми каза, че не е нисък и всъщност ми назначи само за Б6 и Б9.
Хомоцистеин не е изследван. Чудя се дали да не повторя всички изследвания без Б12, защото го пия в момента и няма да е точно (тези са от преди почти 1 месец).
А и друго се чудя. Световъртежът дали може да е свързан с МЦ, защото започна отново преди няколко дни, а днес ми дойде.

# 131
Феритина ти е ужасно нисък...незнам как може хематолог да каже,че не е нисък...б12,б6 метилирана форма ли пиеш ..а б9 фолиева киселина?Тя също е ужасно ниска...
Можеш да повториш като пуснеш и хомоцистеин...можеш даде консултираш и с друг хематолог...аз се консултирам през healee,ако искаш пиши на лични да ти кажа коя е моята хематоложка...мия феритин беше 38 и то в друга мерна единица където горната граница е 150 и хематоложката каза,че е нисък...

# 132
Феритина ти е ужасно нисък...незнам как може хематолог да каже,че не е нисък...б12,б6 метилирана форма ли пиеш ..а б9 фолиева киселина?Тя също е ужасно ниска...
Можеш да повториш като пуснеш и хомоцистеин...можеш даде консултираш и с друг хематолог...аз се консултирам през healee,ако искаш пиши на лични да ти кажа коя е моята хематоложка...мия феритин беше 38 и то в друга мерна единица където горната граница е 150 и хематоложката каза,че е нисък...
Мисля утре пак да повторя изследванията + Хомоцистеин и пак ще се консултирам. Неофолик мета пия, а Вит Б6 това:

# 133
Да най добре ги повтори,като изследваш и пак желязо и феритин,защото б12 в големи дози изяжда желязото понякога...

# 134
Може ли да ми кажеш с кой хематолог се консултираш, че следващия месец ще ми се налижи !? И още един въпрос кой магнезий пиете? Имам някой неерологични оплаквания, миналия месец може би, вече не съм сигурна в нищо, но направих май междуребрена невралгия. Сега изпитвам болка в бедрото и ръката. Слабост ... все едно имаш температура, ама нямаш. Изписаха ми урамил, но определено ми дразни стомаха. За това искам да пиям магнезий , който не дразни на спрей или подезичен има ли такова чудо ?  Иначе съм в дефицити и си пия б12, б9 и витамин д от месец и половина. А се чувствам  като парцал. Ако не ме боли корем, ще е гръб, ребра, врат. На 36 години съм, а се чувствам на 86. Вече почвам да си лепвам всякакви диагнози. От психически стабилна, усещам се почва да ми се разклаща психиката. Е това е среднощен " положителен " коментар.

Общи условия

Активация на акаунт