История с бивша колежка

• 17 900
  • 516
  •   1
Отговори
# 480
След като стана ясно, че бъдещото залитане и изневяра на мъжа й са неизбежни, предлагам тя да го напуска и да приключваме темата...

# 481
На мнение съм, че ако залитне по някоя, ще е защото той самият иска, а не защото негов приятел му вкарва мухи в главата.

Това, че аз и ти не се влияем от чуждо мнение и влияние, не означава, че няма такива хора. Има слабохарактерни хора, които се влияят,  нищо че са вече на средна възраст. Имам няколко примера на големи мъже, които са живели тихо и скромно преди. Попаднаха в работно среда, където всички колеги обичат да се напиват и имат любовници. Един наш познат създаде, семейство, има деца, жена, обаче много се промени откакто започна работа там. Почна и алкохола и жените, за да не се цепи от колектива.

# 482
Така е, съгласна съм, има и такива хора.

# 483
  • София
Освен слабохарактерен, няма и лични устои и вътрешен компас. Такъв така или иначе защо ми е?

Не мога и не искам да повярвам, че има жени, които чепкат подобна ситуация в посока изневяра.

Добре, приемаме, че е изневерил с колежката, пак да питам какво ще направи Габонка?

# 484
Така е, съгласна съм, има и такива хора.

А за мъжът на авторката не знаем какъв е, влияе ли се или не. Моят мъж не се влияе от никой, дори не би имал такива хора за приятели - алкохолици, кръшкачи. Затова и аз нямам никакви притеснения.

Освен слабохарактерен, няма и лични устои и вътрешен компас. Такъв така или иначе защо ми е?

Не мога и не искам да повярвам, че има жени, които чепкат подобна ситуация в посока изневяра.

Добре, приемаме, че е изневерил с колежката, пак да питам какво ще направи Габонка?

Някъде по-назад тя каза, че ако го хване в изневяра ще го напусне.

# 485
  • София
И ние й повярвахме, аха....

# 486
Сигурна съм, че няма да го напусне. Ще се потръшка, ще си пострада, но дори и да се разделят ще е временно.
Ако Габонкин е слабохарактерен и лесно податлив, Габонка сама си е виновна, че си е избрала такъв при положение, че е ревнива. Или е очаквала той да е податлив само на нейното влияние, не знам. Ама да живееш в постоянни страхове и филми не си е работа.

# 487
Абе въобще нелепо е тука да се размахва пръст какво що с толкова малко информация.

Въпросът беше "Но не знам дали има и чувства към нея и е гузен и затова не казва, че са се виждали?"
Няма как да знаем дали има чувства, това ти най-добре би трябвало да го усещаш. Казваш, че няма промяна в поведението към теб. Значи не говорим за влюбване. Но дали има увлечение - не се знае.

"Или чисто по мъжки, не иска да си усложнява живота и да ми обяснява с кого и кога се среща?"
Може да не иска да си усложнява разговорите. Въпреки че колко пък трудоемко обяснение да е това? И защо да си ги усложнява - защото е гузен или защото си ревнива? Не знаем.

Последна редакция: чт, 10 авг 2023, 10:02 от Linda*kiss

# 488
И ние й повярвахме, аха....

Честно да ти кажа аз вече на никой не вярвам. Жената на този наш познат за който говоря по-нагоре ми беше приятелка, казвам беше, защото леко се отдръпнах от тях, както и мъжът ми от мъжа й. Тя пред мен го заплашваше, че хване ли го в нещо ще го изгони, уж за да го стресне. Сега той пред нея се хвали, че тя го хващала как си пише с други,  на приятели се хвали коя ч*к@л, жена му знаела ама била много добра и му прощавала. Играят го на семейство, което на мен не ми харесва и леко се отдръпнахме от тях. Важното е, че не се ревнуват Satisfied

# 489
Аз пък се чудя как така от днес за днес са се разбрали мъжът на Габонка и колежката. Имам предвид - аз едва имам време да се уговоря с приятелка за след два дни, че всеки има ангажименти, той е успял да я види на същия ден. Или имат уговорка от по-рано, или тази колежка съвсем няма какво да прави по цял ден.

# 490
Човекът явно си е начесал егото да излезе с млада и красива дама, даже се е похвалил на колегите, но нищо особено не е станало. Така, де - всичко е в рамките на обичайния мачоимитаторски софтцинизъм. Може да сте сигурни и, че е проиграл вътрешно в себе си сценария "Какво ще стане, ако случайно ексколежката изяви мераци за нещо повече", но сам е бил наясно, че това е в сферата на фантастиката
Едва ли е изненада, че мъжете даже когато контактуваме неинтимно с някоя дама при равни други условия предпочитаме да е с атрактивна външност.
Аз например в момента си уговарям обедна среща с една красива и по-млада жена (моята съпруга знае, че ще се виждаме) същата жена ми действа естетически и еротично (и за това съпругата ми знае), но няма да прекрача някои червени линии (още нещо, което съпругата ми знае).

Искам да кажа, че едва ли мотивите за срещата са били кристално чисти и съм убеден, че ако бившата колежка беше пенсионерка, едва ли щеше да си пренарежда графика, за да се срещне с нея. Просто си е направил безобидно гъделче на самочувствието с лек комплексарски уклон. Съкпоценно семе не е излизало извън рамките на семейната имуществена общност.

# 491
Към мъжете, как знаете, че секс не е имало? (То и аз така мисля конкретно за това кафе, което говорим).
От обща култура и класическо любопитство питам - да знаем да следим за тези неща.
Аз пък се чудя как така от днес за днес са се разбрали мъжът на Габонка и колежката. Имам предвид - аз едва имам време да се уговоря с приятелка за след два дни, че всеки има ангажименти, той е успял да я види на същия ден. Или имат уговорка от по-рано, или тази колежка съвсем няма какво да прави по цял ден.
Не е от днес за днес. Авторката каза, че станало ясно, че мъжът й го планирал предварително. Което било нетипично за него. Затова и коментирахме, че не е било кафе от сорта "виж ти, кой е тук".

# 492
Към мъжете, как знаете, че секс не е имало? (То и аз така мисля конкретно за това кафе, което говорим).
От обща култура и класическо любопитство питам - да знаем да следим за тези неща.
Няма как да сме сигурни в нищо, след като не го познаваме, не знаем какво му се върти в главата и т.н. Може и да е имало, може да е просто кафе с приятелка, а пък да си има друга. Всичко е възможно. Въпросът е, че от наличната информация НИЩО не индикира, че с това момиче има нещо повече и ревността на авторката е не на място на база случилото се. Ситуацията, която тя описва, е обикновена, нищо кой знае какво не се е случило (поне от изнесените факти). Няма смисъл да ревнува от всяка подобна ситуация. За да има съмнение, би трябвало да има някакви доказателства или знаци - аз лично не видях да има такива. Не казвам, че е невъзможно да са любовници, а че на този етап и с тази информация не изглежда да е така.

П.С. Аз имам приятелки и познати, с които се виждам, "пием кафе".  Когато ходя в друг град по различни причини, винаги бих се обадил на някой близък/а или просто интересен познат/а. По време на командировки имам  свободно време и подобни срещи са ок. Не всичко се свежда до секс.

Последна редакция: чт, 10 авг 2023, 11:35 от Reagan

# 493

П.С. Аз имам приятелки и познати, с които се виждам, "пием кафе".  Когато ходя в друг град по различни причини, винаги бих се обадил на някой близък/а или просто интересен познат/а. По време на командировки имам  свободно време и подобни срещи са ок. Не всичко се свежда до секс.

Семеен ли сте?  Ако сте семеен криете ли от жена си с кого сте пили кафе? Там е проблемът.
 Според мен малко се прекалява с ревността на авторката. Според повечето от вас е болестно ревнива, но според това , което прочетох не е. Мъжът й даже ходи по мъжки на почивки с приятел. Една много ревнива жена нямаше да го пусне сам. Просто нейния мъж й дава поводи , които биха накарали и човек, който не е ревнив да ревнува.

# 494
  • София
Редно е да се спре с "пускането" и "даването".
21 век сме, гад дем.

Общи условия

Активация на акаунт