Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 74

• 39 896
  • 744
  •   1
Отговори
# 555
Рокси, много благодаря за мнението!
Значи, има някаква логика в моите разсъждения. Въпреки, че при мен не се получи откакто започнах т3, а откакто го увеличих.
Аз започнах с 6,25 преди почти 2 години. После увеличих на 12,5.
От март/април (не си спомням точно) т.г. включих втора доза от 12,5 и стана общо 25 на ден. Горе-долу от тогава започнах да забелязвам тези оплаквания. В началото бяха по-рядко, сега е на всеки цикъл.

Освен да чакам и аз тялото ми да се успокои или да мина отново на 12,5 мкг.

# 556
Да, най-вероятно ще отмине. Приема на Т3 има файда, ако се вземат малки дозички няколко пъти на ден. Тогава има едно по-постоянно ниво на Т3 в клетките. Живота му е кратък и ако го вземаме по веднъж на ден, той до обяд се изчерпва и следобяд пак нямаме Т3. Затова и се е активизирал естрогена като си включила втори прием. Така мисля. Някъде съм го и чела, де, ама не помня къде вече.

# 557
Ти съобразяваш ли приема му с добавки? Аз приемам и ми е трудно да напасна 3-4 дози през деня.
И орално ли го приемаш?

# 558
И аз пия 25 Т3 ,но деля по 1/4 през 3 ч интервал.Много по-добре ми е от преди ,когато ги пиех заедно наведнъж сутрин.Ще проверя и изследванията какво казват.

# 559
  • Sofia
И аз пия 25 Т3 ,но деля по 1/4 през 3 ч интервал.Много по-добре ми е от преди ,когато ги пиех заедно наведнъж сутрин.Ще проверя и изследванията какво казват.

А откъде се набавя Т3, искат ли рецепта в Гърция? На 14-ти съм на лекар и ще я разпитвам за това, но да знам трябва ли да ми даде нещо, че записването на час е страшно и не ми се връща после.
И още нещо - колко нисък трябва да ми е Т3, за да знам, че имам нужда да го пия. Или се гледа конверсията по-скоро?

# 560
От турски сайт в България поръчвам.
Оптимизирай първо фТ4 и ако няма конверсия ,тогава Т3.

# 561
Стела, при това положение, мислиш ли да включваш прог?🤔

# 562
Леми, не ми се иска.
По-скоро ще намаля дозата на т3 или ще я приемам на няколко части по малко.

Всъщност, аз си бях добре на 12,5, но при последния преглед при ендото, той предложи да пробваме да поувеличим дозата до 25 и аз я качих.

Леми, точно ти беше пускала един линк в темата за пременото, в която се споменаваше, че при хипо може да се приема само т3 и то в голяма доза - 50 и нагоре, ЕДНОКРАТНО сутрин. Точно еднократното ми направи впечатление. Сещаш ли се за линка?

# 563
Ти съобразяваш ли приема му с добавки? Аз приемам и ми е трудно да напасна 3-4 дози през деня.
И орално ли го приемаш?
Аз не пия добавки. Само Д3 и то като се сетя, не съм редовна в приема. От време на време си вземам и магнезий. Добре се чувствам засега. Приемам го орално, да. Гледам да е преди хранене, но и с това не съм стриктна.

# 564
Стела, и аз мисля да пробваш първо да поиграеш с т3-то.
Не си спомням, но сега нямам време, после ще помисля.
А сещаш ли се от къде беше линка - блог, статия, на български, на английски?

# 565
От блог, на български.

Ще поровя в мненията ти да потърся Simple Smile

# 566
Леми, не ми се иска.
По-скоро ще намаля дозата на т3 или ще я приемам на няколко части по малко.

Всъщност, аз си бях добре на 12,5, но при последния преглед при ендото, той предложи да пробваме да поувеличим дозата до 25 и аз я качих.

Леми, точно ти беше пускала един линк в темата за пременото, в която се споменаваше, че при хипо може да се приема само т3 и то в голяма доза - 50 и нагоре, ЕДНОКРАТНО сутрин. Точно еднократното ми направи впечатление. Сещаш ли се за линка?

А кой е този лекар, дето се интересува от Т3?

# 567
# 568
Това е от блога на Шоки, да.
Преди пишеше и в тази тема, но май отдавна не е писала във форума.
Във фейсбук групата е активна.

# 569
Според вас при желязо и хемоглобин в норма, но феритин на долна граница трябва. Ли да се приема желязо или не!?
Един лекар казва категорично НЕ, не е хубаво да се приема желязо при положение че е в граници и за по-продължителен период от 3 месеца
Втори лекар казва категорично ДА! Трябва да се покачи феритина поне до 80-90, което означава прием на желязо поне 6месеца? На кого да вярвам и какво да правя наистина съм супер объркана?

Общи условия

Активация на акаунт