Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 74

• 39 071
  • 744
  •   1
Отговори
# 390
Да, разбира се, възможно е.

# 391
Някой пие ли Акутирокс? Консултацията с ендокринолог я направих онлайн. Тя ми предписа Акутирокс 6.3мл/дневно. Не мога да разбера това вярно ли е, тъй като виждам, че в аптеките има най-малко от 25мл. Моля да ме ориентирате.

Досега пили ли сте хормон? направо 6,3 мл. ли ви изписаха? Това е много голямо количество, равнява се на 126 мкгр Т4. Според мен няма да се почувствате никак добре, ако започнете от раз със 126 мкгр. хормон.

В момента съм на Л-Тироксин 100.

# 392
Преди изследвания на хормони и антитела на щитовидната жлеза не се пие и вода, нали, освен кафе?

# 393
Е, вода може. Аз лично не пия, де, но така съм си свикнала. А и нямам проблем с вените - при някои хора не може без вода, защото се дехидратират и кръвта се събира много трудно.

# 394
Водата не е проблем.

# 395
Една-две чаши не са проблем. В лабораторията ми даже има плакат с препоръки- там е показано, че 500 мл вода е ок. Веднъж ходих без нито една глътка вода да съм изпила (забравих) и имах голяма драма с това да ми намерят вена...🙈 А по принцип това не ми се е случвало. Обикновено пия до 1 чаша вода, толкова рано сутрин рядко ми се пие по повече.

# 396
Здравейте, наскоро ми откриха тиреоитид на Хашимото. На л-тирокс 25 мг. бях до вчера, от днес съм на 50 мг. В последно време ми се вие свят от време на време, чувствам си главата като под налягане и ушите ми заглъхват, понякога имам и задух и изтръпване на крайниците. Мислех до днес , че получавам паник атаки, но като се замислих,това започна да ми се случва откакто приемам въпросното хапче. Мисля да го спра за няколко дни, за да видя как ще се чувствам без него. Вие на какво мнение сте? При вас има ли някакви странични ефекти?

# 397
И аз напоследък започнах да пия вода, защото иначе не ми тръгва кръвта и сестрите започват да се чудят от къде точно да ми я вземат.
И се започва едно търсене...🙈
Пък и от време на време ми се случва да се "гътвам" и вече си знам, че трябва да пия вода и да дишам дълбоко. 😜

# 398
Здравейте, наскоро ми откриха тиреоитид на Хашимото. На л-тирокс 25 мг. бях до вчера, от днес съм на 50 мг. В последно време ми се вие свят от време на време, чувствам си главата като под налягане и ушите ми заглъхват, понякога имам и задух и изтръпване на крайниците. Мислех до днес , че получавам паник атаки, но като се замислих,това започна да ми се случва откакто приемам въпросното хапче. Мисля да го спра за няколко дни, за да видя как ще се чувствам без него. Вие на какво мнение сте? При вас има ли някакви странични ефекти?

Аз съм имала преди години, когато ми увеличиха дозата. Но аз бях на висока и от 100 мг преминах на 125 мг, които не ми понесоха. И го установих, че е от него, когато 1 ден пропуснах да го приема и бях ок. С малки дози съм нямала проблем.
Според мен, коментирай с лекаря си първо. Не спирай лекарството напълно на своя глава.

# 399
Здравейте. В коя лаборатория в София мога да изследвам йод в урина? Откривам само Генека, но е много скъпо и се чака 15-20 работни дни.

# 400
Синево, но е още по-скъпо. Вероятно малко по-надеждно.
https://www.synevo.bg/shop/tox24/

# 401
  • София
Здравейте, извинявам се за глупавия въпрос, но д-р Катя Тодорова къде преглежда в София? И как да запиша час?

# 402
TSH    3.35       mlU/l     0.4-4.2 mIU/L   
fT4       11.7        pmol/ 11.5-22.7 pmol/ml   
T3       3.0               nmol/l     1.23-3.08   

Това са ми резултатите при едно хапче от 50 Еутирокс и половинка от 25 мкг Еутирокс-62 Еутирокс ми се пада дневно.Какво мислите за тези резултати?

# 403
Здравейте. Днес бях на ендокринолог. Каза ми да пусна ТАТ, МАТ,  Т3, витамин Д и Б12, и да направя ОГТТ+ инсулин. Каза че килограмите са ми в повече и трябва да отслабна.
Каза че имам възел 2,5см но не каза какво да правя за него. Приемат ли се хапчета, диета?

# 404
ОГТТ направи с трикратно мерене на инсулин и глюкоза.

Общи условия

Активация на акаунт