Тренировки в домашни условия - 120

• 65 023
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
Благодаря момичета! Няма драма ,каквото е такова ....супер е ,че поне гребането и колелото го дават като най-сейф  спорт за скъсаняци като коляното ми ...ималО е да става ...
Отчитам ходен 12000 крачки и 15 минути пилатес за днес .

# 556
На ските ли се усука и скъса, мило?

# 557
На ските ли се усука и скъса, мило?
Да...така започна с усукване и после се довърших на Джиу джицуто и то сама -тръшнах си  двете пети силно  в земята и дясното коляно отиде ...

# 558
Бич, прегръдки и успех!

И аз бих се радвала да споделите рецептите!

От мен вчера - тренировка и йога. Днес почивка. Престои ми пътуване до друг град и аз умувам как ще се храня, за да съм режимна - в ресторантите тук използват доста мазнини, но за един уикенд едва ли ще е чак такъв проблем - ще компенсирам с изминати километри. Решила съм да се . След това имаме седмица на ски, но ще имам достъп до кухня, така че мога да приготвям една голяма част от храненията. Не знам доколко искам, тъй като на почивка обичам да не готвя ... но, в името на каузата, ще се "прежаля," пък и почивката ще е доста по-бюджетна Joy

# 559
Днес : 15  упражнения за прецакани колена с ластик и Босу
20 Мин Glutes  от коледната на Карълайн с ластик и леки тежести за хиптръст и тяга -8 кг ,сумо клекове без тежести.
30 мин гребане и спининг .

# 560
Frame. почивай повече Heart

Аз се колебая дали да си купя рокля за мотивация или нови маратонки ... или и двете ... Като за начало отивам да се разходя. По-късно днес фитнес и сауна.

Приятни почивни дни на всички

# 561
И аз съм с прецакано коляно от лятото Laughing Ту минава, ту почва пак. Даже не знам какво се случи. Това съвпадна с болката в крака като цяло, която се оказа от кръста Laughing Бабешка работа.
Подозирам, че може и да е нещо наследствено - баба беше с гонартроза, майка също е.
Пия си колагена и си мисля, че ще забавя неизбежното...
За днес отчитам плуване в "Коралите" в Панчарево. Засичам се с една групичка възрастни жени, ама изглеждат супер. Едната тича всеки ден 18 километра преди басейна.
Утре трябва да правя цяло тяло във фитнеса, но нещо пак ме влече на басейн. Видя ли слънце, все натам ме влече.

Последна редакция: пт, 23 фев 2024, 22:38 от Аmanda

# 562
  • на брега на морето
Аз си правя периодично селфита, или казвам на децата да ме снимат. Като си гледам снимките ми действа мотивиращо да тренирам всеки ден, минимум по 30 мин, за да не загубя формата, която съм постигнала. Доволна съм. Нямам изразена мускулатура, но си имам талия, дупе, гърбът ми е изправен, ръцете стройни...Така че просто искам да запазя това. Кг не ми мърдат, нямам глад след тренировки, независимо дали съм тренирала 30 мин или 1 час, и дали съм карала колело ...Кардио правя рядко. Най- вече упражнения със Златка, за дупе, корем, ръце...И йога почти всеки ден, около 15 мин. Вечер мога да прегреша с чипс, и да пийна бира, и пак съм си във форма. Действате ми мотивиращо, и ви чета. Като почна сезона - ще разредя тренировките. Но се порадвах на една супер спор(т)на зима.Nature Sunny

# 563
Здравейте! И за се присъединявам към темата и то с малко тривиален въпрос - откъде сте си купили постелките, ако използвате такива, както и имате ли препоръки за ластици? (никога не съм използвала такова чудо)

Също така, когато започнахте, имахте ли някакъв точен план какво, кога и как ще тренирате? Мускулни групи и етц.?

Спрях цигарите и естествено - започна да си проличава. Та, искам да се хвана в ръце и да започна да спортувам, че положението може да стане страшно.

# 564
Моите са от интернет.

Планове не препоръчвам на новаци. Всеки ден по малко, следвайте указания ,,ниво начинаещ" -дали в ютюб, дали в книги, дали в статии.  Ако чувствате силна мускулна треска, умора и т.н. правете тренировки през ден, а в другите дни леко кардио или стречинг, разходки. Това също се брои. Всеки ден тежести не е ок за начинаещи-това е единствената уговорка. Но силови със собствено тегло с разнообразяване на мускулните групи, не е фатално. Тялото само ще удари спирачка на 3тия ден. Тренирайте каквото ви харесва като начало, опознайте себе си и не прекалявайте. Това е съветът ми. След 2 месеца хаотично правене (с разум естествено, не с цел контузене), може да се говори за зародиш на план. Например ,,план неплан" за сега:  15 мин тичане и 10 мин корем днес-30 мин пилатес утре-60 мин йога сл ден- 60 мин лека силова с тежести -1-2 часа бързо ходене и разтяжки- активна почивка: чистене на цялата къща за време с интензивно почистване на банята и японско миене на пода 😀 последното гори повече калории от кардио понякога... редувайте активности, съобразявайки натовареността и правенето ще отключи още повече правене.

Трудното е правенето, не планирането. Планирането е за напреднали. Иначе рискувате да забиете във вечно планиране.

Последна редакция: нд, 25 фев 2024, 14:22 от snowwhite12

# 565
Savii, от гледна точка на планиране, най-важното е да решиш по кое време на деня и по колко време можеш да отделяш за тренировка. След като прецениш това, помисли какъв тип тренировки ти харесват и потърси такава програма. Например, ако искаш предимно кардио - пробвай Т25; Ако искаш различни тренировки - бих препоръчала 21 Day Fix; ако искаш основно йога - вземи някое от предизвикателствата в YouTube за един месец йога - например Yoga with Adrienne. Постелки бих ти препоръчала да потърсиш на място.

Аз лично, винаги съм тренирала за здраве, тонус, поддържане на килограми. Започнах да тичам с идеята да пътувам до различни дестинации за маратони - поставяла съм си за цели да изтичам маратон/половин маратон, т.н. и съм следвала програма за такива. За конкретни цели (повишаване на мускулна маса и изчистване), едва тази година си го поставих за цел и затова потърсих помощ от треньор.

Вчера отчитам йога в зала с любимия ми местен йога инструктор. Днес - след малко отивам да си правя тренировката в зала.

Последна редакция: нд, 25 фев 2024, 18:59 от Анонимен

# 566
  • Бургас/Пз
Сави, постелки и ластици - от Декатлон. Има избор. Тежести също от там.
Планиране първоначално само като дни , в които ще го правиш  - примерно понеделник , сряда и петък а като знаеш , че тренираш тогава, другите ангажименти ги подреждаш около тренировките . Първоначално ти трябва цяло тяло поне месец два и да научиш самото изпълнение на упражненията. Като свикнеш с това просто да тренираш, тогава вече можеш да видиш програма или разделяне на мускулни групи.

# 567
Вече тренирам от 3 седмици и почвам да свиквам с тежестите които използвам. Мисля че трябва да овелича тежестите.

# 568
Здравейте и от мен Simple Smile Майка на 3 деца, вече достигнех 63 кг и то без да бременея Simple Smile Обикновено съм била 50-52 кг.
Иска ми се за лятото да вляза в добра форма, дори смело мечтая и за готин релеф на плажа.  Разгледах първата страни, но имам и два основни въпроса.
Имам време за тренировка сутрин от 6 часа до 7 часа. Всички ли тренирате с специална персонална програма, или мога да се доверя на тренировки от ютуб? И дали преди да започна с режим да не пусна някакви специални изследвания?
Благодаря!

# 569
Аз изследвания не съм си пускала, каква е тук връзката с тренировките в домашни условия. Когато започнах преди 7 години да тренирам, си избрах програми ( 21 day на Отъм и Боди револушън на Джилиан Майкълс). Когато поусвоих упражненията, започнах програмите на Сидни Къмингс, Хедър Робъртсън и Каролин Г. Всичките са в ю туб и са напълно безплатни. Каролин си направи и платено приложение с тренировки, доста добри са отзивите, но тя е за по-напреднали. Съветвам те да си я оставиш за по-нататък.

Общи условия

Активация на акаунт