Тренировки в домашни условия - 120

• 65 025
  • 737
  •   1
Отговори
# 540
Още малко за задържането на вода:
https://fitbg.net/blog/fat-loss/zadurjane-na-voda

Ужасно ми е приятно да видя и Аманда и Духчето и Снежанка пак във темата Hug

Според мен йога/пилатес/подобни работят срещу "напомпването" по два линии: 1. Много по-минимални микроразкъсвания в мускулите в сравнение със стандартните тренировки с тежести, ерго много по-малко възстановяване и изграждане (self-repair) на мускулни влакна, ерго  много по-малко вода задържана в мускулите; 2. Това са практики, които намаляват стреса и кортизола, ерго пак по-малко задържана вода. Високоинтензивните тренировки телата ни си ги броят за стрес, дори когато ние не ги считаме за такъв.

Последна редакция: вт, 20 фев 2024, 20:53 от Agent Provocateur

# 541
Аз за жалост нямам нервите да вписвам тренировките си. Водя си дневник в Pareto планера с цветни моливи. Grinning  Вече сутрин тичам по 30-40 минути (веднъж седмично по 50-60) поне 5 пъти седмично, най-често 6-7 и честно казано без сутрешното ми тичане ставам нервна. Имам подобрения в свалянето на пулса, бързина и като цяло кондиция.
Който се притеснява, че зарязва децата и мъжа за егоистични практики, веднага успокоявам, че 2 годишната ми дъщеря ме имитира сутрин, през деня прави лицеви и иска да тренира с ластици. Когато тренираме, дори и извън дома, възпитаваме и вдъхновяваме. Дъщеря ми знае какво е клек, лицева опора, коремна преса и други без да може да ги прави и е въодушевена като ме види, че отивам да тичам след закуска. Joy Преди изпитвах лоша съвест, но сега не.

Вечер правя силови по 10-30 минути макс, когато детето си легне, или ако е дълга тренировка, я правя на няколко пъти през деня. Последният месец се опитвам да правя всеки ден по едно видео за корем на Памела Райф, но не успявам по-често от 3-4 пъти седмично. Имам обаче прогрес. Това е сбит моят отчет. Иначе ви чета.

# 542
Snowwhite, браво за тичането!

Аз не знам доколко моите тийнове се влияят от това, че аз тренирам. Определено в бегаческите ми години изобщо не се интересуваха и нямаха никакъв интерес. Големият не е фен на "груповите" спортове, но от около година и половина се запали по фитнес и ходи в зала 3 пъти на седмица. Не мисля, че аз или баща му сме го вдъхновили, но определено факта, че му взехме личен треньор, с който си допаднаха, помогна изключително много.
Малкият пък обожава всякакви групови спортове - футбол, баскетбол, бейзбол ... За щастие, и двамата обичат да карат ски, което ни е обща страст. Но истинската "любов към спорта" ще си проличи когато трябва сами да плащат за тези занимания Joy

# 543
Snow Браво за тичането.
Аз направих 30 минути интервал спининг байк с много катерене. Взела съм си нещата за фитнес, ще вида кога ще отида, може би в обедната почивка.  Планирам да НЕ се прибирам веднага след работа и или да тренирам или да уча Simple Smile

Иначе, моят син е доста жилав и има атлетичната фигура на баща си, за което тайничко доста се радвам.  Мисля догодина да го запиша на някакъв спорт. Харесва му физическата активност и това са игрите, които го правят най-щастлив.

Последна редакция: ср, 21 фев 2024, 07:12 от Дух (:

# 544
И аз държа раница с екип и маратонки в офиса. Народът обядва в заведение, аз отскачам да тренирам, а обяда  го нося в кутия. Ако работя home, тренирам рано, у дома.

# 545
Някой попита за пилатес. Аз правя с eleni fit в youtube. Не говори. Повечето  тренировки са пилатес Hiit. Не са толкова бавни като йогата.

# 546
Момичета, със сигурност децата ни виждат какво правим и се влияят от това. Едва ли тийнейджърската възраст е показател Joy По-късно берем плодовете на (не)възпитанието, което даваме. И да, примерът е 100 пъти по-възпитателен от всички думи, взети накуп. Грижата за себе си е важно нещо, на което трябва да научим децата си, и в този смисъл никога не съм имала угризения, че като тренирам, "крада" от времето за тях.

Понякога в главата ми изплува спомен от тренировките ми, когато моите принцеси бяха мънички, и ми става много, много мило.
Ставах нечовешки рано, за да тренирам, защото през деня нямаше кога. Случваше се, докато пуфтя например на тае-бо с Били Бланкс, да усетя присъствие зад гърба си и като се обърна, да видя малко сладко чорлаво момиченце по пижамка да раздава ритници. Станало до тоалетната, видяло мама и хайде като нея Heart
"Хващала" съм ги да ме имитират, когато си мислят, че не ги гледам, а като поотраснаха - и леко да ме иронизират. Сигурно съм изглеждала ужасно олд фешън JoyJoyJoy
Днес и двете са спортуващи млади жени.

За протокола - ден 26 е последният ден за крака от  Unleash и както се очаква, ми взе краката Joy Много съм доволна, че издържах с тежестите, които избрах в началото - 28 кг за клек, 2 х 15 за напади, 27.5 за сумо клек и 2 х 8 за бързата част в трисетове. Единствено подскоците от клек и от напад замених с динамични клекове и напади.
После си хапнах домашен солен протеинов кекс, а с кафето - пълна кафена лъжичка от любимия ми манов мед. Разкош Heart Eyes

# 547
Със сигурност  има някакво влияние върху децата това ,че родителите спортуват ,но това да давам светъл пример за воля и упоритост  никога не е било  водещо при мен ...
Днес мобилност с треньор 1 час. и отивам да си взема ЯМР-а да видим дали ще ме бъде ...

# 548
Непо, аз с тази мацка правя напоследък пилатес https://www.youtube.com/watch?v=LQHLAUugetQ. Избирам в изправено положение, защото иначе все нещо правя, с което си натоварвам врата.
Агентче, да, това също го забелязах- че йогата и пилатесът изчистват от задържаната вода.

Последна редакция: чт, 22 фев 2024, 11:09 от Аmanda

# 549
  • Перник
Ами, ние с 16-годишния ми син си бягаме заедно. Е, естествено, аз съм "пенсионер" с "никакъв потенциал", но сме на един акъл Joy Не успях да го запаля по ските за съжаление.

# 550
Здравейте, отчитам сутринта един плачебен опит за бягане на пътечка. Като мече съм. Или панда....

Непо, най сетне изпробвах този гребен тренажор.  Много ми допадна, но заради рамото го ползвах малко.

# 551
Аз тренирам сутрин рано - в 5 часа, когато дъщеря ми (на 13г.) още спи, но обичам да разпечатвам календарите към програмата, по която работя и да си ги залепвам с магнит на хладилника. Тя знае за Карълайн, вижда гирите, спортните ми комплекти и до скоро не проявяваше никакъв интерес към моите тренировки. Нооо, миналата седмица ме попита дали може да си купи карта за фитнес, където да ходят с приятелка...

Днес работих цяло тяло - ден 19 от Unleash Series. Обожавам тази програма и пак ще кажа, че според мен е най-добрата до момента.

Vetrena, може ли рецептата за соления протеинов кекс? Тук е мястото да ти благодаря за рецептата за сладкиша с вишни - много ми допадна и на мен и на мъжа ми. Аз продължавам да си нося кутия с храна за офиса. Днес обяда ми беше "Баница с киноа".

Хубав ден!

# 552
Аз съм със частично скъсан минискус,скъсаната кръстна връзка и още няколко  малки травми като размекнат  и поочукан хрущял и др.Най -вероятно ще се наложи ендоскопска операция ,но засега ще го оставя да си почине и поотлежи един два месеца ,спирам всичко оставям само леко кардио,пилатес и разтягането.

# 553
НФБ, много съжалявам, това звучи ужасно неприятно! Дано не те боли много...
Стискам палци за бързо възстановяване!

Деа, браво на теб! Напоследък малко ме домързява с готвенето и рядко успявам да занеса обяд в офиса. Добре, че поръчваме от място, където в 90% от дните предлагат пилешки гърди на грил и като си взема 150 г с някаква салата, спасявам положението. Готовите готвени храни навсякъде са ужасно мазни.
Днес правих ден 27 от Unleash - горна част. Само още три до финала Hug
Няма да бързам обаче. След 4 поредни дни със силови тренировки ми трябва ден почивка за мобилност и стречинг.

# 554
Бич ,съжалявам много. Дано се възстановиш възможно най-бързо .

От както се върнах към тренировките съм супер гладна. Не е истина колко съм гладна. Дано отмине скоро.

Общи условия

Активация на акаунт