Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №22

• 55 876
  • 739
  •   1
Отговори
# 675
Оскъдно да, но не както го описваш.

# 676
Моето не си беше оскъдно-  точно както го  дамата, после 3-4 дни си имах като последен ден на цикъл.

Аз да питам друго- са си пускам ли изследвания за 100лв- хормони женски, заради това зацапване преди цикъл? Има ли смисъл или си е нормален процес?

# 677
ДХЗ, моята АГ пусна при последния цикъл хормони и пълна кръвна картина и някакви време на съсирване и т.н. Сега иска в периода 21-25 ден прогестерон и естрадиол да пусна. И аз съм със същия проблем няколко дни преди цикъл мацане...

Последна редакция: вт, 17 окт 2023, 22:13 от mimi.7299

# 678
Момичета, на някоя изписвали ли са топогин зареди неспиращ обилен цикъл? Той е за медикаментозен аборт по принцип.

# 679
ДХ3, ако е отхвърлена диагнозата за наличие на полип, то може зацапването да е от нисък прогестерон (заради възрастта ни).

# 680
Ще пускам явно.Февруари ми беше даже по-висок прогестеронът на 21 ден.Шантава работа!🤦🏻♀

# 681
  • Бургас
Здравейте! Да питам и тук. На 45г съм, до април тази година приемах противозачатъчни и последния ми цикъл беше в края на април, спрях ги и оттогава нищо. Всъщност през септември имах нещо като зацапване за няколко дни, но не знам дали да го смятам за цикъл. Няколко дни преди това прогестерона ми беше доста нисък - 1. Май месец по друг повод изследвах щитовидните, които са в норма, но май не в оптимални стойности.
Та не ми е ясно как да разбера дали съм имала цикъл през септемри, трябва ли да се притеснявам за щитовидната и какви други изследвания е добре да направя. АГ ми каза да си пусна анти мюлеров хормон по желание. Не знам обаче той каква яснота ще внесе и дали е достатъчен или и още нещо да изследвам.

# 682
ДХ3, ако е отхвърлена диагнозата за наличие на полип, то може зацапването да е от нисък прогестерон (заради възрастта ни).
При мен е отхвърлена диагнозата за полип, юли ме преглежда 4-7 ден от цикъла, матката беше с нормалната за периода дебелина.
Сега явно иска да види прогестерона, за да не е от него! Simple Smile

# 683
Задължително преглед при ендокринолог с ехо на щитовидната жлеза. По принцип вървите към хиперфункция, от там може да са и другите проблеми. Не Ви е добра конверсията на Ft3 и Ft4, от там и нисък Тсх. Нека да отхвърлят възел или други проблеми с жлезата, лесно ще Ви вкарат в норма.

# 684
  • София
Здравейте, все още съм в периода, в който цикълът идва по-честичко, но по-оскъден. В общи линии на около 24 дни имам 3 дни оскъдно кървене.
Голямата ми драма и проблем е сънят 3-4 дни преди да настъпи кървенето. Явно хормоните са в някаква буря, защото сънувам ужасни кошмари. Спя си (то аз и пия разни хапчета за сън), но в тези няколко дни редовно се събуждам сутрин обляна в сълзи и си поплаквам и след това - къде от облекчение, къде от разочарование, че отново се е случило. Вече знам кога точно ще ми дойде цикълът заради кошмарите. Струва ми се, че от хормоналния дисбаланс ставам прекалено емоционална и драматична (Когато бях бременна с малкия ми син, плачех на анимация с Мики Маус). Само че това сега ме изтощава и емоционално и физически. Ето вече е 10 часа, а аз още не мога да се съвзема от нощните си преживявания, все едно съм имала реален проблем. Случва ли се на някой и има ли някаква добавка или чай, които да облекчат нещата. Мента глог и валериан, ашваганда, глицин, мелатонин - не действат. Т.е. действат ми да имам дълбок, но не и спокоен сън. Мисля си, че не в успокоителните е ключът. Припомнете ми, кой хормон спадаше най-силно преди цикъл, да пробвам да пийвам някакъв фито вариант.

# 685
Вижте си глюкоза и инсулин след 12ч глад.

# 686
  • Бургас
MamaMiy, коментара относто щитовидните хормони предполагам е за мен. Благодаря!

# 687
Само аз ли никакво вървене към хиперфункция не виждам. 🙄

# 688
И аз. Изобщо като цяло тълкуването на хормони в разнообразни теми ми е малко като  хвърляне на боб.

# 689
Само аз ли никакво вървене към хиперфункция не виждам. 🙄
няма хипер жената , затъващо Хипо, с ниски Т3  и Т4.
Лекарите ще реагират едва когато ТСХ стане над 5 или 6, но дотогава може и 10г. да минат, като всички оплаквания ще се увеличават и то в различни части на тялото. Трябват още изследвания и план за подобряване и много, много четене, с тетрадка в ръка. Така ги виждам аз нещата....

Общи условия

Активация на акаунт