Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №22

• 55 868
  • 739
  •   1
Отговори
# 705
  • София
При мене за протокола на 51, цикълът беше изчезнал за 4 месеца, но гърдите взеха да ме наболяват и дойде, тъкмо свърши но гърдите продължаваха да ме наболяват и пак дойде. Минаха 25 дена и ей го пак дойде. Вече гърдите не ме болят и се прибраха. Нищо не пия. Оставила съм го на ест.ход , но определено ми е писнало, защото  не ми е слаб , някои дни доста силничък. Кога ще спре завинаги не знам, като гледам май няма да е скоро  но нямам търпение честно.

# 706
При мене за протокола на 51, цикълът беше изчезнал за 4 месеца, но гърдите взеха да ме наболяват и дойде, тъкмо свърши но гърдите продължаваха да ме наболяват и пак дойде. Минаха 25 дена и ей го пак дойде. Вече гърдите не ме болят и се прибраха. Нищо не пия. Оставила съм го на ест.ход , но определено ми е писнало, защото  не ми е слаб , някои дни доста силничък. Кога ще спре завинаги не знам, като гледам май няма да е скоро  но нямам търпение честно.
И аз така, писна ми, маца, не маца, идва, не идва...да спира там и да се отърваваме наборе! Wink

# 707
Ох, в голяма чуденка съм. Трябва ли ми цикъл?
Ако го оставя така, вероятно ще започне да прескача все повече. Ако пия билкова добавка ми идва, но съм супер подута, неспокойна - абе всички екстри.
Какво да правя? Толкова ли е страшно да спре? Ще имам ли много здравословни проблеми? Или ще съм ок?
И аз това се чудя. Писах скоро, прескочи ми два месеца през пролетта, предизвикахме го с дуфастон, последваха три нормални цикъла. След последния зацапване и сега ми закъснява една седмица. Беше добре да дойде, да свърши, че в края на месеца отиваме на почивка, ама... Няма го. Ако не ме изненада по време на почивката, ще го мисля после пак, с гинеколожката ми. На 46 съм.

# 708
  • София
Моя като го нямаше, всъщност всичко ми беше ок - имах енергия, никакво подуване никъде. Ей затова се чудя...
Следващият път оставям нещата както станат.

# 709
но от седмица гърдите ми са надути, зърната са твърди и болезнени и това адски ме изнервя.
Някоя от вас била ли е така?
Май май почти всички. Аз си смених и сутиените с по-голяма чашка.

# 710
Моя като го нямаше, всъщност всичко ми беше ок - имах енергия, никакво подуване никъде. Ей затова се чудя...
Следващият път оставям нещата както станат.

И аз така. Имах два периода от по 3 месеца, в които нямах цикъл. Е, по-добре физически не съм се чувствала. Като се възобнови всеки месец, айде пак оплаквания, аман.

# 711
  • Бургас
Lemy, и как минава тази гадост? Сутиените ми отдавна са меки и без банели и добре, че е така. не си представям как бих издържала нещо друго в момента.

# 712
Ами, минава след някакво време, но после започва периода на спихването. Та, радвайте се на момента 😎

# 713
Здравейте,искам да попитам дали слагане,по-скоро замяна на обикновена спирала с мирена(хормонална)би ли ми помогнала с ужасните вълни и неспането:(
На 48г съм

# 714
Мирена изтънява лигавицата и навалява обилността и кръвоизливите: /в повечето случаи/. За другото не знам да помага.

# 715
Мирена изтънява лигавицата и навалява обилността и кръвоизливите: /в повечето случаи/. За другото не знам да помага.
Тък като е хормонална
Тези ,които сте пили вечерна иглика доволни ли са и ефектна ли е за вълни и неспане?
Извинявам се,сигурно сте писали назад, но нямам време да търся

# 716

Напълно адекватен отговор. Тя не помага да се отсрочи или смекчи менопауза.

# 717
  • София
Тък като е хормонална
Тези ,които сте пили вечерна иглика доволни ли са и ефектна ли е за вълни и неспане?
Извинявам се,сигурно сте писали назад, но нямам време да търся
Вечерната Иглика за вълни при мен помогна, но за безсънието не.
Сега съм на див ям и май съм по- добре със съня.

# 718
На мен ми помага за облекчаване на ПМГ(болки,подувания),не усещам кога ми е дошло.Предполагам и за редовния цикъл има заслуга и напоследък значително намаля окосмяването по тялото ми(може и да е съвпадение).На 46 год съм.

# 719
На мен ми помага за облекчаване ....
Не разбрах кое точно ти е помогнало. Спиралата, вечерната иглика, див ям...
А също и за окосмяването. Как така намалява и къде?

Общи условия

Активация на акаунт