Много мина, мъничко остава, скоро НОЕМВРИЙЧЕ ще гушка мама

• 56 362
  • 756
  •   1
Отговори
# 165
  • София
От вчера сякаш и мен почна да ме стяга корема, а снощи ме болеше кръста и яйчниците.. Утре вечер съм на преглед и ще го споделя с доктора, че взех да се вкарвам в някакви филми....не се натоварвам, но си имам сякаш стягания и не са малко.
Като лежа на ляво понякога доста ми прилошава и едвам си поемам въздух...На дясно лежа по малко пък защото започва да ме боли крака, а и като цяло не ми е много удобно.
Вечер едвам спя...будя се цялата потна - глава, лице, врат....а не бих казала, че е чак такава жега, защото мъжа и детето спят завити с чаршаф. Абе луда работа и яко бушуващи хормони.

# 166
Точно така се чувствам и аз и аз имам затруднение със спането,заради старанието да е все на ляво и в редки случаи на дясно.
До моя преглед остава цяла седмица,дано отшумят малко че ще изперкам до тогава от мисли.
Дано всичко е наред и при вас!
quote author=Wonder_woman__ link=topic=1579165.msg46847126#msg46847126 date=1692714151]
От вчера сякаш и мен почна да ме стяга корема, а снощи ме болеше кръста и яйчниците.. Утре вечер съм на преглед и ще го споделя с доктора, че взех да се вкарвам в някакви филми....не се натоварвам, но си имам сякаш стягания и не са малко.
Като лежа на ляво понякога доста ми прилошава и едвам си поемам въздух...На дясно лежа по малко пък защото започва да ме боли крака, а и като цяло не ми е много удобно.
Вечер едвам спя...будя се цялата потна - глава, лице, врат....а не бих казала, че е чак такава жега, защото мъжа и детето спят завити с чаршаф. Абе луда работа и яко бушуващи хормони.
[/quote]

# 167
И аз не мога да спя добре, независимо къде съм (на спалнята или на дивана далеч от мъж и дете), на отворен прозорец, уж не е жега, но съм потна.. будя се, не мога да си намеря място, въртя се, задремвам за малко и пак се събуждам, отврат 🙁

# 168
Здравейте момичета и аз да се запиша, термина ми е 07.11. втора бременност ми е към момента се чувствам добре.
Относно стяганията когато съм в изправено положение всяко движение на бебето го усещам, като стягане и точно днес бях на преглед обясних на АГ дали не са контракции тя ми каза, че е нормално да усещам движенията като стягане и мерихме шийката всичко е наред за сега.  Приемам магнерот 4*1 заради крампи мисля, че също и отпуска матката.

Последна редакция: вт, 22 авг 2023, 22:16 от Bybs

# 169
  • София
Момичета, при мен вече и конските дози магнезий не помагат. Контракции нямам, но имам крампи. Пробвах всички видове магнезий, пия по между 3 и 6 грама на ден и пак се будя със стягания и болки в краката. Колкото до количката - взех някаква от Ali, смятам да я ползвам макс 1 година сумарно, както направих и с първото дете 😄

# 170
По принцип нямам пристягания. Вчера обаче ми се случи да проведа изключително неприятен разговор с работодателя си, в който успяха да ме ядосат и за пореден път ми се случва, в момент, в който изпитвам някаква по - силна емоция, да усетя леко пристягане. Гледам и се старая да не влизам в такива "дупки", обаче... Просто ми се случи.
За спането... Уж успявям да поспивам, ама или се будя рано или ставам по 2 пъти на нощ или и двете. Зависи бебока как е застанал, на тази страна мога да спя. Иначе изпитвам дискомфорт.

# 171
Момичета, при мен вече и конските дози магнезий не помагат. Контракции нямам, но имам крампи. Пробвах всички видове магнезий, пия по между 3 и 6 грама на ден и пак се будя със стягания и болки в краката. Колкото до количката - взех някаква от Ali, смятам да я ползвам макс 1 година сумарно, както направих и с първото дете 😄

Диаспорал 400 3х1 саше не ви ли помага ? Магнезия е с натрупване и пробвайте поне седмица. Аз въпреки конските дози + вливанията в болница нямам превишение в организма и значи може и още Wink

# 172
Диаспорал 3х1 е страшно много. Според моята АГ в много краен случай може по две на ден. И аз бях на системи 4 дни и си тръгнах и си останах със стяганията. Явно така ще си бъде…

Диаспорал 400 3х1 саше не ви ли помага ? Магнезия е с натрупване и пробвайте поне седмица. Аз въпреки конските дози + вливанията в болница нямам превишение в организма и значи може и още Wink

# 173
Аз установявам че тези стягания се появяват след като съм била напрегната,притеснена поради някакви причини.
Изглежда трябва да сме спокойни,но то е трудно постижимо.
И също и преумората ми действа зле, трябва повече да почиваме .

# 174
  • София
Добро утро,

Зависи какви са контракциите - ако са болезнени и на често не са ОК нещата и трябва консултация с лекар. Ако са еднократни през деня и не са болезнени са - Бракстън Хикс и не са опасни, а подготвят жената за предстоящото раждане.
За магнезия - все може да си го съгласува със следящия АГ и да го пие. Не на своя глава да взимате, все пак хубаво е да се види състоянието ви. Колкото и да е безвреден не е ОК да го пием ей така.

Аз днес вечерта съм на преглед и нямам вече търпение.....

Отново напомням: В групата в фейсбуук добавям само момичета, които са ми писали на ЛС и СА АКТИВНИ ТУК В ГРУПАТА! НЕ ДОБАВЯМ ХОРА, КОИТО МИ ПИШАТ НА ЛС, А ТУК НЕ СА ПИСАЛИ!!

# 175
Ние за количка се спряхме на  Cybex Balios S Lux 2023. Много ни хареса - лека, маневрена и много хубав дизайн, а и с нея според мен не е необходима и лятна количка. Летният кош се сгъва заедно със шасито. При Cybex особеното е, че всичко се купува па отделно, ние взехме само двата коша, без кошница.

# 176
Диаспорал 3х1 е страшно много. Според моята АГ в много краен случай може по две на ден. И аз бях на системи 4 дни и си тръгнах и си останах със стяганията. Явно така ще си бъде…

Чак пък страшно ?? При необходимост това е дозировката. Пия от месец и нещо по този начин и нямам проблеми. Крампите изчезнаха, контракцийте да не кажа,че леко понамаляха. Изследвах си магезия именно заради уж "високата" доза, но беше абсолютно в норма. Нито към долна, нито към горна граница. Даже и разхлабващият ефект, не е постоянен. А в болницата освен системата, попитах дали мога да си приемам диаспорала защото ми действа добре на корема и казаха,че няма никакъв проблем. Не може да се предозирам.

# 177
И аз имам драма с тези контракции. Вчера ме изписаха от болницата, бях на системи магнезий и въпреки всичко си продължават. Вчера сутринта само до визитацията си преброих около 7 - неболезнени, но пак си ме притесняват. Установих, че заседя ли се дълго в една поза, започват и стяганията.
Поради тази причина и реших да спра вече с работата, от което ми е супер гузно. Там седя цял ден на компютъра и имам многократни контракции.
И аз съм на диаспорал 2х1.

# 178
И аз съм така, вчера например имах повече стягания, защото не успях да спя изобщо и съответно бях крива и в депресия.
Отделно аз съм с установено тревожно разстройство и до 2021г бях на антидепресанти, но постепенно ги премахнахме, за да се изчистя и да забременея. Но, дори и работата с психолог и чайчета от мента, нещата се влошават с напредването на бременността и с неспането. Аз откакто съм бременна изобщо не мога да спя повече от 2-3 часа на нощ, така че ако успея да поспя е добре, ако ли не, доста кофти го преживявам.
Също и факта, че трябва да лежа и да съм затворена на тея жеги ми влияе доста на психиката, и бебка и тя започва много да рита и да се движи и ме усеща.
Затова, след като родя, ще трябва да мисля вариант за някаква лека форма на лечение отново, за да мога да вляза в час, защото аз и нямам апетит от тези състояния и ям малко на сила, което изобщо не е окей.
Не е казано, че всичко трябва да е на всяка цена: говоря за раждане и кърмене, при условие, че няма да бъда адекватна и спокойна майка, аз не искам това за детето си. При условие и че ще раждаме есента-зимата и ще е мрачно време без слънце, това допълнтелно ще ме вкисели и ще влоши нещата. Да не говоря и за спада на всички хормони и разбъркването им след раждане и ще трябва да се пият конски дози витамин D3 и да се набавят и прогестерон и tsh, поне първите няколко месеца.
Аз лично не съм мислила, че бременността ще ми е един от най-трудните периоди в живота, а повярвайте ми доста неща съм преживяла и все съм си мислила, че по-зле не може да бъде Disappointed
Явно не съм създадена за майка или да раждам деца, защото има такива жени, които са сигурни в себе си и във всичко, свързано с това да са майка и да имат деца, като сестра ми например.
Ами и аз се оплаках Grinning Ще видим другата седмица до къде сме го докарали, след прегледа и феталната морфология.

Аз установявам че тези стягания се появяват след като съм била напрегната,притеснена поради някакви причини.

# 179
Недей така негативно да мислиш на нещата. Цялата работа е за един щастлив финал. Също имам някой тревожни мисли особено вечер и не мога да заспя, но гледам да чета, книга, играя игра на телефона или нещо разсейващо за да не мисля и ми помага.
Моят съвет е пусни си Б12 сега и след раждането. Открих по трудният начин че са много важни хормоните.

И аз съм така, вчера например имах повече стягания, защото не успях да спя изобщо и съответно бях крива и в депресия.
Отделно аз съм с установено тревожно разстройство и до 2021г бях на антидепресанти, но постепенно ги премахнахме, за да се изчистя и да забременея. Но, дори и работата с психолог и чайчета от мента, нещата се влошават с напредването на бременността и с неспането. Аз откакто съм бременна изобщо не мога да спя повече от 2-3 часа на нощ, така че ако успея да поспя е добре, ако ли не, доста кофти го преживявам.
Също и факта, че трябва да лежа и да съм затворена на тея жеги ми влияе доста на психиката, и бебка и тя започва много да рита и да се движи и ме усеща.
Затова, след като родя, ще трябва да мисля вариант за някаква лека форма на лечение отново, за да мога да вляза в час, защото аз и нямам апетит от тези състояния и ям малко на сила, което изобщо не е окей.
Не е казано, че всичко трябва да е на всяка цена: говоря за раждане и кърмене, при условие, че няма да бъда адекватна и спокойна майка, аз не искам това за детето си. При условие и че ще раждаме есента-зимата и ще е мрачно време без слънце, това допълнтелно ще ме вкисели и ще влоши нещата. Да не говоря и за спада на всички хормони и разбъркването им след раждане и ще трябва да се пият конски дози витамин D3 и да се набавят и прогестерон и tsh, поне първите няколко месеца.
Аз лично не съм мислила, че бременността ще ми е един от най-трудните периоди в живота, а повярвайте ми доста неща съм преживяла и все съм си мислила, че по-зле не може да бъде Disappointed
Явно не съм създадена за майка или да раждам деца, защото има такива жени, които са сигурни в себе си и във всичко, свързано с това да са майка и да имат деца, като сестра ми например.
Ами и аз се оплаках Grinning Ще видим другата седмица до къде сме го докарали, след прегледа и феталната морфология.

Общи условия

Активация на акаунт