Много мина, мъничко остава, скоро НОЕМВРИЙЧЕ ще гушка мама

• 56 637
  • 756
  •   1
Отговори
# 420
@Candy, определено по-добре не отлагай...... Аз всичко търпя, ама бебчето дали страда е въпроса...ами не знам, бая бавно - наполовина е, уж 7-8 часа щяла да изтече...няма още изтичане - наполовина си е..  Станах да пишкам и да питам съответно сега ще може ли да ми качат нещо, то няма никой в манипулационната, ням в офиса, една млада ме подмина троснато и злобно, дали е сестра не знам.... Притесних се че пак прокървих, и е малко повече от сутринта. А това ми беше третото ставане за деня и то заради вц....иначе съм на 5ти етаж в майчин дом - София..... Чакам уж някой да мине вечерта - не трябва ли да си проверяват пациентите, както ме ми е ясно кога се сменят смените... Някой има ли инфо и мнение/опит тука, пише на стаята - Налбански за лекар..ама да видим дали ще му видя физиономията.. Иначе бях решила за раждане във Вита, но някак си се притесних и реших че заради бебето би следвало да е по-добре в майчин дом, заради неонатологията ако не дай си боже нещо се наложи. Честно казано малко ме е страх заради неведението в което съм.......и контракциите пак ми зачестяват сега в последния час..
@Кая, стискайте палци... Благодаря ви за подкрепата момичета...
Въпроса е дали трябва нещо по специално или само лежането е спасението... Предвид че съм чела че контракциите скъсяват шийката.... Тея 20мм малко ме притесняват.

Тези инжекции за дробчетата на бебето щом са ги сложили, може би има реална опасност от преждевременно раждане. Задължително говорете с лекар и обсъдете какво може да стане. Щом сте в болница, бъдете по-спокойна. Важното е ,че има кой да реагира веднага. Пожелавам ви успех и дано ви се размине раждането и избутате до поне 36-38г.с

# 421
Добър вечер от болницата и от мен… след няколко 15минутни паузи между стяганията и поста на Momo, реших, че няма да чакам и тази нощ… прегледаха ме, всичко е наред, шийката ми е 3,5см., имам известно изглаждане, но предвид факта, че над 24 часа лежане, но-шпа и диаспорал промяна няма, казаха че е най-добре да остана… предполагам, че ще бъде пак като предния път и ще си тръгна, както дойдох, но дано този път греша 😁

# 422
Мисля, че инжекция за дробчетата на бебето се правят един вид превантивно, за всеки случай. Да са си спокойни, а не че задължително има явна индикация, че ще се случи по-ранно раждане.
По принцип в МД си знаят работата, то остава и там да не е така, но като всяка държавна болница с много пациенти.. и там положението редовно е мани-мани. Стискам палци да се укротят нещата.

Иначе аз днес уж не забелязвам това подуване от вчера, меря си кръвното редовно и дори обратно - по-скоро ми е ниско, та за момента уж не се притеснявам за прееклампсия, но другата седмица като пускам изследвания ще занеса и една урина и ще включа един белтък и албумин в кръвните за всеки случай.
Напоследък съм много изнервена и крива. Всичко ме дразни. Чувствам се дебела и тромава, а има още толкова много време… направо не мога да се позная какъв морж съм, едва се тътря, офкам, пъшкам, та дори само да си обуя кецовете… ще настоявам с всички сили за избраната дата за секцио 37+6, въпреки че АГ се запъва за 38, просто от сега ми е тегаво, представям си след месец и половина какво ще е… направо ми се реве ☹

# 423
@nikimaca, предполагам че има бая сериозна индикация, ощв повече на 20мм шийка... Но все още съм в неведение..никой не идва, не мога да ги намеря... Пиша по списък че трябват прегледи и вечерно време на тоновете на бебето...нищо. Кръгла нула.  Нищо от следното не се изпълнява.

Почвам да се чудя дали в Токуда или Вита нямаше да е по-адекватно проследимо и съответно да дават поне основна информация. Все пак са частни болници. Имам чувството че наистина ако не си плащаш не те отразяват изобщо... А и беше наедекватно за мен от сутринта чак сега към 22:40 да ми свърши системата. А бяха казали между 7-8 часа макс да тече. А беше бая повече. + че за първи път влизам в болница през живота ми, никой дори не ми каза дали трябва да ходя аз или да чакам те да идват да ми махат системата, да не влезе въздух нещо а у, знам ли сигурно звучи тъпо, но Няма как
 да знам. И системата свърши и ги издирвах 15 мин за да махант това нещо и се сетиха да ми бият трета инжекция. Неадекватно, защото не вярвам в 23-00-01 Часа някой да мине да ми махне системата или да ми бият инжекцията ако аз самата не се бях измъчила барабар с контракциите да стана.
@candy по-добре да ти е мирна главата! Добре си направила - страх лозе пази. Виж мен от толкова търпене, накрая се надявам да не стане беля.... Стискам палци да си по добре, отколкото да му трепериш за след Ден-два.. Ти предполагам не си от София? Къде те приеха?

@thedoors, силно се надявам да е наистина просто застраховка. Вече почвам да мечтая и аз да издържа месец и половина още поне за да издрапам поне до ноември..... Страх ме е за бебчето. Стискам ти палци и на теб да почва да ти поолеква, да няма тези рискове, да устискаш и ти поне до 38... Моля се и аз да издрапам... След цял ден тук, малко се отчаях..

Последна редакция: сб, 16 сеп 2023, 23:08 от momo88

# 424
Милатааа, все повече се убеждавам, че този майчин дом става все по-зле…. От София съм, трети път лежа в правителствена болница -бившата / сегашна болница Лозенец. Еееми няма такова чудо като в този майчин дом… отделението е ремонтирано на топ ниво, не усещаш, че си в болница, отношението е на много високо ниво, всички до един ти говорят на Вие и са с усмивка, съобщават и обясняват всичко подробно, те си следят в колко какво трябва да ти се направи, теб не те интересува нищо освен да лежиш, да спиш, да ядеш и да си вземеш душ / всяка стая си има баня с тоалетна, този път за пръв път не съм сама в стая. Следях една тема за раждане в майчин дом - бая зле са нещата… не е като да не се бях насочила натам предвид избор на екип с определен доктор, но след като в 3-ти месец прокървих и ме върнаха вкъщи с отлепване, което не бяха видяли в спешното и отношението беше меко казано покъртително, е повече не стъпих там…

@nikimaca, предполагам че има бая сериозна индикация, ощв повече на 20мм шийка... Но все още съм в неведение..никой не идва, не мога да ги намеря... Пиша по списък че трябват прегледи и вечерно време на тоновете на бебето...нищо. Кръгла нула.  Нищо от следното не се изпълнява.

Почвам да се чудя дали в Токуда или Вита нямаше да е по-адекватно проследимо и съответно да дават поне основна информация. Все пак са частни болници. Имам чувството че наистина ако не си плащаш не те отразяват изобщо... А и беше наедекватно за мен от сутринта чак сега към 22:40 да ми свърши системата. А бяха казали между 7-8 часа макс да тече. А беше бая повече. + че за първи път влизам в болница през живота ми, никой дори не ми каза дали трябва да ходя аз или да чакам те да идват да ми махат системата, да не влезе въздух нещо а у, знам ли сигурно звучи тъпо, но Няма как
 да знам. И системата свърши и ги издирвах 15 мин за да махант това нещо и се сетиха да ми бият трета инжекция. Неадекватно, защото не вярвам в 23-00-01 Часа някой да мине да ми махне системата или да ми бият инжекцията ако аз самата не се бях измъчила барабар с контракциите да стана.
@candy по-добре да ти е мирна главата! Добре си направила - страх лозе пази. Виж мен от толкова търпене, накрая се надявам да не стане беля.... Стискам палци да си по добре, отколкото да му трепериш за след Ден-два.. Ти предполагам не си от София? Къде те приеха?

@thedoors, силно се надявам да е наистина просто застраховка. Вече почвам да мечтая и аз да издържа месец и половина още поне за да издрапам поне до ноември..... Страх ме е за бебчето. Стискам ти палци и на теб да почва да ти поолеква, да няма тези рискове, да устискаш и ти поне до 38... Моля се и аз да издрапам... След цял ден тук, малко се отчаях..

# 425
@candy  Както вървят нещата, не мисля че при следващ път или бременност ще дойда отново....затова  се чудя ако пак се наложи, къде аджеба да ходя.... личния споделенн опит е много полезен... Иначе преди няколко дена видях флаер за болница в Лозенец,  но така и нямаше време да го проверя, това което е в  парка лли? ( по гугъл беше някъде в парк).

# 426
Да, южния парк… а за системата сега обсъждаха на колко да ми я включат и се сетих, че предния път, когато ми я бяха забързали ме обляха едни топли вълни, направо все едно горях отвътре, но било нормално, защото организма изведнъж се насища, та затова ти е толкова часове, моята сега я включиха за до сутринта. А за влизане на въздух - не се притеснявай, те вече са със защити и няма опасност, само където ако е празна ще ти седи маркуча ей така…
Аз от както легнах в стаята имам едно стягане… направо не е истина 😁😁 вкъщи ми беше немислимо да легна по гръб, тук си изкарах целите тонове, че и след това си лежах по гръб без никакъв проблем… просто не ми се мисли с тези скорпиончета 😁

@candy  Както вървят нещата, не мисля че при следващ път или бременност ще дойда отново....затова  се чудя ако пак се наложи, къде аджеба да ходя.... личния споделенн опит е много полезен... Иначе преди няколко дена видях флаер за болница в Лозенец,  но така и нямаше време да го проверя, това което е в  парка лли? ( по гугъл беше някъде в парк).

# 427
@candy, това с топлите вълни вече го усетих. хайде да ни минава....  При мен лекар не се е появил. Не намерих нищо за др. Божидар Налбански - това пише на стаята ми.... Предполагам сутринта си беше дежурната акушерка. Утре ще разпитам за имената а у, толкова изтрещях, че даже младата девойка, която ме прегледа долу в спешни не видях името й, но и никой не се представи..... Наистина съм блокирала и не получавам информация...

Бту @thedoors погледнах едно информация в началото да си проверя.... и моя термин е 18 ноември.... хубава дата..месец....да се започваме и да бутаме до 9тия месец..... (а то време не минава наистина)..

# 428
Мен току що ме информираха за същите инжекции като Momo, за развитие на белите дробове… има ли някоя мама, която е минала през това ? Тук ми разясниха, аз допълнително четох, но до колкото разбрах действието е краткотрайно… а според тоновете контракциите са ми малко и слаби… дали има странични ефекти, било кортикостероид…

# 429
Колкото и да съм решила, отново да раждам в МД - София и да имам вече опит там - вдигам едно палче, по отношение на това, че там събота и неделя с информацията е абсолютно затъмнение. Би трябвало сутрин да минават на визитация, така, че все някой лекар днес би трябвало да се появи. Иначе, по принцип, щом са ти взели кръв и никой за нищо не те закача, значи, всичко е наред с тях.
Инжекцията, до колкото знам, се поставя с цел по - ранно развитие на белите дробове, ако имат съмнения за преждевременно раждане. И, колкото и тъпо да се държат, за такива случаи, това е най - доброто място на което можеш да попаднеш. Просто отношението им към пациентките е... да речем, под критика, за да не съм груба.
Стискам палци и при двете ви нещата да се успокоят и да устискате до Ноември! Heart

# 430
@candy  поне на теб нещо са ти казали обяснили, аз сама трябва да си ровя за инфо... Но това за краткотрайното ме уби...... Действително ако е краткотраен ефект, изхождам за наистина по спешен вариант а не просто да си вържат гащите..........и да ни пуснат да си лежим вкъщи...Два месеца до ноември ми е супер далечно и страшно, др и само да лежа и д аставам единствено до вц.... Впрочем в коя седмица си, не помня дали те имаше в началото и лога ти е термина? 
@Petia, силно се надявам да се разминавам само с отношението..отношението се преживява нЕкак си...ама липсва информация елементарна и основна.  Това ако са ок изследвания добре и за това да не ме търсят, но мен болките и контракциите си ме държат, прокървяването го имаше пак (надявам се, че е доизчистване от сутрешното, но някак си беше ярко червено, не кафеникаво/старо) при което като попитах ми се отговори "оф не ме занимавай - това е нищо". Аз дойдох тука само и единствено защото мислех за бебето си...и все пак и майката трябва да е добре, за да е добре и бебчето....иначе определено няма да повторя тук. Само да издържа до ноември.....

# 431
Аз съм лежала за задържане в 35 г.с. вливания на магнезий и същите инжекци. Магнезия си го нагласях да изтича възможно по бързо, защото не понасях да стоя с банки и маркучи около мен, въпреки че супер много се загряваш от него. Не приченява никакъв стрес, а силно те загрява. А инжекците са за бързо развитие на белите дробове на бебето, за да не го подлагат на кислородна терапия, ако евентуално реши да излезе преди 38 г.с.
Незнам що за болница и отношение е това, което споделяте. Аз съм от Варна и тук не съм попадала досега на такова отвратително отношение. При мен беше с фиксирани часове на вливането- 4 на ден: в 7:00, 12:00,16:00 и 21:00 ч., като се спазваха точно, а допълнително към сутрешното и вечерното ми пускаха и запис на тоновете. Информацията си ми я казваха и без да питам, за какво е всяко едно нещо.

# 432
Momo, ти сериозно ли говориш? Е, тръгнала съм си на мига… аз съм сприхава и такива неща трудно търпя… ще замълча веднъж заради бебето, втори път ще изтърпя нещо също заради него, но в крайна сметка си Човек, Жена, Майка…. Това не е нормално, а и още по-лошото е, че не си единствената получила подобно отношение… пълен потрес… Аз съм в 32+1, биха ми сега първата инжекция и вече съм на втора банка магнезий. Сега като ми я биха аз пак си питах 😁 често ли ги бият, отговора беше категоричен, че при родилки с контракции и вероятност от преждевременно раждане направо са си задължителни, за да може дробчетата да се развият по-бързо. Но за времедействието не питах и не ми казаха нищо.

# 433
@candy, устисквам до утре да видя ще се появи ли лекар. Съвсем сериозно приказвам всичко.... Предполагам съм наивна и продължавам да се надявам на нещо, и аз не знам на какво....Днес само в 7:09 ми биха инжекцията (предполагам 4тата последна за бебчето) и до момента нито визитация, нито дежурната акушерка се интересува, нито са ме викали за тонове поне...нищо..... Не знам кога ще ми сложат система с магнезий.... Ако вече днеска 4ти-5ти път стана да ги издирвам...не знам...така се напряга и коремчето ми............
@Вили, аз малко с тая шийка 20мм ме е страх да тръгна за Варна, аз иначе за там ще съм в по-добри ръце, но понеже живея и се следя в София не прецених варианта за от самото начало да е във Варна.. И сега съжелявам, но надали мога вече да направя нещо....(реално мъжът ми е от там и често пътувахме преди да забременея). Казаха ми пътуванията да ги изключа в следващите месеци.

# 434
4-та? На 12 или на 24 часа са ?
Щях да ти напиша същото - изчакай до утре и се прибирай, и отиди на друго място за преглед… тия са нечовеци… аз като чета - ми то по-добре да си си стояла вкъщи на спокойствие, горе долу същата работа ама по изнервена… ба*ти чудото… стискам ти палци да минава всичко бързо! 🍀 аз само лежа, тече тая банка, корема си ме стяга… нищо ново 😁

@candy, устисквам до утре да видя ще се появи ли лекар. Съвсем сериозно приказвам всичко.... Предполагам съм наивна и продължавам да се надявам на нещо, и аз не знам на какво....Днес само в 7:09 ми биха инжекцията (предполагам 4тата последна за бебчето) и до момента нито визитация, нито дежурната акушерка се интересува, нито са ме викали за тонове поне...нищо..... Не знам кога ще ми сложат система с магнезий.... Ако вече днеска 4ти-5ти път стана да ги издирвам...не знам...така се напряга и коремчето ми............
@Вили, аз малко с тая шийка 20мм ме е страх да тръгна за Варна, аз иначе за там ще съм в по-добри ръце, но понеже живея и се следя в София не прецених варианта за от самото начало да е във Варна.. И сега съжелявам, но надали мога вече да направя нещо....(реално мъжът ми е от там и често пътувахме преди да забременея). Казаха ми пътуванията да ги изключа в следващите месеци.

Общи условия

Активация на акаунт