Много мина, мъничко остава, скоро НОЕМВРИЙЧЕ ще гушка мама

• 54 516
  • 756
  •   1
Отговори
# 135
Позите не са същите, както като не сте бременни има други начини. Дори и да ми беше забранено няма да лиша мъжа си от това удоволствие. Добре че нямам пречка и си е редовен при нас.

# 136
  • София
Секс не правим защото ММ се притеснява, а и ако легна по гръб дребния почва да бушува и също започва много да ме боли кръста. А аз да съм отгоре с този корем грам не си го представям JoyJoyJoy или в други пози също нещо не ми е ОК. Желание от моя страна има, но ММ се дърпа, та още малко остана и после ще наваксаме....
При секс и при свършване вътре се получават контракции и заради самия материал, който действа и отпускащо на матката, внимавайте.

Контракции вече и при мен се появиха по осезаемо. До сега не ги усещах, но вече започвам да ги усещам......вече нямам търпение за прегледа. Направо ми се струва цяла вечност....

# 137
При нас също е позволено. Но много трудно се случват вече нещата с това коремче 😊.
 Мами, започнахте ли с покупките? Тези,които ще имат първо детенце - имате ли списък за пазаруване? Може да обсъдим какви покупки ся необходими 😆

# 138
Първия месец - докато разберем новината сме правили, втория имах зацапване и не сме, третия получих отлепване и не сме, както и в четвъртия, в петия правихме и получих контракции - пак спряхме, в шестия правихме и влезнах в седмия и ме приеха в болница заради контракции и сега не правим 😁 общо взето - правили сме броени пъти, ММ се притеснява да не се случи нещо, на мен също не ми е много спокойно и просто съм благодарна, че мислим еднакво и ще наваксваме после 😊

Не сме пазарували нищо, ММ ще пазарува по списък докато съм в болницата. И да, онзи ден си направих списък, който след това сравних с този на позната, която съвсем скоро роди. Е, всичко съвпадна 😁 към момента дори нямам нещо, което да съм се сетила да допълня и смятам, че за първи покупки, за първите седмици тези неща ще ми бъдат достатъчни. 😊

# 139
При нас също е позволено. Но много трудно се случват вече нещата с това коремче 😊.
 Мами, започнахте ли с покупките? Тези,които ще имат първо детенце - имате ли списък за пазаруване? Може да обсъдим какви покупки ся необходими 😆
Ние започнахме лека полека с покупките, започнаха и с подаръците.. в 26 седмица съм, но мисля че така на спокойствие ще ми е по-добре да пазарувам поне за мен. Не купувам всичко наведнъж, постепенно събираме нещата😄

# 140

Ние започнахме с покупките. Мисля, че малко, по малко да се взимат нещата е по-добре, отколкото всичко на един път. А сега имаше доста намаления на есенни/зимни дрешки.

# 141
  • софия
Ние с първоте бебе, в млмента в които влязох в 9-ти месец купихме всичко необходимо за началото, аз успях да си изпера, подредя и пробвам нещата и след 2 седмици се пръхна човечето. Сега повечето или поне големите неща вече ги имаме, имам списък с някои неща за взимане и този път от сега съм попнала по малко да купувам и складирам и си мисля пак като вляза в 9-ти да извадя и от баткото и дс си ги подредя. Не съм суеверна и така и на мен ми е по-спокойно и сигурно, че ще са както искам и като се приберем живот и здраве от болницата знам кое къде и как ми е Simple Smile

# 142
  • София
Ооо доста отдавна напазарувах някои неща, други ще ползвам от малката - унисекс бодита, ромпъри, завивки, количка, легло. Други неща лека по лека ще започна да си набавям. А от октомври мисля да започна да пера и подреждам.
Сега ще оправяме детската - разглобихме и махнахме леглата на децата тъй като ще им купим двуетажно, а на малката ще вземем по голямо легло и ще спи при тях. Ще им я пребоядисаме. И вече ще са всички там.
При нас в спалнята ще оправим само бебешкото легло - ще сложим решетката и ще купя нов скрин за малкия, а този ще преместя в детската.
Децата са щастливи, че им сменяме леглата и цветовете в стаята, но не са щастливи, че малката ще е при тях 😂😂😂 че така им нарушава спокойствието което имаха, но няма как. Момичета са и ще са си заедно. Макар, че най голямата не идва и няма да идва често....а ако идва казала на баща си, че иска да спи в хола. Ама не съм съгласна. Все пак ни идват гости и няма как да седи и да чака да си тръгнат за да си легне.

Иначе за остатъка от покупките май ще трябва да си направя списък защото аааадски много забравям и то важни неща......онзи ден ходих да върша работа в една община. Жената от едното гише ми казва къде да се кача и кой да търся. Качвам се и няма и 5 мин и съм забравила първото име на човека......само фамилията помнех.
Предния ден ММ отива да се види с приятел и ми заръчва какво да купя от железарията. Отивам повтаряйки си нещата. Влизам и казвам едното, докато се чуя с моя мъж какъв размер да взема от това нещо, забравям второто, което трябваше да купя и се наложи отново да му звъня и да го питам 😂😂😂 пълен кошмар.

# 143
Нямаме забрана за секс, но се случва не повече от 2 пъти седмично. Боя се от контракции, а той предразполага към тях.
Февруари сменихме кревата на каката с двуетажно. Още не знаехме, че съм бременна, но решихме, че така и така искаме и опитваме за второ - да сме готови и хоп - ето на.
 Списъка с покупките е малък при мен и го отлагам, но от другият месец смятам да го почна, заедно с багажа за родилното.
Със забравянето... Забравям постоянно. Влизам в магазина с идеи какво ще купя, прекрачвам прага и край... Духа вятър и кълба от слама... И си спомням какво е било 2 дни по - късно. ММ ще има рожден ден - пазаруваме за празника, на касата сме и ми казва "да ме подсетиш за нещо?", а аз гледам глуповато и отвръщам "ами, ти какво взе...". С миналата бременност не бях чак така, но сега... Сама си се дразня понякога 😃😃😃

# 144

Не ми е първо ама почнах малко по-малко. Днес взехме количка, стерилизатир, нагревател за шишета и комплект шишета на Авент от Айко. Имат 20% на всичко бебешко и реших да се възползвам от намаленията. Няма да се изхвърлям този път с скъпа количка,защото с първото не бях доволна изобщо и сменях 2 пъти. Не си заслужава и защото ще я пллзвам зимата и на лято вече ще е друга. Дрехи съм взела само това което е било скъпо и намалено на добра цена. Предпочитам една марка дрехи за мен,детето и мъжа  и сега за бебето ще взема същата. Пера на 60градуса ,сушилня 2-3часа и излизат като нови. За мен това е важно. Пърцали много и на първото пране се скапват. Тия хм,пепко, от тоя клас са дрехи за няколко обличания. Кошарата не ви препоръчвам да е дървена от онези големите с повивалник над шкафа. Много непрактична покупка и сега ще взема преносима,лека и да си я дърпам до леглото.

# 145
И ние днес се възползвахме от намаленията в Айко и взехме някои неща. Това ни е първи пазар.
Очакваме първото си дете и от сайта на Вис Виталис си изтеглих техния списък с необходими покупки:

# 146
Момичета, имам питане, дали някоя се е сблъсквала с нещо подобно. Явно, ще ми никне мъдрец и бодежа е неприятен. Някоя дали знае някаква хитринка, която малко да облекчава и да е позволена за периода на бременността?

# 147
На мен ще ми е първо бебче и нямаме нищо. Изтеглих си и аз списък от интернет, но ще пазаруваме септември като изляза вече в почивка. Първо малко освежителен ремонт ще спретнем.
Сега гледам колички - насочила съм се към 3в1 и се чудя защо трябва да се купува и отделно лятна. 🤔
Относно секса - при нас беше забранен в началото. Сега може, но ни е страх, тъй че ще си търпим до края 😁

# 148
Tedu6ka, и на мен ще ми е първо. Нищо не купувам още. Количките ми е от голямо значение, защото обичам спорта и разходките, а поради проблемната ми бременност се налага през цялата да лежа. И само си мечтая. Лятната количка е лека, около 6 кг има колички. От друга страна обаче пък е с малко колела и друса повече и може би е някак малко по дървена някакси. Докато тези в големите колела вървят страхотно. Това ми е най- голямата дилема големи колела и тежка или по малка и не чак толкова тежка. И като ще взимам лятна, заслужава ли си за 3 в 1 да давам 1500 лв, и после за лятна около 600… не знам какво да правя. После си мислех да взема 3 в 1 доста по евтина и по- нисък клас… че така или иначе ще имаме лятна. Няма идеална количка, може би наистина човек трябва да си прецени на кое държи повече. Сега гледам Краусман. Няма ги на живо в никой магазин. Моя приятелка имаше такава и изгоеждаше супер. Обяче тя не си пада по разходките и не я ползваше почти. Много дълъг пост написах, ама тия колички голямо чудене им се чудя.

# 149
Колкото и да гледате на снимки по сайтове и клипчета в нета, не може да прецените как ще ви е като удобство и маневреност. За мен количката на времето беше покупка като матрака за спалнята и дивана в хола - на място, да се пробва. Бяхме на място в голям магазин, бутах и влачих всякакви колички и си избрах по това с коя се чувствам комфортно като возия/бутане и маневри. За съжаление на мъжа ми естествено се хванах за една от най-скъпите 😄
По принцип всички по-големи покупки (като количка, легло и т.н.) съм правила на промоции. Към края на бременността, но оглеждах и сравнявах цени известно време и накрая спестих там някакви пари покрай намаления.

Общи условия

Активация на акаунт