Много мина, мъничко остава, скоро НОЕМВРИЙЧЕ ще гушка мама

• 56 406
  • 756
  •   1
Отговори
# 180
Явно не съм само аз с тревожните мисли… усещам, че зачестяват, опитвам се веднага да ги прекъсна, но с това залежаване и тази скука имам чувството, че стават все по-мрачни… на моменти се плаша какви неща мисля и не знам защо… дори в болницата на системи контракциите си ги имах и вече мисля дали да не започна да си излизам и да си се разхождам поне да се разсейвам, то така или иначе си се стяга корема…

# 181
Cvete222,
Знам, че не трябва, но то е по-силно от мен.
Затова тези психични заболявания се лекуват дълго и трудно. Аз от 2018-та година се боря с това, след доста кофти случки в живота ми. Тревожността е едно от най-трудно лечимите заболявания, защото човек винаги се тревожи за нещо, ако не е едно, е друго и така до безкрай. Става един кръговрат от мисли и случки, и няколко варианта на нещо - няма план А и план Б, при мен има план А-Я. Те и близките покрай мен ми казват, че съм медиум, но не е така, аз просто съм готова за всяка една ситуация, кото е минала през главата ми и то не един път. И се получава така, че мозъкът ми не може да си почине, дори и като пиша сега, мисля за доста други неща, не ми пречи това че пиша.
И искам малко да си помогна след като родя с лекарства, за да мога да канализирам нещата с детето, за да не му предавам тревожността си.
Баща ми също е на антидепресанти от години и явно си е нещо наследствено.
Изследвам Б12 и ми е добре, защото съм с тромбофилия, която е за неусвояване на Б12 и Фолиева киселина в обикн. форми и поради тази причина приемам усвоими такива.
Всеки месец си пускам изследвания, заради Клексана.

Благодаря ти за подкрепата! Flowers Hibiscus

CandyMandy,
И аз това си повтарям от няколко дни. Ако ще става нещо, поне да не съм била затворена по цял ден Grin
Но тази жега ми съсипва настроението, доста ми е зле, въпреки че не съм качила килограми, просто ме прави на парцал.

Недей така негативно да мислиш на нещата. Цялата работа е за един щастлив финал. Също имам някой тревожни мисли особено вечер и не мога да заспя, но гледам да чета, книга, играя игра на телефона или нещо разсейващо за да не мисля и ми помага.
Моят съвет е пусни си Б12 сега и след раждането. Открих по трудният начин че са много важни хормоните.

И аз съм така, вчера например имах повече стягания, защото не успях да спя изобщо и съответно бях крива и в депресия.
Отделно аз съм с установено тревожно разстройство и до 2021г бях на антидепресанти, но постепенно ги премахнахме, за да се изчистя и да забременея. Но, дори и работата с психолог и чайчета от мента, нещата се влошават с напредването на бременността и с неспането. Аз откакто съм бременна изобщо не мога да спя повече от 2-3 часа на нощ, така че ако успея да поспя е добре, ако ли не, доста кофти го преживявам.
Също и факта, че трябва да лежа и да съм затворена на тея жеги ми влияе доста на психиката, и бебка и тя започва много да рита и да се движи и ме усеща.
Затова, след като родя, ще трябва да мисля вариант за някаква лека форма на лечение отново, за да мога да вляза в час, защото аз и нямам апетит от тези състояния и ям малко на сила, което изобщо не е окей.
Не е казано, че всичко трябва да е на всяка цена: говоря за раждане и кърмене, при условие, че няма да бъда адекватна и спокойна майка, аз не искам това за детето си. При условие и че ще раждаме есента-зимата и ще е мрачно време без слънце, това допълнтелно ще ме вкисели и ще влоши нещата. Да не говоря и за спада на всички хормони и разбъркването им след раждане и ще трябва да се пият конски дози витамин D3 и да се набавят и прогестерон и tsh, поне първите няколко месеца.
Аз лично не съм мислила, че бременността ще ми е един от най-трудните периоди в живота, а повярвайте ми доста неща съм преживяла и все съм си мислила, че по-зле не може да бъде Disappointed
Явно не съм създадена за майка или да раждам деца, защото има такива жени, които са сигурни в себе си и във всичко, свързано с това да са майка и да имат деца, като сестра ми например.
Ами и аз се оплаках Grinning Ще видим другата седмица до къде сме го докарали, след прегледа и феталната морфология.

Аз установявам че тези стягания се появяват след като съм била напрегната,притеснена поради някакви причини.
Изглежда трябва да сме спокойни,но то е трудно постижимо.
И също и преумората ми действа зле, трябва повече да почиваме .

# 182
А да попитам… някоя дали е запозната - по ЖК записите на тонове заплащат ли се? Казаха ми след 31,2 седмица да започна да ходя всяка седмица. Знаете ли как варират цените?

# 183
Трябва да питате там, където се следите каква е практиката и колко струват.
В Токуда, където се следя аз, се заплаща - 50лв.

# 184
Разбира се, че ще попитам, но на следващия преглед. Сега питам информативно, просто защото не знам как седи въпроса и да мога в последствие да направя сравнение…

# 185
А знаете ли в Токуда каква е  цената на раждане при лекарите, които не работят със здравна каса?

# 186
По принцип не страдам от тревожни мисли. Въпреки това и аз имам своите тревоги, и всъщност се съмнявам на някоя да ѝ е напълно все тая... С първото раждане, не ми пукаше за раждането. Сега, вече осезаемо усещам как седмиците напредват, как вече, както и да го гледам, съм в края на 7 месец. Тревожно ми е на моменти как ще се справя с раждането, дали ще е така бързо, както съм чувала да го описват, ще имам ли време да стигна до болницата. Първото ми раждане отне 2 часа. Ще имам ли пак шевове, абе, вече знам какво е и като че ли ми е по - нервно от този факт. Въпреки това, упорито се стремя някак си да се успокоявам и да не му мисля чак толкова много.

Моите тонове си ги заплащам, по 25 лв.

Днес купих пакети бебешки мокри кърпи за родилното... Реших, че ще започна от тази дреболия, а пък вече като влезна в 8 - мия ще се развихря с гранде пазара. Съставих си на телефона списъци за бебето и за мен и трябва да проверя какво имам и какво не...

# 187
Аз още не съм била на тонове.
Кога трябва да ги започвам, някой знае ли?
Другата седмица ще започна 30г.с., но прегледа ще ми е при заместващ моето АГ и ще я питам все пак, защото като гледам повечето сте ги започнали.
Всъщност вие по кое се ориентирате за месеците: Лунарни или Календарни, защото разликата е огромна.
Знам, че АГ се следят Лунарните(които са 10), а не календарните.
И сега и аз в кой месец се водя 29+4 г.с.?

# 188
Моята АГ ми обясни вчера, че тонове ще започнем да следим след 32,33 седмица и на мен ми се стори  късно макар, че с първата бременност започнахме към края на 8 месец сякаш ...
Аз гледам да не мисля за самото раждане защото казват, че всичко е много индивидуално дори веднъж да си преживяла раждане може да нямат нищо общо едно с друго. При мен първото беше много леко и лесно 2,300 се роди дъщеричката ми.
Сега съм с гестационен диабет, всичко върви нормално надявам се и така да е до финала.

Последна редакция: ср, 23 авг 2023, 15:27 от Bybs

# 189
Аз писах, че ми казаха след 31,2 седмица… на мен ми предстоят. В 7ми месец си. Мен до сега АГ за месец не ме е питал, само за седмици.

Другата седмица ще започна 30г.с., но прегледа ще ми е при заместващ моето АГ и ще я питам все пак, защото като гледам повечето сте ги започнали.
Всъщност вие по кое се ориентирате за месеците: Лунарни или Календарни, защото разликата е огромна.

# 190
Моята за тонове каза след 34 седмица. За мен е късно, но от 09.09 ще се опитам да се консултирам вече и с друг доктор.

# 191
И миналият път и сега - започнаха да ми мерят тоновете от 27 г.с., но знам, че всяко АГ практикува различно.

В 7 календарен месец си. От 31 г.с. се води начало на 8 месец. Лунарните ми изглеждат като главоболие, нищо не им схващам и не се занимавам с тях 😃

# 192
В 26+5г с съм и на мен ми ги мериха във вторник като бях на преглед. Казаха, че са перфектни. Не съм плащала нищо. Според мен зависи от АГ. Предната Б си ги плащах 20лв бяха, преди 3години

# 193
На мен тонове са ми казали след 32г.с. Въобще не знаех, че пускат и от по-рано, изненадах се.

А знаете ли в Токуда каква е  цената на раждане при лекарите, които не работят със здравна каса?

Ако не сте здравноосигурена е 4600лв, ако сте 1990/2000лв за нормално/секцио. Извън тази сума има неонатологичен пакет за бебето мисля 980лв, и се плащат нощувки в зависимост двойна/самостоятелна стая - последно мисля 190/310лв на вечер.

# 194
Добро утро,

Зависи какви са контракциите - ако са болезнени и на често не са ОК нещата и трябва консултация с лекар. Ако са еднократни през деня и не са болезнени са - Бракстън Хикс и не са опасни, а подготвят жената за предстоящото раждане.
За магнезия - все може да си го съгласува със следящия АГ и да го пие. Не на своя глава да взимате, все пак хубаво е да се види състоянието ви. Колкото и да е безвреден не е ОК да го пием ей така.

Аз днес вечерта съм на преглед и нямам вече търпение.....

Отново напомням: В групата в фейсбуук добавям само момичета, които са ми писали на ЛС и СА АКТИВНИ ТУК В ГРУПАТА! НЕ ДОБАВЯМ ХОРА, КОИТО МИ ПИШАТ НА ЛС, А ТУК НЕ СА ПИСАЛИ!!

Извинявай, но аз съм писала сигурно 3пъти общо и в двете групи, следя постоянно какво се случва и си сверявам часовника, що за дискриминация да не съм във фейсбук групата🤷🏻♀ не правя проблем, просто питам, какво значи активни в писането

Общи условия

Активация на акаунт