Много мина, мъничко остава, скоро НОЕМВРИЙЧЕ ще гушка мама

• 56 507
  • 756
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Здравейте, момичета,
28+4 г.с. малкия господин си е седалищно и се е разположил от ляво. Вече е 1,370 кг. и отговаря на 28+6 г.с.
Доктора ми изписа биолектра 2х1 т. за 7 дни и после по 1 т. на ден. За хемоглобина ми изписа Сорбифер и отделно и биозин мама, но не разбрах защо......😂😂😂
Шийката е ок.
На следващия преглед ще пускаме обременяване, а от 27.09. започвам да ходя на тонове.
Вече ми се струва, че времето съвсем наближава......

# 196
Каква е причината за пускане на обременяване ?

Здравейте, момичета,
28+4 г.с. малкия господин си е седалищно и се е разположил от ляво. Вече е 1,370 кг. и отговаря на 28+6 г.с.
Доктора ми изписа биолектра 2х1 т. за 7 дни и после по 1 т. на ден. За хемоглобина ми изписа Сорбифер и отделно и биозин мама, но не разбрах защо......😂😂😂
Шийката е ок.
На следващия преглед ще пускаме обременяване, а от 27.09. започвам да ходя на тонове.

# 197
Здравейте дами, записвам се и аз при вас. С термин на 24.11 съм и очакваме активен юнак.
За количка се спрях на Stokke Xplory X. Взехме я втора употреба, но много запазена. Също така взехме чисто нов кош за новородено за нея. Малко си е тежичка 😃😃😃

# 198
  • София
Каква е причината за пускане на обременяване ?

Здравейте, момичета,
Шийката е ок.

Включено ми е в пакета за проследяване + че съм с ИР и напоследък се поотпуснах с яденето.

# 199
Здравейте, момичета,
Шийката е ок.

Колко ти е хемоглобина? Че вчера си пусках ПКК и гледам моя че е паднал на 106...

# 200
Да ви попитам има ли някоя при която да е минала последната фетална морфология.
Аз съм в 29+2 г.с. и ми я направиха в 28 седмица, което според следващия ми АГ е малко рано но тъй, като при друг специалист я правих той настоя тогава. Та мисълта ми е, че следващият ме АГ е привърженичка последната ф.м да бъде в 32 г.с и аз сега се филмирах дали има смисъл да правя и тогава. Те ще ми станат 4 ....

# 201
  • София
Здравейте, момичета,
Шийката е ок.

Колко ти е хемоглобина? Че вчера си пусках ПКК и гледам моя че е паднал на 106...

Беше ми 116, а на последните изследвания е 108 та директно ме засили с хапчетата.

Bybs, аз сега на 30.08. съм на късната фетална. Ще съм в 29+4 г.с., а предната я правих в 21+2 г.с. и тази където я прави ми препоръча в кой период да я направя, въпреки че всичко е ОК. Даже и следящия ме АГ се учуди, че ще ходя.😂😂😂

# 202
Wonder_women_   Ами честно казано всичко беше наред въпреки, че се установи гестационен диабет при мен бебето е добре околоплодните също но АГ, която ме следи ми вкара мухата ако аз искам за всеки случай в 32 г.с да отивам пак ще го помисля има време но сякаш ми се струва излишно.

# 203
И моята последна предстои, записа ме директно лекарката за 29+5. Предишните бяха ок, и на ехокардиография бях при Маринов, но пак си каза, че е добре да се направи късна и така. Аз не съм настоявала, но и не се дърпам, по принцип й имам доверие на моята и се съмнявам да го прави "за пари", щото си има достатъчно пациентки и без това. Пък за мен си е един спокоен и обстоен преглед и ми носи спокойствие. При следящото АГ по принцип винаги е топ лудница и понякога прегледът ми е 2-3 минути само да погледне и да измери набързо и сестрата ми подава листовете...

# 204
Момичета, някоя от вас правила ли е обременяване с глюкоза. Тъй ката THS ми е високо ходя при ендокринолог и на последния преглед тя каза, че трябва да направя обременяване с глюкоза, обаче говорих с АТто и тя каза, че няма нужда да правя обременяването, защото глюкозата ми е в норма.

# 205
Благодаря, значи все пак взимат под внимание здравното осигуряване при раждане, понеже за проследаването всичко си плащам.

На мен тонове са ми казали след 32г.с. Въобще не знаех, че пускат и от по-рано, изненадах се.

А знаете ли в Токуда каква е  цената на раждане при лекарите, които не работят със здравна каса?

Ако не сте здравноосигурена е 4600лв, ако сте 1990/2000лв за нормално/секцио. Извън тази сума има неонатологичен пакет за бебето мисля 980лв, и се плащат нощувки в зависимост двойна/самостоятелна стая - последно мисля 190/310лв на вечер.

# 206
Момичета, някоя от вас правила ли е обременяване с глюкоза. Тъй ката THS ми е високо ходя при ендокринолог и на последния преглед тя каза, че трябва да направя обременяване с глюкоза, обаче говорих с АТто и тя каза, че няма нужда да правя обременяването, защото глюкозата ми е в норма.
Аз правих преди седмица и на мен глюкозата на гладно винаги ми е в норма но след обременяването излезе гестационен диабет, вдигам я на 60 мин. над допустимото.

# 207
Здравейте дами, записвам се и аз при вас. С термин на 24.11 съм и очакваме активен юнак.
За количка се спрях на Stokke Xplory X. Взехме я втора употреба, но много запазена. Също така взехме чисто нов кош за новородено за нея. Малко си е тежичка 😃😃😃

Добре дошла! И аз съм с термин 24.11

За количката: аз съм със Stokke beat, от баткото. Много ми харесва, лека, маневрена, лесна за пренасяне. И вашата съм я пробвала, наистина си е тежка.

# 208
Да ви попитам има ли някоя при която да е минала последната фетална морфология.
Аз съм в 29+2 г.с. и ми я направиха в 28 седмица, което според следващия ми АГ е малко рано но тъй, като при друг специалист я правих той настоя тогава. Та мисълта ми е, че следващият ме АГ е привърженичка последната ф.м да бъде в 32 г.с и аз сега се филмирах дали има смисъл да правя и тогава. Те ще ми станат 4 ....

И моята последна фетална морфология предстои утре - 28+2 съм. В Надежда дирктно си ми ги записваха и ми казват кога да отида на следваща - т. е. три фетални + биохимичен скрининг, който си протече на принципа на феталните.
Пусках и аз в началото на август обременяване с глюкоза, защото бебчо вървял голям. Казаха ми да мина режим.

# 209
На режим съм и аз бебето е около 1300кг. На феталната ми казаха, че изпреварва с около седмица но е в норма  а моята АГ го изкарва че изостава с около седмица 🤷🏻‍♀️ та за това гледам да не си го слагам много за теглото иначе всичко друго било наред. Като цяло съм +3кг. За сега аз самата но тези жеги много ме напрягат защото ми ограничават движението през деня. Имам крос тренажор но АГ е против та му се чудя и на него дали да не опитвам по - малко.

Общи условия

Активация на акаунт