Много мина, мъничко остава, скоро НОЕМВРИЙЧЕ ще гушка мама

• 56 594
  • 756
  •   1
Отговори
# 480
Аз къркорене не съм имала. Имам болки в лявата страна може би дебело черво но то е още от самото начало явно с бременността съм отключила някакъв колит и при раздуване на червата се получава натиск и болка които са си и до днес.

# 481
  • София
nikimaca, на мен ще ми е 3-то секцио....малкия от почти самото начало си е странично - седалищно.
Главата, корема, ръцете са му вдясно, а дупето под пъпа, краката в ляво. На буквата С е в корема ми. Като почне да мърда и на моменти страшно ме боли и ми се вие от болка, отделно че съм с задна плацента и го усещам доста по силно.
С предната бременност малката пак беше седалищно, но бях с предна плацента и не я усещах така.
От вчера пак не ми е ок - вие ми се свят, отпаднало ми е, абе като парцал съм.......добре, че днес съм на преглед за болничния и ще говоря и с доктора за това състояние, защото грам не ми е ок. Имам доста неща, които трябва да върша, а в това състояние не мога, защото ми става още по зле и ми прималява.

# 482
nikimaca, на мен ще ми е 3-то секцио....малкия от почти самото начало си е странично - седалищно.
Главата, корема, ръцете са му вдясно, а дупето под пъпа, краката в ляво. На буквата С е в корема ми. Като почне да мърда и на моменти страшно ме боли и ми се вие от болка, отделно че съм с задна плацента и го усещам доста по силно.
С предната бременност малката пак беше седалищно, но бях с предна плацента и не я усещах така.
От вчера пак не ми е ок - вие ми се свят, отпаднало ми е, абе като парцал съм.......добре, че днес съм на преглед за болничния и ще говоря и с доктора за това състояние, защото грам не ми е ок. Имам доста неща, които трябва да върша, а в това състояние не мога, защото ми става още по зле и ми прималява.

И моята плацента е задна. Същата работа Grinning Дано идва по-скоро заветния 9ти месец и мъките ни видят края. Измъчих се с тази бременност, а хем не съм повръщала или съм имала някакви подобни неразположения. Само стягания,контракции, болки от разтягания и много почивка. Не съм себе си направо. Залежах се и вече копнея за активност. Когато стана от леглото и местенето започва +стягания. Като легна е добре

# 483
Здравейте 🌞 включвам се и аз! Да ви кажа първо - не се оплаквайте от ритниците 😄 аз се надявам, че утре ще ме изпишат. Овладяха контракциите с 4 банки магнезий, към момента получавам по 3,4,5 на ден и то предимно, ако съм лежала по гръб /което преди да ме приемат ми беше немислимо/ и се обърна на една страна. Биха ми три дни подред по една инжекция за развиване на белите дробчета на бебето, в случай, че реши да излиза по-рано. Кортикостероиди. Хич не бях очарована, но предвид факта, че ми е първа бременност, бебе чакано 11 месеца, реших да се оставя в ръцете на лекарите. Е, два дни се видях в чудо. Мерят тонове сутрин и вечер - те монотонни - все викат - спи, размърдай си малко корема. Да ама мен това ме шашка, отделно както ми играеше корема до преди да ме приемат, така изведнъж нито разходки, нито шоколади, нито ръчкане и бутане влияеха на активността. Слава богу, вчера сутринта беше последната такава инжекция / на която дължа укротяването-лично мнение/ и от днес сутринта връщаме активността! Към момента това е от мен 🤗 и пак да кажа - да не забравите 😄 радвайте се на шутовете 😍 иначе бебето при мен не спира да се върти - нагоре с главата, надолу с главата, на С, всеки преглед е с нова позиция 🐒

# 484
И аз имам стягания когато стана от леглото но АГ каза, че това е нормално защото самото бебе се движи и намества та не им се вторачвам чак толкова. Все си мисля че опасните стягания са когато си в покой примерно лежиш и тогава ги усетиш той самия корем става твърд та мисля, че те се взимат под внимание. Защото вчера на прегледа, като станах от кошетката корема ми стана квадратен и аз й викам на АГ ето така прави всеки път като ставам тя каза нормално е.

# 485
Bybs,
Само аз ли откачах, че съм качила 4кг.. вече са 5кг и то с протеиновата диета, защото бебека изоставаше на коремна обиколка с 2седмици.
Утре, ще се разбере какво е станало и какво трябва да правя, че направо с това тъпчене ми е много лошо. Поне знам, че почти не остана и ще стискам зъби още 1 месец.
Да, лосиона е супер, само че като го мажеш, задължително преди това душ, за да махнеш стария, ако е останал, че на мен ми дава усещането че ми лепне. Той магнезия като цяло е такъв, не попива добре в кожата. Но този лосион са го направили много добре, за разлика от гадните олиа и гелове.
nadejda8791 ние с теб да не сме с един и същ термин моят е 07.11 но казват, че може да подрани защото изпреварва с 5,6 дни. Иначе и аз съм +4 кг. чак ми се струва странно как го измерват да изпреварва ама да кажем, че всичко му се качва на него. Отделно от всичко аз съм и с гестационен диабет и наблягам основно на протеин и мазнини въгх. са ми на минимум та може и за това.
Дай обратна връзка, като ти мине прегледа 🙂
Иначе този лосион ще си го купя, изглежда ми много добре + това преди години си спомням, че ползвах подобен за тяло и наистина много отпускащо ми действаше особено вечер след душ.

# 486
Извинявай ама не успях да разбера тормозиш се, че са малко или че са много 😁 за успокоение аз преди седмица бях +17-20 🤫

Bybs,
Само аз ли откачах, че съм качила 4кг.. вече са 5кг и то с протеиновата диета, защото бебека изоставаше на коремна обиколка с 2седмици.
Утре, ще се разбере какво е станало и какво трябва да правя, че направо с това тъпчене ми е много лошо. Поне знам, че почти не остана и ще стискам зъби още 1 месец.
Да, лосиона е супер, само че като го мажеш, задължително преди това душ, за да махнеш стария, ако е останал, че на мен ми дава усещането че ми лепне. Той магнезия като цяло е такъв, не попива добре в кожата. Но този лосион са го направили много добре, за разлика от гадните олиа и гелове.
nadejda8791 ние с теб да не сме с един и същ термин моят е 07.11 но казват, че може да подрани защото изпреварва с 5,6 дни. Иначе и аз съм +4 кг. чак ми се струва странно как го измерват да изпреварва ама да кажем, че всичко му се качва на него. Отделно от всичко аз съм и с гестационен диабет и наблягам основно на протеин и мазнини въгх. са ми на минимум та може и за това.
Иначе този лосион ще си го купя, изглежда ми много добре + това преди години си спомням, че ползвах подобен за тяло и наистина много отпускащо ми действаше особено вечер след душ.

# 487
Candymandy, и аз съм по към твоя отбор с килограмите. Как си? Изписаха ли те? Стяганията намаляха ли?

# 488
Да ти кажа в началото и аз се тормозих понеже с дъщеря ми бях качила 5 и тя се роди 2,300. Но откакто лъсна гестационния диабет и на ехографа се вижда, че бебето уж е малко напред хич не го мисля. Щом ехографа и доплерите са добри значи всичко е наред за мен е важно да е здраво бебето така или иначе не вярвам да се роди повече от 3кг. Пак.
Bybs,

# 489
Намаляха значително, 3,4,5 на ден на фона на 30 са си нищо 😄 утре се надявам да ме пуснат. За килограмите - каквото такова, нямаше как да очаквам друго като почти от ден едно лежа. Само да е здраво бебето, пък после ще му мислим 😁

Candymandy, и аз съм по към твоя отбор с килограмите. Как си? Изписаха ли те? Стяганията намаляха ли?

# 490
  • София
Аз от началото съм + 10 кг. Стартирах 68 кг., последно се мерих и бях 77.9 кг. Напоследък имах доста движение и не ядях толкова често + че почнаха да ме мъчат доста киселини почти постоянно, та хапвам по малко и после си смуча лекарството за киселини и то и не ми се яде толкова като знам, че след това ще ми е гадно. Почна много да ме мъчи жажда и пия почти по 2 л. на ден вода, а преди едвам, едвам изпивах по 1 л.
Вечер ставам по 2 пъти до тоалетна. Но за сметка на това пък спането става мираж. Сутрин съм като ударен самолет.

CandyMandy, хайде утре вече да се прибираш и нещата наистина да се успокоят до раждането.

# 491
Wonderwoman, aз спя през вечер Simple Smile. Насаксвам през деня.
Днес бях на тонове за първи път. Не съм лежала по гръб вероятно от 5- ти месец заради контракциите.. и днес беше чудо- такова танцуване на бебето, показа си цялата акробатична програма… а аз си бях взела бонбони, че ако не мърда много да го разбудя.
Candymandy и от мен стиснати палци да те пуснат вкъщи утре. Живи и здрави всички 🙏🏻

# 492
Благодаря! И аз едвааам изпивах едно голямо шише до скоро, сега вече две ми стигат трудно 😄 а вечер имам чувството, че се отваря някаква клапа за вода и все не ми стига 😄

Аз от началото съм + 10 кг. Стартирах 68 кг., последно се мерих и бях 77.9 кг. Напоследък имах доста движение и не ядях толкова често + че почнаха да ме мъчат доста киселини почти постоянно, та хапвам по малко и после си смуча лекарството за киселини и то и не ми се яде толкова като знам, че след това ще ми е гадно. Почна много да ме мъчи жажда и пия почти по 2 л. на ден вода, а преди едвам, едвам изпивах по 1 л.
Вечер ставам по 2 пъти до тоалетна. Но за сметка на това пък спането става мираж. Сутрин съм като ударен самолет.

CandyMandy, хайде утре вече да се прибираш и нещата наистина да се успокоят до раждането.

# 493
Здравейте,не знам къде да се обърна по този въпрос,ни бихте ли ми дали някакви ориентировъчни цени за раждане секцио,направих презаписване от предходния ми следящ АГ ,тъй като бях изключително недоволна ,грубо отношение,непрофесионализъм ,след , което се прехвърлих в 7ми месец ,като трябваше допълнително да доплащам за това , разбира се,осигурена съм. Независимо,че се водя по НЗОК,ми се обяви сумата от 2070 лв ,като това включвало абсолютно всичко,избора на екип ,престой ,упойки и т.н. На мен това честно казано ми се струва огромна сума след като съм здравноосигурено лице и смятах ,че може би ще бъде максимум 1500 лв. Всъщност се обръщам за помощ тук тъй като очевидно, независимо,че съм записана уж в държавна болница ,моето АГ ми казва ,че вече се е преместил и извършва ражданията очевидно в частна болница,а аз не бих желала това.  Бихте ли ми дали съвети и ориентировъчни цени ,никъде не намирам адекватна информация и ценоразписи,а всъщност нямам никакво време,защото вече съм в 8ми месец.Само 2 месеца съм се борела и съм се разкарвала да си сменя АГто и след това излиза ,че отново съм жестоко прецакана и искат да си ме таксуват като на частно.

Благодаря!

# 494
Към коя болница сте се насочили? Вероятно има тема във форума за конкретната болница и там можете да получите конкретен отговор. Цени съм чувала от 900 до 4000лв.

Здравейте,не знам къде да се обърна по този въпрос,ни бихте ли ми дали някакви ориентировъчни цени за раждане секцио,направих презаписване от предходния ми следящ АГ ,тъй като бях изключително недоволна ,грубо отношение,непрофесионализъм ,след , което се прехвърлих в 7ми месец ,като трябваше допълнително да доплащам за това , разбира се,осигурена съм. Независимо,че се водя по НЗОК,ми се обяви сумата от 2070 лв ,като това включвало абсолютно всичко,избора на екип ,престой ,упойки и т.н. На мен това честно казано ми се струва огромна сума след като съм здравноосигурено лице и смятах ,че може би ще бъде максимум 1500 лв. Всъщност се обръщам за помощ тук тъй като очевидно, независимо,че съм записана уж в държавна болница ,моето АГ ми казва ,че вече се е преместил и извършва ражданията очевидно в частна болница,а аз не бих желала това.  Бихте ли ми дали съвети и ориентировъчни цени ,никъде не намирам адекватна информация и ценоразписи,а всъщност нямам никакво време,защото вече съм в 8ми месец.Само 2 месеца съм се борела и съм се разкарвала да си сменя АГто и след това излиза ,че отново съм жестоко прецакана и искат да си ме таксуват като на частно.

Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт