Много мина, мъничко остава, скоро НОЕМВРИЙЧЕ ще гушка мама

• 53 247
  • 756
  •   1
Отговори
# 645
Аз в началото на 5ти месец изкарах Ковид, точно след сватбата ни. Свекърва ми ни беше взела едни таблетки Кофлет, те са на билкова основа. Има с джинджифил, с мед, с лимон, от всички опитах. Не направиха чудеса, но определено помогнаха за овлажняване на гърлото. 😊

[/b]
Момичета, кажете какво сте приемали за гърлобол ? Положението е много неприятно. ЛЛ ми е 2ра смяна днес, АГ каза ,че всичко можело ама не е съвсем така. На доста лекарства изрично пише,че не са подходящи за нас. Имам сухота,дразнене,вече болка и липса на глас. Пръскам Биозин спрея,но не ми помага. Ям лимон и мед,пия чай с лайка и пак лимон и мед. Имам ефизол,но не съм го ползвала. Бонбони Кармолис за гърло също смуча,без ефект. Имам от вчера микробиология,но ще излзезе чак в сряда. До тогава ми трябва локално нещо. Казвайте идей,че не се търпи Sad

# 646
За гърлобол - лукчета за гърло (от зелените) и оригинална кока кола затопляш докато заври, след това изчакваш докато можеш да я пиеш. Тинктури от ехинацея или клеева също доста помагат, може да се слагат в чай, аз лично си капя директно в гърлото.

# 647
  • София
Минах нефролог, нямам камъни! Най вероятно песъчинки. Минавам на диета + каза да увелича още течностите. След раждането изписа неоренал SR да си взема.
Преди да ме прегледа почна да ме боцка отдолу и като пишках и се забърсах видях кафеникави остатъци - каза, че изхвъркчлям пясъка. Вече нямам такива боцкания. Леко ме наболява, но доста малко. И ми седи изтръпнало.
Бият ми дексаметазон мускулно утре ми е последно. Тонове по 2 пъти на ден. До обяд бях на системи - cormagnesin, papaverin, vit C и май още нещо..... Ама от това лежане почнах да се схващам и да ме боли кръста и кръка. Уфф угодия няма. Утре ще питам кога ще ме изписват...че искам да си се прибирам. По спокойно ще ми е вкъщи.

# 648
Здравейте мамчета, в 36 г с съм почти, но от известно време вечер е голям тормоз за мен, първо че няма заспиване, второ че бебчо будува с мен и си играе, рита върти се, заспива чак като изгрее слънцето и аз с него, от сега е нощна птица не знам като се роди какво шоу ще бъде просто 😀 вашите бебешоци как са с активността,  моя имам чувство, че тренира за олимпийските игри

# 649
Аз утре влизам в 36 гс. И при мен има много движение но съм забелязала, че докато спя и кротува и в момента в който се събудя или размърдам и започва и бебето за сега не мога да се оплача де оставя ме да поспивам.
Но пък от няколко дни имам постоянно опъване ниско долу явно вече слиза на долу и натежава.

# 650
И аз съм като Bybs, а пък и на мен ми е спокойно като шава и не се оплаквам 😄 от тази нощ обаче започнах да усещам една странна болка, като че ли е само по време на контракциите и малко след това, приличаща на менструална долу ниско от двете страни, но не мога да определя опъване ли е, болка ли е… онзи ден бях на преглед и тонове и всичко е наред според АГ, но тогава нямаше такова неразположение. Тази нощ се събудих три пъти от стягане и до тоалетна, и трите пъти го имаше това усещане, днес ще следя как ще е.

# 651
Много вероятно да са контракции и аз ги имам и ме обливат горещи вълни, като стане така. Сега като комбинирах магнерот и Диаспорала сякаш поразредиха.

# 652
  • София
Ммм дааа болки в яйчниците са си контракции. Следете си ги на колко време са и дали са болезнени, дали корема се втвърдява. И го обсъждайте с лекар.
Днес на тоновете при мен се появиха регулярни контракции, но не болезнени и с втвърдяване. Та сега в 13 ч. ще ми сложат пак, но ще лежа на страни, защото се съмняват, че в седнало се натоварва матката и за това са се появили.
Отделно си взех и започнах да пия диаспорал след консултация с лекаря тук, че Магнерот-а не ми действа.
Нефроложката след прегледа в документите докторката каза, че е отбелязала, че имам задръжка на урина в единия бъбрек. За сега ми спря боцкането отдолу и си ходя нормално до тоалетна.
Утре ще ми пускат пак кръв и урина и евентуално ще ме изпишат. Но ще си имам и за вкъщи лечение.

За болките в гърлото, на мен ми помагаха пастилите на билкова основа. И нещо за пръскане, но изписано от лекар.

Движенията на бебето, през деня докато съм будна се движи, но вечер си спинка. Ще видим дали и като се роди ще е така, ама се съмнявам 😂😂.

Вече навлизаме в последен етап и е хубаво да следим за контракциите за да не ни изненада преждевременно раждането. Всичко, което ви притесни - стягане на корема, болка в яйчниците, зачестяват тези неща веднага отивайте на преглед. Не чакайте да стане нетърпимо или на още по често.

# 653
Момичета, като сте в 36 г.с. за коя дата е термина ви?

# 654
Утре влизам в 36 г.с моя термин е за 07.11.
Днес съм на тонове следобяд и даже ще я попитам, кога да спирам магнезия.
Мисля си, че е хубаво въпреки подготвителните контракции вече да се и пораздвижва все пак.

# 655
  • София
Момичета, като сте в 36 г.с. за коя дата е термина ви?

Аз съм в 34+3 г.с., а термина ми е за 11.11., но си имам дата за секциото 3.11. и се надявам да се успокоят нещата и да си дочакаме датата, а не избърза, че нещо ме хваща шубето.

# 656
За гърлобол - лукчета за гърло (от зелените) и оригинална кока кола затопляш докато заври, след това изчакваш докато можеш да я пиеш. Тинктури от ехинацея или клеева също доста помагат, може да се слагат в чай, аз лично си капя директно в гърлото.
Това не го разбрах.Лукчето заедно с колата ги слагаш да се топлят ли?

# 657
Аз съм в 35+3 и на моменти мисля, че усещам подготвителни контракции. Честно казано, идея нямам как трябва да се усещат, но мисля, че са това. С дъщеря ми не усещах, усетих директно родилните... термина ми е за 05.11

# 658
И аз се притеснявам най-много от това да не реши по рано да ни изненада от избраната дата, даже от 8мия месец ме гони параноята 😀 и при себе си забелязвам опъването ниско долу и една лека болка един два пъти на вечер в корема ли, яйчниците ли, пия си магнерич  и се надявам да няма изненадки

# 659

Това не го разбрах.Лукчето заедно с колата ги слагаш да се топлят ли?
[/quote]
Има много хора, които правят сироп против кашлица, когато варят колата с лукчетата заедно докато се разтопят лукчетата. Но аз нямах това впредвид, а приемане по отделно.
Моя термин е 9.11. и съм 34+5. Аз до последно броя, че това е 34 . С нетърпение чакам 12.10, за да съм спокойна, че вече съм в 36 г.с. и след това мога да раждам, нищо, че лекаря ми говори за дата за секцио 9.11, което за мен е изключително далеко. Изморена съм вече, а все си мисля, че може да тръгне по-рано.
Днес имах намерение да извадя дрешките и да започна да пера, гладя и подреждам, но...няма ток. И може би съм доволна от този факт, само дето живеем на 5 етаж и не ми беше приятно да се прибера. 😄

Общи условия

Активация на акаунт