Много мина, мъничко остава, скоро НОЕМВРИЙЧЕ ще гушка мама

• 53 090
  • 756
  •   1
Отговори
# 675
Това с червата е много коварна история и аз отключих проблем но с дебелото при него правя кризи но с диета се повлиява при мен.
Стискам палци и успех. Вярвам, че всичко ще е наред почти на финала сме 🍀

# 676
  • София
Момичета,
Днес бях на доплер и тонове.
Отново коремната обиколка изостава с 2 седмици и 3 дни и лекарите са притеснени.
Изпратиха ме спешно на гастроентеролог и тя ме прегледа. Изписа ми Бусколизин 2х1, Биогайа и Фрезубин 2 ккал 2х1, както и диета (протеинова), тъй като съм много раздразнени черва и колит от 1 седмица пак не мога да ям почти нищо, защото болките ми са ужасни, а и от тях нито мога да спя, нито да правя каквото и да било.
Предния път я измериха 1750гр, а днес на доплера 2088гр, а аз съм 35+4 г.с.
АГ ми каза, че ми дава още 1 седмица да се помъчим с диетата и фрезубина да качи грамове малката. А ако ли не, най-вероятно ще я вади по-рано, но не каза колко. А, ако успея с диетата и протеина, ми даде дата 27.10, което е 38 г.с.

А защо ти мерят коремната обиколка? А възможно ли е просто бебето да не е застанало Ок и да не успяват да го измерят правилно? Все пак сме последен месец и вече не са толкова малки, че да могат да ги хванат толкова добре....това първа или втора бременност ти е? А как е кръвотока към бебето? Към плацентата? Как са водите, тоновете на бебето? Пожелавам до следващия преглед нещата да са се нормализирали.

# 677
Тя говори за обиколка на коремчето на бебето, която обиколка се следи внимателно с цел установяване на проблем в развитието на плода и в случая - с изоставане.
Надежда, другите показатели как са, или ретардацията (изоставането) е симетрично - т.е. във всички показатели? Правила ли си трета фетална, какво казаха там? Според мен, ако проблемите продължават (както при теб, така и при бебето) вариантът за по-ранно изваждане седи на масата съвсем сериозно. Добре е да започнеш да следиш тонове, за да се види има ли фетално страдание. Може да се окаже, че бебето навън, дори в кувьоз и малко по-рано, ще се чувства по-добре и ще навакса. 38-ма седмица не е нещо на всяка цена според мен, ако се окаже, че бебето не се храни добре вътреутробно и продължава да изостава, колкото и ужасно да звучи, но по-добре да се роди и да се грижат за него, за да е всичко наред. Така и ти ще може да се погрижиш за себе си. Аз не вярвам, че за 1 седмица бусколизин, пробиотици и фрезубин ще има кой знае каква разлика. По-скоро те съветвам да се приготвяш за скорошна среща. И спокойно! Всичко ще бъде наред!

# 678
the doors, медицинско лице ли си? Толкова спокойствие лъха по начина, който пишеш направо ти се възхищавам. Преди време когато лежах в болницата чух медицинска сестра, която със същия мил тон обясняваше на момиче за проблемите които има и най-добрият развой на това, което й предстоеше.

# 679
Момичета, имам въпрос. Знаете ли за нещо, което да е подходящо за нас в момента и да води до втечняване и отделяне на секрет? Влача тая хрема втора седмица вече, а започнах и да кашлям, защото ми се стича ужасно...

# 680
Не съм медицинско лице, макар да съм от такова семейство Simple Smile Предишната ми бременност бе изпълнена с проблеми (повечето само в главата ми) и много притеснения, които в последствие си дадох сметка, че са ми коствали ужасно много стресове, нерви, драма, проблеми в мъжа ми и т.н. Имах влошен кръвоток и бебето не се хранеше пълноценно, но винаги е било в граница на нормата, в ниския й край, но все пак. Това много ме тормозеше, бях кълбо от нерви, а не е трябвало. След време коренно промених настройката си за живота и се опитвам да съм по-спокойна и положително настроена, особено когато лекарите ме уверяват, че нещата са ок, или има как да станат ок. Понякога се случва бременността да не е 10 от 10 точки, но медицината е толкова напреднала, че на този етап вече предлага възможности, които преди години са били химери. Аз бях готова във всеки един момент след 28-ма и най-вече 32-ра седмица да вадят бебето, ако преценят, че не му е добре и ще се чувства по-добре с допълнителна грижа и хранене навън. 32-ра седмица ми беше като някаква крайна дестинация 😃 бебето се роди в 38-ма 2.800 и си е съвсем нормално дете вече. Само дето аз се побърках от притеснения и кошмари. Важното е да имате доверие на лекаря си и преценката му, и да родите в болница с добра неонатология, ако нещо се наложи.

# 681
Момичета, имам въпрос. Знаете ли за нещо, което да е подходящо за нас в момента и да води до втечняване и отделяне на секрет? Влача тая хрема втора седмица вече, а започнах и да кашлям, защото ми се стича ужасно...
Аз правих инхалации с физиологичен разтвор и също с чай от лайка.
the doors малко в страни от темата но кое ти помага да си промениш настройката за живот към по - положително ? Аз виждам голям зор имам се за реалист но се оказва, че съм голям песимист във всяка ситуация аз винаги проигравам първо най - лошия сценарии. Мисля си, като родя да започна посещението на психотерапевт защото усещам, че не ми е никак добре така отключват ми се много депресии и неврози ....

Последна редакция: сб, 07 окт 2023, 10:01 от Bybs

# 682
  • София
С първото си дете имах дълго изоставане на коремната обиколка. Именно с интензивен прием на протеин успях да я вкарам в норма донякъде. Детето се роди доносено, с добър АПГАР, с нормална коремна обиколка.

Мисълта ми е - опитай. Седмица, две, нека се види дали ще има наваксване по този параметър.

# 683
Момичета, изчетох всичките ви коментари и ви благодаря за подкрепата.
Bybs,
И аз съм на диета почти през цялата бременност, но явно има нещо, което ми е подразнило.
И аз вече нямам представа какво е, но много внимавам с храненето.

Коремната обиколка е на бебка - тя изостава с толкова, но другите показатели са добре.
Да, възможно е да не мерят както трябва, но това вече от 2 месеца насам, така че не вярвам всички да мерят грешно. Минала съм 3 фетални и 1 доплер, и 2-ма АГ.
Тоновете са перфектни при бебка също - всяка седмица ми правят.
Като цяло за 10дни е качила 320гр. и то с моето неядене. Сега се надявам да качи поне още 300-400гр,  до датата за секциото и да стане около 2500гр.
Абсолютно всички показатели и изследвания са ми перфектни: и кръвни и на плацентата, на кръвотока и т.н.
И в крайна сметка, с моето никакво ядене и невъзможност за прием и на допълнителни калории, което се оказа доста ниско. Трябва да приемам х 2000кал на ден, а аз едвам успявах 1500кал. Но с Фрезубина, който е 400кал и 20гр протеин на бутилка, успявам да стигна 2хил. калории и 100гр протеин дневно.
Минах на строг хранителен режим, който не ме лишава от нищо - най-вече включих риба, за да има протеин от животински произход. Взела съм и пуешко месо, да видим него как ще приема.
Но, като цяло съм на Котидж сирене, Скир, Риба, Краве сирене, Кашкавал, Хляб(той не ми дразни), каза ми и масло х 20гр дневно, обикн.бисквити, чай от мента с мед(и ментата и медът са ми домашни).
От вчера имам подобрение, а днес ми е още по-добре. АГ ми разреши х 1 Валидол вечер, за да мога да спя, защото аз и не можех от болки да спя.
Аз съм човек, който не се предава, въпреки всичко, през което съм минала.
Фрезубина е парентерална храна и за мен лично е по-добра от протеина Прегнако, който пиех до онзи ден и изобщо явно не е имало полза.
Ще направя всичко възможно да я вкарам в граници и да остане в мен, колкото може по-дълго, стига лекарите да кажат, че може. Аз на моето АГ и имам огромно доверие и тя наистина прави всичко възможно, за да стабилизираме нещата. За нея и за феталната спецалистка, за сега бебето не страда, качва грамчета, просто не са и достатъчни протеините.
Другата седмица в четвъртък съм отново на преглед, така че пак ще пиша да кажа какви са резултатите.
Най-важното е, че аз съм спокойна, което не е типично за мен, с моите психични проблеми от преди.  Не искам да предизвиквам в мен безпокойство и паника, защото и това може да доведе до преждевременно раждане.
Осъзнавам, че и медицината е много напреднала и понякога това е нож с две остриета, но според мен е в плюс и има и случаи с бебета, които са се раждали с ниско тегло, но всичко е било наред.
Стискам палци и на всички вас, всичко да е наред на финала!

# 684
  • София
Момичета, изчетох всичките ви коментари и ви благодаря за подкрепата.
Bybs,
И аз съм на диета почти през цялата бременност, но явно има нещо, което ми е подразнило.
И аз вече нямам представа какво е, но много внимавам с храненето.

Коремната обиколка е на бебка - тя изостава с толкова, но другите показатели са добре.
Да, възможно е да не мерят както трябва, но това вече от 2 месеца насам, така че не вярвам всички да мерят грешно. Минала съм 3 фетални и 1 доплер, и 2-ма АГ.
Тоновете са перфектни при бебка също - всяка седмица ми правят.
Като цяло за 10дни е качила 320гр. и то с моето неядене. Сега се надявам да качи поне още 300-400гр,  до датата за секциото и да стане около 2500гр.
Абсолютно всички показатели и изследвания са ми перфектни: и кръвни и на плацентата, на кръвотока и т.н.
И в крайна сметка, с моето никакво ядене и невъзможност за прием и на допълнителни калории, което се оказа доста ниско. Трябва да приемам х 2000кал на ден, а аз едвам успявах 1500кал. Но с Фрезубина, който е 400кал и 20гр протеин на бутилка, успявам да стигна 2хил. калории и 100гр протеин дневно.
Минах на строг хранителен режим, който не ме лишава от нищо - най-вече включих риба, за да има протеин от животински произход. Взела съм и пуешко месо, да видим него как ще приема.
Но, като цяло съм на Котидж сирене, Скир, Риба, Краве сирене, Кашкавал, Хляб(той не ми дразни), каза ми и масло х 20гр дневно, обикн.бисквити, чай от мента с мед(и ментата и медът са ми домашни).
От вчера имам подобрение, а днес ми е още по-добре. АГ ми разреши х 1 Валидол вечер, за да мога да спя, защото аз и не можех от болки да спя.
Аз съм човек, който не се предава, въпреки всичко, през което съм минала.
Фрезубина е парентерална храна и за мен лично е по-добра от протеина Прегнако, който пиех до онзи ден и изобщо явно не е имало полза.
Ще направя всичко възможно да я вкарам в граници и да остане в мен, колкото може по-дълго, стига лекарите да кажат, че може. Аз на моето АГ и имам огромно доверие и тя наистина прави всичко възможно, за да стабилизираме нещата. За нея и за феталната спецалистка, за сега бебето не страда, качва грамчета, просто не са и достатъчни протеините.
Другата седмица в четвъртък съм отново на преглед, така че пак ще пиша да кажа какви са резултатите.
Най-важното е, че аз съм спокойна, което не е типично за мен, с моите психични проблеми от преди.  Не искам да предизвиквам в мен безпокойство и паника, защото и това може да доведе до преждевременно раждане.
Осъзнавам, че и медицината е много напреднала и понякога това е нож с две остриета, но според мен е в плюс и има и случаи с бебета, които са се раждали с ниско тегло, но всичко е било наред.
Стискам палци и на всички вас, всичко да е наред на финала!

Всичко ще е наред! Горе главата. Прегръдки!

# 685
Момичета има ли някоя от Стара Загора можем да се запознаем и да си обменяме инфо за напред 🙂

# 686
Здравейте, момичета. Препоръчаха ми Цикатридина овули за омекотяване на шийката на матката и по-малко разкъсвания при естествено раждане. Мисля да поръчам на майка ми да ми донесе в събота, тъй като не живея в България. Има ли някоя, която да ги е ползвала и ако може да сподели ефект? Според състава им би трябвало да благоприятстват процеса и не виждам никакви минуси от използването им. Консултация с лекар ми е невъзможна, тъй като не познават продукта..

# 687
  • софия
Момичета ..страх ме е, че няма да дочака мойта беба датата за секциото. В 35+2 съм и сякаш корема ми много се смъкна. Нямам киселини, мога да дишам, а ми се пикае зверски и като се изправя ме боли направо вагинално, остро и неприятно. Иначе нямам повече контракции и не са болезнени, не ми е падала тапа и тн. Амаа тоз корем мн ниско .. мнение по темата? На 18-ти съм на преглед попринцип.

# 688
Успокой се, притесненията и страха не са ти приятел. Аз съм със същите симптоми вече от седмица, а съм 36+3 г.с. Коремът доколкото знам се смъква от 2 до 4 седмици преди раждане, така че не е гаранция че ще започне раждане веднага. Simple Smile

Момичета ..страх ме е, че няма да дочака мойта беба датата за секциото. В 35+2 съм и сякаш корема ми много се смъкна. Нямам киселини, мога да дишам, а ми се пикае зверски и като се изправя ме боли направо вагинално, остро и неприятно. Иначе нямам повече контракции и не са болезнени, не ми е падала тапа и тн. Амаа тоз корем мн ниско .. мнение по темата? На 18-ти съм на преглед попринцип.

# 689
А от какво те е страх? Аз пък имам чувството, че всеки ден си търся някакви “симптоми” на идващо раждане 😄 ама засега аз съм на 0 😄 направо броя дните

Общи условия

Активация на акаунт