Много мина, мъничко остава, скоро НОЕМВРИЙЧЕ ще гушка мама

• 53 154
  • 756
  •   1
Отговори
# 660
Микробиологията от носа и гърлото показва пак бактерия в носа. Утре ще имам антибиограма, но гърлото ми е една идея по-добре. Ако се налага ще си проведа лечението с антибиотик,понеже за 2ри път ми излиза бактерия в носа. Не е излекувана явно от преди.  Контракции си имам,но за сега е търпимо. Пия си Диаспорала и лежа повече. Никакво натоварване и физ.дейност. Имам дата за секциото и нямам търпение до 15ти октомври. Тогава ще ми е по-спокойно защото ще съм вече в 9тия месец и каквото и да е ще е износено. До тогава почивка и много Диаспорал Grinning

# 661
С теб сме с 1 ден разлика, аз съм на 6.11 термин.
Моите стягания са вечер предимно, на пълен пик.мехур и след изпишкване, газове, пълрн стомах и при голямо ритане на момата. Като цяло я усещам по-надолу и по-голяма е станала. Ритниците са доста силни и вече над пъпа.
И аз усещам вече нещо като леко придърпване ниско долу, нещо като мини-контракции.
Имам 1 аборт и знам какво са истинските контракции и за сега съм спокойна, дори и да тръгне по-рано, поне знам че ще съм секцио.

Утре влизам в 36 г.с моя термин е за 07.11.
Днес съм на тонове следобяд и даже ще я попитам, кога да спирам магнезия.
Мисля си, че е хубаво въпреки подготвителните контракции вече да се и пораздвижва все пак.

# 662
Мами в 32,1 седмица съм
Днес бях на преглед бебка е 1,500кг
Каза ми, че понеже върви по-малка като размери датата ми от 28,11 се мести за 03.12 , седалищно е в момента дано се завърти, вие как сте как вървят бебоците❤

# 663
  • София
Мами в 32,1 седмица съм
Каза ми, че понеже върви по-малка като размери датата ми от 28,11 се мести за 03.12 , седалищно е в момента дано се завърти, вие как сте как вървят бебоците❤

Това с местене на дата не ми се струва сериозно и добре за АГ специалист. Това, че върви по малка не означава, че термина е объркан, могат да са много други различни причини - просто да не може да износиш голямо бебе, ти и мъжа ти да сте родени по малки......доплер правихте ли ? Как са ти кръвните изследвания? На фетална ходи ли и там доктора какво каза по този повод?

# 664
Мами в 32,1 седмица съм

Това с местене на дата не ми се струва сериозно и добре за АГ специалист. Това, че върви по малка не означава, че термина е объркан, могат да са много други различни причини - просто да не може да износиш голямо бебе, ти и мъжа ти да сте родени по малки......доплер правихте ли ? Как са ти кръвните изследвания? На фетална ходи ли и там доктора какво каза по този повод?

Следя си всичко при него.
Той не казва че ще родя чак декември, казва че според големината датата за термин от компютъра се мести, все пак там са само изчисления.
Аз не мисля, че ще дочакам и 25ти ако става на въпрос.
Като цяло писах за да попитам как са били вашите бебчета в 32седмица, понеже все си мисля, че моето е малко килограми. Всичко ми е наред с кръвните, единствено кръвното ми е ниско, но аз съм с такова по-принцип

# 665
В 32г.с ми беше последната фетална изтеглиха го 2кг +- 100гр. Но ми казват че върви с около 5,6 дни по - голямо. Момченце чакам.
Според мен това с меренето е много относително.

# 666
Много е относително това, с меренето, а това изместване на термин от ехографа е несериозно. Гарантирам ти, че на следващият преглед, датата отново ще е друга!

# 667
Аз бях онзи ден на преглед - 32 г.с, около 2 кг го измериха, очаквания термин според изчисленията е около седмица по-рано, но това не значи, че го 'местят' по документи. Мисля, че нямат право.

С дъщеря ми явно съм имала късна овулация, по ПМЦ бях с термин 30 август, но все изоставаше като кг за седмицата си. В крайна сметка преносих и АГ каза, че по документи не може да се чака повече от 2 седмици след термин, въпреки че всичко си беше наред - плацента, води, бебе. И на 9 септември индуцираха раждане - 2720 се роди, т.е. спокойно можеше да стои още в коремчето, но заради първоначалния термин не беше възможно законово Simple Smile

# 668
И при мен така с термина казаха ми, че спокойно мога да го очаквам седмица по - рано да си тръгне само ако не тръгне и се притеснявам за размерите АГ ми предложи индукция та ще гледаме. Но документално термина ми не се мести.

# 669
  • София
Аз се надявах много да ми преместят формално термина от 7 ноември на 27 октомври поне, при положение, че бебето върви през цялата бременност напред с между 10 и 14 дни. Но не стана. Така че това с мерките и теглилките е супер относително.

# 670
  • София
Както по напред бях писала, малкия вървеше в началото с 1 седмица напред, след това вървеше с 3-4 дни напред, а сега на последния преглед (30.09.) отново върви с 7 дни по напред, но нито ми е говорено за местене на термин, нито за по ранно раждане. И аз и доктора бяхме на мнение, че вече е голямо бебето и е в неудобна позиция за точно измерване и е съвсем нормално да има мърдане. Важното е да не изостава и всичко да е ОК - води, плацента, кръвоток.

Излезна ми микробиологията и съм с гъбички.......направо кошмар. Поне са същите като преди няколко месеца, та знам какво да взема, защото на преглед съм чак на 21.10., а на консултация само за тоновете съм на 11.10., но не мисля, да чакам.....

# 671
Дъщеря ми си вървеше в седмицата, както си беше по ехограф. Очакваха, обаче, че ще я родя по - рано, защото я носех много ниско. Ами, роди се 1 ден, преди документалния термин, 3,500гр.. Сега от самото установяване, младежът върви с една седмица напред според ехографа. Но когато си избере - тогава. Очакваме го.

# 672
Здравейте мамчета , аз като бъдещо мамче не знам какво представляват подготвителни контракции и тн, но ми се появи някаква тъпа болка (все едно съм в цикъл 2ри ден ) не е постоянна ,снощи се появи за първи път ,днес през деня отново като с болката идва и препотяването от главата до петите.Опишете по запознатите какво са подготвителните контракции и повод ли е за притеснение.. В 32гс + 3 съм .

# 673
При мен се получава това с потенето, като имам подготвителни контракции.
При мен е втвърдяване на корема придружени с умерена болка, като при цикъл. Зависи колко на често ги усещаш при мен започнаха от средата на 8 месец приемам и магнезии. Сподели с АГ за твое спокойствие все пак.

# 674
Момичета,
Днес бях на доплер и тонове.
Отново коремната обиколка изостава с 2 седмици и 3 дни и лекарите са притеснени.
Изпратиха ме спешно на гастроентеролог и тя ме прегледа. Изписа ми Бусколизин 2х1, Биогайа и Фрезубин 2 ккал 2х1, както и диета (протеинова), тъй като съм много раздразнени черва и колит от 1 седмица пак не мога да ям почти нищо, защото болките ми са ужасни, а и от тях нито мога да спя, нито да правя каквото и да било.
Предния път я измериха 1750гр, а днес на доплера 2088гр, а аз съм 35+4 г.с.
АГ ми каза, че ми дава още 1 седмица да се помъчим с диетата и фрезубина да качи грамове малката. А ако ли не, най-вероятно ще я вади по-рано, но не каза колко. А, ако успея с диетата и протеина, ми даде дата 27.10, което е 38 г.с.

Общи условия

Активация на акаунт