Хитринки за всякакъв случай - 36

• 40 936
  • 739
  •   1
Отговори
# 690
Ликопенът от доматите и каротенът от морковите са мастноразтворими. Почистват се с мазнина.
Обаче тая кутия ако е от някаква мека пластмаса, тип силикон...  може да е проникнало в микропорите и не знам тогава дали има махане.

# 691
  • Варна
Благодаря,
утре ще пробвам и ще пиша Simple Smile

# 692
И аз
Благодаря

# 693
Вчера прах на ръка маратонки, но имат някакви петна, които сега виждам. От прането са, как да ги махна?

# 694
Според мен не са от прането, а е нещо накапано. И след прането, като са станали чисти и фонът е избледнял, са станали видими. Като ги поносиш пак няма да се виждат.

# 695
Скрит текст:
Вчера прах на ръка маратонки, но имат някакви петна, които сега виждам. От прането са, как да ги махна?
И аз като Черна станция смятам, че петната са си били там, но след почистването са станали по-видими. Кое от прането би могло да причини ясно очертани и локализирани петна? По-скоро приличат на петна от кафе, кока кола или подобно.
Пробвай и с препарат за петна и ново пране, но се опасявам, че с прането може да са се стабилизирали - третирането с препарати за петна трябва да предхожда прането. С времето може поне да избледнеят, ако не друго.

# 696
Това са маратонки на детето, а то не пие нито кафе, нито кола
Нямаше ги преди прането, а и на други места има по-малки, не съм показала двете обувки. Според мен може при изплакването нещо да е станало, защото имат цветни кантове

# 697
Пуснало е оранжевото по-скоро

# 698
Да, изглежда като естествен велур, и вероятно е пуснал! Ако в от него, сигурно ще се изпере, но по-добре на ръка, и после само центрофуга, за да не се супер мокри и да се разтече боята пак. 😊

# 699
Това не е естествен велур, а изкуствена материя, а те не пускат. Но и да пускат, ще има зацапване около материята, а не островче далеч от нея.

# 700
  • Ст.Загора
Здравейте, от вчера се опитвам да изпера мазно петно на светло сиво яке на сина ми. Ял е някакъв сандвич , окапал се и замазал с мокра кърпа. Първо третирах с препарат за петна на Сано , оставих да подейства за 30 мин. и изпрах , якето изсъхна и петното си остана. Реших да опитам с обезмаслител , напръсках , оставих отново за 30 мин. и изпрах , сутринта видях че петното си стои . Кажете моля как да се справя , имам някакъв спомен че с талк се махали мазни петна , но дали не е късно вече .

# 701
Ликопенът от доматите и каротенът от морковите са мастноразтворими. Почистват се с мазнина.
Обаче тая кутия ако е от някаква мека пластмаса, тип силикон...  може да е проникнало в микропорите и не знам тогава дали има махане.
Два тампона с олио свалиха доста от морковените следи по пластмасата. Вероятно, ако мина и с трети, ще бъде съвсем добре.
А как да ги махна от дрехите? Да ги полея и тях с мазнина, да опитам с Вениш, или друго?

# 702
  • Варна
Такааа, при мен почистването с мазнина на забоядисаната от домат кутия за съжаление не даде ефект.
Ще пробвам и с лимонтузу, ако не - здраве да е!

# 703
Мазно върху яке обикновено накапвам директно с препарата за чинии, мокря леко и втривам да престои някое време така преди пералнята. Не знам обаче при вече изпрано яке дали ще свърши работа.

# 704
Тест гел със сигурност ще свърши работа. Слагала съм го и при вече изпрани дрехи. Справя се много добре с мазни петна.

Общи условия

Активация на акаунт