Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀(Тема 13)

• 20 430
  • 739
  •   2
Отговори
# 105
Гро, бях забравила за този вариант, мерси!
Неизвестна , разбирам те за това ,че даваш ,каквото се яде.И аз взех да зачестявам нишесте или кис мляко с бисквити , мляко с ориз и въобще само и само да яде давам ,каквото иска.Ама поне от нашата храна да ядеше , тя неиска вече .За супите ,Ради, може са са по гъстички и да топиш с хляба и буквално да слагаш картофче,морковче върху хляба и така.Така правих аз , но мина номера два дена и край 🙂За балеажа : Преди да си върна червения цвят исках русо и точно с идеята да не съм като циганка направих балеаж.Така русото не е баш на лицето.Повече ми харесва втория вариант сякаш , но дори и при добър фризьор най - вероятно няма да стане от първия път и ще трябва да повториш след месец примерно за да се получи.Може да ти пратя някоя снимка на лично ако намеря да видиш аз как бях.А за пресипналостта , не бързай да се шашкаш и да четеш.Може да е само зачервено гърло .

Тони бонбони, дано не е шарка.

# 106
Много са ви сладки дечицата Heart

Гро, това меню е от уебинара за хранене след годинка. Общо взето там казва, че вече може всичко, да яде детето, но не трябва да се прекалява. Трябва да е балансирана храната и да се редуват някой храни. Полезен уебинар, но малко неусъществим за мойте неядящи деца.
Днес ги мерих и двамата пак са отслабнали.... Сами яде едва по 50-100 гр твърда храна и главно си е на АМ. Като често отказва и дохранване с АМ.
Яна вече си е направо болна, очите и станаха червени, сополи като река, чакам го и Сами до ден два. Чудя се с рождения ден какво да правя, те боледуват по цял месец плътно. Ако са болни, ще трябва да го отложа Sweat

# 107
  • Бургас / Славейков
Да се оправят болните дечица.Лизи бързо да ви минава и да си отпразнувате рождения ден.
Ради на мен ми харесва втория вариант.
Като говорим за болести някой дава ли вече някакви имуностимулатори,витамини и т.н.?

# 108
Аз започнах от два дни да давам well baby сироп. Беше предписан за да се повиши апетита на Сами, но са си мултивитамини.

Да се оправят болните дечица.Лизи бързо да ви минава и да си отпразнувате рождения ден.
Ради на мен ми харесва втория вариант.
Като говорим за болести някой дава ли вече някакви имуностимулатори,витамини и т.н.?

# 109
  • София
Аз не давам нищо.  Според мен градят имунитет с или без витамини и имуностимулатори. Малката е пила само Биозин като беше с Ковид.

# 110
И аз предпочитам ако може сама да гради имунитет.За сега не давам имуностимуланти.
Идея от мен за злояди деца - картофени кюфтета със заготовка сьомга .Вътре с яйце,лук,магданоз, сирене и заготовката.

Не, че изяде повече от едно,но пак е нещо.А за следобедна закуска днес свекърва ми ме светна - варени овесени ядки с масло и сирене, супер станаха.Утре ще пробвам с тиквички на ленти в еърфраера.
Да оздравяват болните бързо!
От известно време малката си слага ръчичката на ухото и казва "нани нани", но тази вечер директно отиде в спалнята, започна с ръчички да тупа по леглото и да вика нани нани.Съответно я сложих да спи , видимо и се спеше,но доста се повъртя,  викам пак ще и дам млякото може да го иска вече, изпи го и заспа .Като цяло доста започва да ни задобрява комуникацията и започва по - разбираемо да си казва някои неща.А понякога е много смешна, нещо си бърбори, извива езика, а нищо не и се разбира, но тогава по - скоро си приказва на себе си 😀
Честити рождени дни на Криси(на патерици) и на Миша! Да са ви много здрави , лъчезарни и послушни!
Забелязвям , че доста момичета спряха да пишат , за сметка на това аз ставам май досадна с честото си включване ама съм свикнала вече доста тук.Та призовавам и останалите да драснат по един ред Simple Smile

Последна редакция: сб, 12 авг 2023, 23:38 от Орехче

# 111
Ох аз писах,писах и на края сесията ви изтече.
Плами си слага ръката на ухото и започва “да,да,да” имитира,че говори по телефона. Като сме на вън и види само някой да говори по телефона и яко копира😃
И ние имаме подобрение в комуникацията ама не е кой знае какво.
Правих и сладък картоф в нинджата,като Вещица ми беше дала идеята. Хареса и на малката.
Много и харесват сортерите,но са и трудни да ги пъха звездички и други по сложни фигурки.

Аз да ви попитам,как реагирате на майките,които постяонно искат да изпъкнат с възможностите на децата си? Пример вчера бях с една позната с която се виждам изллючително рядко. Нейното дете е вече на 5 годинки. Та видя Плами че ходи прави по 10,12 крачки и се случва да губи равновесие и да пада. Изказа мнение,че детето ми най-вероятно има проблем с вестибуларния апарат. Стана ми гадно честно казано. Тя ходи от няколко дни,какво се очаква? Предполагам ще се усъвършенства ,но и трябва време! Сега че глоби това с вестибуларния апарат.При нея детето и проходило късно,но пак стабилно без да пада. Ми то хубаво ама моето като иска да ходи как да го спра и да чакам стабилно? Смятам че на този етап детето ми се развива добре. Изправя се,пълзи активно,ходи,реди рингове,събира играчки. Това беше важно според невроложката  като бяхме на прегелдът,освен физически как се справя с играчките .  За лекарката беше важно детето как реагира на играчките и нещата които прави с тях! Дали мозъкът функционира правилно не е важно само дали едно дете ходи.
Всъщност какво се очаква от дете на годинка? Да рецитира стихотворения и да бяха типа все едно е на спринт ли? Защо постоянно се сравняват как се развива Ганчо спрямо Петко? Аз не я насилвам да прави неща на сила. Тя сама идва и ме хваща за ръка и иска да ходи,съответно сама се пуска.
Вчера падна и се центрира между веждите и сега я е страх,но надявам се да го забрави

П.С Аз давах Биозин Кидс и Имуно,но тя нали е с бактерия в гърлото. Първо беше Сърептокок сега е с Мораксела и съответно пак пие антибиотик. Не знам но трябва да взема нещо като коластра да и давам,понеже баткото почва училище. Чудя се дали ние с таткото да си слагаме противогрипна🤷♀

Последна редакция: нд, 13 авг 2023, 09:13 от Милото

# 112
  • Бургас / Славейков
Милото ,Ами как се справям с такива майки.Не им обръщам внимание.А като цяло въобще дори няма да комуникирам с такива.Митко и той се мъчи да ходи вчера отидохме при баба му и тя веднага побърза да каже ,че не  трябва да го държа и за двете ръце.Повървя малко с него за една ръка и като видя ,че не става и тя го държа ,за двете ръце.Аз също не давам зор кога ,какво да се прави когато проходи тогава.

# 113
И на мен сесията ми изтече.... Няколко пъти.

Милото, мен много ме дразнят такива, едва ги търпя. Явно съм станала по нервна от както родих  и ми трябва само една подобна реплика и просто спирам да се виждам с майката.
Детето сега се учи да ходи, нищо му няма, нали трябва да се научи да пази баланс.  Невроложката, беше казала, че крайния срок за прохождане е година и 4 месеца. За мен всичко, което се прави на сила, децата се отвращават от него, колкото и да се стараеш да се случва на игра. Сами нали започна да се обръща късно, ми според мен това беше от цялото насилствено обръщане на рехабилитацията, накрая като тръгнех да го обръщам, той правеше мост на другата страна и не ми позволяваше. А тази сигурно не помни как  е проходило детето ѝ и че е падало. Аз не съм виждала дете, което да не пада в началото на прохождането. При мойте всяко ново умение е свързано с удари, докато не схванат, че трябва да се пазят. Сами дори като се обръщаше си удряше главата от пода, като започнаха да се изправят, също много са падали и с прохождането ще е същото, сигурна съм.

Пупелина, а това с държането за едната ръка, според мен трябва да са по стабилни, една приятелка беше извадила рамото на детето си с държане за една ръка, тръгнало да пада. Лекаря и беше казал тогава че въобще не трябва да го държи за ръцете, а само под мишниците. Аз ги държа за ръцете, все се надявам, да не стане беля.

# 114
Спрях да чета до изказа на приятелката ти,че Плами има проблем с вестибуларния апарат. На тази твоя приятелка бих й теглила една майна! Какво се очаква от тъкмо прохождащо се дете на 1 годинка ?! Да тръгне да тича и дя не се спира 2 часа ли ,та тя сега се учи какво езабщо представльва ходенето, какви са тези глупости проблем имало детето, тя има проблем и то с главния мозък! Не съм видяла 1 прохождащо дете да тръгне от раз и да не се спира повече,и в момента имаму вкъщи момиче на 1,1м тръгва да ходи направи няколко крачки и тупне на дупе,което е напйлно нормално ,та те сега се учат да ходят
Ох аз писах,писах и на края сесията ви изтече.
Плами си слага ръката на ухото и започва “да,да,да” имитира,че говори по телефона. Като сме на вън и види само някой да говори по телефона и яко копира😃
И ние имаме подобрение в комуникацията ама не е кой знае какво.
Правих и сладък картоф в нинджата,като Вещица ми беше дала идеята. Хареса и на малката.
Много и харесват сортерите,но са и трудни да ги пъха звездички и други по сложни фигурки.

Аз да ви попитам,как реагирате на майките,които постяонно искат да изпъкнат с възможностите на децата си? Пример вчера бях с една позната с която се виждам изллючително рядко. Нейното дете е вече на 5 годинки. Та видя Плами че ходи прави по 10,12 крачки и се случва да губи равновесие и да пада. Изказа мнение,че детето ми най-вероятно има проблем с вестибуларния апарат. Стана ми гадно честно казано. Тя ходи от няколко дни,какво се очаква? Предполагам ще се усъвършенства ,но и трябва време! Сега че глоби това с вестибуларния апарат.При нея детето и проходило късно,но пак стабилно без да пада. Ми то хубаво ама моето като иска да ходи как да го спра и да чакам стабилно? Смятам че на този етап детето ми се развива добре. Изправя се,пълзи активно,ходи,реди рингове,събира играчки. Това беше важно според невроложката  като бяхме на прегелдът,освен физически как се справя с играчките .  За лекарката беше важно детето как реагира на играчките и нещата които прави с тях! Дали мозъкът функционира правилно не е важно само дали едно дете ходи.
Всъщност какво се очаква от дете на годинка? Да рецитира стихотворения и да бяха типа все едно е на спринт ли? Защо постоянно се сравняват как се развива Ганчо спрямо Петко? Аз не я насилвам да прави неща на сила. Тя сама идва и ме хваща за ръка и иска да ходи,съответно сама се пуска.
Вчера падна и се центрира между веждите и сега я е страх,но надявам се да го забрави

П.С Аз давах Биозин Кидс и Имуно,но тя нали е с бактерия в гърлото. Първо беше Сърептокок сега е с Мораксела и съответно пак пие антибиотик. Не знам но трябва да взема нещо като коластра да и давам,понеже баткото почва училище. Чудя се дали ние с таткото да си слагаме противогрипна🤷♀

# 115
Като цяло мисля,че не го каза с лоша нагласа,но все пак ми стана гадно. Тонът и не беше някакъв  лош. Просто изказа мнение,че най-вероятно има проблем с вестибуларния апарат,но това ще отмине. Просто вече съм в шах от някои коментари на майки. Затова се напрегнах леко. Все пак децата са на годинка. Те не са на съзтезание🤷♀

# 116
Малкия откакто се е родил все повръща ,като бебе повръщаше на фунтан,гогава не знаех ,че на това му се казва рефлукс и смятах ,че е нормално знам,че бебетата повръщат а и тогавашната педиатърка кязя,че го прехранвям и за това повръщал както и да е . Вече е на 11++ и също след сукане връща отдавям го на това,че докато си играе си свива коремчето и за това,но понякога го прави дори само като си седи ,та въпроса ми е трябва ли да потърся лекарска помощ или е нормално бебетата да връщат помалко ?

# 117
И аз не съм виждала прохождащо да не пада , всъщност не съм виждала дете , което да не пада .Коментарът е бил абсолютно нетактичен, макар и с добро намерение.
Айде да не ми е съвсем празен коментара аз пък много се дразня като някой ми даде
без да ме е питал най - големите парцали и износени дрехи от детето си за да не ги изхвърли въпросния, а аз.Разбирам идеята на споделянето на дрехи, много чужди дрехи е износило детето ми , но когато видино не стават се дразня.Може и аз да съм прекалено взискателна.

Последна редакция: нд, 13 авг 2023, 14:22 от Орехче

# 118
На мен рефлексите са ми станали на инжектирана кокошка.  Сега пък Яна падна от дивана, докато и слагах капки за нос.... Преди няколко дни Сами падна от дивана. Направо ще се гръмна с това спане по 3 часа на нощ съм като малоумна.
Орехче аз раздавам дрехите на мойте, но ако има и едно малко петънце или захабени, избелели, ги хвърлям или давам на мъжа ми да ги ползва за парцали за колата. Не бих си позволила да давам дрехи, които не стават.
Оставих мъжа ми и майка ми да гледат децата и ходих на маникюр, не са дали на Яна лекарства. Не са успели да нахранят Сами....

# 119
  • Велико Търново
Милото, направо ме напуши на смях от изказа на тази твоя приятелка. Извинявам се, но е меко казано несериозно да говори такива неща, какво от това че нейното е тръгнало стабилно, всяко дете е различно. Вики преди да проходи ставаше, падаше, залиташе, но това е част от процеса. Дори сега да ходи вече активно от седмица, пак има моменти в които ги и равновесие.
Изобщо не ѝ обръщай внимание и гледай да не си го слагаш, че само това ти трябва след всичко което преживяхте!

Вики изобщо пък не комуникира с нас, не иска да играем с нищо, нищо не ѝ интересно, на нея ѝ дай да ходи и сама да се занимава. Мисля да почакам още малко и ако трябва да я водим на лекар, да не стане така че ММ да е прав...

Погачата на Вики мина вчера, хвана ножа за пица 😄 (ММ ме обвини, че съм сложила такива предмети) 🤣. Чакам снимките и ще кача в клюкарника ☺️.

Честити рожденици, нека бъдат здрави, щастливи и малко палави!

Явно нещо са "подобрили" и на мен ми изтече сесията, досадно е 😄

Общи условия

Активация на акаунт