Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀(Тема 13)

• 20 492
  • 739
  •   1
Отговори
# 240
Честити да са рождениците! Да са здрави и само радост да носят!

Ангелова, как е в Неа Парамос? Прочетох, че покрай Кавала има пожари, а ние искаме в петък да ходим до там. Ако е удобно сподели дали са в близост?

# 241
Момичета, Сами пак започна да не спи.... Днес бяхме да им вземат кръв, трябва да занеса и урина, но асансьора  в блока се счупи, не знам как ще го направя, без асансьор не мога да изляза. Сложих им колектори още преди да тръгнем да им вземат кръв и нищо. Да не говоря каква лудница беше, преди да тръгнем, аз ги оправям, закъсняваме, мъжа ми бърза за работа, два пъти стигаме до вратата, тъкмо да излезем и Яна повръща и трябва да се върнем, за да я преоблека и така два пъти. Утре сме на гастро в София, мъжа ми иска в един ден да отидем и да се върнем, за мен е немислимо да се случи... Доста път си е, ако не спираме е 3:30 ч в посока, ама то няма как да не спираме с деца. Според мен  накрая ще трябва да търсим хотел в последния момент, защото ще види, че не може да минем толкова  път с децата. А хотел с две налични кошари и достатъчно голяма стая за да се поберем, се оказа почти мисия невъзможна. Миналия път, като търсих едва намерих. Та ме е налегнало яко притеснение! Кажете с какво да се заредя в колата за утре, за да не реват, с какво да ги занимавам? Те играчките почти ги нямат за нищо, искат си движение децата, да лазят, да се катерят...

Вчера звънях на педиатърката за направление за гастро и тя много ме ядоса, бях на косъм да ревна...Каза ми, че е имала още една майка дето я е пращала в София и накрая там са я оставили в болница, за да разбере че просто трябва да си храни детето. Все едно аз не храня Сами и не му давам да яде, много ме издразни, направо ми се дорева от яд. Не разбирам какво мисли, че го държа гладен и не му давам да яде ли? Защо прави такива тъпи изказвания? Айде от майките на по яжни деца го очаквам, случва ми се често, просто някак не могат да разберат, като не са го видели, колко е невъзможно да нахраниш дете, когато то не иска дори да пробва нещо и просто не можеш да го излъжеш по никакъв начин, случвало ми се е да ми кажат  " е как така не може да му отвориш устата", еми така, те и двамата са специалисти по стискане на уста, педиатърката също не може да им прегледа гърлото, пък и като му натикаш на сила три лъжици храна, какво ще направиш, ще го разревеш, няма как да го нахраниш с 200 гр храна на сила, нали?

# 242
Gro, спокойна е обстановката, небето е ясно, явно не са толкова близо пожарите. В понеделник бяхме в Кавала, виждаше се дим и мараня над Тасос. Във вторник следобед небето над Амолофи стана странен оранжев цвят и имаше малки парченца сажди по колите, явно вятърът ги е донесъл. Но се изчисти и вчера и днес е ясно.
Лизи, търпение ти пожелавам! Дано гастрото помогне! Коментарът на педиатърката е ужасен, дори не искам да коментирам липсата на емпатия.. въпреки че пътуваме често, няма да съм особено полезна със съвети. Ава яде бисквити и солети, когато много се размрънка, което при вас предполагам не е опция. Иначе слушаме детски песнички, тръгваме малко преди дрямка или в 4-5 сутринта, ако ще е по-дълъг пътя. Напоследък най-много се занимава с играчки, които се вкарват една в друга. Последният хит е празна бутилчица за балони, но честно казано в колата не я занимава повече от 5 минути.
Тя вече сама влиза в морето, с ускорено пълзене 😃 постоянно целите сме в пясък, но поне никога не мрънка, когато сме на плаж.

# 243
Лизи мога да ти дам съвет за майките с ящни деца дето си врат носа дето не им е работа. Значи мойте са ящни, казвала съм го и не мога да се оплача от тях. Но имаше един период, в който каката не искаше да яде. Тя не, че не искаше, но искаше само кърма. Отне ми повече от 3м за заместя хранене и то просто накрая защото спрях да и давам да суче се научи да яде. Защото не можеше да седи гладна. Знам, че не е такъв проблема при твойте. Друго имам впредвид. Та жалвам се аз на площадката на една майка, с която се познавам от по-рано, че тя не желае пюрета и нищо, детето в на почти 9м и е записано на детска кухня. Взела съм кухнята и съм минала да се видим. Тя ми даде съвет проста да спра да и давам да суче. И разговора си тече и една многознаика идва и ми вика, че явно не знам как се хранят деца щом не мога да я нахраня. Тя проблеми с нейното нямала, всичко ядяло, тя така го била научила. Не знам защо ама все си мислех, че знам как се хранят деца. Игнорирах я, обаче онази упорита. И накрая ми дойде до гуша от нея. Извадих и бурканчето с обяда, имах и лъжица, защото бях тръгнала към сестра ми даже баткото беше в тях, връчих и и детето в количката и учтиво я помолих да ми покаже как да си нахраня детето, че за следващия път да знам. И една лъжица не успя да и навре в устата, въпреки, че близо 15 Мин се опитва и се прави и на маймуна. И накрая ми каза да съм и пускала реклами на телевизора и така щяла да яде. Аз пък и обясних, че не желая да я уча да яде на реклами и да си гледа нейното дете и да не се меси в чуждите. И после дойде сестра ми с моя син и нейните двама и онази ми вика "Ама тя второ дете ли ви е". Викам и "да, второ ми е, и баткото като вашето ядеше всичко, ама без да гледа реклами на телевизора". Оная се врътна и замина. Баткото по него време още беше пухкав. Моята позната си умря от смях. Сестра ми и тя като и разказах ситуацията.

# 244
Лизи , за коментара на педиатърката и като цяло неяденето много добре те разбирам.Аз вече доста време се  боря с това , не иска нито супа , нито манджа , нито кюфте , топло, студено , солено , безвкусно , на моменти дори ми отказва овесени ядки с банан или днес бисквитена торта.Все пак яде нещо де - я солети , я сандвич , а при теб май е и по - зле, така че те разбирам, но не знам как да ти помогна.
НА Аделина започна да и се гади в колата и на следващото пътуване ще е по посока на пътя или ще спи.С нищо не се заиграва и тя в колата , понякога я забаламосвам с песнички от телефона , колкото и да не ми се иска.Вече разбрах ,че не мога изцяло да огранича тв , клипове и сладко , просто съм по цял ден сама и това са ми помощници.Но това ви е варианта - да хванете нощния сън , да си свършите работата и после навръщане да хванете обедния сън.Успех!

# 245
  • София
Лизи, хората винаги ще говорят. Лошо е, че в случая е медицинско лице. Аз бих я сменила. Даже ти и преди май се беше оплаквала, явно жената си е такава. Знам, че при вас няма много педиатри, ама може поне да опиташ.
Йоана започна да кротува в колата, когато сменихме столчето и е в посока на движението, иначе точно 5мин издържаше и почваше с рев. Тя не че и сега не мрънка, но онзи ден се вози близо час без рев и биба, бях в шок 😆.  Моите жокери са позабравени играчки,  КНИЖКИ (страшен фен е), нещо да хапва (едни дебели и дълги солети-крекери взимам от КАМ, защото повече време гризе), задължително музика в колата, брат и се прави на шут и на края и песнички пускам на тел. Не съм фен, ама при нужда хич не се срамувам да я зомбирам.  Пускам и от канала на Хейкидс.

# 246
Орехче, тая педиатърка има раздвоение на личността Joy
На моменти говори все едно влиза в положение, миналата седмица като пак я тормозих за храненето, говореше че синът и е бил същия, като Сами и едва е оцеляла първите две години. А сега ми каза това.... Иначе е на разположение, когато и да звънна, тя е постоянно на работа, взима много смени в болницата, защото няма достатъчно педиатри, вдига телефона без значение колко часът и дали е събота и неделя . И вечерно време също ги е преглеждала.  Като бяха болни, предишния път, два пъти дойде вкъщи да ги прегледа. Малко педиатри биха го направили, но явно това какво говори е малко... Зависи е какъв амин я хванеш, не знам.

Неизвестна16, столчетата сме ги обърнали, ще изровя играчки с които не са си играли. И аз не мисля, че ще оцелеем без телефон и в някакъв момент ще трябва да го пусна.
Някой ако разбира от изследвания, лимфоцитите и гранулоцитите бяха за имунната система и инфекции нали? Гледам че са извън норма, но може да е защото бяха със сополи до скоро.

# 247
Лизи, ти си прецени...
Ще дам не поискан съвет. Смени я най-накрая тази жена( ЛЛ ли е , педиатър ли е)
Аз като те чета полудявам,  а ти как си го причинянаш не знам... Извинявай, ако те засягам. Знам, че в северозапада е под всякаква критика здравеопазването, но поне , ако имаш възможност намери ЛЛ който да дава направления.
Извинявай още веднъж, че се меся..

# 248
Здравейте момичета, налага се да подарим имаме куче и коте . Кучето е на 8 месеца казва се Лия чихухуа котето не е породисто ,но е много добричка и възпитана ,привързани са една към друга ,ако някой има интерес нека ми пише ,не искаме пари за тях

# 249
Ради , защо  , пакости ли правят ? На снимката изглежда ,че се разбират добре с детето.Моята много обича животни , особено кучета , аз мисля , че все още помни нашето , сочи го на снимка и казва бау бау , без да съм и го показвала.Макар че тя вече си ги различава животните и може и затова да е.Припомням , че нашето беше 45 кг немска овчарка и ако не беше починало надали щяхме да се разделим с него, въпреки космите.Какво стана с прическата?
Лизи , стискам палци за утре леко да мине пътя.А на кой етаж бяхте?Нямаш ли комшии, които да ударят по едно рамо в такива ситуации? Аз съм много благодарна на моя комшийка , заиграва се с детето като види ,че съм пред припадък, идвала е вкъщи веднъж като я викнах без да и обяснявам за какво става въпрос(имах леко наводнение  в близост до ел уреди и контакт , а малката ревеше и не можех дори до бушоните да стигна), днес пък друга , която съвсем нямам приказка с нея и е от крайния вход предложи да поразходи детето под мое наблюдение за да отдъхна.Благодарна съм им и оценявам помощта им .Странно ми е , защото хора , от които не очаквам ми помагат или получаваме някакъв вид внимание от тях за детето.Давам и пример , с който вече се отклонявам от темата , но тази същата първата комшийка попринцип не излизам с нея , не сме си ходили на гости , освен , че я каних на погачата , с мъжа и и с нея си приказваме пред входа ,но никога не сме излизали заедно.Та въпросните ни подариха парички за първия рожден ден на детето , а друга близка моя приятелка дори не ми се обади да честити.Отново наши познати, с които много рядко се виждаме , по - скоро мъжете ни ходят по мачове заедно и до там ни подариха златни обеци, а други мои приятелки,с които всичко споделям , канила съм ги на всички празници, сватба и т.н не са изпратили дори картичка.Така че огледай се , може и да има хора  , които да ти помагат поне с две минутки докато свалиш децата.
Miss AG , Анчо , Барбалена , Королева , Маноела и още мноооого други , къде се загубихте?

# 250
  • Варна
Аз само из града карам с детето, може би 20-30 мин макс,  но си е обратно на движението, на предната седалка до мен. Давам играчки. Най-най-рядко храна (хем не искам да свиква, хем ако се задави катастрофата е в кърпа вързана), та това с гризките е “тежката артилерия” при мен. Записах я за новия сезон на КиндиРу иначе. От седмица върви по-смело, много не иска да яде освен плодове. Утре вечер ще ходя на рд и за първи път баба й ще я приспива.. да видим.

# 251
Орехче ,не много са добрички даже ,но ще заминаваме за Англия а там няма как да ги вземем ,сърцето ми се къса ,но предпочитам да знам,че са дадени на някой който ще ги обича вместо да ги остявя на произвола на съдбата

# 252
Джой няма какво да се засягам, знам че е така Blush

За комшиите  всичко живо е на работа. А и не мога да кажа, че са от хората които помагат като твойте, това което разказваш не ми се е случвало никога. Май манталитета си е такъв тук. Имам приятелка, която е от София и дойде да живее тук. Казва че не може да повярва, за две години с детето си е намерила една приятелка с дете, а е постоянно по площадки. КазВа че майките не я заговарят дори и в София би си намерила приятелки, били сме темерути тук Joy

Ние цяла нощ не спахме, Сами вчера легна в 20:30 и 21:30 се събуди, до два го бутах в количката и легнах, в 4:00 станах да оправям багаж, че от него снощи не можах. А от 2:00 до 4:00 се е будил 3 пъти. Никакво спане няма.
Сори за понктуацията, нямам време и пиша неграмотно.
Чак Сега тръгваме!

# 253
  • София
Успех, Лизи. Дано всичко мине наред.
И ние не спим, естествено.
От миналата вечер баткото е болен, само Т и веднъж повърна. Беше с 39.5 първата нощ и с моя изтрещял мозък съм му дала Фенистил, а не Хексалгин. И обикалям между стаите, че пък Йоана реве и се чудя защо не сваля това дете. Сега чакам тия дни и малката до цъфне.

# 254
Лизи, с теб сме 🤞🤞
Стиснати палци силно, леко да мине пътя и да е ползотворен.

Ради, разбирам те чудесно.
Ние имахме папагал. Много емоционално животно, крясъци, летене, пера страшна работа.
Гледахме го 12г , но когото почнахме да пътуваме до Турция за опитите се налагаше да го оставяме за ден, два сам, но когато дойдеше момента да се седи за седмица се наложи са го оставя ММ на работата си...така като забременях остана там. Много ми е мъчно за него понеже беше привързан към мен.
Но картинката към днешна дата папага+близнаци = сеппуку.
Дано се появяват правилните хора за душичките.

Общи условия

Активация на акаунт