Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀(Тема 13)

• 20 525
  • 739
  •   1
Отговори
# 330
  • Пловдив
Аз също обмислям ясла: догодина септември Йоанна ще е на 2г и 2м. Дано само да се случат нещата и да я приемат в яслата, която съм харесала 🙂 Нямам представа как ще бъде като се разделим с малката. Един път я оставих на баща ѝ, за да изляза с приятелка да търсим дрехи за кръщене и се чувствах не на място: без количка и багаж, и ми беше едно притеснено! Сякаш всеки момент ще ми звънне телефона и ММ ще каже "Моля те, ела си!" Нищо такова не стана де, но ми отне много време да се отпусна тогава.

За захарта: започнах да давам десертчетата от държавната кухня, като ги разделям, половин порция за обяд, половин порция след вечеря.
На вечеря гледам да ядем всички заедно, и Йони често гледа в нашите чинии и си сочи какво иска да опита. В неделя решихме да отидем да обядваме на ресторант и съответно нашите поръчки (част от тях) бяха съобразени с нея: риба на скара, скариди, калмари, шопска салата. Тя от всичко си хапна 😄 И после и следобедната закуска си изяде! Не мога да се оплача, голям апетит има.

Бери, Бали... еха.. много добре звучи!

Имаме килимче за игра, но е от Teddy Toys, и не е такъв голям размер 😕 Тук подкрепям и аз за Vivre.

# 331
Излезе на Плами кръвната група В+ е,като татко си😃 Някоя от вас имали назначена дата за ваксината морбили? Да пишете как минава на тези които предстои да я слагат. На Плами ще е към началото на октомври ако не боледува,но ЛЛ иска преди това да пуснем ПКК и СРП. На вас искат ли ви?

# 332
Нашата казаха към 19 септември, че ще я поставят, ако са здрави... Не са ми казвали за изледвания преди това, ще видим като наближи.
Мойте деца са 0+ и двамата са взели кръвната група на баща си.

за детската градина ми става лошо от сега, като ми свърши майчинството ще трябва да ги пусна... Направо не ми се иска да ги пускам, но няма как. Представям си как всички ще ревем дружно, като ги водя Joy

Излезе на Плами кръвната група В+ е,като татко си😃 Някоя от вас имали назначена дата за ваксината морбили? Да пишете как минава на тези които предстои да я слагат. На Плами ще е към началото на октомври ако не боледува,но ЛЛ иска преди това да пуснем ПКК и СРП. На вас искат ли ви?

# 333
Ние утре сме на ваксината.Стискайте палци.Много ш**ан час ни даде педиатърката този път от 14:30 .
За яслата - догодина ще я пускам ако я приемат също ще е на  2 години и 2м.Иначе браво на Борис за адаптацията и на майка му за смелостта.
Моето криваче му изби още едно зъбче(този месец два избиха) и е нещо страшно...неяденето на туй и онуй продължава .
Иначе пък започва все повече да "приказва".Днес започна да казва ааб на хляб и ако и го топна в нещо плюе и повтаря ааб и го сочи.Често се случва да повтори някоя нова дума, за сега еднократно.Например капак, здрасти, бонбон, а после се залива от смях.Разбира се по малко по - бебешки начин ги казва. Започна да си носи обувките, да ми ги показва да и ги обуя,сама да ги доближава до краката си.
Някой попита за хапането.Не не беше хапала до сега , но онзи ден и казах да ме целуне , а тя ме ухапа.Вече започна и съвсем съзнателно според мен да ме щипе.
За захарта - давала съм няколко пъти десерт от държавната кухня, ама те са толкова безвкусни и гадни, че сиг има 3 кристалщета захар вътре, а и тя не ги харесваше.Давам понякога бисквити в киселото мляко и ако правя нишесте също слагам захар, но толкова малко, че на мен не ми харесва.За лото пица/фъстък и подобни изобщо нямам намерение скоро да давам.Понякога давам по две-три солети, или има един снакс на Гербер звездички.Говорим обаче пак за 4-5 звездички през няколко дена.Междинни хранения почти няма Ади.Иначе и на мен не ми пука дали и какво дават майките на площадката ,аз отказвам в повечето случаи дори банан или някакво печиво,че и без това обяда винаги е провал.Дори днес на една приятелка и казвам, ще ще си вземе малката само две (от тия звездички) , да не и дава повече , обаче моята иска да се чеше,граби и докато си закопчея чантата тя вече се давеше ,че пак изстръпнах.
Венче , а нямате ли някое заведение за бързо хранене/българска кухня наоколо? Вярно , че сигурно слагат сол и пипер на нещата , но веднъж седмично може с нещо оттам да разнообразяваш.Някаква супа или зеленчукови кюфтета, пълнени чушки...

# 334
  • Пловдив

Ваксината за морбили искаха вчера на прегледа да я сложат на Йоанна, но аз им казах, че не искам да прескачаме ваксини, защото трябваше да сложат реимунизация за пневмококи. Тази за морбилите остана за октомври (като на Плами 🙂 ) Ние също ще пускаме ПКК и ЦРП, защото си поискахме. Искаме с таткото да проверим всичко ок ли е след прекараната ангина.

# 335

Ваксината за морбили искаха вчера на прегледа да я сложат на Йоанна, но аз им казах, че не искам да прескачаме ваксини, защото трябваше да сложат реимунизация за пневмококи. Тази за морбилите остана за октомври (като на Плами 🙂 ) Ние също ще пускаме ПКК и ЦРП, защото си поискахме. Искаме с таткото да проверим всичко ок ли е след прекараната ангина.
Ясно☺Нали и при Плами лекувахме бактерия в гърлото. Последно секрета беше уж чист,но това направление за годинката личната ни каза да го ползваме преди реимунизацията,за да видим как са нещата. Другият месец  направо ще си платя за една ПКК+СРП,че пак трябва да ходя за направление,а нашата е общопрактикуващ лекар и е лудница при нея. Искам да съм сигурна,че е здрава преди да поставим морбили☺

# 336
На мойте реимунизация не са им правили, дали пък аз не съм се объркала и педиатърката да е имала предвид септември за реимунизация.....

За захарта, аз давам, гледам да е умерено и не често. Имах идея да не давам по дълго време, но мойте като не ядат и пробвам с всичко.
Онзи ден Сами изяде цяло пюре на хип картофено пюре със заешко, не се беше случвало от 20 юли, реших че лекарствата помагат и е започнах да яде, но не. Вчера пак ядеше по 50 гр от твърдата храна, все пак виждам леко подобрение, поне АМ пие повече от обикновенно, качил е общатата доза на храна за деня. Трябваше да преместя часът за Терапевта по хранене за 13 септември, за да може ММ да е отпуск в този ден. Честно казано видеото, което гледах с терапевтката при която съм записала час малко ме стресна, намерих доста симптоми и при двете деца за различни състояния. Надявам се да не са тези неща, които се съмнявам, защото звучат много сериозно, едното е бебешка анорексия, Сами има 90 %  от симптомите. Другото е състояние, което звучи много по добре и жената казва, че се явява при близнаци понякога, то е нещо като ревност, защото обръщаш внимание и на двете деца по време на хранене, а едното се чувства като ущетено от това и започва да наказва майка си, като не яде.
Но пък накрая жената казва, че 40 %    от случаите се решават от първата консултация онлайн и се надявам, да не е нещо сериозно и да сме от тези 40%.

Редактирам :някой от вас взимал ли е от бебешкото мюсли на ДМ.... Как го правите? Направих го по указанията и то стана мега гъсто. Яна си го изяде и така, но Сами не поиска и да го пробва. Все пак мисля, че нещо е беше наред и не трябва да е толкова гъсто.

Последна редакция: чт, 31 авг 2023, 12:38 от Lizi:) :)

# 337
Орехче, чудесна идея, обаче около нас май няма ресторант, за който да съм сигурна в качеството на съставките и че готвят наистина чисто 🙄 Лизи, ако няма да те затрудня, може ли да ми снимаш това бебешко мисли, че исках да взема и аз, но не се ориентирах в ДМ. Сетих се да ви препоръчам за успокояване преди сън Лече Буболече от Аудио приказки по ноти, има го в ютуб и при нас действа отлично.

# 338

Явно трябва повече мляко от колкото пише, защото стана много гъсто. Сега се сещам, че аз го правя с АМ за рефлукс и то си е по гъсто от обикновеното, може и това да ми е грешката.

Орехче, чудесна идея, обаче около нас май няма ресторант, за който да съм сигурна в качеството на съставките и че готвят наистина чисто 🙄 Лизи, ако няма да те затрудня, може ли да ми снимаш това бебешко мисли, че исках да взема и аз, но не се ориентирах в ДМ. Сетих се да ви препоръчам за успокояване преди сън Лече Буболече от Аудио приказки по ноти, има го в ютуб и при нас действа отлично.

# 339
Лизи аз вземам такова,но го правя на око. Аз не го правя с АМ,а с овесено мляко. Като 100 мл мляко допълвам на око от мюслито да стане желаната гъстота. Отдлено и режа допълнително плод,понеже сега е сезона на плодовете😃

# 340
Ще пробвам на око... То толкова стана гъсто, като едно време калта дето си правехме кюфтета от нея...Joy дано има и други, които са си играли, като деца Joy, че ако го кажа това на брат ми дет израстна на компютъра, ще ми каже че не съм наред.

Лизи аз вземам такова,но го правя на око. Аз не го правя с АМ,а с овесено мляко. Като 100 мл мляко допълвам на око от мюслито да стане желаната гъстота. Отдлено и режа допълнително плод,понеже сега е сезона на плодовете😃

Последна редакция: чт, 31 авг 2023, 17:51 от Lizi:) :)

# 341
Ще пробвам на око... То толкова стана гъсто, като едно време калта дето си правяхме кюфтета от нея...Joy дано има и други, които са си играли като деца Joy, че ако го кажа това на брат ми дет израстна на компютъра, ще ми каже че не съм наред.

Между другото колкото повече стои става по гъсто,поне на мен така ми се струва😃😃
Иначе за калта има,има🤣🤣

# 342
Благодаря, още утре ще го взема 😊

# 343
Да помрънкам малко, Ава става все по-дива и наистина ми спира тока. На плажа обикаля сякаш целия е неѝн, на втората минута е овъргаляна цялата в пясък и започва да се катери и скача по нас, най-често по мен. Като ѝ писне влиза сама в морето, да, сама 🤯 ускорява пълзенето и си влиза. Супер е, че няма страх, много се радва, обаче ставаме разногледи. В пояс не седи, първия ден беше ок, сега директно започва да пищи. Запознахме се с няколко наборчета, седят си на шезлонга до родителите, спят, само нашето ни прави на луди калинки. Прибираме се да спи, въпреки че времето е чудесно и всички други деца спят на плажа, само нашето не може. Вечер излизаме на разходка, пак е цирк. Не иска в количка, започнах да я возя правя (качих я и в Клюкарника), разбираемо никъде не можем да седнем. Иначе през цялото време е щастлива и ухилена, но е много своенравна, ако не е на нейното прави голям цирк. Не съм вярвала, че едногодишно може да проявява такъв характер. И като ми кажат, че като проходи съм щяла да видя.. е какво да видя, тогава дори ще ми е малко по-лесно, поне на разходка ще върви като не иска в количката, сега не мога да я оставя да пълзи по улиците. Въпреки, че искам, тя също 😃
Тя не хапе, но се е научила да щипе. Винаги хващам ръката, казвам "така не се прави, боли, милвай".. върха на сладоледа беше като ощипа едно по-голямо момиченце на площадката. Тя не го прави с агресия, но все пак ми стана много неудобно.
Просто искам да е малко по-кротка.. Не са най-големите проблеми моите, но днес ми дойдоха в повече.

# 344
Обещах да споделя отзив за Хер бебе и Фуристо.

Хер бебе-вкусна е храната, не е много солена и десертът не е много сладък. Това което на мен не ми хареса е, че е много рядка и е в неудобни кутийки, запечатани с фолио, веднъж отворена не можеш за я затвориш пак(ако детето не иска да яде в момента и си някъде навън например). Основното ястие беше напълно постно, не всяко е такова де.
Фуристо-вкусна храна, но отново в неудобни кутийки. Днес имаше нещо като лазаня-но в неудобен вид за ядене от моето дете. Парчетата бяха доста големи и напластените кори от лазаня здраво слепнали една за друга. Наложи се да стопля храната и малко да я пасирам с чопъра. За супата същото-вкусна, но доста рядка супа топчета, с няколко големи плътни топчета месо. Десертът беше само 150грама кремче, на другите кухни е по 220гр. Казвам го защото според мен не е достатъчно за наяждане.
Това е супата:

Най-добре би било да си я готвя аз, така ще е по мой вкус, обаче понеже не мога и с това да се занимавам, а и такова разнообразие няма как да постигна ще се задоволя с каквото предлагат детските кухни. За сега Юначе най-пасва на моите критерии.

Общи условия

Активация на акаунт