Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀(Тема 13)

• 20 485
  • 739
  •   1
Отговори
# 210
Плами много харесва стетоскопът на ЛЛ. Та вчера и взехме от Хиполенд някакъв пластмасов,едни чашки да реди кули,понеже ринговете вече са и безинтересни,може да ги нанизва и един чук с топки,понеже много обича да удря. Тя има един мини чук,но този е голям с тази играчка ударихме на камък,понеже се изисква адска сила. Една количка и взехме като конструктор и топка. Много обича да играе с топки😃🤷♀
Аз съм доста изморена нямам търпение ММ да почива. Няколко дни съм по задачи. Търсих на баткото учебниците втора ръка и ги намерих😃Тетрадки,работи…… За сега ми седнаха 200 лв. Уж щяха учебници да осигуряват на децата🙄Отделно поръчах на Палми някоя дрешка с дълъг ръкав комплекти. В Н&М имат 15% намаления за лоялни клиенти и и взех три комплекта. Започвам малко по-малко да им пазаря,че после да не ми идват на куп много неща😃На баткото пазарихме малко дрехи преди 10 дни.Те ебаси и цените като гледам на комплектите в Н&М са 35 лв,но четири комплекта и стигат за навън,а тези с 80 размер от пролетта,които съм взела. Те и стават и  ще носи в нас,че има бая. Тази година няма да и купувам много дрехи.

# 211
  • Бургас / Славейков
Честито на рожденниците със закъснение!Да са много здрави и послушни.Ние сме в Царево при другата баба и отделно планираме следващата почивка/екскурзия/Лизи бях казала че ще идвам към вашия край ,ама ММ не се нави.А и Митко всеки ден все нови щуротии му измисля главата.Крие се и дърпа пердето , кучето не го оставя намира .Все повече повтаря думи.И той много обичана удря,баба ми му е купила барабан.,по -скоро иска да го пробие ,ама до колкото издържи.Бързо му омръзват играчките и ние ще купуваме нови.Милото и аз мисля да купувам от Лидл това детското шкафче ,за играчки.Р.Д.Мина ама сега и брат ми си дойдоха от Германия и да му купели нещо.Та това май ще взема от тях.

# 212
От тези рафтчета като в лидъл, ми казаха че има по евтини във Виденов и не били лоши. Но нещо не ги намирам в сайта им, кой знае как са ги кръстили.

# 213
  • София
От Виденов повече нищо няма да купя. Имаме секция от там - по-паянтова не сте срещали. Свекърите имат гардероб и няколко пъти ММ го укрепва с планки, като дори не са го натъпкали.
Виждала съм рафта на Лидл, не е лош, но според мен побира малко. По-големи играчки също не влизат.
Да ви се оплача от Йоана - тъкмо беше започнала да прави по 4-5 крачки и смело тръгваше сама, а сега рязко върна назад. Просто сяда, лази докъдето е решила и пак се изправя. Притеснявам се дали не се е наплашила нещо, защото тя на ден пада по 10тина пъти. От вчера е и с разбит нос.

# 214
Аз също не съм доволна от Виденов. Имаме един шкаф от там,но ужасно смърди самото дърво. Вярно не е скъп самият шкаф,но все пак. Ще изчакам за етажерката,че бая се охарчих😃

Неизвестна,Плами също е пъзла. Тя изминава доста големи разстояния като върви сама,но въпреки това е много предпазлива. Изправя се и се държи по стени,врати и като реши се пуска и ходи. Оставила  съм я тя да си преценя кога да се пуска. Иначе от спалнята вече ходи в кухнята,обикаля си,но както писах виждам,че все още я е страх,като се подпира по разни неща и се пуска когато се почувства сигурна. Тя също като падне и после няколко часа или ден изпитва страх да се пуска,но пък има слаба памет и забравя бързо😃Ходи като патенце сама,но когато тя си реши🤷♀И тя си пълзи активно.Сега и е мания да се качва на дивана и спалнята. Оставям я на земята да играе,но тя все иска да се качва и скоро усещам ,че ще има удар.
Вчера се изправи на една масичка нейна за игра и от чекнене заби главата и сега има малко синьо острани до окото. Да не казва че е разлепила стикерите на сушилнята и пералнята,а в едната стая е отлепила две педи от тапета и баща и утре има мисия да го оправя. Станахме като катун🤷♀Има мания да отлепя неща. Ужасно е😭Набарала е на батко си химикалката и е надраскала пода.
Другият месец мисля да правя прощъпулник,че сега не ми се занимава😃
В Сливен е адска жега и днес сме при ЛЛ в 16ч и ще се пържим. Нямам търпение малко да се захлади,понеже напоследък я изкарвам по малко,час сутрин и час вечер според зависи,но тук си е адска жега.
Напоследък е станала непоносима,като  реве истерично. Ако не стане това което иска става кошмар. Реве,тръшка се прави мостове. В момента в който наредя играчките за да поизчистя тя ги разваля🤷♀Всичко което е подредено я дразни и разхвърля🙄Вашите деца как са в това отношение? Проявяват ли характер вече? Да ревът за щяло и нещяло? Като и се карам и и правя с едно пръстче и нареждам,та сега и тя се научила като види,че  го правя и като се изнерви започва да нарежда и прави ръчичката да сочи с показалец и бърбори😃

Последна редакция: вт, 22 авг 2023, 12:04 от Милото

# 215
Добро утро, момичета!!! Отдавна не съм влизала, но бяхме една седмица на море, в събота мина и нашия рожден ден и кръщене в едно, вчера мъжът ми беше рожденник, та от днес вече почивам 😀 Морето беше супер, само дето аз хванах летен вирус, та 6 от 7 дни не бях много в кондиция 🙄 Бебето се държа разкошно, прави по 2 дремки на плажа, вечер показваше, че не е случайна и има голяма кръчмарска култура като майка си и баща си, спеше по ресторантите и се прибрахме по нощите 🫢 Кръщенето също мина чудесно, рева само в купела, после почти проспа рождения ден 😆 Честито на астралните ни близначета Яна и Сами, както и на всички останали рожденници, да са здрави, любопитни и да имат вълшебно детство ❤️🌞 Ето нашия Люляк на 1!

# 216
Добро утро, момичета!!! Отдавна не съм влизала, но бяхме една седмица на море, в събота мина и нашия рожден ден и кръщене в едно, вчера мъжът ми беше рожденник, та от днес вече почивам 😀 Морето беше супер, само дето аз хванах летен вирус, та 6 от 7 дни не бях много в кондиция 🙄 Бебето се държа разкошно, прави по 2 дремки на плажа, вечер показваше, че не е случайна и има голяма кръчмарска култура като майка си и баща си, спеше по ресторантите и се прибрахме по нощите 🫢 Кръщенето също мина чудесно, рева само в купела, после почти проспа рождения ден 😆 Честито на астралните ни близначета Яна и Сами, както и на всички останали рожденници, да са здрави, любопитни и да имат вълшебно детство ❤🌞

Страхотни сте!😍Да е жива и здрава Любовчето и вие покрай нея. Да си се радвате взаимно и само хубави моменти за напред☺

# 217
Венче, да ви е здрава и да има прекрасно детство! Heart

Аз тази нощ пак не спах, вече не знам какво да правя, Сами пак почна да се буди...

Добро утро, момичета!!! Отдавна не съм влизала, но бяхме една седмица на море, в събота мина и нашия рожден ден и кръщене в едно, вчера мъжът ми беше рожденник, та от днес вече почивам 😀 Морето беше супер, само дето аз хванах летен вирус, та 6 от 7 дни не бях много в кондиция 🙄 Бебето се държа разкошно, прави по 2 дремки на плажа, вечер показваше, че не е случайна и има голяма кръчмарска култура като майка си и баща си, спеше по ресторантите и се прибрахме по нощите 🫢 Кръщенето също мина чудесно, рева само в купела, после почти проспа рождения ден 😆 Честито на астралните ни близначета Яна и Сами, както и на всички останали рожденници, да са здрави, любопитни и да имат вълшебно детство ❤️🌞 Ето нашия Люляк на 1!

# 218
Честито Любовче! Да расте здрава и нека има приказно детство 😍
Нашето море продължава да е спокойно и приятно, изградихме някаква рутина тук. Утре си тръгва подкреплението и ще изкараме до началото на септември в обичайния състав мама тати и бебе 😃
Определено много ни помогнаха нашите, а Ава за щастие се чувства чудесно с тях, изобщо не ни търси. За пръв път от две години имахме истинско време двамата с ММ. Разходки, вечери, просто да лежим на плажа и да четем книга без да викаме "не яж пясък" 737373 пъти 😃 от утре пак сме в джаза, но сме тренирани кучета 😃 една приятелка каза, че сме страшно смели да се навием на море 3 седмици с бебе 😃
Иначе на Ави площадката вече не ѝ е интересна. Освен да се катери се научи и да слиза от леглата, вече съвсем няма покой.

# 219
  • София
Честито да е и Любовче! Супер сте.

# 220
Честит рожден ден на всички! Скоро не съм писала, но ви следя редовно.

3 седмици на море…направо завиждам! Къде сте? Ние искаме да идем през септември пак, но нямаме нищо запазено.

Лизи, при кой консултант по хранене ще ги водиш децата?

# 221
Честит Рожден ден на Любов и на татко и!Честито Кръщене! Да е здрава и щастлива, много е хубава и тортата също!
Кате, горе долу разбирам как ви е минало морето само дето поне Ади не се разболя.Как е малката, как мина консултацията?
Ади пък снощи си разби устата на бордюра пред входа като се качваше.Може го отдавна , но малко невнимание и се случват нещата, така ще е вече.
Плами голяма палавница ще излезе 😀Макар , че и Ади се научи да дърпа тапети, да отваря шкафове и да разхвърля, да вади прането от легена, разнася обувки и такива неща.
А относно тръшкането - така сме и ние.Вече втори ден едвам се връщам от парка.Днес ту я пусках да ходи сама като захвърлях количката на най - близкия тротоар, ту тя я буташе , ту я носих, ту пак спирахме камъни да събира , абе ужас.Май трябва да излизам без количка , но няма да ми стига времето да се придвижа.А от джипката се научи да излиза сама ,днес докато се обуя и беше права и единия крак отвън, директно се отказвам от нея за момента.

# 222
  • Пловдив
Ангелова, направо ви завиждам за време без дете. Какво беше това?! 😄

Венче, много сте хубави!

От Виденов имам спомен, големия ми брат беше купил диван, който счупиха още на първата вечер, та.. няма какво друго да кажа 🙂

Орехче, Йони вече е доста по-добре. Ноо лепна сополче (поне е бистър секрет), та взех едно спрейче по препоръка на педиатърката да видим как ще е. Ваксината остава за следващата седмица.
Не ви завиждам за тапетите. Ние добре че нямаме 😄 Но Йони като Ади ходи при обувките, след това и при колелата на количката за разходка. Там ѝ е интересно сега.

За проява на характер има си вече наченки: сочи с пръст това, което желае и да я качим на място, където не може сама да стигне, за да разхвърля. Ако не ѝ угодим, започва тръшкане.
Направих грешката 1-2 пъти да сложа основно и десерт на масата заедно. Търси само десерта, а основното не го иска изобщо 😄
Когато искам да я науча на дадено нещо: например да си мие лицето (както в песента "Хей ръчички"), тя се запъва, не иска да си търка лицето, или ако искам да я хвана да ѝ покажа как слагам фигурки в сортера, ми обръща гръб и започва да пълзи по-далеч от мен. Иначе сама, ако никой не я занимава, може да се занимава, да се опитва да пъха фигурки, но с мама и тати неее..
Когато си пъха пръстчетата в ушите и ѝ плесна ръчичката да не го прави, тя тръгва да пляска моята. Абе.. опасна е.

# 223
Благодаря за поздравленията, момичета 🤗🥰 Аз съм благодарна за всеки ден, в който още не е решила да се пусне да върви 😆 И така е като ракета за бели, одеве отидох само да измия гърнето, намерих я на терасата с по един фас във всяка ръка, направо обожава пепелника на мъжа ми 🙄 Научила се е като кажа НЕ да ми размахва пръст насреща и да казва НЕ НЕ НЕ НЕ НЕ и да се киска. Понякога като ме ядоса, че плюе храна, удрям по масата уж да се постресне, тя след мене удря 10 пъти и се хили. Всичко й е на шега и на игра, нищо не взима насериозно. Мъжът ми също се кара, уж по-строго, започва да гърголи нещо в отговор, прави сърдита физиономия и сумти уж да го сплаши, но очите й се смеят. Изобщо, децата зодия лъв са едни такива сякаш, хем са много забавни, хем вироглави, хем се опитват да го раздават началници от малки 😆 А в очите им слънце и пакости 😆

# 224
Nl_Cl, в Неа Перамос сме, до Кавала. Хубаво е селцето, на 3 км има уникален плаж. Има си и селски де, но е несравним с Амолофи. За нас не е голям минус ходенето с кола, с целия багаж двамата не знам как щяхме да се справяме пеша anyway 😃
И Ава си проявява характер, като кажа "не" и тя ми се кара на бебешки и скърца със зъби. Като се скарам започва да плаче, прави драма и пуска и сълза 😃 иначе обожава внимание и публика и е много социална, дай ѝ да я закачат 😃
Започна да се заиграва сама доста, най-големият хит е кутията за биберон, отваря я, слага бибата, затваря, пак отваря, взема бибата, смуче я и така може 20-30 минути да се занимава. Това ни е тихата игра преди сън 😃😃
а на плажа любимите "играчки" са бутилка за вода и сламка, вкарва я, изкарва, слага капачка, маха я и пак се занимава доста време.

Общи условия

Активация на акаунт