Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀(Тема 13)

• 20 525
  • 739
  •   1
Отговори
# 420
Обадих се,момичета.Казаха ми,че щом съм подала документите те са си свършили работата и ще получа след 15ти.Имам пик- нямам ведомост за плащане.Сега вече сайтът на НОИ не е достъпен.А аз съм сигурна,че в нашата фирма е проблема :/
Подала съм си докумемтите преди 6.08 още.

# 421
  • София
Екраните са нож с две остриета, факт, не трябва да се прекалява. Аз обаче не съм толкова крайна и пускам, не за ядене, но като имам нещо да свърша, а тя не кротува, включвам песни от Хей кидс или някоя приказка. Баткото също гледаше детски и се хранеше на тях, иначе абсурд да му пробуташ лъжица. Спрях някъде около 2рата година като тръгна на ясла, но при него клипчетата бяха за 10мин, излапваше порцията и изключвах.
Лизи, имам друга идея, съдя по малката за нея. Напоследък тя отказва да яде в столчето за ядене, иска да е права до масата и да си взима. Защо не пробваш и ти така? Знам ли, може и да е идея, за която не си се сетила. Така може да проявят интерес.

# 422
Обадих се,момичета.Казаха ми,че щом съм подала документите те са си свършили работата и ще получа след 15ти.Имам пик- нямам ведомост за плащане.Сега вече сайтът на НОИ не е достъпен.А аз съм сигурна,че в нашата фирма е проблема :/
Подала съм си докумемтите преди 6.08 още.

При мен сайта на НОИ си е достъпен. Звънни в НОИ и питай там. На мен ми бяха върнали документите от НОИ, първия път като бях майчински, че не били попълнени както трябва и липсваше нещо. Втория път нашите не ги бяха подали, защото съм нямала подадено и заявление за отпуска. И двата пъти звънях първо в НОИ.

# 423
Майка ми го взима и тя се храни с него в краката, дава му да чопли някаква храна, за да седи мирен, но общо взето само чупи и я хвърля по земята, не слага въобще в устата, освен ако не е солета, от скоро ги яде. Като пипа храна, прави физиономия на погнуса и я хвърля, много е странно, ще ви снимам някой път физиономията все едно л@йно пипа....
Иначе в стола за хранене определено не му харесва, като тръгна да го слагам реве, прави шпагати за да не мога да вкарам краката. За това го лъжа с играчки по таблата, иначе няма шанс да го вкарам там.
Трябва да пробвам да седнат повече хора да се хранят и те с нас на масата, да чоплят храна. Пробвала съм само аз и мъжа ми да ядем с тях, но те не ги свърта на едно място. Не знам, ако са повеше хора как ще е.

Екраните са нож с две остриета, факт, не трябва да се прекалява. Аз обаче не съм толкова крайна и пускам, не за ядене, но като имам нещо да свърша, а тя не кротува, включвам песни от Хей кидс или някоя приказка. Баткото също гледаше детски и се хранеше на тях, иначе абсурд да му пробуташ лъжица. Спрях някъде около 2рата година като тръгна на ясла, но при него клипчетата бяха за 10мин, излапваше порцията и изключвах.
Лизи, имам друга идея, съдя по малката за нея. Напоследък тя отказва да яде в столчето за ядене, иска да е права до масата и да си взима. Защо не пробваш и ти така? Знам ли, може и да е идея, за която не си се сетила. Така може да проявят интерес.

# 424
Орехче, и аз мисля, че от вашето ТРЗ са се забавили. Нашите носят документи веднъж месечно, на 10то число, пък хората си чакат парите и така е било винаги 🙄 Понеже си ги знам, си намерих декларацията и им я изпратих още през юли. Отговор, че са си свършили работата, ме навява на мисълта, че даже не са си направили труда да проверят. Аз не бих давала да яде права, страх ме е от задавяне, но моята и не ходи още, та е доста вероятно да залитне ако стои права до масата и яде. Доколкото знам, Сами и Яна също не ходят още. Лизи, възможно ли е да имат нужда от други часови интервали за хранене, аз не мога да я храня в точни часове, защото ако не е огладняла съвсем, отказва всичко. Ако не иска даже да опита, пробвам пак след час обикновено с по-голям успех. Понякога става така, че вечеря и само след половин час е време за млякото за сън. Общо взето, яде без проблем и навреме закуската, само сутрин е категорично гладна.

# 425
Венче, на 4 часа ги храня, в момента се опитвам да скъся на 3:30ч, защото докато храня Яна, а Сами гледа и не иска, няма как да му направя АМ на момента и трябва да чака да нахраня сестра му за да се освободя и да направя млякото, така интервала му става най-малко 5 часа, някой път и 5:30ч.  Днес изяде 30гр кюфтета сос и после трябваше да чака докато сестра му се нахрани, измия я, то трябва направо да я къпя след хранене и докато направих АМ бяха минали 5:30ч. Иначе и с интервалите съм играла, за да търся причина за не яденето, но за мен проблема си е в апетита, те явно нямат апетит и не огладняват, не ги влече храна или някой като се храни.
Иначе мен от задавяне не ме е страх, но още не са проходили. Миналата седмица, майка ми се мъчи да го храни в проходилката, но  изяде около 50 гр, не видях някаква промяна.
Момичета извинявайте за спама днес, задръстих темата с мойте проблеми. Благодаря на всички, които дават идеи, може да намеря така нещо, което не съм пробвала и не съм се сетила. Heart

Последна редакция: пн, 04 сеп 2023, 17:44 от Lizi:) :)

# 426
Хм…ти да видиш, в такъв случай и аз имам май проблем с плащането. Терминът ми беше на 9.08, получих превод на 15.08. И друго нямам..а подадох документите преди термина, в края на юли.

Последна редакция: пн, 04 сеп 2023, 17:41 от NI_CI

# 427
Любовчето яде на много странни интервали, днес закуска в 7,30, обяд чак в 14, следобедна в 16, ще предложа вечеря към 20-20.30 и мляко в 21.30, ако опитам на равни интервали неуспехът ми е сигурен. Много ти съчувствам с двама неядящи, и аз се тревожа, макар видимо да изглежда добре и здрава, затова и смених толкова кухни с надежда да яде повече. Тя поне отдавна спря да повръща. Нашата педиатърка ми дава обяснение с жегите и растящи зъби, но как пък веднъж не се наяде е така с желание и удоволствие.

# 428
  • София
Големият го правеше същото с погнусата. Като пипнеше нещо, което не му харесва и е примерно по-лигаво или дори на външен вид, ако е по-гадно, също не го ядеше. До ден днешен е същия злояд и всяка вечер е по сто пъти "айде яж".

# 429
Моят син също беше изключително злояд и вече както съм писала дори на 15 год яде избирателно! Доста неща прояде в сравнение като малко дете. Гонила съм го да го храня. Той можеше с дни да не яде🤷♀Нз как издържаше,но храненето беше кошмар. При него  по същия начин,като при Яна и Сами играеше телевизора. Нямах друг избор,колкото и грешно да е! Сега с Плами не пускам ТВ,но тя проявява интерес към всякаква храна. Не давам от нашата,понеже ние хапваме храни с повече подправки. Изяжда си всичко от кухнята. Има определени предпочитания,но като е гладна не подбира. Днес и поръчах обувки ,че в Сливен е доста хладно. Дрехи и пазарих,но обувки няма. Има едни маратонки за сега. Та ако някой е поръчвал от Фешън дейс. За колко време идват артикулите им?☺

Последна редакция: пн, 04 сеп 2023, 19:50 от Милото

# 430
Милото, това ми напомни за мен... Майка ми беше дигнала ръце от мен с храненето, когато бях тинейджър. И аз имаше дни, в които не слагах и хапка в устата си, буквално лягам си вечерта и се сещам, че съм забравила днес да ям, нито хапка цял ден. На другия ден се сещам след обяд чак да ям нещо. И после се чудя що децата са ми такива..

Моят син също беше изключително злояд и вече както съм писала дори на 15 год яде избирателно! Доста неща прояде в сравнение като малко дете. Гонила съм го да го храня. Той можеше с дни да не яде🤷♀Нз как издържаше,но храненето беше кошмар. При него  по същия начин,като при Яна и Сами играеше телевизора. Нямах друг избор,колкото и грешно да е! Сега с Плами не пускам ТВ,но тя проявява интерес към сякаква храна. Не давам от нашата,понеже ние хапваме храни с повече подправки. Изяжда си всичко от кухнята. Има определени предпочитания,но като е гладна не подбира. Днес и поръчах обувки ,че в Сливен е доста хладно. Дрехи и пазарих,но обувки няма. Има едни маратонки за сега. Та ако някой е поръчвал от Фешън дейс. За колко време идват артикулите им?☺

# 431
Само да се включа набързо да кажа, че Тони яде много по-добре откак мина на кокосово мляко. Днес яде пиле с тиквички и грах, чудо невиждано. Но как искам да яде ако не му е било добре коремчето. Спря да повръща нощем и акото се нормализира, така, че сме много доволни. Не знам дали може само на растителни млека да кара и докога, но засега добре.Може би има лактозна нетолерантност до някаква степен, защото с кърма и  АМ с ниско съдържание на лактоза беше добре. Утре ще давам кисело мляко.

Последна редакция: вт, 05 сеп 2023, 00:05 от Lucinda12

# 432
Венче, да  , дори не мв провериха , просто казаха ,че са си свършили работата.После св свързах с НОИ и оттам ми обясниха , чв до 10то число имат право да подадат документите, та има да си чакам в невидение.
Радвам се за Тони , че се подобрява.
Лизи, явно е наследствено, щом и ти си била злояда така да кажа.При наа също мм е бил адски злояд  , че аз какво се чудя на моята .

# 433
  • Пловдив
Орехче, много неприятно, че те оставят в неведение да чакаш.. Ти разчиташ на тези пари! Аз се разбрах със счетоводството на моята фирма един месец по-рано. Дадох им декларацията за втората година, като ги оставих те да попълнят датата и сега чакам превод тези дни. Много са съвестни относно документи, плащания и т.н.

За екранно време.. ние нямаме такова. Предполагам, че първия път, когато има, ще бъде в яслата. Чета, че им пускат телевизор. Вероятно да може лелките да си отдъхнат, знам ли..

Живачния термометър е наистина опасен, зависи и пода, в който се е счупил какъв е и дали може лесно да се почистят топченцата. Като дете счупих един в апартамента на приятелка. Те имаха паркет (като този в училищата, на плитка). Казахме каква сме я свършили на родителите, но се съмнявам, че е почистено добре. В заключение мога да кажа, че вече не живеят в този апартамент от години.

# 434
Лусинда, казват, че се израства когато се появи преди годинката.
Нека сега да е с по-малко лактоза и като мине време захрани пак наново с прясното мляко.
А от киселото не му ли става пак зле?

Общи условия

Активация на акаунт