Съпруги на военнослужещи - 32

• 42 396
  • 722
  •   1
Отговори
# 390
Честит имен ден на твоето прекрасно момиче, Дунди, много хубаво име сте ѝ избрали. Да е здрава, да вземе всички изпити с отличен и да се забавлява, разбира се! Честит празник на всички празнуващи.
Мис Ю, да се оправя бързо Кати.
Сети, хубаво е, че наваксвате материала, че после е трудно.
Фло, по принцип смените в училищата се променят всеки срок, за да е справедливо. Племенницата ми е в Благоевград град, където пак се сменят всеки срок. Аз съм свикнала да съм първа смяна, добре, че при нас режимът е едносменен.
Маги, и на мен ми харесва портмантото.
Аз днес се поразходих, сега малко домашни задължения и после почивка.
Лека вечер!

# 391
  • София
Леле,.момичета!!! Ушите ми пораснаха, вижте к'ъв дизайнер съм. Портмантото си го измислих аз, пък щерката има толкова житейски опит, че слуша старателно. Майсторът каза - ох, това много "соц"... Но днес монтирано и той го хареса.
Поздрави на именичката на Дунди и всички други празнуващи!

# 392
Олее, Магии, ще припадна! 😆 Сега се чух с Бони та ми обясни как е станало дума 😆 наистина светът е малък! Правят чудесни неща те, много яки кухни и не само де! Супер се е получило и вашетоо!
Дундиии, честита да е госпожицата! Да си носи името с гордост! Да е жива и здраваа! ❤️
И аз едно време съм била и двете смени, но определено първа смяна е доста по-добре, на втора смяна нямаше време за учене, че сутрин повече ми се спеше 😆
Фло, държи си я температурата, не е много ок и днес, но като че ли чак сега вече понамаля малко, има, но поне не много висока. Дано е спокойна нощта, а денят мина в лежане и спане днес, поне и аз си поспах с нея, отдавна не си бях почивала такаа... Има си нужда човек от такива дни, дето да остави всичко и да си почине.

Лека вечер! ❤️

# 393
Добро утро!
Топло кафе, топли думи, топлина в душата…Малко му трябва на човек, за да е щастлив в ден като днешния 🙂
Днес, ви пожелавам, ако не стигнете, то поне да тръгнете! Успешен ден от мен, не спирайте да се усмихвате..
Днес пак празнуваме! 🙂
Ивановден е!
Честито на имениците! Със здраве да си носят името!

За момента съм така /както е на снимката/. После ще стана и ще готвя, ще се разкрасявам. Предстои ми дълга седмица. Малката маймуна ще стане на 1 годинка, ще празнуваме с родата, дай Боже всички да сме здрави и времето да не е много студено. Синът ми каза - това ще е, после само с деца и е прав, няма нужда всяка година да се събира родата и да се правят големи празненства. В крайна сметка това е за детето, а то какво толкова да се радва на голямо събиране с възрастни. Ние пак ще си го отбелязваме.
Скрит текст:
Момичета, малко ще се пооплача - годината свърши зле и започна зле /все неприятни новини, болести, операции, загуба на хубави хора - не са мои роднини, но все пак някои са ми близки, с други се познавах/. В момента се моля резултатите от едната операция да са добри, т.е. да няма злокачествени находки. Всичко това ме кара много да мисля - защо така, откъде се взеха тези болести, то е като епидемия в последните години. Направо чак не мога да повярвам. Отиват си млади хора. Спирам, имах нужда да споделя и се моля само за здраве на всички.
Вчера честитих празника, но не знаех на кого конкретно /днес също не знам Simple Smile/, та честита да е дъщерята на Дунди - здрава и успешна.
Фло, аз за пръв път тук в Пловдив разбрах, че се учи един месец първа, един месец втора смяна. При нас е на срокове, дори в някои училища учат само една смяна. За мен не е ок това сменяне всеки месец, но кой ли ме пита Satisfied Натоварващо е сякаш - тъкмо свикнеш и айде пак промяна.

Спирам, че стана дълго. Болните да оздравяват бързо! И се усмихвайте!

# 394
Здравейте, пиша от името на приятелка, която в момента е в болница. Трудно й е през телефон да прави регистрация тук само за един въпрос.
Съпругът й е дългогодишен военослужещ. Миналата седмица по време на работа пада и чупи таза си много лошо.
Казали са им, че тъй като е трудова злополука, ще поемат лечението във военна болница и новата става. Аз съм полицейска половинка и наскоро колега на съпруга ми пострада по време на работа. Освен лечението му изплатиха и 10 заплати обезщетение. Как стои този въпрос при военните? Има ли право на обезщетение освен на лечение? Знам, че полицаите и военните не се ръководят от КТ, а от собствените си закони, затова моля за мнение тук, ако някой е минал през същото.
Предварително благодаря.

# 395
  • Пловдив
Змимка,защо не питат в поделението? Би трябвало да има обезщетение, но то е от застраховката. И в полицията е така. Има си определени процедури, през които трябва да се мине.  
ММ е след наряд и няма как да го будя, за да питам. Но довечера мога да дам по-конкретен откговор.

# 396
  • Пловдив
Имаше някаква промяна в закона точно по този казус, ако не се лъжа - след 2010-2011 някъде.
Преди това за средна телесна повреда (счупена ръка) даваха 6 заплати, за тежка мисля че 12.

# 397
Змимка,защо не питат в поделението?

Има някакви притеснения, че може да се опитат да ги изработят и да поемат само лечението без обезщетение. Иска да са запознати предварително, преди да се стигне до там.

# 398
  • Пловдив
Змимка,защо не питат в поделението?

Има някакви притеснения, че може да се опитат да ги изработят и да поемат само лечението без обезщетение. Иска да са запознати предварително, преди да се стигне до там.

И защо да ги "изработят", те всички са застраховани. А във военна болница се поемат и други неща на военнослужещи, та цитираното не е прецедент или нещо извънредно.
Да, има малко повече писане за това обезщетение, но не бъркат в ничий джоб/бюджет, та някой да прави икономии. И да не очакват да стане бързо също така.

# 399
Разбирам и съм абсолютно съгласна. Но когато за първи път се сблъскваш с подобна ситуация, а си видял кофти страната на хора, от които зависи много, очакваш всичко. Именно затова писах тук, тъй като предположих, че ще се намери адекватна информация по темата. Благодаря сърдечно за отделеното време.

# 400
  • Пловдив
Змимка, отговорът на ММ е, че щом е във военна болница и инцидентът е станал по време на работа, ще си го регистрират като трудова злополука. След което има задължителни процедури, които няма как да не се извършат. Във всяко формирование си има някой, който отговаря за безопасните условия на труд т.нар. "отговорник по ЗБУТ", попълват се един куп документи и този по ЗБУТ си ги придвижва до НОИ и застраховател. Всичко става бавно, но обезщетения се изплащат. Нека съпругът на приятелката ти се възстанови бързо.
И пак да кажа, във военна болница военните могат да се ползват от доста неща, които навън са платени. Стига да знаят на коя врата да почукат или просто да се информират.  
Скрит текст:
ММ примерно си смени двете лещи на очите заради начална форма на перде. Сложиха му доста хубави лещи, да не кажа, че по ценоразписи на частните клиники са от най-скъпите, а той плати смо потребителска такса за престоя в болницата. Информация получи от колега.

# 401
Събудихме се...Животът продължава ...Как?! Вие ще решите!
Добро утро с усмивка!
А аз ви желая здраве и късмет!

Днес станах по-късно, защото снощи имаше пижама парти от танците Laughing. Добре се получи, имаше доста интересно облекло. След малко тръгвам към София и утре сутринта най-вероятно няма да има сервирано от мен кафе.
Как сте, момичета? Изпокрихте се, явно много ви е студено SmileyThinking.
Хубав ден!

# 402
Привет! Днес ми мина много бързо, сутринта учихме малко с детето и после го водих в мола на кино. Прибрахме по тъмно, готвих, вечеряхме и вече сме по леглата. Мен ме боли гърло от 3 дена, дано утре вече да ми е по-добре.
Лека и спокойна нощ на всички!

# 403
  • София

Вместо кафе, музикален поздрав.

# 404
  • София
Добро утро, прекрасни!
 ДАФИНОВО ЛИСТЕНЦЕ, ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ТВОЕТО МОМЧЕ! ДА Е ЗДРАВ, С КЪСМЕТ И УСПЕХИ, ДА Е ОБИЧАН И УДОВЛЕТВОРЕН ОТ ЖИВОТА!
Днес празнуват всички с името Антон, Антония, Антонина, Антоний, АНТОАНЕТА и производните. Да са здрави и благословени!

Общи условия

Активация на акаунт