Ех, Канада- бъдещи и настоящи Родители/ част 11/!

• 16 216
  • 287
  •   1
Отговори
# 195
Честита Първа Годинка на малката порастнала Маги!
Бъди весела, засмяна и на мама първа отмяна!
Пожелавам й радостно детство, много здраве и късмет!
Невенска, весел празник !!!

# 196
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, МАГИ !!!

Да е жива и здрава, умна и красива, палава и игрива!

Tada newsm59

# 197
Маги,
Честит 1-ви Рожден Ден, мило детенце!

Желая Ти здраво, усмихнато и палаво детство! Невенска, весел празник!

# 198
Честит 1-ви Ден Ден на Маги!
Да бъдеш много здрава, усмихната и послушна!

Привет мили мами,

Как сте днес?

sylvi, радвам се че всичко е наред и ти желая лека бременност. А относно спането и при мен имаше леко нарушение в началото, а аз дори нямам друго дете. В първите няколко месеца се будих в ранни зори, но пък си свършвах повече работа през деня  Peace

Добре дошла на niara и mama n!   bouquet

# 199
Здравейте мами Hug
Много се радвам че при Силви всичко е наред.
А за смущенията в съня, добре че прочетох какво сте писали. От предишните бременности такова нещо не си спомням, ама сега се чудя как може всяка сутрин да се будя в 6 без 15, при условие че нито ми трябва, нито съм имала подобен навик Laughing Още не го бях свързала с бременността.
Аз малко се притеснявам че редовните прегледи още не са ми ги правили. Бяха ми определили дата за 13 февруари, ама мъжът ми тогава не можеше, пък много държеше да дойде и следващата дата която намериха и която го устройваше е чак на 26 февруари. Чудя се дали тогава няма вече да е късно за изследването за синдрома на Даун newsm78 Сега съм на 8 седмици, а часът ми е за след още 3. Ама както и да е, сега по-ранна дата едва ли ще ми дадат.

# 200

heureuse аз също пия калции на таблетки. В тази връзка само да ти кажа, че най лесно усвояемия Са от организма е под формата на карбонат и се пие след ядене. Хубаво е да заложиш на извлечен от натурални източници, а не на синтезиран. Препоръчителните дози са 1000-1300мг ден.

Здравей Росист, благодаря ти с голямо закъснение за информацията! Да знаеш как се казва този препарат - не разбрах калций или карбонат, който е от натурални източници? Благодаря ти предварително! 

# 201
Привет,

Честит празник на Маги и на цялото и семейство!!!  bouquetНевенска, да Ви е жива и здрава!!!!

Суити П, това за данъчните декларации само за вашата Канадска ширина ли важи?Днес питахме в Revenue-то и  казаха, че няма такова нещо за съжаление, или не  попаднахме на правилния човек, не знам newsm78

sylvi, и аз се радвам, че всичко е наред!

Приятна вечер на всички!

# 202
Здравейте момичета,

ето и малко информация от извора: в клиника по стерилитет мога да се запиша само ако имам препоръка от личния лекар като
1. след като получат препоръката от лекаря ще ми се обадят след около 4-6 седмици
2. ще ми дадат час за след около 6 месеца
колко обнадеждаващо Shocked Shocked Shocked
НО niara беше права, че имам право на "второ мнение" от друг специалист. вече имам час за личния лекар с надеждата да получа по-компетентно мнение.

със здраве  bouquet

# 203
  • Canada

newsm59 Честита 1-ва годинка на Маги /size]  newsm59( с малко закъснение)!

Невенска, да ви е живо и здраво порастналото момиченце!

heureuse - пише Са, но в съдържанието на всяка таблетка се описва под каква форма е. Това което аз пия например е hi potency cal (650mg.)  на  Swiss herbal. Извлек е от черупките на стриди (oyster). По поринцип във всеки магазин за натурални продукти можеш да попиташ. За фармациите не съм сигурна - не съм търсила там.
Колкото до изследванията за синдрома на Даун, не мисля че е късно. Вярно че зависи и от теста, но този който на мен ми предложиха - integrated test, ехографа и първия анализ на кръвта ми бяха в 14-та седмица. (всъщност е препоръчително между 11 и 13 седмица и 6 дена - аз бях най-накрая май). Още си чакам резултатите...

sylvi - радвам се много че ти самата си се успокоила. Между другото и аз не мога да спя. Будя си се към 3ч. през нощта, въртя се час, час и половина и после в някакво полусънено състояние до сутринта и само глупости сънувам. Дано да мине накрая!

Kikito - много късмет ти желая! Не се отказвай - бъди настоятелна с личния лекар!

mamamasha - и на нас първата година данъчните декларации ни ги направиха безплатно от Revenue Canada (мисля че бяха някакви доброволци - като тяхна кампания). Едва ли е до провинция значи. Питайте пак.

# 204
heureuse, изследванията за синдром на Даун се правят от 11г.с. до 14г.с. Аз лично ходих точно на 12г.с. (клиника Procrea), но се оказа че бебето върви назад с около 2 седмици (причина: по-дълъг цикъл) и заради това, плода беше прекалено малък за каквито и да е изследвания. Тогава си платих само ехографа, а ми дадоха час за 3 седмици по-късно. Тогава вече бебето беше по-голямо и ми направиха изследванията. Не знам защо на теб са ти дали първоначално толкова ранна дата newsm78 Аз в 8г.с. даже не бях ходила на първи преглед, камо ли да знам за тоя тип изследвания. Относно калциевия карбонат: хапчетата се казват TUMS. Аз си ги купувам от MAXI, защото са малко по-евтини от Pharmaprix. Но пък на Pharmaprix ги има в съвсем малки разфасовки и можеш да си купиш първоначално от тях, за да видиш кой вкус най-много ти допада (тъй като се дъвчат). Аз лично най-много харесвам с вкус на горски плодове, ментата също не са лоши. Има и с вкус на цитрусови плодове, ама те не са много ароматни. След като си избереш вкус, може да си купиш вече голяма разфасовка. 100 таблетки (или 120 ако има бонус) струват 3$ и нещо, по-малко от 4$ (това е за хапчета от 750мг). За да ги намеря по-лесно, попитах на гишето, където обработват рецептите, и направо едно момиче дойде и ми ги показа.

Това е от мен. Сега изхвърчам, да видим какво ще каже днес диетоложката, дали качвам кила (както на нея много й се иска ooooh!)

# 205
Много ви благодаря за информацията, момичета! Предполагам че това с калция става актуално на малко по-късен етап newsm78 На вас откога ви препоръчаха да взимате? Ние сега тежим един грам и мисля че с нуждите му от калций все още мога да се справя и така:D

Пчеличка, аз отидох много рано в болницата във връзка с бременността заради кървене и там ми дадоха час за да ме следят по-нататък. Иначе и аз не знам какви точно изследвания трябва да ми правят, ама за изследването за синдрома на Даун съм чувала отдавна. Не знам тук на всички ли го правят, ама аз вече прехвърлих 35 години, знам че това ме вкарва в рискова група специално за това и затова държа на него.

Хубав ден на всички  bouquet

# 206
Здравейте момичета,

Аз съм писала само няколко пъти във вашата темичка затова едва ли ме помните, аз повече чета.
Като видях постинга на Кикито реших да пиша за да и помогна със информация.
Кики значи колкото хора толкова и мнения. Аз страдам от стерилитет повече от 2 години и имам много сериозни проблеми и съм изключително доволна от лекарската компетентност и всеотдайност тук просто  трябва да си намериш добър специалист и то по стерилитет. Аз съм си изпатила страшно много от БГ докторите затова моето мнение е че тук са много по добри но пак казвам това е мое мнение базирано на мойте неволи.
Аз ходя в клиника по стерилитет и съм страшно доволна, направиха ми всички изследвания, гледат ме под лупа едва ли не.
При мен стана така аз си намерих клиниката след хиляди проучвания, казах на личния си лекар дадох му данните на клиниката и той ми написа и изпрати препоръка за там. Месец след това аз бях на първо посещение в клиниката. Вярно е че казват че може да почакаш между 6 и 8 седмици за час но не винаги се чака толкова а и дори да чакаш си заслужава защото влезеш ли един път в системата им си ставаш редовна.
Ако живееш в Торонто това е клиниката която аз посещавам казва се SWCH fertility centre. Това им е уеб сайта на който можеш да прочетеш всичко за тях www.createivf.com
в тази клиника работият 5 доктора всички до едни са добри професионалисти .На уеб сайта им можеш да си избереш доктора който на теб най ти допада и да поискаш от личния си доктор препоръка за там. Това е една от клниките с най голям процент на успеваемост.Уверявам те че ще бъдеш прегледана и лекувана по най правилния начин.
Пожелавам ти много късмет и не се отчайвай.

# 207
  • Canada
heureuse - Са го започнах втория триместър. Това което е публикувала p4eli4ka ме подсеща само да ти кажа че концентрацията в която аз вземам Са е доста висока, тъй като в моите витамини не се съдържа. Нормално в пренаталните витамини е около 235мг., а в TUMS-а около 300мг.(750 мг. е самата таблетка). Така че ако пиеш пренатални витамини, нямаш такава голяма нужда от концентрация като моята. Наистина по би ти свършила работа нещо от типа на 300-350мг. като добавка, но от началото на втория триместър.
Изследването за синдрома на Даун е по-желание. Тъй като и аз прехвърлих 35, исках да го направя за собствено успокоение..

sunnyflower - а ти защо не пишеш по-честичко? Сигурно не ти е лесно с тоя бум на бременелките.... За съжаление Кикито писа че е в Уинипег, а там познанства ни липсват. Поддържам мнението ти че тук лекарите като цяло са по-компетентни, но трябва наистина да се намерят тези "добри специалисти", защото не всеки е такъв. Успех ти желая в твоето лечение и много късмет на Кикито да намери добър лекар за себе си  bouquet

Последна редакция: ср, 07 фев 2007, 22:08 от rosist

# 208
Росист, благодаря  bouquet Не пия пренатални витамини, засега залагам главно на повече плодове, така че и аз предпочитам по-висока доза калций.

Сънифлауър и Кикито, желая ви от все сърце успех с лечението! Сънифлауър, интересно ми е да сравня подхода при тези проблеми в България и в Канада. Аз преди време като отидох в с оплакване че не мога да забременея на гинеколог в България, той без никакъв преглед ми предписа хормонални таблетки за предизвикване на овулация за 6 месеца Shocked Каза ми ако дотогава не забременея, да отида след 6 месеца. Купих ги аз, ама прочетох указанието със страничните ефекти и  Sick се ужасих. Страничните ефекти бяха страшно много, ама аз имах и отделно заболяване при което е противопоказно да се взимат такива лекарства, а мен никой не ме беше питал дали не съм болна от нещо. Платих си за частен преглед при професор гинеколог в Медицинска академия, но без никакви прегледи пак ми изписа подобни таблетки, ама поне за 3 месеца. След това вече тръгнах с връзки и с яко плащане, направо им казах че хормонални препарати с тежки странични действия без поставена диагноза отказвам да пия и предпочитам първо да ме изследват. Направиха изключение за мен и само след един преглед с ехограф се установи че си имам овулация и че подобни хапчета са били излишни. Само щяха да ми нарушат хормоналния баланс. Дали и в Канада подхождат така?

# 209
Честит 3-ти Рожден Ден на Алекс!

Бъди здраво, усмихнато и лъчезарно детенце! Много късмет и сбъднати желания да има по пътя Ти! Ели С, весел празник Ти желая, Торонтскa Мамо!

Последна редакция: чт, 08 фев 2007, 05:59 от Kalida

Общи условия

Активация на акаунт