Ех, Канада- бъдещи и настоящи Родители/ част 11/!

• 16 219
  • 287
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте госпожи в тази ветровита сьботна вечер. Днес е голям студ и страхотен вятьр. Излизаме следобеда и гледаме виелица, хем вали сняг, хем вятьта го носи. Както си бяхме намислили маршрут, така и се отказахме и се шмугнахме в кварталния шопинг центьр. Май започва да ми писва от тази зима. За мен зимата е свьрзана с планина и сняг, а тук даже хьлм няма, липсва ми гледката на Витоша.
КаролинаХайде да е честито името на малкия мьж Мони, с гордост да си носи хубавото име и много да ви радва, все такьв сладур да е baloni. Аз знаех че по стар стил е Св. Ана и сега разбирам че е сьщо празник на Симеон.
Kikito За сьжеление не мога да ти бьда от помощ, но и на мен ми се струва че е най-добре да потьрсиш друг лекар, поне ще чуеш и друго мение и ако и то сьвпада с пьрвото, ще имаш по добра представа какво да правиш. Имаш достаьчно време за да си имаш детенце и се надявам скоро или след време да се включиш в редиците на бьдещите мами.
mamamasha Нашия режим на хранене е вечеря в 6-6.30 и кам 7.00-7.30 формула. Обяда и вечерата са сходни, давам му зеленчуци, паста ( макарони), кус-кус, месо. Напоследьк му давам от това което готвя за нас. Наскоро направох една супа сьс спанак и 30 скилидки чесьн и на Криси много му хареса. Междодругото, тази книга с готварски рецепти за деца, за която ти споменах, не ми хареса, така че няма и да спомнавам името и.
Dunn Успя ли да си направиш час сьс лекар. Надявам се че всичко е наред, щом за кремовете питаш
Калида Ти както винаги си зоркото око сред нас и не изпускаш никой празник и така никой не е забравен.
Лека нощ

# 181
Привет,момичета!Искаше ми се,да се включа заради Кикито...
Само за да споделя,че имам две познати тук,които "лекуваха" стерилитет...Една румънка и една приятелка от България.И двете преминаха през хормонално лечение,хормонално стимулиране, по две инсеминации и още множество изследвания.Румънката се "лекува" около 2 години(вече мина и едно неуспешно инвитро),българката - малко по-малко.Вследствие на хормоналното "лечение" приятелката ми се сдоби с киста.Откриха й я в България,а освен нея и 7 миомни образувания.Не е ясно,защо тук при толкова изследвания не са ги видели...
Кикито,можеш да влезеш във форумите на "Зачатие".Там пишат и няколко момичета от Канада.Ще придобиеш представа за начина,по който процедират тук и в България.Не се отчайвай,но ако имаш възможност,прибери се за няколко месеца в БГ и си направи там изследвания.Мисля,че ще ти предпишат и по-добро лечение.Мое мнение...Не съм много компетентна,но станах свидетел на неволите на приятелката си.Така ще спестиш и време,и средства,и нерви... Peace

П.П.Пропуснах да честитя на бременните момичета...Нека ви е лека,момичета,и безпроблемна!
И също да споделя,че от няколко месеца лекувам детето си при хомеопат.Доволна съм.Както вече rosist е писала,тук те се водят май по-скоро природолечители.Нашият е немец с поне 35 години опит.Дивианка беше пуснала преди време някаква листа с имена на хомеопати (или сайт  newsm78)...

Последна редакция: нд, 04 фев 2007, 06:38 от niara

# 182
.Не се отчайвай,но ако имаш възможност,прибери се за няколко месеца в БГ и си направи там изследвания.
Кики, и аз съм на това мнение. Ако искаш ще ти дам телефона на моята лекарка в БГ. Тя е много компетентна и благодарение на нейната навременна намеса  моята бебка сега спинка в своето креватче.

# 183
Благодаря за отговорите момичета,
точно за това се и обърнах към форума с надеждата че някои все е сблъсквал с подобни проблеми в канада. до сега не ми не е налагало да тичам така по доктори нито в Бг, нито в Канада, но останах изненадана че ме "диагнозираха" доста бързичко и без никакво лечение ми дадоха само един вариант за изход от ситуацията. от тук следва и другия въпрос - като отида при нов лекар от къде да започна за да ме изпрати на специалист - да споменавам ли изобщо че съм ходила до сега при друг?, тук нещата не са точно като в Бг и ... това също ме притеснява, но както и да е, ще се борим до край.

# 184
Кикито,нямам много време да се връщам и чета назад,но ако лекарят,при когото си ходила досега ти е личен лекар,той ще получи копие или препратка от всеки лекар,при когото те изпраща.Хубавото тук е,че винаги имаш право на "второ мнение" при друг лекар.

Примерно:Аз имам личен лекар,но в почивните дни ми се налага да отида на преглед в клиника.От клиниката изпращат копие на моя лекар.Не зная,какво е положението,ако ходиш само в клиника.

Последна редакция: нд, 04 фев 2007, 06:52 от niara

# 185
Добре дошли на всички новодошли във форума, а на всички бъдещи мамчета-честито  bouquet Леко бременеене Hug
Нямам отсъствия, но не взимам никакво участие в час Embarassed
Калида,с Криската сме добре, Мисисагските мами знаят, че почнахме детска градина и в момента го преболедуваме този период и май аз по-тежко го приемам отколкото малката. Интересно кога ли ще дойде момента в който да я дам и да не се чуствам като зомби след това...
По въпроса за ваксините, в БГ нямахме такива проблеми, дали да ги слагаме или не. Тогава за някои се молихме да ги има педиатъра, НО и там са други лекарите за разлика от тук, да не я почвам тази тема #2gunfire
И понеже е времето за tax returns. Ако за първа година правите, ви се полага безплатно да ви ги направи Revenue Canada, че две години подред попадаме на некадърници и незнам какво ще правиме тази година.
Приятен уикенд на всички!  Grinning

# 186
Снежни и усмихнати привети, Момичета!

...никога не съм мерила температура, нито пък съм ползвала ову тестове, исках да се наслждавам на любовта и да не се вманиачавам на тема бебе, ...
Кикито, добре дошла сред нас! И дано поне малко да се чувстваш по- успокоена като намираш сродни души! Според мен, първо се успокой, и продължавайте с опитите, наслаждавайте се на това което правите и резултата ще дойде. Факт е че закъснението се е получило при големият стрест в които си била, чакайки резултатите. Всичко ще се намести. Липсата на цикъл може да се появи не само от хорм. дисбаланс а най- вече от стрес, също и ако рязко си отслабнала под определено ниво. Успех Ти желая, и ти благодаря че се появи сред нас, защото така предизвика и една много уважавана от мен съфорумка да пише!
Силви, и аз като Писанка мисля че 1/2 би трябвало да вземе участие в решението, вярно че на мъжете първата реакция в такава ситуация е доста страхлива, но все пак заедно сте на кораба. Успех Ти желая!
СуйтиП, много се радвам че се появи, знаех си аз че си от отличниците без отсъствия, но ми липсваше присъствието Ти. Бърза адаптация на Криската желая, както и на Мама. От колко време е на градинка?
Ниара, знаеш че ни липсваш, нали?!
Писанката, престрашили се да гладаш SAWIII, отвъд кървящите гледки има смисъл филма, хубав е!
Силвия Алексис, сбъдна ли се желанието за ски?
Дюнн, аз ползвах най- обикновено какаово масло и съм доволна.
Пчелице, качените ти кг са много в нормата, няма да Ти е проблем после да се осводиш от тях, особено ако решиш да кърмиш.
Крисимам, много интерсно ми прозвуча спаначена супа с чесън, би ли казала малко повече за съставките, моля? И честит Ти ИД/ по стар стил, макар и със закъснение/.
Дензълче, на работа ли си или тез почвни дни бременееш вкъщи?
Росист, давала ли си някакви соеви продукти досега на Благи?
Невенска, работиш ли днес, Маги и Татито ще се гледкат ли?
Щастливче, Кивито, Росемонтия, как сте бременелки?
Снежи, как върви опаковането?
Монтреалските Мами, как сте? Мимката, Чочка, Йонка, МИНЕрВА имате ли си сняг, как са дечицата?
Холи, как е при Вас снежната ситуация, съседке?
Титина, успех с партито, и после да разказваш, моля!

Хубава, светла и усмихната неделя Ви желая!

# 187
Калида, Криси ходи от 1 седмица сама на детска, иначе 3 дена оставах с нея преди това....не плаче по цял ден както мислих, но още от сутринта почват пазарлъците и после разделите са ни трудни Cry

# 188
Ще се вклю4а и аз при вас,мили канадски май4ета!
Здравейте и от мен!От 2 год. и половина сме в Монреал,имаме си дъщери4ка на 1 годинка.
Кристи,моят лекар също беше  Константин Фео4ари,много доволна съм от него,внимателен е,но като вси4ки лекари тук,много зает и прегледите минават бързо,но и при мен,слава Богу вси4ко беше наред и не се е налагало нещо пове4е от рутинен преглед.Ще раждаш в Сент Мери предполагам...само ще ти кажа ,4е вси4ки бяха невероятно мили и услужливи.
А за това по коя система е по-добре да си гледаш детето,мисля,4е всяка майка решава са себе си.Аз ли4но смятам,4е тук,а и в пове4ето други държави,където се захранва късно и не се дава вода , и се кърми,децата се гледат по-здравословно.Ние в България сме все наопаки,въпреки 4е ве4е и там има много майки,които които отглеждат децата си по тукашната схема.

# 189
Привет момичета,  bouquet

Добре дошла на mama n!

И понеже е времето за tax returns. Ако за първа година правите, ви се полага безплатно да ви ги направи Revenue Canada,
SweetyP, много полезна информация за нас, благодаря, тъкмо започнахме да четем указанията за попълване-54 страници #Crazy
Кикито, добре дошла и от мен, не мога да ти бъда полезна с конкретна информация, мога само да ти разкажа малко за мен, и аз се сблъсках с много гинекологични проблеми преди 7 години /омъжена съм от толкова Laughing/, някои от тях заради лекарски грешки се усложниха, други се оказаха не чак толкова страшни, не мога да кажа че през годините сме опитвали непрекъснато, все си казвахме че не бързаме, понеже спомена ендокринолог- аз съм редовна там на всеки 6 месеца-изследвания. Заради друга голяма лекарска грешка една година преди да забременея ми поставиха страшна диагноза, в последствие беше назначена терапия с големи дози кортикостероиди, от която не знаех на кой свят съм. Така приключих с конвенционалната медицина, изчистих организма си, поуспокоих се и забременях! Успех в намирането на добър лекар, дали тук или в БГ!
И също да споделя,че от няколко месеца лекувам детето си при хомеопат.Доволна съм.Дивианка беше пуснала преди време някаква листа с имена на хомеопати (или сайт  newsm78)...
niara, колко струва прегледа? Дано Дивиана се включи с този полезен списък!
Калида, кажи моля те имала ли си дни, в които Дана иска непрекъснато да суче, например докато говориш по телефона, или вършиш нещо друго, Филип е така от известно време, не е гладен, просто иска да съм на негово разположение Laughing
Приятен следобед на всички!  bouquet

# 190
Снежни и усмихнати привети, Момичета!

Монтреалските Мами, как сте? Мимката, Чочка, Йонка, МИНЕрВА имате ли си сняг, как са дечицата?

Поздрави и от нас...  bouquet
Калида, имаме си страхотен сняг, днес бяхме на "Празника на снега" и попомръзнахме малко, но пък младежта се възползва пълноценно...Дамян не го свърта вкъщи и току помъква шейната към вратата, а когато не го огрее обикаля с колелото (вътре естествено).

# 191
niara, колко струва прегледа? Дано Дивиана се включи с този полезен списък!
mamamasha ,при нашия хомеопат преглед на възрастен е 90$,а на дете-50$.Но аз живея в малък град,с по-малка конкуренция.Това е ориентировъчно.Възможно е,бенефитите да покрият процент от прегледа.Нашият чичо не е класически хомеопат;занимава се и с ирисова диагностика и изследва електровълни (това все още ми убягва,не съм чела много по въпроса)...Използва техника,а това може да оскъпява прегледа.
Пускам един адрес,откъдето можеш да си намериш хомеопат във вашия район.Не съм сигурна,дали е точно този,който публикува Дивиана...
http://www.csoh.ca/Directory_of_Registered_Homeopaths.htm

Поздрави,Калида! Flutter

# 192
Здравейте момичета!
Говорих в петък с личният си лекар и го помолих за мнение, въпреки че той не е гинеколог, и като чу резултата направо подскочи  - не било нужно амнио при такъв резултат, според него само около 3% от жените имали над 1:8000, и то предимно много млади, около 20 годишни. След това понеже се прибавяла възрастта в уравнението ( а то е сбор от много неща - кръвни показатели, измерванията на вратните прешлени плюс годините ) стойностите падали, особено с повечето години. В крайна сметка споделих с мъжа ми, той е категорично против амниоцентеза. Така че оставяме всичко и се надяваме на най-доброто. Писанке, предишният път изобщо не е ставало въпрос с гинеколога ми за каквито и да са допълнителни тестове - просто ми казаха Ок и това беше, затова и се уплаших сега защото стойностите на са чак пък толкова различни...  Ами това е момичета, исках само да ви кажа какво сме решили и пак да ви благодаря за отговорите и подкрепата, на всички - Гери, Писанке, Гаргамелчо, Калида, Росист, Невенска, Мамамаша  bouquet
Успех на Кикито Peace
Лека и успешна седмица на всички!

# 193
 Силви, много се радвам, че другият доктор е отхвърлил изследването.  Hug  Сега си бременей спокойно и си отспивай  Peace , защото сигурно си забравила вече какво е това ставане нощно време.

# 194
мерси Писанке Hug
за ставането - не съм, спя по 4-5 часа на нощ - Коко е в период на страх от тъмното и ме вика всяка нощ в 3.30-4.00 часа, след като ме види се обръща и заспива а аз се въртя до сутринта Confused без сън да ме лови. Сигурно е от бременността да не мога да спя, преди и по-често се е будил, но заспивах като труп веднага, а сега... Та така, мислех си с голямо дете поне нощните ставания няма да ги има, оказа се че съм била в грешка.

Общи условия

Активация на акаунт