Ех, Канада- бъдещи и настоящи Родители/ част 11/!

• 16 226
  • 287
  •   1
Отговори
# 165
sylvi, аз не си знам резултата, защото не ми го казаха. Единствено ОК беше коментара. Мисля си, че нямаш повод да се притесняваш, защото това не е никак лош резултат. Виж тази статия: http://www.bg-mamma.com/site/content/view/663/68/

# 166
момичета, много ви благодаря, много сте мили Heart Eyes
не е лош резултат, но начина по който ми каза да мисля за амнио ме притесни, затова и поисках да видя какъв е бил резултата от предишния път, бях забравила. Попитах го настоятелно дали той би препоръчал такъв тест, той каза че решението е мое Tired то така е наистина, но все пак той е специалистът, нали така? Май се уплаших повече от факта че той направо не ме отряза за амниото, а ми каза аз да си решавам...Направо се психирах, чудя се дали изобщо да споменавам на мъжа ми. Каролина и Крисимами, благодаря ви за линковете, Дензъл и Шеметке, и на вас за куража  bouquet

# 167
И предната бременност е била над идеалните цифри, но пък не е имало проблем, нали?

И аз това щях да напиша  Flutter Силви, мисля, че доктора се презастрахова като оставя на теб да решиш. В противен случай той поема отговорност. Според така изложените цифри не виждам такава голяма разлика в данните от първата и сегашната ти бременност. За твое успокоение, защо не потърсиш второ докторско мнение? Кой е сегашният ти доктор?

# 168
  • Canada
sylvi - момичетата вече са ти го написали, но и аз да ти кажа, че резултата който имаш е на светлинни години от рисковият (shemet - аз пък знам че рисковият е 1:270 (+- от порядъка на 20)). Така че мисля че няма за какво да се подлагаш на амнио. А и освен това си много млада за да попадаш в рисковите групи. Отказвай решително на доки и не си го слагай на сърце като някакъв риск.
Chrisimommy - хомеопатката ми я препоръча един много добър наш приятел, който от години работи с децата и. Той също е в сферата на "натуралната" медицина. Интернет инфо не съм търсила никога, но имам приятелки в Бг които много отдавна се занимават с хомеопатия (най-вече заради семействата си) и от тях инфото съвпада.
kristie - радвам се че си намерила доктор най-накрая. При мен все още има проблем. ( не с доктора, а с това че искам да се преместя в най-близката болница при друг(а)) Ти къде ще раждаш?
p4eli4ka - мисля че си много в нормите с кг. Аз не знам защо, но този път изпитвам панически страх от това да не напълнея много. С първата бременност не съм имала голям проблем, но сега голям апетит имам чак ми става лошо от ядене...
Гаргамелчо - много благодаря за видеото, все повече затвърждава мнението ми че с второто дете ще бъда много по-упорита в антиваксинирането.

# 169
Здравейте момичета!
Не мога  да разбера как се определя маслеността на прясното мляко в магазините. Т.е. на предната 4ас на опаковката пи6е 1%, а на задната на "Nutrition facts" 2,5 и тнт.
Аз се включвам малко сас закъснение по темите,но имам донякъде отговор на въпроса за масленноста на млякото. това което пише отпред е реалната масленост. отзад дават съдържанието в 250 г и ако е 1%, пише 2,5 г fat. а след това дават в проценти дневно кличество, но на каква база го изчисляват идея си нямам, а и без това ако се опитате да събете процентите не излизат 100 %. най-вероиатно дават млякото като источник за дневни дажби от съответните хранителни съставки Thinking не бях се заглеждала до сега.
Силви, моето мнение съвпада с казаното досега. не смятам че има за какво да се претесняваш и също бих те посъветвала да направиш консултация с друг специалист. смятам че амнио теста е много по рисков отколкото резултата ти и аз лично не бих го направила при тези обстоятелства. докторите наистина гледат да се застраховат и в повечето случаи не ти обесняват подробно. ние сме тези които трябва да задаваме въпрос след въпрос, докато се изясни. не се претеснявай, всичко ще бъде наред и мисли позитивно!!!
Dunn, аз също ползвах палмърс с помпичка отгоре с картинката на бременна жена и нямах никакви проблеми, като имаш предвид че качих 25 кг и не сам на 20 години. сега като се замислия съм имала направо късмет, че се отървах без нито една стрия. Аз почнах също доста рано още от 2 месец да се мажа и продължих 2-3 месеца след като родих.
Приатна вечер желая на всички!

# 170
Привет и от мен,  bouquet

Силви, и аз като Дензъл не направих това изследване, защото ми се стори, че се прави в седмици /както и амниоцентезата/, в които освен да те шашнат лекарите с разни цифри и нищо сигурно, друго не може да се случи, така че и аз се присъединявам към това да не се тревожиш и да се радваш на бремеността си  bouquet
Dunn, бремеността си я карах в България, и не съм пробвала тукашните марки, мазах се с домашен крем приготвен от мас и невен, не знам дали заради него или просто съм извадила късмет, но  нямам стрии /честна скаутска Laughing/ нито по корема нито по бедрата Simple Smile

Чао, до скоро  bouquet

# 171
 Силви, аз бих се подложила на това изследване (след консултация може би с още някой, ама кой е въпроса  newsm78) Тук докторите не пращат на допълнителни изследвания за щяло и нещяло, знаеш го . Щом твоят доктор е несигурен и колеблив, значи все пак резултата не му харесва на 100 %. При първата ти бременност, предлагал ли ти е такова нещо. Ако да, значи му е практика, да остава на пациентите решението, но на мен и на повечето момичета, лекарите са казали ОК и даже не съм запозната колко точно са били точките. Но да беше й намекнал малко, аз лично бих го направила. И без друго исках много да разбера пола предварително  Embarassed Според мен обсъди го със съпруга ти  bowuu
  Аз не бях много успокоителна, за което съжалявам, но има една приказка: Когато нещо се случи на дргите е статистика, когато се случи на теб е драма.
  Стискам палци да се наредят нещата по най-добрият начин и всичко да се окаже притеснения напразно .  Praynig

# 172
Помощ бъдещи и настоящи мами в канада, не знам какво да правя???
От близо година правим безуспешни опити за бебче. Преди 6-7 месеца имах рязка промяна в цикъла - идваше ми по 2-3 пъти в месеца, след това пък имах период от 45 дни без цикъл и след дълги молби успях да убедя личния лекар да ме прати на специалист (той не виждаше място за притеснение, от хормоналните изследвания ми каза че само единия от резултатите Бил по-висок от нормалното).
След гинекологичен преглед гинеколога каза че всичко е ок, пусна нови хормонални изследвания при което резултата беше същия - единия от резултатите много висок, едно от притесненията му беше че съм в менопауза (на 29 съм). От там ме изпратиха на специалист, ендокринолог, е там падна голямо чакане. Дадох кръвни изследвания и там (това беше в началото на септември), последваха обаждания, съобщения до като един ден отидох на място и им казах че не се чувствам добре и наистина искам да знам какво ми има ако изобщо има проблем. Любезно ми беше обяснено, че ще изпратят писмо на лекаря с необходимите обяснения за лечение и т.н. От тогава ни обаждане, ни резултати. Малко след нова година се обадих на гинеколога и асистентката остана много учудена как до сега не са ми се обадили, след като са получили резултати в края на октомври. Успя само да ми каже, че нямам овулация поради хормонален дисбаланс. Файла ми бил на бюрото на доктора и при първа възможност щял да ми се обади. И така денят дойде - информацията която ми даде той беше същата, като ми обясни че шанс при това положение шанс за забременяване няма и единствения начин е чрез egg donation. Много изчетох, и от форума и от нета, не съм на мнение че това е единствения изход от ситуацията. Моля посъветвайте ме - да започна всичко отново, с нов личен лекар и нови изследвания или да започвам да меря температура или с ову тестове. Честно казано съм малко разочарована от всичко с което трябваше да се сблъскам, толкова чакане, и всичко е на базата на кръвни тестове

bouquet

# 173
  • Vaudreuil Canada
Kikito не знам в кой град си, но ако си в Монреал може да се регистрираш за да ти пратя лично съобщение или ми пиши на shemet_neveroiaten@yahoo.ca

# 174
  • Canada
Кикито - разказът ти звучи направо ужасно. Не съм лекар, но ми се струва че при менопаузата намалява производството на естрогена и прогестерона. Не знам кой хормон се увеличава  newsm78.
Ти наистина чувстваш ли се зле? Мисля че има начини за балансиране на хормоните, но знам че лечението е дълго и има други рискове.
Според мен е добре да се консултираш с друг специалист. Аз също съм в Монреал, можеш да пишеш и на мен ако решиш.
Късмет ти пожелавам  bouquet

# 175
Силви, аз си спомням че моят резултат беше около 1:6500... знам защото винаги тайно надничах в папката докато чаках доктора. Неговият коментар по резултатите ми беше само, всичко изгледа перфектно! Не мисля, че имаш основания за притснение, наистина. А за аминото, не е толкова страшно чак, но помисли си само че те ще го направят в 16 седмица и ще ти кажат резултат най-рано след още 1-2 седмици... заслужава ли си този стрес?

Кикито, кажи в кой град си. Пробвали ли сте да се запишете в инфертилити клиника? Доста е бавна процедурата, но поне знаеш, че са наясно с нещата и ще ти предложат евентуално някакво решвние на проблема. А ти николга ли не си пробвала да си мериш температурата и ову тестове?
Ако мислиш да пробваш мога да ти препоръчам един сайт от където да си поръчаш тестове, ще ти излезнат много по-евтино (80-90 цента на тест), а и май е безплатна доставката или поне беше аз като си купувах... много съм доволнаот тях Peace
А кой хормон ти е завишен?

# 176
Благодаря за отговорите,
аз съм в Уинипег, никога не съм мерила температура, нито пък съм ползвала ову тестове, исках да се наслждавам на любовта и да не се вманиачавам на тема бебе, поръчах си ову тестове и като за начало ще започна с това и вероятно ще сменя и личния доктор с цел да започна всичко наново и да имам поне още едно лекарско мнение. притеснена бях когато нямах М. в продължение на 45 дни,  точно тогава и чаках резултатите от ендокринолога, а бременност нямаше. на етапа всичко изглежда добре, надявам се рано или късно да знам повече подробности (не знам точно кои хормон е по-висок от нормалното)
  bouquet

# 177
Честит Имен Ден на Мони!

Каролинка, да Ти е жив и здрав юнака, да расте палаво и лъчезарно детенце!

Честит празник и на всички други носещи хубавото име Симеон, Симеонка!

# 178
Кикито, много кофти звучи това, което си написала. Не знам дали има нещо общо, но моя цикъл също никога не е бил наред, но при мен има само закъснения на менструацията, никога не ми е идвало по 2-3 пъти в месеца, както на теб. На мен ми е прескачало по 1, 2 или 3 месеца (3 месеца е максимума). Веднъж съм ходила на лекар в Бг по тоя повод, и лекарката ми каза че нищо ми нямало (без да ми е правила каквито и да е изследвания). След около година и 3 месеца опити, забременях. Без да съм следила и аз температура, без да правя тестове за овулация, бяхме се оставили на течението, когато стане. Когато споменах тук във форума за нередовния цикъл, много хора казаха, че най-вероятно е на хормонална основа. Ама кой хормон не ми е бил наред newsm78 Сега съм в очакване да се роди нашето малко съкровище baby_neutral Малко остана. Пожелавам го и на теб Hug

# 179
Еее, Калида, много ме изненада. Благодаря за пожеланието.  Hug Точно днес от една българка разбрах, че Мони имал 2 пъти в годината имен ден, но тя не знаеше кога точно е, освен този за който и аз знам на 1 септември. А то какво се оказа, че било днес.  ooooh! Свекъра ми си празнува именния ден на 1 септ. и ние мислим също тогава да го празнуваме. Но много ти благодаря за вниманието. Трогната съм.   bouquet

Kikito, аз също имах хормонален дисбаланс, нередовен цикъл, липса на овулация и съм с диагноза поликистозни яйчници. Виж ми лентичката и не се отчайвай. Важното е да се установи, кой точно хормон ти е завишен и съм сигурна, че ако се приложи адекватно лечение ще можеш да забременееш. За щастие при мен всичко се установи преди години в България. Освен с хормонални изследвания липсата на овулация ми установиха и с ултразвук в периода когато трябва да я има, но при мен просто се виждаше, че няма зрели фоликули. Така, че според мен малко лаишко са ти поставили диагнозата. А защо не са ти изписали лекарства? То вярно, че тук малко natural лекуват, но най-добре смени лекаря и настоявай да те видят на ултразвук. На мен ми изписаха хормонални лекарства (противозачатъчни) за регулиране на цикъла.

Общи условия

Активация на акаунт